23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 200.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: 23'' LED ili IPS LCD
athlon64 kaže...
thedream kaže...

Zašto se ova tema ne zaključa?

zato sta cekamo u2311h , a ove gore treba dobro kaznit kartonima.

Ok, onda čekamo. {#}

Cemetary gates
17 godina
23'' LED ili IPS LCD

M4X - slika koju si uzeo putem screenshota nije isla dalje od graficke kartice :) U tome je cijela poanta. 

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

3 0 hvala 1
17 godina
moderator
M4X kaže...
Screenshot je slika uzeta pomoću računala(tipka print screen na računalu)

Uzeta odakle? Iz videomemorije na grafičkoj kartici. Screenshot je u osnovi preslika dijela videomemorije, a taj dio videomemorije grafička kartica šalje jednom ili više monitora, preko jednog ili više izlaza (bilo da su analogni ili digitalni ili kombinirani - da, DVI konektor dolazi i u kombiniranim verzijama, kroz koje se može slati digitalni ili analogni signal).

M4X kaže...
a svrha joj prikazati trenutno stanje vidljivog elementa(desktop,wallpapaer,tekst itd.) na u ovom slučaju lcd monitoru ili bilo kojem drugom digitalnom izlazu u svrhu arhive ili dokazivanja određene radnje.

Znaš - zbog upotrebljavanja besmislenih frazetina ("trenutno stanje vidljivog elementa" - WTF!? "u svrhu arhive ili dokazivanja određene radnje" WTF2) ne ispadaš znalac. Možda se s takvim izrazima možes praviti važan pred laicima, ali svaki znalac će ti reći da pričaš teške gluposti, odnosno od jednostavne stvari radiš besmislenu komplikaciju - ko političari - ali još gore. Pogotovo je smiješno što pričaš o "ili bilo kojem drugom digitalnom izlazu" - a što je s analognim izlazima? Jel vidiš sad da pričaš nebuloze? Screenshot nema previše veze s monitorom (pa tako ni nema veze je li izlaz digitalan ili analogan ili nedajbože tipa S-Video ili kompozitni!) - monitor samo određuje maksimalnu rezoluciju (ali u konačnici, ti grafičkoj kartici naređuješ koju će rezoluciju slike generirati) i eventualno dubinu boja (vrijedi ista opaska kao i za rezoluciju).

Nadam se da smo s ovim završili priču o screeshotima i tvom "znanju" i da konačno možemo ostati na temi. Mislim da su dosad ispucani i razriješeni svi off-topici koji su barem marginalno povezani s temom.

15 godina
neaktivan
jel moze meni prijedlog najjeftinijeg ips monitora, cisto da vidim kakve su cjene, razmatram o ovom dellu s pocetka teme...
The quieter you become, the more you are able to hear
17 godina
moderator

Koje dijagonale? Nema ih baš puno na tržištu - svega nekoliko modela pojedine dijagonale. Najjeftiniji kojeg možeš kupiti je LG-ev. BTW u vezi gamuta tog LG-evog monitora - možda mu je gamut manji nego od nekih (mnogih?) TN-ova (iako sam pričao o tome kolko to ima smisla, pošto se gamut mjeri sa senzorom koji okomito gleda malu površinu ekrana), ali sad sam ponovno sjeo za taj monitor (kroz zadnja neka tri tjedna sam radio samo za laptopom), ali baš sam sad išao gledat fotografije na njemu i mogu reći da su izvrsne - vidljivo realnije nego na TN monitorima.

15 godina
neaktivan
a kolika je cijena, i kako se tocno zove?
17 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
a kolika je cijena, i kako se tocno zove?

LG w2220p

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
15 godina
neaktivan
a jel ima neki, slicne cjene, a da je full HD?
17 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

Viewsonic vp2365wb ako ga gdje još ima.

Sve ti već piše u ovoj i sličnim temama, samo se treba potruditi i naći a ne biti gotovan.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
17 godina
moderator
23'' LED ili IPS LCD

Upravo sam obrisao jednu off-topic poruku i poslao forumašu dobronamjernu sugestiju. Za sljedeće off-topic poruke ne garantiram da neće pasti i koji žuti karton. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

koji mi od ovih monitora preporucate, vazno mi je dobra kvaliteta slike, dijagonala i omjer ulozeno/dobiveno, dizajn mi je zadnja stvar o kojoj brinem (sto se tice ekrana)

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=9039

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=8235

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_191&products_id=9042

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_192&products_id=8271

0 AOC 2341VA 23"
6 LG W2453V-PF 24"
2 AOC E2437FH 24"
0 LG W2363V-WF 23"

0 0 hvala 0
15 godina
Wolverine_pce kaže...
1337Code_breaker kaže...

Viewsonic vp2365wb ako ga gdje još ima.

Sve ti već piše u ovoj i sličnim temama, samo se treba potruditi i naći a ne biti gotovan.

ovaj wiewsonic je u stvari dobar izbor ako ne bude della , ips -2000kn , jos da je malo ljepši..

15 godina
neaktivan
nesmeta mi dizajn, ali mi smeta njegova rezolucija...
17 godina
moderator
1337Code_breaker kaže...

Ne kužim - ima istu rezoluciju i dijagonalu kao dva 23"-na TN monitora koja si stavio u anketu.

Ne znam zašto si se ograničio sam na te monitore - taj ViewSonic bi ti mogao biti zaista dobar izbor. Ili uzmi 22"-ni IPS LG w2220p. Razlika u dijagonali je mala - jedino je pitanje je li ti Full HD rezolucija nužna.

15 godina
1337Code_breaker kaže...

1920 1080 ,sta fali?

15 godina
neaktivan
lg w2220p je 1680 a ne 1920
a nemogu viewsonica posto mora sve bit u jednom ducanu, a ostatak stvari uzimam u adm-u...
17 godina
odjavljen
23'' LED ili IPS LCD

opet ponavljam,viewsonica vp2365wb ima u callidusu,treba provjerit da li zaista i imaju

vrlo dobar ips monitor,pogledajte review

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
moderator
1337Code_breaker kaže...

To ti nije nužno nedostatak. Rezolucija je manja, ali je točka veća pa su ti ikone, gumbići i tekst u Windowsima na ekranu veći i čitljiviji - dobro za one koji malo slabije vide. Ali rekoh - ako ti je Full HD rezolucija (1920x1080) stvarno nužna (za igranje? gledanje Full HD filmova?), onda ti taj monitor ne dolazi u obzir.

1337Code_breaker kaže...
a nemogu viewsonica posto mora sve bit u jednom ducanu, a ostatak stvari uzimam u adm-u...

Šteta. Onda ćeš kupiti loš monitor (TN), a za nekoliko stotina kuna više mogao si kupiti pošten IPS monitor. Zaista se, ako možeš skucati još tih nekoliko stotina kuna više, isplati uzeti IPS monitor.

15 godina
mbaksa kaže...
1337Code_breaker kaže...

To ti nije nužno nedostatak. Rezolucija je manja, ali je točka veća pa su ti ikone, gumbići i tekst u Windowsima na ekranu veći i čitljiviji - dobro za one koji malo slabije vide. Ali rekoh - ako ti je Full HD rezolucija (1920x1080) stvarno nužna (za igranje? gledanje Full HD filmova?), onda ti taj monitor ne dolazi u obzir.

1337Code_breaker kaže...

Šteta. Onda ćeš kupiti loš monitor (TN), a za nekoliko stotina kuna više mogao si kupiti pošten IPS monitor. Zaista se, ako možeš skucati još tih nekoliko stotina kuna više, isplati uzeti IPS monitor.

cekaj ovaj wiewsonic ima odaziv 14ms? o bemti pa dell je s 8 bio podnosljiv , ovo je vec pretjerano.

17 godina
moderator
athlon64 kaže...

cekaj ovaj wiewsonic ima odaziv 14ms? o bemti pa dell je s 8 bio podnosljiv , ovo je vec pretjerano.

Ovisi za što ćeš ga koristiti. Piše na onom reviewu da je OK za filmove, ali istina - nije idealan za igre. Pa sad ti vidi...

15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

Ovisi za što ćeš ga koristiti. Piše na onom reviewu da je OK za filmove, ali istina - nije idealan za igre. Pa sad ti vidi...

a gaming većinom , i to fps-ovi , a molim boga da nabve u2311h uskoro.

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Pogledaj kategoriju input lag, to je mjerodavno za igre, a ne response time. Ionako u specifikacijama taj response time nije točan dok se input lag lako izmjeri kod testova.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
14 godina
neaktivan

Bok,

jel postoji kakva naznaka kad bi se Dell mogao pojaviti u ovim krajevima...

15 godina
Mcquinn kaže...

Bok,

jel postoji kakva naznaka kad bi se Dell mogao pojaviti u ovim krajevima...

a trebao i svaki čaš , ujutro cu opet zvat dućane pa vidit.

14 godina
neaktivan

Super, ako saznaš šta javi.

14 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Evo dell 2311, vrtljiv 90°, računajte da je taj bez onog "H"

Bignang - 1900kn

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/monitorji/lcd-monitorji/475762-dell-4xusb-display-port-u2311-ips-8ms-dvi-pivot

Meni se čini da ja budem uzeo jednog

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nick54312 kaže...

Bignang - 1900kn

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/monitorji/lcd-monitorji/475762-dell-4xusb-display-port-u2311-ips-8ms-dvi-pivot

koji je ovo dućan , gdje se nalazi? cini mi se da je slovenski pa jel oni placaju postarinu ? btw zasto si tako siguran da je dostupan , jesi zvao i pitao ?

15 godina
athlon64 kaže...
nick54312 kaže...

Bignang - 1900kn

koji je ovo dućan , gdje se nalazi? cini mi se da je slovenski pa jel oni placaju postarinu ? btw zasto si tako siguran da je dostupan , jesi zvao i pitao ?

poslao sam ja njima mail pa cemo vidit.

14 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Dućan je odličan za računalnu opremu i monitore i svu drugu elektroniku, osim komponenata za računalo. Imaš s desne strane "proveri zalogo" upiši grad sebi najbliže i malo počekaj i pisat će ti dali ga imaju. Neznam za poštarinu jer mi je Kopar 30min vožnje.

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nick54312 kaže...

Dućan je odličan za računalnu opremu i monitore i svu drugu elektroniku, osim komponenata za računalo. Imaš s desne strane "proveri zalogo" upiši grad sebi najbliže i malo počekaj i pisat će ti dali ga imaju. Neznam za poštarinu jer mi je Kopar 30min vožnje.

a svi su ducani u sloveniji , ugl pise da je u ljubljani na 3 mjesta dostupan , ako ga ima i ako je s poštom do 2000 kupujem ga.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice