Oke,
Updejt na v6 prošao dobro (kratkotrajno) jer mi je mob popušio mobilne podatke odjednom koji nisu radili. napravio vajp svega, ponovo na najnoviju verziju instalirao i sad mobilni podaci rade..samo app store baš i ne. Loada u vječnost i nazad. KAd upišem ime app izbaci pod suggestions i otvori ju al čim stisnem install smrzne sve. Rom je zadnji http://xiaomi.eu/community/threads/5-1-16.26725/
Ima tko ideju? I btw ako želim vratit na V5 koji je zadnji ofišl stabilni za eu? Da ne napravim neko sranje s kineskim romovima kako sam ipak početnik. Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zadnji stable V5 je v34, na xiaomi.eu nema stabilnih multilanguage.. Ako ne radi kako spada, napravi downgrade, wipe svega, i instaliras neku od prijasnjih verzija V6.. Jer zna se nekad dogoditi da popravkom starih bugova pojave se novi.. Kod nekih radi sve savrseno kod nekih ima problema, nema veze sto su sve isti mobiteli..
trebao bih napraviti update s miui v5 na v6 na mi3. da li je sigurno raditi update preko updatea na mobitelu ili je bolje raditi fastboot pa napraviti potpuno čistu instalaciju?
mobitel koristi ženska osoba, pa je bitno da ne traje predugo cijeli proces, i mora biti dev rom zbog hrvatskog jezika.
inače kroz korištenje je uočila par bugova, a najviše je smeta crash camera appa. poprilično dosadan bug, a izgleda ovako: pokreneš kameru dok držiš mobitel uspravno, sve je OK, probaš pokrenuti kameru dok je mobitel vodoravno (landscape) i kamera se crasha. rješenje je pokrenuti aplikaciju dok je mobitel uspravno i onda ga okrenuti u landscape, onda radi, ali dok ne pokušaš promijeniti camera/video pa se opet sruši. nije neizdrživo, ali je dosta dosadno.
drugi bug je nemogućnost skype video poziva. mobitel se doslovno smrzne i treba mu 30-60 sekundi da ugasi skype.
treći je smrzavanje mobitela kod gledanja videa na 24sata aplikaciji. smrzne se i treba mu desetak sekundi da prekine aplikaciju.
četvrti je oko otvranja linkova iz vibera i slično koji bi se trebali otvoriti u aplikacijama, ili linkova na playstore aplikacije. ništa od toga ne radi, već ih otvara u stock browseru koji inače koristi jer joj je dobar (čitaj lijep)
ostalo su sitnice oko prijevoda i kineskih pop-up-ova, ali ništa bitno.
još jedino ne znam kako uspijete dobiti toliko OST na mobitelu, ona je oko 3-3,5 sata stalno, jako rijetko uspije prebaciti 4 sata. inače ne gasi mobilne podatke, ni wifi nikad, a koliko znam ugašena joj je sinkronizacija maila i auto update aplikacija. mislim, nije nezadovoljna niti zna što znači SOT, a mobitel puni svaku drugu večer i ima oko 40-60 minuta razgovora dnevno, nekad i više. samo meni nije baš najjasnije kako neki dobiju preko 6 sati SOT-a, da il gase wifi/data
Sve su to bugovi softwerske prirode, reflash bi riješio sve probleme..
Moj savjet je neka prijeđe na AOSP rom, tj ti joj to odradi.. Napravi baskup svih bitnih aplikacija preko Titanium backupa, flashas AOSP i ona se preporodi..
Isto sam odradio a 3 mobitela koje koriste zenske osobe, sve do jedne su prezadovoljne kako mob radi, i sto izgledom je kao svi drugi klasicni mobiteli s androidom..
Da li je netko isprobao svoj mi3 sa CPU-Z? Ako je dali mi moze reci sta mu pise pod kapacitet baterije?
Kako kada, ugl se krece u rasponu od 1100-1390mAh, ali to ti nije mjerilo, jer opce je poznato da CPU-Z od zadnjeg updejta ne pokazuje ni priblizno tocne podatke o bateriji..
Ni jedan program nemože točno prikazati kapacitet baterije. Svi vuku podatke iz neke baze tj prikazuju nazivni kapacitet proizvođača ako je u bazi

evo da javim kako je prošlo. AOSP je otpao iz konkurencije jer se previse navikla na MIUI
jučer smo se odlučili za update preko aplikacije iz mobitela, čisto da probam, onako uz popodnevnu kavicu i čašicu razgovora, a rezultat je prva liga. prvo, em je bolesno jednostavan proces, a drugo, trajalo je oko sat vremena sveukupno i backup i skidanje updatea i flashanje.
bugovi su koliko vidim nestali, ali doslovno svi koje sam nabrojao. kamera radi normalno, nema rušenja, skype video pozivi bez problema, 24sata isto, kod otvaranja linkova ponudi da li hoćeš iz aplikacije ili browsera. sve perfektno.
miui v6 je malo drugačiji koliko sam uspio pročačkati, a verzija koja je instalirana na mobitel je 5.1.16 jer je mob tu ponudio kroz aplikaciju.
e sad najveće iznenađenje je baterija koja je puno bolja. maloprije sam gledao mobitel, jutros skinut s punjača i rezultat je baterija na 80%, 13,5 sati na bateriji, SOT 1h35m, pozivi 39 minuta, wlan i 3g nikada ne gasi. ukupno 79% potrošnje otpalo na hardver, 21 na aplikacije. normalno koristi mobitel kao i svaki drugi dan, tako da sam stvarno ugodno iznenađen.
što ga više gledam, sve mi je privlačniji i ozbiljno mislim da ubodem jednog za sebe. mobitel prva liga, od izgleda (subjektivno), kvalitete izrade do performansi
nakon tjedan dana s AOPS-om mogu samo reći da nemam više namjeru vraćat se na miui, bar dok ga debelo ne srede.
nakon tjedan dana s AOPS-om mogu samo reći da nemam više namjeru vraćat se na miui, bar dok ga debelo ne srede.
Dobro došao u klub.
Na kojem si AOSP-u?
4.11.4?
- to se neće dogoditi. Nikad neće srediti, debili.
naravno da će ga srediti.zadnje verzije V5 su bile odlične,isto će bit i sa V6...iako je AOSP nedostižan.mob uopće ne zna za lag,fluidnost savršena...
Za vas koji ste na AOSP-u imam pitanje:
Kako da si podesim da mi lijeva tipka otvara onaj menu za multi tasking tj. recent apps, a ne da mi bude kao tipka za opcije?
Valjda ste skužili na šta mislim...
Nemoze, portani je ROM i nemas toliko opcija.. Dugi pritisak na home tipku otvara recent..
Btw, taj prebaceni recent na menu je najveca glupost u povjesti androida dok je svijeta i vijeka.. 5 godina koristis mobitel i znas da je tu meni, i odjednom preko noci eto mi odlucili zajebavati malo korisnike.. Ista stvar kao da ti netko u autu nakon silnih odvoženih kilometra i godina iskustva zamjeni gas i kvacilo..
Isprobao sam par verzije 5.0 i nijedna još nije previše upotrebljiva.
Onda nisi sigurno probao ovaj direkt s en.miui stranice.. Imas na prosloj stranici moj post sa linkom i svime na ovaj AOSP koji koristim i ja, i sudy, i jos velika vecina ljudi kojima sam preporucio..
Nakon evo skoro mj dana, cak i malo vise usudim se reci da je toliko stabilno sve da je dosadan hahahha, znaci sve radi bez greske.. Zna mi jedino nekad crashati Whatsapp i to samo u jednom razgovoru u kojem ima preko 1700 slika, pa kad krenem vrtiti i traziti nesto onda se zblesa.. Sve ostalo čista petica.
Kakva vam je baterija na AOSP, meni je evo jedva 5 sati screen on, kažem jedva jer sam na MIUI romu sa identičnim načinom korištenja imao bar 5 i po, nije neka velika razlika ali čini mi se da je netko rekao da je puno bolja baterija pa da vas pitam onda, kakvo je kod vas stanje?
Jedva 6 sati, dok na MIUI V6 nisam mogao naurati 3:45.. Samo ovo ti nije mjerilo, jer sve zavisi tko koliko i na koji nacin koristi mobitel..
Meni je baterija slicna na V6 i na AOSP,oko 5-5,5h sot...
Dali ima netko od vas mi band? Meni se baterija dosta pogoršala otkad ga koristim, prije bi izgura po dva dana i više a sada jedva dan ipo. Sad mi se batrija puno brže troši u idleu, vjerojatno zbog bluetootha. Još imam onu custom aplikaciju sa notifikacijama.
Stigla nova lizalica: http://en.miui.com/thread-82804-1-1.html
Koristim miui 5. Zanima me postoji li neki nacin da mi glazbene aplikacije ostanu svirati u pozadini dok sam na početnom zaslonu. Jer čim pritisnem home tipku sve se gasi...nista ne ostane u pozadini, odnosno ostane ali tri sekunde. Neznam sto da radim...presao njihov forum i sve sto sam nasao uključio (trust app, permissions, ....) Hvala
Dali ima netko od vas mi band? Meni se baterija dosta pogoršala otkad ga koristim, prije bi izgura po dva dana i više a sada jedva dan ipo. Sad mi se batrija puno brže troši u idleu, vjerojatno zbog bluetootha. Još imam onu custom aplikaciju sa notifikacijama.
Imam ja Mi Band i neko vrijeme sam koristio originalnu Mi Band aplikaciju i s njom mi je baterija trajala tek neznatno kraće, a sada koristim tu modificiranu aplikaciju s notifikacijama i baterija mi puno kraće traje (prije sam uspio navući 3 dana s jednim punjenjem a sada jedva 2) tako da nije problem u bluetoothu nego u toj modificiranoj aplikaciji.
Stigla nova lizalica: http://en.miui.com/thread-82804-1-1.html
Nalazim puno novih buildova, ovo je navodno novi "IVAN"-ov, ako je tko probao.
Javite dojmove.
P.s. također jedan od kojih sam naletio je Mokee (dobro poznata derivacija AOSP-a).
Njega ću prvog isprobati.
P.s.2 ako ikoga zanima zašto mrzim Xiaomi, evo još jedan od dokaza.
Idiot mu je "odgovorio"
Mislio sam sparati za Red Mi 2, ali sve mi se cini da cu ici na novi Meizu M1 Mini. Svaka cast na uredajima ali ocito je ekipa tamo masa djece i neobrazovanih ljudi.
Koristim cijeli dan danas AOSP Lollipop kojeg sam linkao gore.
Imam same pohvale za njega, kameru ne samo da su osposobili nego su napravili da FHD video uopće nije zumiran nego hvata cijeli kadar kao kada i slikate što je odlično, tu opciju nema niti MIUI ROM...nadalje, problem random reboota nisam još iskusio, koristio sam ga poprilicno, od kad sam stavio ROM imam 2 i pol sata screen on time, i za to mi je otišlo oko 30% baterije, dakle njušim jako štedljiv ROM, NFC i dalje ne radi ali doduše ja ga nikad u životu nisam koristio pa mi to ne smeta uopće, ROM je jako fluidan, sve izgleda lijepo i dotjerano, odvrtio sam Antutu benchmark da vidim kakve su sirove performanse mobitela i dobio sam 40k, na Kitkatu bude oko 43k što nije neka velika razlika i usudim se reči da se uopće ne može primjetiti u svakodnevnoj upotrebi.
I još nešto, zvučnik je mrvicu tiši nego na drugim romovima, ali ništa što bi trebalo zamjeriti previše...možda me čak i varaju uši ali tako mi se čini.
Rom je odlican, ali koliko vidim nije sa root pristupom. Kako je to najlakse rijesiti?
Koristim cijeli dan danas AOSP Lollipop kojeg sam linkao gore.
Imam same pohvale za njega, kameru ne samo da su osposobili nego su napravili da FHD video uopće nije zumiran nego hvata cijeli kadar kao kada i slikate što je odlično, tu opciju nema niti MIUI ROM...nadalje, problem random reboota nisam još iskusio, koristio sam ga poprilicno, od kad sam stavio ROM imam 2 i pol sata screen on time, i za to mi je otišlo oko 30% baterije, dakle njušim jako štedljiv ROM, NFC i dalje ne radi ali doduše ja ga nikad u životu nisam koristio pa mi to ne smeta uopće, ROM je jako fluidan, sve izgleda lijepo i dotjerano, odvrtio sam Antutu benchmark da vidim kakve su sirove performanse mobitela i dobio sam 40k, na Kitkatu bude oko 43k što nije neka velika razlika i usudim se reči da se uopće ne može primjetiti u svakodnevnoj upotrebi.
I još nešto, zvučnik je mrvicu tiši nego na drugim romovima, ali ništa što bi trebalo zamjeriti previše...možda me čak i varaju uši ali tako mi se čini.
Isprobao sam Mokee i isprobam sam taj Ivanov.
Uzalud vam trud svirači.
Nekoliko random reboota, ali jedina pozitivna stvar - nisam imao mm-qcamera-daemon cuclanje baterije.
Ostalo, jedva čekam Lollipop i kernel source.
Ovako, AOSP/Ivan's Lollipop kako se god zvao - neće skoro na moj Mi3.
I dalje AOSP 4.4.4 koji je nevjerojatno dobar.
Rom je odlican, ali koliko vidim nije sa root pristupom. Kako je to najlakse rijesiti?
Flashas superSu i trebao bi imat root...
Inace jos se ne usudim isprobavat Lollipop jer 4.4.4 AOSP radi toliko dobro da stalno cekam kad ce nesto zastekat,al nista od toga ;)
Inace imam i OnePlus One i iako sam sad jako zadovoljan ono sto je i dalje jasno da je Mi3 i dalje mrvicu brzi bez obzira koji rom vrtio na OnePlus....
I onda kazu kinezi su smece,odroni,krsevi,a meni Mi3 11 mjeseci radi perfektno,a nimalo ga ne stedim:)
Ne ide sa SuperSU flashanjem. Probao sam i ovo ali ne ide:
http://en.miui.com/thread-68786-1-1.html
Rom je dosta vizuelno ljepsi i cini mi se cak malo brzi od 4.4. Medjutim root mi je potreban pa sam za sada vratio CWM backup 4.4.
Slučajno odem na en.miui.com i imam što vidjeti
"Ivan" je konačno došao i objavio sam službeni update 5.0.2 AOSP-a
Changelog:
1. Fixed call forwarding setting crash
2. Add T9 search (Thanks CM)
3. SystemUI: add quick settings pull down with one finger (Thanks CM)
4. Update fileexplorer icon
5. Fixed button wake device when screen off
6. Fixed cant deep sleep
7. Fixed otg
8. Fixed usage statistics crash from *#*#4636#*#*
9. Add power mode settings,Settings-Developer options
10. Update Browser (Thanks CM)
11. Update Gallery2(Thanks CM)
12. Fixed Nfc
13. Fixed random reboots
14. Fixed Cant wakeup when lock device
15. Fixed takes a few seconds to show the lock screen after the completion of boot animation
16. Update geocoder for China
17. Add display location for call
BUGS:
1.FileEplorer Crash when enable Multiuser
2.Battery usage data display error on some devices with sim card
3.Touchscreen is working with the proximity sensor while calling.
Skidam i isprobavam