23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 200.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: 23'' LED ili IPS LCD
mbaksa kaže...
M4X kaže...

a gle crna je dobra kad nije na full screen,ali kad stavim crnu na full skrin onda nije dobra i vidi se probijanje svijetla koje je dosta izraženo

gradijenti su uočljivi,nedostaje boja u gotovo svim spektrima(najviše kod tamnijih),crvena zelena ili plava

ja bih isto volio usporedit

Ajd daj na fotku svojih monitora jednog pored drugog. Bas se zanima kako to izgleda na usporednoj fotki. Dakle, usporednu fotku.

nemogu sad

već sam ja slikao puno slika t220 i hp zr24w,ima na prošlim stranicama pa traži

17 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

evo jedno "test" pitanje: vidiš li/vidite li ovaj tanki okvir(tanka crta) oko avatara od forumaša u forumu?(npr. kod thedream se vidi skroz naokolo)

ja ga primjećujem...mislim da na t220 te tanke okvire oko avatara nisam uopće uočavao

Samsungovi, pa i drugi monitori, imaju funkciju dinamickog kontrasta - mozda si koristio neki mod koji je spetljao kontrast.

nisam koristio dinamički kontrast na t220,ima ga i hp zr24

17 godina
moderator
M4X kaže...
mbaksa kaže...
M4X kaže...

a gle crna je dobra kad nije na full screen,ali kad stavim crnu na full skrin onda nije dobra i vidi se probijanje svijetla koje je dosta izraženo

gradijenti su uočljivi,nedostaje boja u gotovo svim spektrima(najviše kod tamnijih),crvena zelena ili plava

ja bih isto volio usporedit

Ajd daj na fotku svojih monitora jednog pored drugog. Bas se zanima kako to izgleda na usporednoj fotki. Dakle, usporednu fotku.

nemogu sad

Nisi slikao monitore jednog pored drugog! A to je kljucna stvar, posto se fotic na automatici prilagodjava monitoru, odnosno slika moze ispasti nerealna - npr. za monitor dublje crne boje ce fotic produljiti ekspoziciju pa ce prenaglasiti probijanje pozadinskog osvjetljenja. Osim toga, pricas o gradijentima - pa daj da se onda vide gradijenti na oba monitora, jednom pored drugog. I kut vidljivosti.

14 godina
protjeran
23'' LED ili IPS LCD

svakako idi na samsung bx seriju, to je nova serija, led,full hd,veliki kontrast.

i ne košta te puno i imaš divotu  ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M4X kaže...

nemogu sad

Dragane nisi ti ništa slikao, bar ne ono što se traži, side-by-side.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
17 godina
neaktivan
Innsider kaže...

svakako idi na samsung bx seriju, to je nova serija, led,full hd,veliki kontrast.

i ne košta te puno i imaš divotu  ;)

Jel znaš ti uopće ćemu slući LED i ćemu pridonosi?

17 godina
neaktivan

Dzaba ljudima pricati. Kad procitaju LED padaju u trans i misle da je to vrh. ;)

:)
15 godina
logic kaže...

Dzaba ljudima pricati. Kad procitaju LED padaju u trans i misle da je to vrh. ;)

da lol , isto marketinsko sranje ko s videomemorijom na grafama.

17 godina
neaktivan

I windows 7 ready napajanjima ;)

15 godina
logic kaže...

BUAHAHAHAHA  ova je dobra!

17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Jeste culi za ove nove ZLNA monitore. Mogu prikazat infracrvenu boju kao i ultraljubicastu? {#}

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
23'' LED ili IPS LCD

probavao sam gotove kalibratorske custom i sRGB profile

ovi custom mi uglavnom svi odgovaraju

1.

cont. 80

brigh. 25

r 142

g 186

b 144

2.

cont. 100

brig 7

r 94

g 140

b 99

3.

brig 0

contr 80

r 247

g 220

b 239

svi ovi custom su podjednaki,imaju dobar black/white gradient...poznaju se crte i prijelazi ali ne jako

najlošija boja je zelena skoro u svim profilima koliko sam primjetio...poznaju se na black/green gradient prijelazi i crte

onda ide crvena i na kraju plava koja je najbolja,njoj nemogu primjetit black/blue gradient i kad se zabuljim izbliza

sRGB profili

1. contra 80

brig 25

2. contr. 100

3. brigh. 7

ovdje je 1. profil dobar ali recimo ovaj drugi nije....u black/white gradient najsvijetliji spektar bijele boje je jedno 3cm potpuno bijel sa desne strane monitora kad gledam u njega,trebao bi jeli imat nijanse prema sivoj

inače kad postavim sRGB i brightnes na 0 a contrast na 80 to mi je pretamno

šta mislite koji profil da koristim i koji bi bio najbolji?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 19:08 (M4X).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
logic kaže...

Nemoj reci da to nisi vidio ;)

Sva bolja napajanja imaju tu naljepnicu ;)

I monitori ;)

15 godina
logic kaže...
athlon64 kaže...
logic kaže...

Nemoj reci da to nisi vidio ;)

Sva bolja napajanja imaju tu naljepnicu ;)

I monitori ;)

hahaha ali win7 ready napajanje , kakve ku_eve veze napajanje ima s operativnim sustavom haha , opskrba strujom ko opskrba strujom.

17 godina
odjavljen
23'' LED ili IPS LCD

a jeste spameri,logic pogotovo{#}{#}

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
moderator
23'' LED ili IPS LCD

Ako se ne vratite na temu, morat cu je zakljucati...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

E ljudi ja naletio na Dell U2311H, i to za 1850 kn, jel rađeu uzet taj ili U2410i (4000kn)?

Zanima me više zbog omjera koji je kod prvog 16:9 a drugog i skupljeg 16:10, jel se isplati dati toliko više love za veći?

0 Dell U2311H
7 Dell U2410i
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Schtefek kaže...

E ljudi ja naletio na Dell U2311H, i to za 1850 kn, jel rađeu uzet taj ili U2410i (4000kn)?

Zanima me više zbog omjera koji je kod prvog 16:9 a drugog i skupljeg 16:10, jel se isplati dati toliko više love za veći?

Ako već tražiš 24'' IPS pogledaj HP ZR24w, bar je jeftiniji od toga Della. Ne vidim razlog zašto si toliko zapea za Dell, ionako svi te IPS matrice uzimaju od LG-a.

15 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ako već tražiš 24'' IPS pogledaj HP ZR24w, bar je jeftiniji od toga Della. Ne vidim razlog zašto si toliko zapea za Dell, ionako svi te IPS matrice uzimaju od LG-a.

Ma nisam Bara, nego mi se čini najljepši i najkvalitetniji, barem ga svi hvale, a sviđa mi se jako i po karakteristikama i cijeni,HP ZR24W ali još uvijek mi nije točno jasno u čemu je razlika između njega i HP LP2475W koji je skuplji oko 1000kn, mislim jasno mi je da prvi ima S-IPS a drugi H-IPS, al zar je toliko bolji ovaj skuplji da je takva razlika u cijeni.

17 godina
neaktivan
Schtefek kaže...

Ma nisam Bara, nego mi se čini najljepši i najkvalitetniji, barem ga svi hvale, a sviđa mi se jako i po karakteristikama i cijeni,HP ZR24W ali još uvijek mi nije točno jasno u čemu je razlika između njega i HP LP2475W koji je skuplji oko 1000kn, mislim jasno mi je da prvi ima S-IPS a drugi H-IPS, al zar je toliko bolji ovaj skuplji da je takva razlika u cijeni.

Wide gamut monitor odnosno onaj koji je predviđen za Adobe RGB su Dell U2410 i HP LP2475w, HP ZR24w je monitor za samo sRGB spektar boja no većini korisnika samo to i treba.

BTW, HP LP2475w je po većini testova bolji nego Dell U2410. Kvaliteta izrade je vjeruj mi jako slična.

17 godina
Schtefek kaže...
Bara kaže...

bitan kriterij pri odabiru IPS monitora :) Ili si zena ili si gay

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
14 godina
neaktivan
Schtefek kaže...

E ljudi ja naletio na Dell U2311H, i to za 1850 kn

A gdje to mozes uzeti?

15 godina
Schtefek kaže...

mA GDJE SI NALETIO NA U2311H ? BRZO DAJ LINK  , ja ga cekam vec 2 mjeseca?

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ma u Telebitu stoji cijelo vrijeme, samo sto nije raspoloziv.
EDIT: Sad pogledam u telebitu, pod raspolozivost pise: Stiže danas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 12:52 (Vuja12).

1 0 hvala 0
15 godina
Vuja12 kaže...

Ma nista to , zva sam iha ja puno puta  , zadnji put mi je zena rekla da bi sigurno trebali doc oko 2. tjedna u2. mjesecu , sad jos to cekam a ako ne morat cu neki tn uzet.

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Vuja12 kaže...

Ma nista to , zva sam iha ja puno puta  , zadnji put mi je zena rekla da bi sigurno trebali doc oko 2. tjedna u2. mjesecu , sad jos to cekam a ako ne morat cu neki tn uzet.

Pa onda radije ovaj http://www.tftcentral.co.uk/reviews/viewsonic_vp2365wb.htm nego TN. :)

15 godina
neaktivan
Schtefek kaže...

Ako ti je tolko bitna dijagonala i omjer, uzmi 2 U2311H po cijeni jednog U2410i {#}

Meni djeluje isplativo, pogotovo ako ti nije bitno jel 8-bitna il 10-nitna matrica i jel ima HDMI.

U ostalom su gotovo jednaki, U2410i je veci, al opet ako ti je velicina bitna dobiješ je kombinacijom 

ova dva U2311H i još ti ostane 300kn u džepu. {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
17 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

U2410 i LP2475w imaju istu matricu i pati ovo 8-bitna je, mada svi navode da je u Dellu navode da je 8-bitna za razliku od Eiza koji ima monitor sa tom istom matricom i kaže da je 8-bitna. Jednostavno neki varaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bara kaže...

U2410 i LP2475w imaju istu matricu i pati ovo 8-bitna je, mada svi navode da je u Dellu navode da je 8-bitna za razliku od Eiza koji ima monitor sa tom istom matricom i kaže da je 8-bitna. Jednostavno neki varaju.

za taj lp2475w u bugu kažu da je u dubokoj sjeni della u2410,ili oni nemaju pojma ili vi

17 godina
neaktivan
M4X kaže...

za taj lp2475w u bugu kažu da je u dubokoj sjeni della u2410

U Bugu mogu reć i da je TN bolji od IPS-a pa to ništa ne znači. Kažem još jednom, vćina testova je proglsila HP boljim, a da ne rečem kakve su se serijske greške javljale kod Della, to je kod HPa nezamislivo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice