imaju još hp zr22w i hp zr24w,dell u2311 i del u2410 ajde te sve usporedi.....mislim da svi imaju S-IPS jednaku matricu
23'' LED ili IPS LCD
- poruka: 798
- |
- čitano: 200.604
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
koje si sve tn i ips monitore vidio uživo?
da neki stari lap star 4 godine ima puno bolju sliku od današnjeg TN-a baš i ne vjerujem,osim ako je lap bio jako skup
IPS se nikad nije ni ugradjivao u jeftine laptope. Ni danas se to ne radi. Specifikacije imas u mom profilu ali cu samo reci da je tada kostao preko 12.000 kn
... il kupit ovaj Samsung P2470HD pa se tješit s njegovom ugrađenom telkom..
Kroz čitav vijek trajanja uređaja? Čekao bi DELL koliko god treba :)
Ma i meni to kaže razum, ali inace sam dosta nestrpljiv i sad imam slobodna 3 tjedna i full bi mi dobro doso. Kasnije sam vecinom na faxu. A da ne govorim da cu baš sredinom 1.mjeseca imat najviše za uciti zbog rokova u 2. a ne imat vremena za nabavku monitora i sl.
imaju još hp zr22w i hp zr24w,dell u2311 i del u2410 ajde te sve usporedi.....mislim da svi imaju S-IPS jednaku matricu
Sve divno, sve krasno, ali kad vidim cijenu htio-nehtio moram stisnut close na prozoru
Ma i meni to kaže razum, ali inace sam dosta nestrpljiv i sad imam slobodna 3 tjedna i full bi mi dobro doso. Kasnije sam vecinom na faxu. A da ne govorim da cu baš sredinom 1.mjeseca imat najviše za uciti zbog rokova u 2. a ne imat vremena za nabavku monitora i sl.
Da, to mogu razumjeti, ali baš zato jer sam se već opekao na isti način (nestrpljivost zbog koje bi kasnije požalio, jelte) sam i napisao ono gore ;)
No, ima tu i druga strana medalje - tko kaže da ćeš dobiti kvalitetan primjerak DELLa jednom kada dođe? Ili da će mu cijena biti u istom rangu kao i danas (poznavajući naše trgovce i kretanje € koje s DELLom ne bi smjelo imati veze, ali opet...)?
Nego, jesi li siguran da ti je onaj Viewsonic toliko odbojan? Ovdje je tema gdje se spominje u prilično pozitivnom kontekstu, nemam pojma kakva mu je dobavljivost, ali uz politiku nula mrtvih pixela i činjenicu da se radi o kakvom-takvom IPSu ne bi se puno dvoumio. Koliko sam čitao, kažu za stalak da nije baš nešto, ali ima VESA mount, pa bi ti igrala ona montaža na zid (ako se dobro sjećam da ti je to interesantno?).
EDIT:
Evo, ovdje također kažu da mu je ergonomija stalka zapravo jača strana, tek da se malo 'giba' ako je u najvišoj poziciji.
Ovdje pak spominju i neku manu koju drugdje nisam našao (serious pixel-tracking error) i baš ju ne kužim.
Također, review na meni neizbježnom TFTcentralu. Interesantno, ovdje pak kažu kako taj model ima H-IPS, ne E-IPS matricu. Možda neki raniji ili model za njihovo tržište?
Iskreno, mislim da se moraš odlučiti koliko ti je zapravo bitan IPS panel. Prema prvom postu, nekako mi se čini da ti to i nije baš najbitnije. Zapravo je najgluplje to što za isto novaca možeš dobiti veći TN, što u principu znači da ti ekran zbog promjene kuta gledanja mijenja boju prema rubu već i dok sjediš ispred njega, pa okrećeš glavu :) Ako bi ga koristio kao TV i gledao s malo veće udaljenosti, sumnjam da bi ti to nešto pretjerano značilo.
kako komentiraš da dell u2311 i acer imaju skoro iste cijene acer S243HLABMii/acer je i skuplji) a dell je S-IPS a ovaj TN sa LED
inače acer je bio best buy u bug-u,kažu da ima odličnu sliku
i koji je onda bolji?
No, ima tu i druga strana medalje - tko kaže da ćeš dobiti kvalitetan primjerak DELLa jednom kada dođe? Ili da će mu cijena biti u istom rangu kao i danas (poznavajući naše trgovce i kretanje € koje s DELLom ne bi smjelo imati veze, ali opet...)?
da to je najgore,jer koliko vidim svi ti S-IPS monitori imaju neke tvorničke mane ili nekakve lošije serije i primjerke,nešto šta smeta(kod prikaza boja) a žalit se vjerojatno nemožeš
i to ima i dell i hp kao i ostali
naime u bugu se spominje da ima nekakvih mana sa dell u2410(sa slikom),ali oni nisu dobili takav primjerak
... koliko vidim svi ti S-IPS monitori imaju neke tvorničke mane ili nekakve lošije serije i primjerke, ...
Sumnjam da je to u pitanju, prije bi rekao da očekivanja rastu s cijenom, pa na jeftinijem proizvodu neke stvari lakše pregrmiš. Okej, mogu prihvatiti i da na lošoj matrici jednostavno ne moćeš vidjeti grešku na panelu :D
Ma najveći problem mi se ipak čini samo naše tržište - od nekog čudnog osjećaja da kod nas uvijek nekako završi škart roba (čak su i Macovi 27ice koliko se sjećam dolazili odreda s žutom matricom, u trenucima kada se vani pričalo o tome da neki primjerci imaju takve probleme) do toga da nakon kupnje imaš problema s reklamiranjem stvari koje bi proizvođač uredno i riješio, samo da te trgovac ne koči u ostvarenju svega što proizvođač možda i nudi. Npr. garancije koje su kod proizvođača npr. tri ili pet godina, a kod nas jedna ili dvije i fajrunt. Bezveze...
Ja imam Dell U2311H i tvrdim da nema problema sa bojom.
Dalje IPS vs TN nije samo bolji kontrast ovisno o kutu gledanja vec i veci gamut boja, dublja crna itd.
Imao sam prilike isprobati tu F seriju i moram priznati da me jako razočarala. Panel je spor, crna je sivkasta u glavno vrlo, vrlo loše za PVA panel. Tako da tu F seriju zaista ne bi preporučio.
Ako se traži kvalitetnija matrica tj nešto što nije TN onda radije bacite oko na neki e-IPS kao što je LG w2220p ili ViewSonic 2365wb. Oba puno bolji izbor od tog Samsunga.
Hvala na odgovoru! I meni se nekako cini da ta F serija ipak kaska za onim DELL-om. Ovaj LG nebi jer sam baš htio monitor od 23". Nekako mi najviše paše ta velicina. Znam da nije neka velika razlika, al to su ti neke granice koje si covijek postavi, kao npr.da ne želim ici preko 2000kn, zbog ceg ipak i otpada taj Samsung F.
Ovaj ViewSonic 2365wb otpada zbog cijene i dizajna, nekako mi izgleda jadno uz npr.DELL. A i cuo sam da mu je malo problematicno postolje.
Inace nisam ni imao iskustva s tom tvrtkom, pa nemam previše povjerenja.
Ništa, izgleda da mi ne preostaje drugo ili cekat DELL s pravom matricom il kupit ovaj Samsung P2470HD pa se tješit s njegovom ugrađenom telkom..
Pa estetski Viewsonic jest malo neugledan tj nije toliko elegantan ko Dell. No iskreno ako ne želiš čekati Dell (a svakako bi ti savjetovao da ga sačekaš) onda definitivno dobro razmislio Viewsonicu. Prikaz je odličan za taj cjenovni ang i samu eIPS matricu a što se postolja tiče ono je relativno nestabilno tek kada se monitor izvuče na max visinu što sumnjam da itko koristi. Tako da u normalnim uvjetima postolje odrađuje svoj posao.
Što se samog proizvođača tiče, ViewSonic je jako poznat i ima odlične proizvode. To što kod nas nije toliko razvikan ko jedan osrednji Samsung je drugi par rukava. Pa većina ljudi bi uzela Samsung pored NEC-a ili Eiza jer ih se svakodnevno hrani samo Samsungom
Potpis ko kuća. Ipak ne kupuje se monitor svakih 6mj a u njega gleda svakodnevno. Radije bi se strpio pa uzeo pravu stvar nego nešto za koplje lošije ali u roku odmah.
kako komentiraš da dell u2311 i acer imaju skoro iste cijene acer S243HLABMii/acer je i skuplji) a dell je S-IPS a ovaj TN sa LED
inače acer je bio best buy u bug-u,kažu da ima odličnu sliku
i koji je onda bolji?
Dell U2311H nema s-IPS već eIPS matricu.
da to je najgore,jer koliko vidim svi ti S-IPS monitori imaju neke tvorničke mane ili nekakve lošije serije i primjerke,nešto šta smeta(kod prikaza boja) a žalit se vjerojatno nemožeš
i to ima i dell i hp kao i ostali
naime u bugu se spominje da ima nekakvih mana sa dell u2410(sa slikom),ali oni nisu dobili takav primjerak
Monitori, paneli kao i svi ostali proizvodi pate od nečega što se zove nesavršenost proizvodnog procesa. Stoga nemaš dva identična primjerka -> što automatski povlači činjenicu da uvijek postoje odstupanja u kvaliteti između pojedinih serija istog modela. Jedan će imat nešto lošiju matricu, drugi kućište, treći možda oboje a četvrti će imati sve A-OK. To nije bolest IPS-a već svakog uređaja. Jedino što se kod tih skupljih monitora cijepaju dlake, dok je kod TN-aca to sve puno opuštenije. Pa na poslu imamo pet-šest Iyama ProLite B2403WS TN-aca i kad sam uzeo tri i stavio ih jednu pored druge sve tri su imale različit prikaz.
btw evo recimo razlike u prikazu lijevo i desno već spomenuta Iyama a u sredini Dell 2408WFP
slike su loše jer su dosta kompresirane i resizeane.
1) Pa estetski Viewsonic jest malo neugledan tj nije toliko elegantan ko Dell. No iskreno ako ne želiš čekati Dell (a svakako bi ti savjetovao da ga sačekaš) onda definitivno dobro razmislio Viewsonicu. Prikaz je odličan za taj cjenovni ang i samu eIPS matricu a što se postolja tiče ono je relativno nestabilno tek kada se monitor izvuče na max visinu što sumnjam da itko koristi. Tako da u normalnim uvjetima postolje odrađuje svoj posao.
Što se samog proizvođača tiče, ViewSonic je jako poznat i ima odlične proizvode. To što kod nas nije toliko razvikan ko jedan osrednji Samsung je drugi par rukava. Pa većina ljudi bi uzela Samsung pored NEC-a ili Eiza jer ih se svakodnevno hrani samo Samsungom
2) Potpis ko kuća. Ipak ne kupuje se monitor svakih 6mj a u njega gleda svakodnevno. Radije bi se strpio pa uzeo pravu stvar nego nešto za koplje lošije ali u roku odmah.
3)Dell U2311H nema s-IPS već eIPS matricu.
4)Monitori, paneli kao i svi ostali proizvodi pate od nečega što se zove nesavršenost proizvodnog procesa. Stoga nemaš dva identična primjerka -> što automatski povlači činjenicu da uvijek postoje odstupanja u kvaliteti između pojedinih serija istog modela. Jedan će imat nešto lošiju matricu, drugi kućište, treći možda oboje a četvrti će imati sve A-OK. To nije bolest IPS-a već svakog uređaja. Jedino što se kod tih skupljih monitora cijepaju dlake, dok je kod TN-aca to sve puno opuštenije. Pa na poslu imamo pet-šest Iyama ProLite B2403WS TN-aca i kad sam uzeo tri i stavio ih jednu pored druge sve tri su imale različit prikaz.
btw evo recimo razlike u prikazu lijevo i desno već spomenuta Iyama a u sredini Dell 2408WFP
1) Samsung sam i sam skužio pomalo da je vecinom šminka i ime. Al opet nije baš loš. Precjenjen je.
ViewSonic sam vec prije cuo i vidio, ali rijetko i djeluje mi nekako tako rez "zaostalo " ko firma na prvi pogled,
premda znam da nije tako. Dizajnerski je
2) Ocito prije nego promjenim monitor, moram mjenjati sebe. Znam da mi je ta nestrpljivost velika mana
3) Može malo pojašnjenja za razliku s-IPS i eIPS . eIPS je jeftinija, no jeli velika razlika u prikazu il cemu?
4) Sve je stvar srece i postavki, spajanja, graficke, itd.. Ali da je tolika razlika između istih modela kao na slici,
to je za ne povjerovat. Da nisam vidio mislio bi da i nije tolika. Strava. Ovaj lijevi ostar totalka, desni sav mutan.
Kako mrzim cekanje! Baš su svi sad morali kupit taj DELL
Imas negdje sticky o tipovima ekrana pa procitaj.
Edit: kada sam ja uzimao Della pisalo je da ih ima dovoljno (vise od 10 komada).
3) Može malo pojašnjenja za razliku s-IPS i eIPS . eIPS je jeftinija, no jeli velika razlika u prikazu il cemu?
Ovdje je u kratko objašnjeno što je koja matrica.
Ovdje imaš vrlo dobar sticky o panelima.
Ovdje je dobar članak na TFT Centralu.
4) Sve je stvar srece i postavki, spajanja, graficke, itd.. Ali da je tolika razlika između istih modela kao na slici,
to je za ne povjerovat. Da nisam vidio mislio bi da i nije tolika. Strava. Ovaj lijevi ostar totalka, desni sav mutan.
Kako mrzim cekanje! Baš su svi sad morali kupit taj DELL
Dobro to što je slika mutna je više do fotića tj fokusa same fotografije. Razlika je puno puno slabija. Ono što je razlika je kad oba postavim na identične postavke jedan ima normalan prikaz (za jedan TN) a drugi je posve hladan i taman. Te bez obzira na postavke nikako nisam mogao dobiti istu kvalitetu prikaza na oba monitora.
Dok je Dell 2408WFP sa svojom S-IPS matricom kao iz drugog svemira.
Kolko sam uspio pohvatati razlika između e-IPS i s-IPS je najveca u cijeni prizvodnje.
Rezultat je gotovo ili potpuno isti. Jedino sto pise da nesto malo crne pri velikim kutevima izgleda sivo.
Dakle ako gledam monitor sa strane na nekih 175 stupnjeva valjda što mi nije problem.
Zakljucak bi bio da je ta e-IPS best buy kao i ovaj DELL Zar ne?
IPS vs TN nije samo bolji kontrast ovisno o kutu gledanja vec i veci gamut boja, dublja crna itd.
Ma istina, samo se sve na kraju svodi na što kupcu treba i koliko ima love za to. Da ponovim dio iz prvog posta:
"Sve manje od 23'' mi djeluje ipak malo i neisplativo, jer planiram s vremena na vrijeme monitor koristit za gledanje TV-a i filmova. Vecina poslova koje mislim obavljat vezani su uz uređivanje i pregled teksta i surfanje. Igre skoro da ne igram, filmov i tv povremeno, a obrada slika tu i tamo. Raspolažem sa do nekih 1700kn."
Obradu slike je stavio na zadnje mjesto, tu su i filmovi, a primarna namjena je obrada teksta i surfanje. Za ovo zadnje je TN sasvim dovoljan. Kada uzmeš u obzir kombinaciju veličine i cijene, nema baš puno izbora (zapravo ga nema uopće - za tu cijenu jednostavno ne postoji IPS tolike dijagonale, pitanje je samo želi li se alen malo 'rastegnuti' :)
Kada bi ja kupovao monitor za sebe, dao bi malo više, sačekao malo dulje i uzeo DELLa (zapravo bi dao još više i išao na neki 24" 16:10 HP, trenutno mi se zr24w čini jako interesantan), ali to su moje potrebe i moja lova. Alen jednostavno mora postaviti prioritete: cijena, namjena, vrijeme... Znaš kako kažu - mogu ti napraviti posao brzo, kvalitetno i jeftino. Izaberi dvoje :)
Kada bi ja kupovao monitor za sebe, dao bi malo više, sačekao malo dulje i uzeo DELLa (zapravo bi dao još više i išao na neki 24" 16:10 HP, trenutno mi se zr24w čini jako interesantan), ali to su moje potrebe i moja lova. Alen jednostavno mora postaviti prioritete: cijena, namjena, vrijeme... Znaš kako kažu - mogu ti napraviti posao brzo, kvalitetno i jeftino. Izaberi dvoje :)
ZR24W dodje skoro duplo vise od della...
Monitori, paneli kao i svi ostali proizvodi pate od nečega što se zove nesavršenost proizvodnog procesa. Stoga nemaš dva identična primjerka -> što automatski povlači činjenicu da uvijek postoje odstupanja u kvaliteti između pojedinih serija istog modela. Jedan će imat nešto lošiju matricu, drugi kućište, treći možda oboje a četvrti će imati sve A-OK. To nije bolest IPS-a već svakog uređaja. Jedino što se kod tih skupljih monitora cijepaju dlake, dok je kod TN-aca to sve puno opuštenije. Pa na poslu imamo pet-šest Iyama ProLite B2403WS TN-aca i kad sam uzeo tri i stavio ih jednu pored druge sve tri su imale različit prikaz.
a iljame su slabe,usporedi recimo top modele samsunga sa LED ili acer 24" S243HLAbmii
Sta ste se uhvatili tog LED-a. Vaznija je matrica. Bilo kakav IPS bez LED-a tuce bilo koji TN sa LED-om.
a iljame su slabe,usporedi recimo top modele samsunga sa LED ili acer 24" S243HLAbmii
Ma yebo te Samsung ''LED'' da te yebo
FYI te Iiyame imaju vro dobru sliku za jedan 24'' TN, samo što uz kvalitetan s-ips izgledaju očajno, kao i što izgleda i svaki drugi TN.
Ne vidim zašto se lovite tog LED-a. Pa to je samo LED backlight ili ti ga ima LED pozadinsko osvjetljenje nije panel izveden u LED tehnologiji. A i koliko sam čuo (jer se na poslu monitorima bavi jedan drugi kolega) baš ti LCD monitori s LED osvjetljenjem često imaju problema s izbijanjem i uniformnom slikom.
A i ne kužim zašto se sad toliko bodeš protiv kvalitetnije matrice u stalno guraš taj Zmazung kada si ranije izjavio da u životu nisi vidio niti jedan kvalitetno kalibriran pošten ne-TN LCD.
Ja cu samo reci IPS i nista drugo. Sve ostalo je upravo to. Ostalo. Na lapu imam IPS panel a star je skoro 4 godine ali i danas izgleda za klasu bolje od obicnih monitora.
pogledao sam neke review-e i nema neke velike razlike između ips i tn šta se tiče šarene(nakrcane bojama) slike
uživo nisam vidio ips tako da nemogu ništa tvrdit
Ma yebo te Samsung ''LED'' da te yebo
FYI te Iiyame imaju vro dobru sliku za jedan 24'' TN, samo što uz kvalitetan s-ips izgledaju očajno, kao i što izgleda i svaki drugi TN.
Ne vidim zašto se lovite tog LED-a. Pa to je samo LED backlight ili ti ga ima LED pozadinsko osvjetljenje nije panel izveden u LED tehnologiji. A i koliko sam čuo (jer se na poslu monitorima bavi jedan drugi kolega) baš ti LCD monitori s LED osvjetljenjem često imaju problema s izbijanjem i uniformnom slikom.
A i ne kužim zašto se sad toliko bodeš protiv kvalitetnije matrice u stalno guraš taj Zmazung kada si ranije izjavio da u životu nisi vidio niti jedan kvalitetno kalibriran pošten ne-TN LCD.
sad opet spominješ kalibraciju...neznam baš da se dell u2311 da nešto posebno poboljšat slika od one šta je
može se i TN donekle kalibrirat,ja imam dosta postavki i za svoj samsung t220
možda crna nije crna ili bijela nije bijela na tn-u ali nećeš valjda stalno buljit u te dvije boje
po meni je bolje ovaj Acer tn od 24" sa ledom nego dell u2311 jer ipak na dellu nemožeš igrat igre
kalibracijom della se dobije 99% vjernost boja. I da. Ja se igram na Dellu.
a koji je to model della...da možeš cod u mreži nevjerujem
a koji je to model della...da možeš cod u mreži nevjerujem
U2311... igram L4D2, igram BF2 i tako... dakle igram. Nema ghostinga i ostalih gluposti. Bar ih ja ne primjecujem a par puta sam se bas trudio.
A na kojem monitoru koji je sada na trzistu mozes primijetiti ghosting? Da ne mozes igrati na ips panelu je teska glupost. Moj je star 4 godine i ne znam kako da primijetim ghosting. A i ako ga (mada sumnjam) ima kvlaiteta slike to uveliko anulira. Ne bljesti, nema refleksije, boje se neuporedivo bolje i sl.
A na kojem monitoru koji je sada na trzistu mozes primijetiti ghosting? Da ne mozes igrati na ips panelu je teska glupost. Moj je star 4 godine i ne znam kako da primijetim ghosting. A i ako ga (mada sumnjam) ima kvlaiteta slike to uveliko anulira. Ne bljesti, nema refleksije, boje se neuporedivo bolje i sl.
A svih hebe tih 5ms a kao TN monitori 2ms. Moj prethodni LG sa 8ms odzivom je bio ugodan za igranje a star je jedno 3 - 4 godine, a gdje nece biti novi monitor? To su po meni piydarij - marketinske gluposti.
ako je taj dell u2311 tako dobar šta ja onda još radim sa t220?
onda prodajem t220 i idem na della,samo ako nebu valjao vi ste krivi
A sta ces. LJudima moras dati nesto sto razumiju. Otkud obicni korisnici znaju sta je odziv black to black i gray to gray i sl. Oni znaju da je manji broj bolje u ovom slucaju a to sto to ni u ludilu svojim okom ne mogu primijitetiti je drugi pa opanaka. Imas toga koliko hoces , ti to znas. Od win 7 ready napajanja i monitora preko grafickih kartica na kojima oznaka sad ne znaci apsolunto nista i cesto je graficka sa vecim brojem sporija od one sa manjim broje, pa recimo graficka sa 1 gb rama je cesto sporija od one sa 500 MB rama. Pogledaj recimo thread o napjanjima. Kakve tamo gluposti valjaju. Jedan je ustvrdio da napajanje sa godinama slabi da je on sada uzeo od 1250 w jer ce to napajanje za 5 godina davati 750 a vuci struje kao da je 1500 w ili tako nekako. Ne sjecam se tacno al znam da sam se dugo smijao ;)
Ljudi padaju na beznacajne cifre ali oni to razumiju. Ja nemam blagog pojma koliki je odziv mojih monitora. Niti mi to ista znaci u zivotu.
T220 je u svoje vrijeme bio vrhunski monitor. Ja sam ga preporucivao svim svojim frendovima. Sto se tice della ja sam prezadovoljan sa njim. Iako 16:9 :) Mogao je biti 16:10 al navikne covjek. Evo sad na poslu imam nekakav LG22'' i on je golo govno prema U2311 po bojama. Kut gledanja mi uopce nije bitan jer mi je monitor uvijek na 90o
A sta ces. LJudima moras dati nesto sto razumiju. Otkud obicni korisnici znaju sta je odziv black to black i gray to gray i sl. Oni znaju da je manji broj bolje u ovom slucaju a to sto to ni u ludilu svojim okom ne mogu primijitetiti je drugi pa opanaka. Imas toga koliko hoces , ti to znas. Od win 7 ready napajanja i monitora preko grafickih kartica na kojima oznaka sad ne znaci apsolunto nista i cesto je graficka sa vecim brojem sporija od one sa manjim broje, pa recimo graficka sa 1 gb rama je cesto sporija od one sa 500 MB rama. Pogledaj recimo thread o napjanjima. Kakve tamo gluposti valjaju. Jedan je ustvrdio da napajanje sa godinama slabi da je on sada uzeo od 1250 w jer ce to napajanje za 5 godina davati 750 a vuci struje kao da je 1500 w ili tako nekako. Ne sjecam se tacno al znam da sam se dugo smijao ;)
Ljudi padaju na beznacajne cifre ali oni to razumiju. Ja nemam blagog pojma koliki je odziv mojih monitora. Niti mi to ista znaci u zivotu.
,mislim da ti nepostoji nijedna grafička sa 500MB memorije već 512MB
a grafička sa 1GB DDR2 memorije može bit sporija od iste grafičke sa DDR3 512MB memorije
opće poznata stvar je da TN monitori imaju manji odziv od ipsa...mislim da tu nema sumnji
baš su se u Bug-u čudili kako je Spire za svoj model napajanja Jewel 650 napisao 650W a napajanje je slabije od ostalih 500Watnih modela a pri 200W opterećenja ventilator se vrti na maksimali a još je i skupo(hgspot)
T220 je u svoje vrijeme bio vrhunski monitor. Ja sam ga preporucivao svim svojim frendovima. Sto se tice della ja sam prezadovoljan sa njim. Iako 16:9 :) Mogao je biti 16:10 al navikne covjek. Evo sad na poslu imam nekakav LG22'' i on je golo govno prema U2311 po bojama. Kut gledanja mi uopce nije bitan jer mi je monitor uvijek na 90o
imam t220 skoro pa će bit 3. godina i slika je jako dobra(original panel) i meni isto više paše 16:10
Ma znam da je 512 ;)
Poenta je da je odziv kod danasnjih monitora nebitan i ne mozes vidjeti razliku i navodi se radi amrketinga. I graficka sa 512 MB rama moze biti brza od grafe sa 1 gb iako je ista ddr2 ili ddr3 memroija jer se ugradjuju sporije memorije na ovu do 1 gb i/ili je manja propusnost tj. sirina sabirnice ali se recimo sirina sabirnice i ne pise na kutiji ili se pise vrlo sitnim slovima.