Dakle, imam monitor od 22'' i kada sam ga kupovao prije 2 godine to je bilo najviše za što sam mogao izdvojiti(2000 kn) no pošto sam se intezivnije počeo baviti programiranjem i sličnim stvarima koje zahtijevaju više radnog prostora planiram kupiti neki manji ekran koji bi koristio zajedno s ovime a da to liči na nešto pa da vidim preporuke, ako netko nije razumio evo slika kako ja to planiram:
Drugi manji monitor koji bi koristio s postojećim
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.201
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bump!
Ne znam kako bi to bilo,ali moja je preporuka da (ako možeš)kupiš još jedan takav monitor(ne mora biti isti model,no trebaju biti iste rezolucije i iste dijagonale)
I kad kupiš još jedan monitor instaliraš neki Linux, preko njega tililing window manager i uživaš! ;)
ja sam bio pored mog 24" 1920x1080 cisto za probu spojio stariji 19" rez 1280x1024 i za extended desktop radi bez problema jedino sam pri prelasku misem s monitora na monitor imao "stepenicu"
Ukoliko ti taj novi treba biti lijevi sa slike, treba ti 16.3" monitor s mogucnosti pivotiranja.... Ukoliko zelis da ti budu iste visine.
Ako sam pogrijesio dimenzije, oprostite.
Ne znam kako bi to bilo,ali moja je preporuka da (ako možeš)kupiš još jedan takav monitor(ne mora biti isti model,no trebaju biti iste rezolucije i iste dijagonale)
E to mi baš ne bi bilo prihvatljivo iz razloga što 2 22'' monitora su ipak previše.
I kad kupiš još jedan monitor instaliraš neki Linux, preko njega tililing window manager i uživaš! ;)
Jbg. programiram u VS-u, a na Mono mi se neda prelazit.
ja sam bio pored mog 24" 1920x1080 cisto za probu spojio stariji 19" rez 1280x1024 i za extended desktop radi bez problema jedino sam pri prelasku misem s monitora na monitor imao "stepenicu"
Hvala svima na odgovorima nakon tako dugo vremena, međutim, jeste pogledali sliku kako bi to trebalo izgledati, imate li baš preporuku za neki monitor koji bi baš izgledao kao onaj manji na slici?
Ukoliko ti taj novi treba biti lijevi sa slike, treba ti 16.3" monitor s mogucnosti pivotiranja.... Ukoliko zelis da ti budu iste visine.
Tako je!
Samo zaokružit ćemo na 17''.
E sad je problem nać 17'', 16:9 monitor koji podržava pivotiranje.
Tako je!
Samo zaokružit ćemo na 17''.
E sad je problem nać 17'', 16:9 monitor koji podržava pivotiranje.
Ne kompliciraj si život - vjeruj mi da nećeš zažaliti ako uzmeš 2 ista monitora. Ja na poslu imam 3 i mogu reći da mi višestruko olakšavaju i ubrzavaju rad. Samo staviš neki tamni background (idealno: 100% crni) da ti ne blješte u lice kad ih ne koristiš i to je to.
Eto pošto je prva ideja propala odlučujem se za vlad0-ov savjet i kupujem drugi monitor, jer danas se za 1300 kn, može pronaći dobar 22'' monitor.
Ne mogu kupiti isti koji sad posjedujem jer ga se moglo kupiti samo u Ve-mil-a.
Hvala svima na savjetima!