Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.632
|
čitano: 4.929.221
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji monitor kupiti

Evo baš kad kupiš DVI kabel prije nego ga spojiš gledaj jedno par minuta u monitor pa onda kad spojiš DVI gledaj opet i bapiši što vidiš {#}.

10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav opet od mene, neću dugo :)

Zapeo mi je za oko ovaj BenQ gw2760hs  

http://www.alzashop.com/27-benq-gw2760hs-d429066.htm

nakon što sam pročitao dosta postova s ove teme. Ali imam jedno pitanje, dakle kako sam malo surfao internetom i pregledavo mnoge recenzije primjetio sam da ga večina ne preporučuje za neki ozbiljniji gaming odnosno da se javlja blure kod npr utrka ili fps-ova, sada s druge strane pročitao sam ovdje nekoliko komentara od onih koji imaju taj monitor i kažu da s time problema nemaju, pa sada u čemu je tu stvar :) :)

Inače monitor koristim za doslovno sve; posao, multiumedija i gaming obavezno nekih 2 sata dnevno :) ZA posao je pretpostavljam odličan pošto je fliker free a i 27 inch-a stvara ogromnu radnu površinu, što mu je također plus za multimediju :) Ali eto ovo pitanje za gaming ostaje :)

Također Dell p2414h VS BenQ gw2760hs hmmm? Pošto mi je ovo trenutna dilema :) Naravno ako se zanemari razlika u diagonali :)

Eh evo posljednje pitanje od mene, da ne pišem opet na drugoj temi:) Dakle zanima me načini plačanja u alzashop-u, pošto ne mogu otvoriti paypal(maestro kartica je u pitanji) a kreditnu karticu nemam :) Postoji li još neki način, nešto kao direktna uplata sa računa na račun bez paypal-a ili plačanje pri preuzimanu robe? :)

Eto toliko od mene, hvala svima koji se potrude odgovoriti :)

0 0 hvala 0
13 godina

Mislim da je sasvim ok za gaming a taj blur i to kod monitora koji imaju odziv 6 ms primjete samo oni žestoki gameri i oni koji stanu pa bulje i traže dlaku u jajetu. Inače, to što je 27 incha ne znači da ima veliku radnu površinu kad ona ovisi o rezoluciji. Ima istu radnu površinu kao i 22 incha monitor 1080p. 27 incha su super za multimediju (filmovi, serije i to) i za gaming. Kad bi uzeo 2560 x 1440p onda bi dobio veću radnu površinu s obzirom na danas standardne 1080p monitore.  Ja ne bi uzeo tog Della nipošto po toj cijeni pored onog koji sam linkao negdje danas ovdje ili pored ovog Benq 27 incha sa Alzashop-a. Ja bi isto uzeo taj Benq ali ga nije bilo nigdje kod nas kad sam ja kupovao monitor a nisam još bio znao za Alzashop. Ovo za plaćanje nemam pojma, nemam puno iskustva s time. Valjda će se netko javit tko zna {#}.

11 godina

itomic sve stoji sto si rekao osim toga za radnu povrsinu. Naravno da 27" 1080p ima vecu radnu povrsinu od 22" 1080p, govorimo o fizickim mjerama ekrana. 1440p 22" vs. 1080p 27", tu bi vec moglo biti izjednaceno kolko ikona moze stati na ekran. Vjerujem da si se malo zbunio, sve 5.

13 godina

Nisam se zabunio {#}. Razlika je u kvadraturi samog ekrana ali imaju isto pixela što znači da je isti "real estate" samo što je na 27 incha monitoru sve uvećano. Nemaš više povrišine nego samo imaš uvećanu istu radnu površinu. Možda sam krivo napisao. Na materinjem jeziku kompova se kaže real estate.

11 godina

Oces rec da na 1080p 5,1", 1080 15,6", 1080p 17,3", 1080p 22" i 1080p" 27" stane jednak broj ikona samo sto su one uvecane na vecim ekranima???? Materinj jezik kompova? Omfg

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 19:30 (The_Fichek).
16 godina
itomic009 kaže...

Mislim da je sasvim ok za gaming a taj blur i to kod monitora koji imaju odziv 6 ms primjete samo oni žestoki gameri i oni koji stanu pa bulje i traže dlaku u jajetu. Inače, to što je 27 incha ne znači da ima veliku radnu površinu kad ona ovisi o rezoluciji. Ima istu radnu površinu kao i 22 incha monitor 1080p. 27 incha su super za multimediju (filmovi, serije i to) i za gaming. Kad bi uzeo 2560 x 1440p onda bi dobio veću radnu površinu s obzirom na danas standardne 1080p monitore.  Ja ne bi uzeo tog Della nipošto po toj cijeni pored onog koji sam linkao negdje danas ovdje ili pored ovog Benq 27 incha sa Alzashop-a. Ja bi isto uzeo taj Benq ali ga nije bilo nigdje kod nas kad sam ja kupovao monitor a nisam još bio znao za Alzashop. Ovo za plaćanje nemam pojma, nemam puno iskustva s time. Valjda će se netko javit tko zna {#}.

Pusti ti sad to prebrojavanje piksela,Nevinašce ne kužim kak uopče moš uspoređivat 22 vs 27 16-9 monitora 1080p rezolucije.U toj usporedbi 22 veličina izgleda vrlo majušno, i tu je priči kraj nema se tu više kaj mjerit i ništanit po ti nesretnim pikselima.

To sam več spomenul par puta, puno korisnika u praksi koristi 50/60inch TV(LCD ili Plasma)1080p rezolucije za potrebe HTPC kombinacije dakle kao normalan komp.Šta sad očemo onda i 50 inch TV 1080p rezolucije, onak iz fore ič uspoređivat sa 22 16-9 monitorom 1080p rezolucije.Večina ljudi traži(hebiga kriza je) što veči ekran za najmanje moguče love. Treba bit realan fučkaj ga, velika večina korisnika na kompu ne radi nikakav profi posao.Za profi poslove ili preciznost za to treba veča rezolucija, zato je na 50/60 inch TV-u ili monitoru 1080p rezolucija i više nego dovoljna.Cool

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 22:02 (rambox).
14 godina
neaktivan
Re: dell u2414h
ymbz kaže...

nedavno otkrili da na novo kupljenom dell u2414h tipke uopce ne reagiraju, ni power tipka ,ni nijedna. Nije valjda kao ovima; http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19599145 ??? Dali jos neko ima taj monitor?

Imam taj monitor već nekih 5-6 mjeseci i nemam takvih problema.

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja sam isto narucio sebi jedan 2414h, javim kad dođe.

multi-gpu 4 ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Minneyar kaže...
warrior365 kaže...
Valentin17 kaže...

Kao prvo, zabranjeno je spamanje linkovima koji vode do trgovine futura, a kao drugo, to nije za "male pare", pošto je futura jedna od najskupljih dućančića u državi.

Evo linka za monitor, pa neka ljudi vide što je best buy:

http://www.nabava.net/monitori__90/samsung-monitor-ls24d590plx-led-236-24__6003981

Taj Samsung je stvarno jako dobar i mislim da bih ga cak uzeo radije nego P2414H, ALI ima samo HDMI utore. A ako netko nije upoznat, HDMI i Nvidia kartice nikako ne idu skupa na FullHD rezolucijama jer driveri citaju monitor kao televizor i automatski smanje raspon boja i time i kvalitetu slike. Postoje workarounds, ali nista trajno, tako da na kraju ipak P2414H

Ovo za HDMI i nvidia kartice, jel to istina ? brijem si piknut ovaj monitor

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo nakon dosta kontanja{#} što uzeti s obzirom da ima dobrih monitora i veliki izbor narućio sam Benq GW2760HS{#} s Alzashopa i sad sam u isčekivanju pa javim kad dođe i svoje dojmove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 22:16 (Smille).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ZagrebMetropola kaže...
Minneyar kaže...
warrior365 kaže...
Valentin17 kaže...

Kao prvo, zabranjeno je spamanje linkovima koji vode do trgovine futura, a kao drugo, to nije za "male pare", pošto je futura jedna od najskupljih dućančića u državi.

Evo linka za monitor, pa neka ljudi vide što je best buy:

http://www.nabava.net/monitori__90/samsung-monitor-ls24d590plx-led-236-24__6003981

Taj Samsung je stvarno jako dobar i mislim da bih ga cak uzeo radije nego P2414H, ALI ima samo HDMI utore. A ako netko nije upoznat, HDMI i Nvidia kartice nikako ne idu skupa na FullHD rezolucijama jer driveri citaju monitor kao televizor i automatski smanje raspon boja i time i kvalitetu slike. Postoje workarounds, ali nista trajno, tako da na kraju ipak P2414H

Ovo za HDMI i nvidia kartice, jel to istina ? brijem si piknut ovaj monitor

Hmm, ja imam gtx560 spojen preko hdmi kabela na samsungov ekran 1980x1020, 24" IPS, a uz njega sam dobio vga kabel preko kojeg je bio prvobitno spojen, primjetio sam razliku izmedju analogne slike i hdmi ali totalno zanemariva, slika je malo ostrija, a razlika u bojama se najvise primjeti kad igram neku igru. Sve je ostro i kako treba pa sad sam odluci, mislim da ovo hdmi i nvidia kartice da neidu skupa je glupost, neznam uopce gdje je to procitao volio bi vidjeti ko je to testirao...

16 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Plazma spojena preko hdmi kabela na nvidia karticu i slika bolja nego preko dvi kabela na ips lcd-u. Nekakve degradacije nema preko hdmi-a i mislim da je dezinformacija kao i hrpa drugih koje se šire netom o sto drugih stvari.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Malo informacija o novijim do sada na temi nespomenutim 24" BenQ monitorima (osim jednog, zadnjeg):

BenQ EW2440L - frameless 24" AMVA BenQ: http://www.alzashop.com/24-benq-ew2440l-d602407.htm (160 eura)

Par prevedenih interesantnih stranica overlockers.ru reviewa: klik (response time, input lag), klik2 (sRGB, AdobeRGB, contrast, gamma), klik3 (flicker-free, raspodjela osvijetljenja, zakljucak)

Moj zakljucak: prilicno dobar all-around, ali ne bas najbolji AMVA od BenQa, tj. sRGB postotak je malo premalen (84,8% iskalibriran) sto je najveca mana, nema VESA mount, ali ima odlican stalak, napajanje je vanjsko, ima stalak za mobitel itd. za 160 eura odlican, no za 200 eura (na idealo.de) se nadje Dell U2414H, vrlo popularan frameless monitor. Taj BenQ kao i navedeni Dell nemaju one fore da slika ne ide skroz do ruba, tj. u nekom komentaru sam procito da kod ovog BenQa slika ide do 1mm prije ruba, opet nista u usporedbi sa jeftinim trikovima kad ona ide do 1cm prije ruba kao npr. kod nekih LG i Asus monitora koji se nadju za istu cijenu u HR. Taj BenQ je nasljednik GW2460HM. Btw. odlčan je za spajanje i igranje preko mobitela, tj. dobrim dijelom je dizajniran za to.

BenQ EZ2450L sa IPS matricom koji se sprema doci i kojem se nezna cijena, trebao bi biti direktna konkurencija Dellu U2414H, slim okvir sa svih strana

BL2411PT - vrlo interesantan IPS 16:10 model odlican i za gejmanje, jaka konkurencija Dellu U2414H:

review overlockers.ru

review2 pcmonitors

Zanimljiva ponuda sa 5god jamstva za 235 eura: http://www.alzashop.com/24-benq-bl2411pt-5-years-warranty-d2206198.htm

BenQ  VW2430H - iako sam ga radi izgleda izbjegavao i guglat, izgleda da je prilicno ne dobar, nego odlican sto se svega ostalog tice:

review prad.de (prevedena stranica sa response tajmom - klik, preveden zakljucak - klik)

review overlockers.ru (prevedena stranica sa response tajmom klik, preveden zakljucak - klik)

Dostupan u RH trenutno samo u zloglasnom ED za 1365kn, evo cijela lista

Najjeftiniji u Alzashopu - http://www.alzashop.com/benq-vw2430h-d359487.htm (145 eura, bez akcije, najveci ulozeno/dobiveno omjer za sada)

* Da sam ga prvog gledao nebi tolko pisao o prvospomenutom EW2440L koji mi se cini po svemu losiji osim po izgledu !

** Koristena gotovo identicna matrica sa 24 "iiyama ProLite X2483HSUkoji je slicne cijene (170 eura alza, od 153 eura idealo.de), a izgleda brutalnije !

(verzija te iiyame sa jacim stalkom, pivot i drugim opcijama je XB2483HSU, extra ocijenjen sa vise stranica)

Lako editam post ako jos kaj dodje novog pa se moze linkat cijeli post onom ko trazi novije 24" BenQ monitore jer ipak je GW serija vec zastarjela (2012) i zapravo je ima za kupit samo na idealo.de kaj se tice 24" naravno (27" GW modeli se i dalje super prodaju, zna se o cemu je rijec), a BL serija koja je dostupna po svuda pa i u HR je TN matrice, 0 bodova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 18:54 (The_Fichek).
13 godina
Koji monitor kupiti

molim par objašnjenja za alzashop, kupnja robe, carina, hrvatski pdv, sta znaci excl.wat, kolko me na kraju kosta monitor, jel dajem sta našim lopovima? hvala

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja pratio proceduru kupnje i platio Visa karticom jer mi je to najprihvatljivija opcija pa ćemo vidjeti konaćni račun kad dobijem izvješće o kupovini s obzirom da je bilo dosta kasno glede kupnje.

Mislim da nema nikakvih dodatnih palačanja osim tih 207ojra, e sad vidjet ćemo koliko će biti tečajpa o tome ovisi i krajna cijena s obzirom da je dostava free za sve iznose veće od 100ojra.

Ex. vat se odnosi na porez koji plačaš u državi gdje kupuješ robu isto kao i naš PDV samo što je vani manji pa izađe jeftinije.

Već sam kupovao na eBayu i Amazonu pa ni ovdje nje ništa drugaćije(Visa,Master,Pay Pal i sl. opcije), a u dotićnoj trgovini ima izbor bolji nego kod nas određenih modela i nešto su jeftiniji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav! Trebao bih preporuku za monitor oko tisuću kuna, naručivao bih preko Interneta, ali iz HR. Plaćanje gotovinom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 14:59 (ministar).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Acer

AOC

Asus

Evo par jeftinijih modela s obzirom na cijenu bit će potreban i neki kompromis{#} bilo bi najbolje kad bi ih mogao vidjeti u radu naravno.

Moj PC  
0 1 hvala 1
11 godina

AOC kojeg si mu predlozio je TN matrice, a Asus smrdi na TN, oba sigurno nisu flicker-free. Acer je po meni okej prijedlog, opcija.

Ja bih radje predlozio AH-IPS flicker-free LG, 23" bi prije stao u budzet: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LG+23MP65HQ-P (24" je 100kn vise - klik) ili nadodat jos 50kn za Samsunga za konkurentnom PLS flicker-free matricom, ali bez VESA mounta, sa god jamstva manje i vjerojatno klimavijim stalkom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Samsung+S24D390

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 18:30 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Osobnog sam mišljenja da s obzirom na potrebe i provedeno vrijeme za kompom i pred ekranom ipak netreba štedjeti ipak treba misliti na "oči" koje tu trpe pa nebi trebalo predstavljati problem nadodati cca 200-300kn kako bi se kupio što bolji model i ipak se monitor nemjenja svake godine(evo mene moj služi cca 6god. i za koji dan će u pemziju zasluženo{#})  jer je ipak iznos od 1000kn nedostatan za nešto kvalitetnije i uvijek je potreban kompromis naravno.

Za iznos od cca 1.200/300kn se već da naći dobar monitor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 18:42 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
XXX kaže...

Plazma spojena preko hdmi kabela na nvidia karticu i slika bolja nego preko dvi kabela na ips lcd-u. Nekakve degradacije nema preko hdmi-a i mislim da je dezinformacija kao i hrpa drugih koje se šire netom o sto drugih stvari.

Tu je dolnji link pa vidi o čem se točno radi, nema tu nikakvih dezinformacija to su u praksi vrlo realni problemi.

https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/

To šta tvoja Plazma ima bolju sliku,Nevinašce nego neki IPS monitor(isprana ili ofucana crna boja i slab kontrast) spojen preko DVI kabla to nema nikakve veze sa tim video priključcima.Plazma TV ili monitor pod uvjetom da je kvalitetan, pa on ionako ima znatno bolju sliku(no nije baš za igranje igrica) od nekog LCD monitora iste cijene.Kvalitetan Plasma TV pošteno pomete pod, i to sa bilo kojim LCD monitorom iste cijene to sigurno kaj drugo.Cool

http://hdtelevizija.com/2013/04/20/recenzija-panasonic-smart-viera-tx-p42st60e-st60-serija-3d-plazma-smart-tv/

Smille kaže...

Acer

AOC

Asus

Evo par jeftinijih modela s obzirom na cijenu bit će potreban i neki kompromis{#} bilo bi najbolje kad bi ih mogao vidjeti u radu naravno.

Između ta tri modela dva odma otpadaju, dakle AOC i Asus modeli jer imaju TN LCD panel. Na kraju kao jedini izbor ostaje samo Acer, koji ima VA LCD panel a ne IPS LCD panel kak su naškrabali ovi na nabava.net.{#}

http://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-g247hlbid-ips-led__6600081

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
11 godina

U gornji dulji post sam nadodao i jedan, tj. 2 best buy iiyama monitora koji su isto novijih AMVA matrica, tj. usko su povezani sa zadnjim BenQ o kojem sam pisao. Radi se o prilicno velikom ulozeno/dobiveno omjeru za 24" za 145-175 eura, bez ikakvih akcija za sada. Takvi monitori po meni rasturaju AH-IPS o kojima pricamo, pogotovo ako se kupac vise voli igrat po noci di AMVA ima prednost (nema IPS glow, veci kontrast). Npr. taj iiyama X2483HSU monitor je objasnjen kao vrlo vrlo dobar izbor za gledanje u mracnijoj prostoriji i takodjer ima oznaku AMVA+ da se zna da se radi o AMVA matrici zadnje generacije za sada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 19:11 (The_Fichek).
14 godina
Smille kaže...

Osobnog sam mišljenja da s obzirom na potrebe i provedeno vrijeme za kompom i pred ekranom ipak netreba štedjeti ipak treba misliti na "oči" koje tu trpe pa nebi trebalo predstavljati problem nadodati cca 200-300kn kako bi se kupio što bolji model i ipak se monitor nemjenja svake godine(evo mene moj služi cca 6god. i za koji dan će u pemziju zasluženo{#})  jer je ipak iznos od 1000kn nedostatan za nešto kvalitetnije i uvijek je potreban kompromis naravno.

Za iznos od cca 1.200/300kn se već da naći dobar monitor.

može onda prijedlog za neki dobar od 1.200-1.300kn? {#} nije mi toliko hitno, mogu se strpit još malo i skupit tih 200injak kunića više za dobar monitor radi očiju koje su ionako u "banani", hehe

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 20:26 (ministar).
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo kolega spominje dobar monitor IIyama pa ima ga i kod nas za kupiti EVO i OVO kao dobra kupnja.

Evo jedan IPS Asus

Naravno bit će još komentara i ovo su samo prijedlozi, a ti se moraš sam sa sobom dogovoriti i glede cijene i glede namjene monitora.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Smille kaže...

Evo kolega spominje dobar monitor IIyama pa ima ga i kod nas za kupiti EVO i OVO kao dobra kupnja.

prvi iiyama je TN, 0 bodova, drugi je taj o kojem sam pricao, pitanje je raspolozivost

14 godina
Koji monitor kupiti

teško je meni odlučiti kad se ne razumijem u monitore.. mogu jedino na osnovu prijedloga i koliko imam novaca se odlučiti {#} najviše mi treba za programiranje, znači text editori i browser, jednom mjesečno neka igrica i to je to

0 0 hvala 0
11 godina

Sto mislis o monitoru kojeg bi mogao okrenuti za 90 stupnjeva, pa imas puno vecu vertikalu, tj. preglednost za programiranje, prvi takav ti je dell p2414h u Hrvatskoj, to ti je vec 1445kn, al je isplativ s obzirom sta nudi. Radi se o AH-IPS flicker-free, konkurentnoj matrici za taj rang, monitor 100% siguran za oci, dobar i za gejmanje. Neke posebne karakteristike su vrlo cvrst i kvalitetan stalak sa opcijama da ga vrtis kako oces te sto dobijes u paketu DP kabel. Imas za Dell standardnih 3 god jamstva. Znaci konkurentni 24" AH-IPS (LG.. uostalom ta matrica kod Della je isto od LG-a) i PLS (Samsung) 24" nude slicnu stvar za kakvih 200kn manje kao sam pisao, al eto ovaj je karakteristican ponajvise radi stalka i jer je istestiran do zadnjeg detalja na tft-centralu, zakljucak je vrlo pozitivan kao i na jos nekim reviewima poznatih stranica.

13 godina

Neznam jel najbolja tema ali imam pitanje htio bi uzeti dvi kabel mjesto dosadasnjeg vga al na moru ebay ponude ima stotinu opcija koje me zbunjuju recimo dvi d to dvid gold 24+1 pin za tft monitor ??

14 godina
The_Fichek kaže...

Sto mislis o monitoru kojeg bi mogao okrenuti za 90 stupnjeva, pa imas puno vecu vertikalu, tj. preglednost za programiranje, prvi takav ti je dell p2414h u Hrvatskoj, to ti je vec 1445kn, al je isplativ s obzirom sta nudi. Radi se o AH-IPS flicker-free, konkurentnoj matrici za taj rang, monitor 100% siguran za oci, dobar i za gejmanje. Neke posebne karakteristike su vrlo cvrst i kvalitetan stalak sa opcijama da ga vrtis kako oces te sto dobijes u paketu DP kabel. Imas za Dell standardnih 3 god jamstva. Znaci konkurentni 24" AH-IPS (LG.. uostalom ta matrica kod Della je isto od LG-a) i PLS (Samsung) 24" nude slicnu stvar za kakvih 200kn manje kao sam pisao, al eto ovaj je karakteristican ponajvise radi stalka i jer je istestiran do zadnjeg detalja na tft-centralu, zakljucak je vrlo pozitivan kao i na jos nekim reviewima poznatih stranica.

čini se odlično po ovom svemu + mogućnost zakretanja po potrebi, veoma korisno {#} puno hvala {#}

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Stigao dell U2415 danas. Al je dobar {#}

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice