pozdrav ljudi jel mi možete reć koji mi je najbolji monitor kupit do 2500 kn..igram bf3 i treba mi monitor na kojem cu igrati na 120 Hz....možete mi dat savjete koje da kupim
Gaming monitor 120 Hz
- poruka: 24
- |
- čitano: 6.184
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što točno dobiješ s tih 120Hz? Pa zar ljudsko oko razliku vidi uopće sa 60 na 120?
Što točno dobiješ s tih 120Hz? Pa zar ljudsko oko razliku vidi uopće sa 60 na 120?
Ne vidi.. Al po njegovim postovima, bez uvrede, al njega nije briga za to koliko će više dat novaca a neće vidjet razliku.. :)
Kojih jos ima od 120 Hz možete dat par linkova s cijenama
Ne vidi..
Nevjerojatno je koliko se taj mit ukorijenio, svi to samo ponavljaju kao papige a nitko ne zna ni točan izvor te tvrdnje.
Vidi ljudsko oko i objekte koji se pojavljuju kraće od 1/200 sekunde. Kvaka je u kontrastu. Odnosno svjetlini objekta, jer je ljudsko oko osjetljivo na svjetlost.
Isto tako ljudsko gotovo da i ne vidi boju u perifernom dijelu vidnog polja, ali je zato osjetljivije na kretnje u perifernom dijelu. To je zbog rasporeda vidnih stanica. Štapićaste vidne stanice (osjetljive na svijetlost) su najrasprostranjenije na rubu mrežnice, dok su ćunjaste vidne stanice (osjetljive na boju) najrasprostranjenije u središtu mrežnice.
Ljudsko osjetilo vida je komplicirana tema, zato su ovakvi jednostavni, općeniti odgovori bez konteksta sve samo ne točni.
Jel može onda pojašnjenje kakvu to točno prednost ima onaj koji igra BF3 na 60FPS nad onim koji vrti na 120FPS?
Kakav to uopće stroj mora bit da ti digne najnovije igre na 120FPS, u svakom slučaju tko ima za takav stroj pretpostavljam da mu ni monitor nije skup.
Da se razumijemo, ne pljujem po tome, samo me zanima koje su točno prednosti jer sve igre koje sam dosad igrao čist ugodno je sve iznad 45-50FPS-a.
btw. Nisam neki hard core gamer.
Ne vidi.. Al po njegovim postovima, bez uvrede, al njega nije briga za to koliko će više dat novaca a neće vidjet razliku.. :)
Po njegovim postovima ja zaključujem da je spamer...toliki spamer da bi moga spamat za reprezentaciju
Jel može onda pojašnjenje kakvu to točno prednost ima onaj koji igra BF3 na 60FPS nad onim koji vrti na 120FPS?
Nisam pro gamer. Ali ovako, iz glave, rekao bih nikakvu. Nema tu neke znatne "taktičke prednosti". Samo potencijal za opažanje više detalja, i to ne značajan. Najjednostavniji primjer bi bili svjetleći metci u mraku, ili neki drugi svijetli objekti koji se kreću po relativno tamnoj podlozi visokim brzinama.
Za razumijevanje ove tematike bi bilo potrebno znati i kako računalne igre iscrtavaju sliku u stop motionu. Odnosno koracima. Nema glatkog prijelaza između dvije pozicije, osim ako se ne upotrijebi nekakav blur filter koji vrši grafičku interpolaciju između dvije pozicije. Sa takvim filterom onda ne trebaš brze monitore za prikazivanje veoma brzih kretanja, jer ti interpolacija prikaže i prijelazna stanja, pa u biti vidiš "sve".
Vidi li casual gamer razliku 60Hz vs 120 Hz?
Vidi li netko upućen razliku?
A kako to ustvari izgleda?
Ovaj 120 Hz monitor je kod nas Best Buy:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_180&products_id=11692
A ovaj Grand-Prix:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_180&products_id=12363
dal kod nas ima 27" monitora koji rade na 120Hz-a? nije da bi ga kupio, već samo iz znatiželje :)

kvejk 3 = 120/125 fps @ 120 hz
fluidnost, neki skokovi su puno laksi uz toliko fpsa/hz
Nisam siguran kako tih "120hz" na lcd ekranu izgleda, tj..radi..
Sve 5, ak radi bolje radi. Ne mogu reći, nisam probao.
Ali za normalnog čovjeka s prosječnim primanjima ić ulupat tolike pare da bi dobio neš toliko malo primjetno je bedastoća.
Tko ima viška taj si može i priuštit
ja u bf3 vidim dosta razliku između 60 i 85hz,tako da je između 60 i 120Hz dosta velika razlika u fluidnosti pogotvo u bf3.Dokazano.
Ali za normalnog čovjeka s prosječnim primanjima ić ulupat tolike pare da bi dobio neš toliko malo primjetno je bedastoća.
malo primjetno? ako si samo za sebe rekao da nisi hard core gamer onda nemoj pričat gluposti...razlika između 120hz i 60hz je ogromna i svakako se isplati dati pare
malo primjetno? ako si samo za sebe rekao da nisi hard core gamer onda nemoj pričat gluposti...razlika između 120hz i 60hz je ogromna i svakako se isplati dati pare
Pa velim ne znam. Po video linkovima malo gore iznad je testiranje u kojem je tip koji tu i tamo nešto odigra postavljen da se vidi hoće li skužit razliku između 60 i 120. Na kraju videa zaključak je da neće.
Meni koji nisam gejmer i zavrtim tu i tamo PES i neki COD u LANu s kolegama jednom mjesečno takva investicija u tako nešto nije nimalo isplativa.
Nekom tko visi na BF3 cijele dane pretpostavljam da je
Pa velim ne znam. Po video linkovima malo gore iznad je testiranje u kojem je tip koji tu i tamo nešto odigra postavljen da se vidi hoće li skužit razliku između 60 i 120. Na kraju videa zaključak je da neće.
Meni koji nisam gejmer i zavrtim tu i tamo PES i neki COD u LANu s kolegama jednom mjesečno takva investicija u tako nešto nije nimalo isplativa.
Nekom tko visi na BF3 cijele dane pretpostavljam da je
ako ikad budes u mogućnosti probati 120hz drugačije ćeš razmišljati...a ove usporedbe na internetu nemaju veze sa doživljajem u stvarnosti i razlika se očito vidi
Stvar je u tome što se ne radi samo o investiciji u monitor, već ti treba mrcina od konfiguracije da lockaš neš na 120FPS-a s najboljim detaljima, pogotovo ak se radi o BF3.
Dakle radi se o konfi za 10 000 + monitor.
A za što? Igranje igrica koje ionako možeš sasvim pristojno igrati na 60FPS bez ikakve greške s duplo manje novca. Ne možeš reći da igra šteka na 60FPS i da nije čist ugodno igranje.
Tko ima viška može si priuštiti tako nešto Svaka roba ima svog kupca...
Sad ste presli vec u pricu o nekim svojim osobnim stavovima i misljenjima, ovdje se prica jednostavno o monitoru od 120Hz. Da, slazem se, nemoze si svatko sve priustit, al nepricamo o tome nego o samom monioru od 120hz koji je sigurno bolji od onog od 60Hz..
Kolko sam primjetio, lik je ocito spamer, al eto, trazio je preporuku monitora od 120Hz i to je to.. mozemo pricat o raznim modelima monitora, a ne da se skoro u svakoj temi skrene totalno u nesto drugo a to su obicno neka vlatita prepucavanja i slicno.. nhf nikome, al eto, ja sam isto trenutno u dilemi koji cu monitor kupit kad skupim para jer imam dosta slab monitor pa me ova tema malo vise interesira nego neke druge.. meni se osobno svida Asus VG248QE i vjerovatno kad skupim para cu to uzet al isto tako me zanimaju i druga misljenja o drugim modelima monitora..
eto toliko.. jos jednom nhf nikome :)
Sad ste presli vec u pricu o nekim svojim osobnim stavovima i misljenjima, ovdje se prica jednostavno o monitoru od 120Hz. Da, slazem se, nemoze si svatko sve priustit, al nepricamo o tome nego o samom monioru od 120hz koji je sigurno bolji od onog od 60Hz..
Dobro, sad već i zavisi za što ti treba monitor Radije bi IPS na 60Hz neg TN na 120Hz
ja u bf3 vidim dosta razliku između 60 i 85hz,tako da je između 60 i 120Hz dosta velika razlika u fluidnosti pogotvo u bf3.Dokazano.
između 60 i 75 ima razlike, i ja isto kažem, mada opet, možda je tu negde maksimum sto je nama vidljivo, a pogotovo što nam je dovoljno.
75 je više nego dovoljno, ali ja se nadam da 120Hz neže postati trend, pošto će tada onda svi hteti crossfire i SLI svuda, jer drugačije neće moći.