Zašto se ova tema ne zaključa?
zato sta cekamo u2311h , a ove gore treba dobro kaznit kartonima.
Ok, onda čekamo.
Zašto se ova tema ne zaključa?
zato sta cekamo u2311h , a ove gore treba dobro kaznit kartonima.
Ok, onda čekamo.
M4X - slika koju si uzeo putem screenshota nije isla dalje od graficke kartice :) U tome je cijela poanta.
Uzeta odakle? Iz videomemorije na grafičkoj kartici. Screenshot je u osnovi preslika dijela videomemorije, a taj dio videomemorije grafička kartica šalje jednom ili više monitora, preko jednog ili više izlaza (bilo da su analogni ili digitalni ili kombinirani - da, DVI konektor dolazi i u kombiniranim verzijama, kroz koje se može slati digitalni ili analogni signal).
Znaš - zbog upotrebljavanja besmislenih frazetina ("trenutno stanje vidljivog elementa" - WTF!? "u svrhu arhive ili dokazivanja određene radnje" WTF2) ne ispadaš znalac. Možda se s takvim izrazima možes praviti važan pred laicima, ali svaki znalac će ti reći da pričaš teške gluposti, odnosno od jednostavne stvari radiš besmislenu komplikaciju - ko političari - ali još gore. Pogotovo je smiješno što pričaš o "ili bilo kojem drugom digitalnom izlazu" - a što je s analognim izlazima? Jel vidiš sad da pričaš nebuloze? Screenshot nema previše veze s monitorom (pa tako ni nema veze je li izlaz digitalan ili analogan ili nedajbože tipa S-Video ili kompozitni!) - monitor samo određuje maksimalnu rezoluciju (ali u konačnici, ti grafičkoj kartici naređuješ koju će rezoluciju slike generirati) i eventualno dubinu boja (vrijedi ista opaska kao i za rezoluciju).
Nadam se da smo s ovim završili priču o screeshotima i tvom "znanju" i da konačno možemo ostati na temi. Mislim da su dosad ispucani i razriješeni svi off-topici koji su barem marginalno povezani s temom.
Koje dijagonale? Nema ih baš puno na tržištu - svega nekoliko modela pojedine dijagonale. Najjeftiniji kojeg možeš kupiti je LG-ev. BTW u vezi gamuta tog LG-evog monitora - možda mu je gamut manji nego od nekih (mnogih?) TN-ova (iako sam pričao o tome kolko to ima smisla, pošto se gamut mjeri sa senzorom koji okomito gleda malu površinu ekrana), ali sad sam ponovno sjeo za taj monitor (kroz zadnja neka tri tjedna sam radio samo za laptopom), ali baš sam sad išao gledat fotografije na njemu i mogu reći da su izvrsne - vidljivo realnije nego na TN monitorima.
Viewsonic vp2365wb ako ga gdje još ima.
Sve ti već piše u ovoj i sličnim temama, samo se treba potruditi i naći a ne biti gotovan.
Upravo sam obrisao jednu off-topic poruku i poslao forumašu dobronamjernu sugestiju. Za sljedeće off-topic poruke ne garantiram da neće pasti i koji žuti karton.
koji mi od ovih monitora preporucate, vazno mi je dobra kvaliteta slike, dijagonala i omjer ulozeno/dobiveno, dizajn mi je zadnja stvar o kojoj brinem (sto se tice ekrana)
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=9039
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=8235
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=9042
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=8271
0 | AOC 2341VA 23" |
---|---|
6 | LG W2453V-PF 24" |
2 | AOC E2437FH 24" |
0 | LG W2363V-WF 23" |
Viewsonic vp2365wb ako ga gdje još ima.
Sve ti već piše u ovoj i sličnim temama, samo se treba potruditi i naći a ne biti gotovan.
ovaj wiewsonic je u stvari dobar izbor ako ne bude della , ips -2000kn , jos da je malo ljepši..
Ne kužim - ima istu rezoluciju i dijagonalu kao dva 23"-na TN monitora koja si stavio u anketu.
Ne znam zašto si se ograničio sam na te monitore - taj ViewSonic bi ti mogao biti zaista dobar izbor. Ili uzmi 22"-ni IPS LG w2220p. Razlika u dijagonali je mala - jedino je pitanje je li ti Full HD rezolucija nužna.
1920 1080 ,sta fali?
To ti nije nužno nedostatak. Rezolucija je manja, ali je točka veća pa su ti ikone, gumbići i tekst u Windowsima na ekranu veći i čitljiviji - dobro za one koji malo slabije vide. Ali rekoh - ako ti je Full HD rezolucija (1920x1080) stvarno nužna (za igranje? gledanje Full HD filmova?), onda ti taj monitor ne dolazi u obzir.
Šteta. Onda ćeš kupiti loš monitor (TN), a za nekoliko stotina kuna više mogao si kupiti pošten IPS monitor. Zaista se, ako možeš skucati još tih nekoliko stotina kuna više, isplati uzeti IPS monitor.
To ti nije nužno nedostatak. Rezolucija je manja, ali je točka veća pa su ti ikone, gumbići i tekst u Windowsima na ekranu veći i čitljiviji - dobro za one koji malo slabije vide. Ali rekoh - ako ti je Full HD rezolucija (1920x1080) stvarno nužna (za igranje? gledanje Full HD filmova?), onda ti taj monitor ne dolazi u obzir.
Šteta. Onda ćeš kupiti loš monitor (TN), a za nekoliko stotina kuna više mogao si kupiti pošten IPS monitor. Zaista se, ako možeš skucati još tih nekoliko stotina kuna više, isplati uzeti IPS monitor.
cekaj ovaj wiewsonic ima odaziv 14ms? o bemti pa dell je s 8 bio podnosljiv , ovo je vec pretjerano.
cekaj ovaj wiewsonic ima odaziv 14ms? o bemti pa dell je s 8 bio podnosljiv , ovo je vec pretjerano.
Ovisi za što ćeš ga koristiti. Piše na onom reviewu da je OK za filmove, ali istina - nije idealan za igre. Pa sad ti vidi...
Ovisi za što ćeš ga koristiti. Piše na onom reviewu da je OK za filmove, ali istina - nije idealan za igre. Pa sad ti vidi...
a gaming većinom , i to fps-ovi , a molim boga da nabve u2311h uskoro.
Pogledaj kategoriju input lag, to je mjerodavno za igre, a ne response time. Ionako u specifikacijama taj response time nije točan dok se input lag lako izmjeri kod testova.
Bok,
jel postoji kakva naznaka kad bi se Dell mogao pojaviti u ovim krajevima...
Bok,
jel postoji kakva naznaka kad bi se Dell mogao pojaviti u ovim krajevima...
a trebao i svaki čaš , ujutro cu opet zvat dućane pa vidit.
Super, ako saznaš šta javi.
Evo dell 2311, vrtljiv 90°, računajte da je taj bez onog "H"
Bignang - 1900kn
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/monitorji/lcd-monitorji/475762-dell-4xusb-display-port-u2311-ips-8ms-dvi-pivot
Meni se čini da ja budem uzeo jednog
Bignang - 1900kn
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/monitorji/lcd-monitorji/475762-dell-4xusb-display-port-u2311-ips-8ms-dvi-pivot
koji je ovo dućan , gdje se nalazi? cini mi se da je slovenski pa jel oni placaju postarinu ? btw zasto si tako siguran da je dostupan , jesi zvao i pitao ?
Bignang - 1900kn
koji je ovo dućan , gdje se nalazi? cini mi se da je slovenski pa jel oni placaju postarinu ? btw zasto si tako siguran da je dostupan , jesi zvao i pitao ?
poslao sam ja njima mail pa cemo vidit.
Dućan je odličan za računalnu opremu i monitore i svu drugu elektroniku, osim komponenata za računalo. Imaš s desne strane "proveri zalogo" upiši grad sebi najbliže i malo počekaj i pisat će ti dali ga imaju. Neznam za poštarinu jer mi je Kopar 30min vožnje.
Dućan je odličan za računalnu opremu i monitore i svu drugu elektroniku, osim komponenata za računalo. Imaš s desne strane "proveri zalogo" upiši grad sebi najbliže i malo počekaj i pisat će ti dali ga imaju. Neznam za poštarinu jer mi je Kopar 30min vožnje.
a svi su ducani u sloveniji , ugl pise da je u ljubljani na 3 mjesta dostupan , ako ga ima i ako je s poštom do 2000 kupujem ga.