23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 200.684
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

A šta mislite o ovom monitoru: P2470HD ?
Bolji je od DELL-a što se tice HDMI-a, opcenito ulaza / izlaza, ima u sebi digitalni TV prijamnik i daljinski i 1" je veci.
Isto se moze montirati na zid i ista mu je cijena. Ima istu manu sto nije LED.
Losije je jedino što nema USB hub i  nema IPS matricu  {#}
Pošto postoji mogucnost da DELL-a necu moc nabavit ako ga nebude il ako mu ista jos dignu cijenu, ovaj mi se cini dobra alternativa?

Ili je možda ipak bolji od tog Samsunga LG E2360V i to samo zbog LED-a i dizajna?

Nekako sam izgubio povjerenje u LED tehnologiju kao nešto revolucionarno {#}

Glasujte i savjetujte! Hvala! {#}

1 Samsung P2470HD
10 Dell U2311H
0 LG E2360V
Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: 23'' LED ili IPS LCD
alen-c kaže...

A šta mislite o ovom monitoru: P2470HD ?
Bolji je od DELL-a što se tice HDMI-a, opcenito ulaza / izlaza, ima u sebi digitalni TV prijamnik i daljinski i 1" je veci.
Isto se moze montirati na zid i ista mu je cijena. Ima istu manu sto nije LED.
Losije je jedino što nema USB hub i nema IPS matricu {#}
Pošto postoji mogucnost da DELL-a necu moc nabavit ako ga nebude il ako mu ista jos dignu cijenu, ovaj mi se cini dobra alternativa?

Ili je možda ipak bolji od tog Samsunga LG E2360V i to samo zbog LED-a i dizajna?

Nekako sam izgubio povjerenje u LED tehnologiju kao nešto revolucionarno {#}

Glasujte i savjetujte! Hvala! {#}

Kvaliteta je na strani Della, efikasnost na strani Samsunga (zbog tunera), a dizajn na strani LG-a.

Ja bih uzeo Dell-a, jer IPS je IPS !

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Kvaliteta je na strani Della, efikasnost na strani Samsunga (zbog tunera), a dizajn na strani LG-a.

Ma i ja bi, ali eto, za svaki slucaj trazim i alternativu u slucaju nestasice tog DELLa

koja trenutno je i ako nesto povecaju cijenu. Mislim da cak dizajn varira.

DELL djeluje nekako robusno, kvalitetno ali i profinjeno.

Dok i Samsung i LG sjaje, sve neka kombinacija staklene prozirnosti i blještavog crnila.

LG ima jedino zgodnije postolje koje mi kod montiranja na zid ne znaci puno i tanji dizajn koji je precool

ali ako bude na zidu razlika između 1-5cm i nema neku ulogu osim ak se ne gleda sa strane skroz uz zid  {#}

Zapravo dvojba je digitalna TV, multimedijalne mogucnosti i 1" vise vs. kvaliteta boja i prikaza slike  {#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
16 godina
alen-c kaže...
Mitch kaže...

Ma i ja bi, ali eto, za svaki slucaj trazim i alternativu u slucaju nestasice tog DELLa

koja trenutno je i ako nesto povecaju cijenu. Mislim da cak dizajn varira.

DELL djeluje nekako robusno, kvalitetno ali i profinjeno.

Dok i Samsung i LG sjaje, sve neka kombinacija staklene prozirnosti i blještavog crnila.

LG ima jedino zgodnije postolje koje mi kod montiranja na zid ne znaci puno i tanji dizajn koji je precool

ali ako bude na zidu razlika između 1-5cm i nema neku ulogu osim ak se ne gleda sa strane skroz uz zid {#}

Zapravo dvojba je digitalna TV, multimedijalne mogucnosti i 1" vise vs. kvaliteta boja i prikaza slike {#}

Multimedijalne mogućnosti - Samsung

1" vise - Samsung

kvaliteta boja - Samsung

Uzmi samsung !

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

pazi ja sam pogledao 10 videa gdje usporeduju kvalitetu prikaza i boja na u2311h i samsungovim / lg-ovim ekranima i to je na ips dellu toliko ljepse da ja definitivno ne uzimam nista osim njega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
athlon64 kaže...

pazi ja sam pogledao 10 videa gdje usporeduju kvalitetu prikaza i boja na u2311h i samsungovim / lg-ovim ekranima i to je na ips dellu toliko ljepse da ja definitivno ne uzimam nista osim njega.

Ja sam gledao isto videe, gdje se očito vidi ghosting efekt kod della zbog slabog odaziva (8 ms), a kod LG bijela boja uopće ne valja, liči na neku bljedo žutu ili plavu.

Samsung je posrednik između Della i LG-a

15 godina
Mitch kaže...
athlon64 kaže...

Ja sam gledao isto videe, gdje se očito vidi ghosting efekt kod della zbog slabog odaziva (8 ms), a kod LG bijela boja uopće ne valja, liči na neku bljedo žutu ili plavu.

daj link da vidim, netko na forumu ga ima i kaze da nije vidio nikakvih problema s sporim odazivom.

16 godina
athlon64 kaže...
Mitch kaže...
athlon64 kaže...

daj link da vidim, netko na forumu ga ima i kaze da nije vidio nikakvih problema s sporim odazivom.

Ima ga moj frend, i kad on surfa u mozilli on koristi scrollanje tako da stisne scroll i pomiče miš gore-dolje-lijevo-desno, tad s pokaže jedan kružić (polu prozirni) iza kojeg se vide slova koja idu u smjeru skrolanja, i onda njemu se vidi da zastaju slova iza tog kružića, a meni ne (2ms). Dell ima overdrive funkciju pa se to često i ne vidi kod filmova, no kod nekih tekstova da, Video sa recenzijom : 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 15:12 (Mitch).
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Meni se cak taj odaziv od 8ms ne cini nesto problematicnim. Još sam citao po netu da dhjeluje cak

i koda je 5ms, tj brzi nego ostali s 8ms.

Ionako ova ostala 2 LG i Samsung imaju odaziv 5ms što i nije tolika razlika.

Bar nebi trebala biti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
alen-c kaže...

Meni se cak taj odaziv od 8ms ne cini nesto problematicnim. Još sam citao po netu da dhjeluje cak

i koda je 5ms, tj brzi nego ostali s 8ms.

Ionako ova ostala 2 LG i Samsung imaju odaziv 5ms što i nije tolika razlika.

Bar nebi trebala biti..

Ma ko oće monitor/tv u sobi uzet će samsung, ko oće "eleganciju" i profesionalnost uzet će Dell, ja HDMI ne vidim kao nedostatak zato što dell nema zvučnike, a DVI i display port utor prenosi hd sliku jednako dobro

15 godina
Mitch kaže...
athlon64 kaže...
Mitch kaže...
athlon64 kaže...

Ima ga moj frend, i kad on surfa u mozilli on koristi scrollanje tako da stisne scroll i pomiče miš gore-dolje-lijevo-desno, tad s pokaže jedan kružić (polu prozirni) iza kojeg se vide slova koja idu u smjeru skrolanja, i onda njemu se vidi da zastaju slova iza tog kružića, a meni ne (2ms). Dell ima overdrive funkciju pa se to često i ne vidi kod filmova, no kod nekih tekstova da, Video sa recenzijom : 

ja na ovom videu ne vidim nikakve nedostatke? nemogu se odlucit jer mi je problem, meni je taj ekran vazan za gaming poprilicno , pa neznam hoce li mu odaziv bit nedostatak u call of duty mp ili drugim igrama u sp-u , medutim nemogu odolit ljepoti njegovih boja , zato me privlaci , i jos moram naglasit da kad sam u splitu bio u microsoft inovation centeru na fesbu , radili smo na istim ovakvim ips dellovima samo od 19 inca i moram rec da su mi cak i nakon 3 sata oci bile savrseno odmorne i bilo mi je uzasno ugodno radit na njemu i to nakon 3 sata bijele pozadine visual studia dok me na mom starom 17 samsungu peku oči nakon 3 sata gaminga.

16 godina
athlon64 kaže...

ja na ovom videu ne vidim nikakve nedostatke? nemogu se odlucit jer mi je problem, meni je taj ekran vazan za gaming poprilicno , pa neznam hoce li mu odaziv bit nedostatak u call of duty mp ili drugim igrama u sp-u , medutim nemogu odolit ljepoti njegovih boja , zato me privlaci , i jos moram naglasit da kad sam u splitu bio u microsoft inovation centeru na fesbu , radili smo na istim ovakvim ips dellovima samo od 19 inca i moram rec da su mi cak i nakon 3 sata oci bile savrseno odmorne i bilo mi je uzasno ugodno radit na njemu i to nakon 3 sata bijele pozadine visual studia dok me na mom starom 17 samsungu peku oči nakon 3 sata gaminga.

Lol, pročitaj moju temu o panelima, za gaming se koristi TN matrica a ne IPS.

Acer S243hl je za tebe

15 godina
Mitch kaže...
athlon64 kaže...

Lol, pročitaj moju temu o panelima, za gaming se koristi TN matrica a ne IPS.

Acer S243hl je za tebe

neloše , jeftino , i dobar kontrast za neko čudo , ali svejedno meni se dell svida radi boja , nisam ja neki pro gamer kojemu je vazno da nebi slucajno vidio protivnika 6ms kasnije al me zanima dali cu imat problema sa tim shadingom i glupostima , dok budem igrao ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 17:43 (athlon64).
16 godina
23'' LED ili IPS LCD

Taj Acer je bio u bug-u proglašen najboljim gaming monitorom, zbog boja koje su nevjerojatne za TN, i zbog dizajna

0 0 hvala 0
15 godina
Mitch kaže...

Taj Acer je bio u bug-u proglašen najboljim gaming monitorom, zbog boja koje su nevjerojatne za TN, i zbog dizajna

a ja sam kao alternativu dellu gledao ovo :   http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-23-samsung-xl2370-1920x1080-250cdm25-000-0001-2ms-black/28249  ?

ovo http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcdtv-24-samsung-p2470hd-1920x1080-dvbt-mpeg4-hdmi/28743

i ovo http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-24-samsung-p2470h-1920x1080-300cdm2-70-0001-2ms-black/28744 

ako ne della , sve osim samsunga me ne privlaći nimalo.

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Također planiram uzeti monitor, te ste me sada doveli u nedoumicu po pitanju toga. Naime moj prvobitni izbor je bio Samsung BX2350(2ms GTG) TN matrica. 

Navedeni monitor bih koristio za AutoCad, Emco Sinumerik, igre i filmove.

I kao i svi ovdje naginjem Dell-u U2311H, zbog kvalitete i dizajna, nedostatak HDMI-a nije problem jer je HDMI isto što i DVI(dvi ne prenosi audio signal kao HDMI to je jedina razlika).

Sada me zanima ukoliko tko posjeduje dell neka napiše iskustva vezana uz rad na njemu, igranje igara(tipa ima li ghostinga zamućenja itd. gledanje filmova).

Nadam se samo da dolaze na lager ubrzo

Unaprijed Hvala  

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 18:23 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Evo da vas obavjestim sve zainteresirane za DELL U2311H . Monitor je trenutno nedostupan kod nas.

Zvao sam ducane, provjeravao na netu i ništa. Ako ima ko kakvu drugu informaciju nek javi {#}

Navodno dolazi tek nakon sredine 1.mjeseca, što je skoro za cijeli mjesec, a i to je upitno.
Pa kom se da nek ceka.

Ja sam vec pomalo nestrpljiv pa cu uzet il onaj Samsung s TV-om koji sam vec naveo ili

Samsung F2380M koji su mi preporucili i cini se direktna konkurencija DELL-u U2311H.

Kako se vama cini? Ima tko kakva iskustva?

Navodno je PVA matrica još kvalitetnija i manje umara oci?
Ima HDMI i zvucnike sto je +, al ne valja sto je skuplji skoro 300kn i nema mogucnost montiranja na zid.
Da ne spominjemo ultra glupu politiku Samsunga da ne daje garanciju na mrtve pixele i jamstvo 1 god

krace od svih ostalih normalnih firma {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
alen-c kaže...

Evo da vas obavjestim sve zainteresirane za DELL U2311H . Monitor je trenutno nedostupan kod nas.

Zvao sam ducane, provjeravao na netu i ništa. Ako ima ko kakvu drugu informaciju nek javi {#}

Navodno dolazi tek nakon sredine 1.mjeseca, što je skoro za cijeli mjesec, a i to je upitno.
Pa kom se da nek ceka.

Ja sam vec pomalo nestrpljiv pa cu uzet il onaj Samsung s TV-om koji sam vec naveo ili

Samsung F2380M koji su mi preporucili i cini se direktna konkurencija DELL-u U2311H.

Ima HDMI i zvucnike sto je +, al ne valja sto je skuplji skoro 300kn i nema mogucnost montiranja na zid.
Da ne spominjemo ultra glupu politiku Samsunga da ne daje garanciju na mrtve pixele i jamstvo 1 god

izgleda da cu i ja kupit samsunga , jedina 2 izmedu kojih se pokusavam odlucit su xl2370 i 2470h ,  prijatelj mi ima bx 2341 ili tako nesto i ima super kvalitetu boja i slike , ja najvjerojatnije uzimam p2470h , svi mi ga preporucuju u jako mi se svida , on je oko 1800 u protisu.

17 godina
neaktivan

Ja cu samo reci IPS i nista drugo. Sve ostalo je upravo to. Ostalo. Na lapu imam IPS panel a star je skoro 4 godine ali i danas izgleda za klasu bolje od obicnih monitora.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 12:55 (logic).
17 godina
23'' LED ili IPS LCD

PVA matrica takodjer daje vrhunsku sliku.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno. Rekoh samo IPS jer se gore pricalo o monitoru sa IPS mada nisam sve citao.

17 godina
odjavljen
logic kaže...

Ja cu samo reci IPS i nista drugo. Sve ostalo je upravo to. Ostalo. Na lapu imam IPS panel a star je skoro 4 godine ali i danas izgleda za klasu bolje od obicnih monitora.

pogledao sam neke review-e i nema neke velike razlike između ips i tn šta se tiče šarene(nakrcane bojama) slike

uživo nisam vidio ips tako da nemogu ništa tvrdit

17 godina
neaktivan
Da si vidio ne bi tako pricao :)
17 godina
odjavljen
logic kaže...

koje si sve tn i ips monitore vidio uživo?

da neki stari lap star 4 godine ima puno bolju sliku od današnjeg TN-a baš i ne vjerujem,osim ako je lap bio jako skup

15 godina
23'' LED ili IPS LCD

damn , jos ovaj tjedan imam posla u skoli a onda sam sve rijesio , u subotu idem po ducanima u lov na ips matrice uzivo , pa cu vam javit vlastiti dojam ako nadem koji ekran sa ips i koji s tn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Imao sam prilike isprobati tu F seriju i moram priznati da me jako razočarala. Panel je spor, crna je sivkasta u glavno vrlo, vrlo loše za PVA panel. Tako da tu F seriju zaista ne bi preporučio.

Ako se traži kvalitetnija matrica tj nešto što nije TN onda radije bacite oko na neki e-IPS kao što je LG w2220p ili ViewSonic 2365wb. Oba puno bolji izbor od tog Samsunga.

M4X kaže...
logic kaže...

pogledao sam neke review-e i nema neke velike razlike između ips i tn šta se tiče šarene(nakrcane bojama) slike

uživo nisam vidio ips tako da nemogu ništa tvrdit

Da bi mogao kvalitetno procjeniti što je bolje monitor moraš vidjeti u živo a ne preko fotografije koja je pitaj boga koliko i kako kompresirana na svom monitoru s boga pitaj kakvom kalibracijom {#}

M4X kaže...
logic kaže...

koje si sve tn i ips monitore vidio uživo?

da neki stari lap star 4 godine ima puno bolju sliku od današnjeg TN-a baš i ne vjerujem,osim ako je lap bio jako skup

Pa dam se kladit  da je vidio bar jednog više od tebe {#}

Jer da si u živo vidio TN i IPS spojene na kvalitetnom izlazu ne bi tako nešto rekao. Prikaz boja, kontrast, vidljivi kutevi.... sve je na strani kvalitetnije matrice.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 18:37 (Wolverine_pce).
17 godina
odjavljen
23'' LED ili IPS LCD

a kakav je ovaj dell u2311H u odnosu na dell u2411?

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Wolverine_pce kaže...

Imao sam prilike isprobati tu F seriju i moram priznati da me jako razočarala. Panel je spor, crna je sivkasta u glavno vrlo, vrlo loše za PVA panel. Tako da tu F seriju zaista ne bi preporučio.

Ako se traži kvalitetnija matrica tj nešto što nije TN onda radije bacite oko na neki e-IPS kao što je LG w2220p ili ViewSonic 2365wb. Oba puno bolji izbor od tog Samsunga.

Hvala na odgovoru! I meni se nekako cini da ta F serija ipak kaska za onim DELL-om. Ovaj LG nebi jer sam baš htio monitor od 23". Nekako mi najviše paše ta velicina. Znam da nije neka velika razlika, al to su ti neke granice koje si covijek postavi, kao npr.da ne želim ici preko 2000kn, zbog ceg ipak i otpada taj Samsung F.  {#}

Ovaj   ViewSonic 2365wb otpada zbog cijene i dizajna, nekako mi izgleda jadno uz npr.DELL.  {#} A i cuo sam da mu je malo problematicno postolje.

Inace nisam ni imao iskustva s tom tvrtkom, pa nemam previše povjerenja.

Ništa, izgleda da mi ne preostaje drugo ili cekat DELL s pravom matricom il kupit ovaj Samsung P2470HD pa se tješit s njegovom ugrađenom telkom..

15 godina
alen-c kaže...
Wolverine_pce kaže...

Hvala na odgovoru! I meni se nekako cini da ta F serija ipak kaska za onim DELL-om. Ovaj LG nebi jer sam baš htio monitor od 23". Nekako mi najviše paše ta velicina. Znam da nije neka velika razlika, al to su ti neke granice koje si covijek postavi, kao npr.da ne želim ici preko 2000kn, zbog ceg ipak i otpada taj Samsung F. {#}

Ovaj   ViewSonic 2365wb otpada zbog cijene i dizajna, nekako mi izgleda jadno uz npr.DELL. {#} A i cuo sam da mu je malo problematicno postolje.

Inace nisam ni imao iskustva s tom tvrtkom, pa nemam previše povjerenja.

Ništa, izgleda da mi ne preostaje drugo ili cekat DELL s pravom matricom il kupit ovaj Samsung P2470HD pa se tješit s njegovom ugrađenom telkom..

pa ja najvjerojatnije idem na p2470h , ma ima mi prijatelj bx2431 i ima perfektnu sliku ekran , ali definitivno ovaj vikend idem u lov na ips matrice uzivo po ducanima ! pa cemo onda vidit.

17 godina
alen-c kaže...

... il kupit ovaj Samsung P2470HD pa se tješit s njegovom ugrađenom telkom..

Kroz čitav vijek trajanja uređaja? Čekao bi DELL koliko god treba :)

Gledam te!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice