Nevjerovatno u što se ova tema pretvorila... Zanimljivo da su u novom insider buildu uveli mogućnost čitanja epub knjiga u Edgeu, riješili problem sa pouzdanošću neslužbenih alarm aplikacija i popravili puno drugih stvari, ali naravno to nitko ne spominje jer ste zaokupljeni besmislenom raspravom
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znaci pocetak 2018. Nudi ko manje, pa da se dogovorimo da nakon tog datuma prestanete s prognoziranjem?
Ja fakat neznam koji se kurac dogodio ovoj temi. Pojedinci je upropastiše skroz. Prožvakali ste iste riječi previše puta ali se ne odustaje od zacrtanog smijera.
Ko konji ste kad imaju naočnjake. Vidite samo naprijed i ništa drugo.
Windows 10 Mobile napreduje svakim ažuriranjem htijeli pojedinci to priznati ili ne (torent). Ako ovako nastavi i poveća broj aplikacija u storeu počet će se probijati.
Samo da se aplikacije počnu probijati i biti će odličnih uređaja za relativno jeftiniju svotu nego high end uređaji. Ali ima vremena do tada iako bi bilo dobro da bude što prije.
Paralelno koristim Xiaomi Redmi 3 Pro i L930 i sa zadnjim ažuriranjima nema neke pretjerane razlike u brzini. Bilo bi to tu negdje da nema ovih animacija na W10M. Da se bar mogu isključiti bilo bi super.
A vi određeni, zatucani, android je uznapredovao od lolipopa i sada sve to radi kao po špagi, fluidno i bez štekanja i više uopće nije loš. Isto se odnosi i za WP i W10M i on je također uznapredovao podosta, samo broj aplikacija u storeu se ne mjenja.
Svakim buildom je windows mobile sve bolji i bolji (htio to torent priznati ili ne) i u dobrom smijeru ide da se probije, iako će za to trebati podosta vremena ali nije nemoguće.
Ne razumijem kako možete gajiti takve osjećaje prema mobilnom OS-u. Ne razumijem potrebu dokazivanja i hvaljenaja i takozvanog kurčenja oko usporedbe androida i windows mobile-a. Svatko ima ono što on voli i gotovo.
dadn voli windows, a nevoli android. torent voli android a ne voli windows i to su već vrapci na grani naučili. Mislim da bi bilo dobro da smirite tenzije, prekinete ta prepucavanja i da se ova tema vrati na onaj smijer na kojem je bila prije nego je počelo flejmanje.
Isprike ako sam nekoga uvrijedio, nije da me baš briga jer nitko ne želi odstupiti od svog stava i svoje točke stajališta. Znate kako se kaže, pametniji popušta. Budite vi onaj koji je pametniji i smirite tenzije.
dadn Istina kojoj su potrebni dokazi samo je pola istine.
torent Ljudi vide samo ono što žele vidjeti, samo kulise.
Ne znam ja sto ti mene uopste prozivas... Ja ne branim nikoga niti napadam ikoga samo iznosim cinjenice koje niko ne pobija vec se ide na vrijedjanje i argumente "meni radi". Cinjenica je da developeri nisu zainteresovani za W10M, MS je prepustio support vanjskoj firmi i digao ruke od proizvodnje lumia. Marketshare je u slobodnom padu, niti jedan proizvodjac koji ista znaci na trzistu ne najavljuje nove uredjaje, sam OS ima more problema. HP ma kako veliko ime u IT-u je sporedni igrac na mobilnom trzsitu. HP elite x3 je prodan u zanemarivom broju primjeraka i ima suludu cijenu. Vise niko i ne spominje continuum. To su cinjenice ma kako ih vi zanemarivali. Apsolunto niko ne predvidja svijetlu buducnost. NEce se ugasiti jer kako neko rece MS ima dovoljno novca da drzi u zivotu jos dugo. Stalno se najavljuje nesto novo. Evo samo sto nije. Ti kazes samo da se aplikacije probiju. Koje aplikacije? Ko ce ista raditi za 0,4% trzista? Mozda kad sve ostalo pokrije pa onda dodje i to na red....Kolega gore rece ima veliku prednost u 2017 godini 64bitni procesor.... To je vec stara prica na mobilnom trzistu....Uzivajte vi u W10M ali ne mozete poreci da je to kratka prica sa tuznim krajem....Nazalost....
Prijatelju, to što si meni napisao, napisao si i već nebrojno puta kroz temu. Ima ljudi koji će te popljuvat, koji će stati na tvoju stranu i koji su neutralni.
Ti si dokazao svoje člancima i činjenicama, i nitko te ne pobija jer očito ili nemogu ili ne znaju kako i gotovo. Nema smisla se stalno vraćati na istu stvar i svaki put kada izađe neka vijest o padu marketshare-a objavljivati tu.
Pa ti to više pratiš od ovih koji koriste windows uređaje. Nitko ti ne brani da komentiraš, ali treba znati gdje je kraj. Ti vidno uživaš kad te nemogu pobiti u tome što kažeš, ali to nije razlog da se vrtite tu u tebi na mjestu kao što pes ganja svoj rep kada se vrti u krug.
Nego dali je moguće na lockscreenu prikazati više od jednog calendar eventa?
Live tile od kalendara mi recimo pokazuje danas dva eventa. Ali je samo jedan na lockscreenu. Ima li koji lockscreen app koji može pokazati više evenata?
Moram se složiti sa kolegama NocioDex.pwn . Ova tema je strašno otišla u offtopic. Ne razumijem kolegu Torent. Ne želim ispast bezobrazan, a opet želim jednostavno sve reći. Ti misliš da WP/WM na mobitelima propada, nije dobro organiziran, nema podršku, aplikacije su stare, nema aplikacija, nešto ne radi kako ti misliš, ok, super, hvala na informacijama. Rekao si da ne želiš to koristiti, da to propada i po tebi sve super. Mislim da nema potrebe da dodatno nešto objašnjavaš kako su aplikacije stare jer su iz 2011., jer neke druge aplikacije nisu ažurirane 3-4-5 godina..Mislim, shvatili smo svi da ne želiš koristiti ovaj OS i sve to, mislim da nema potrebe da detaljno još nešto objašnjavaš kako bismo shvatili što želiš reći. A sada da dam vlastito mišljenje o Windowsima za mobilne telefone. Netko će uvijek biti "za" njih, i njima će sve to odgovarati, odgovarat će im i HP, i Lumia i svi drugi uređaji, jednostavno će se naći u tom OS-u, sviđat će im se i to je to. Super, ako imaju neke informacije za ažuriranje OS-a ili nekakve dodatne aplikacije, smatram da za to ima mjesta u ovoj temi. Al brate mili, ako ne želiš koristiti OS, ok, reci (npr.): "Ja ne želim koristit WM/WP jer je šugljav, nema aplikacija koje meni trebaju, aplikacije izgledaju staro, sve šteka" i ok, nema nikakvih problema, mi ćemo reć: "Ok, hvala ti na informacijama što si sa nama podijelio" i skužili smo da ne želiš koristit taj OS. Nema potrebe da objašnjavaš dodatno kako je nešto zastarjelo, kako ti se ne sviđaju "žive pločice/live tiles" i slično, skužili smo kada si rekao da ti se ne sviđa i da želiš drugi OS, nema potrebe da sad dodatno raspravljamo i da pljujemo po OS-u kojeg neki ljudi normalno koriste i nemaju takvih problema.. Zamolit ću vas još jednom da se držimo teme i da ne spamamo bezveze, jer ipak je ovo forum, i tu bismo svi trebali biti za sve kako bismo jedni drugima pomogli u svakom problemu vezanom za kompove/mobove/softver/hardver, a ne da trollamo i da bezveze vrtimo neke gluposti iz stranice u stranicu
Koji su ljudi zadovoljni? Pa da su zadovoljni ne bi padao broj korisnika WPa svaki mjesec. Fanboji u ovoj temi nisu reprezentativan uzorak.
WM je vjerojatno/sigurno mrtav za veliku većinu developera. A smartphone bez appova je ništa.
Srećom ja koristim 5 do 6 aplikacije i sve dok one rade ja zadovoljan.
Nego ajmo opet. Zna li tko kakav dobar lockscreen app za prikaz više kalendar evenata?
- zadovoljni su svi oni koji znaju da je Google kao kompanija i Android kao OS osmišljen od strane CIA-e;
- zadovoljni su i svi oni koji znaju da kineski mobiteli na Androidu u roku od 72 sata od aktiviranja, prebacuju sve vaše podatke, kontakte, imenike, adresare u Kinu;
- zadovoljni su svi oni koji znaju da su npr. Pokemoni proizvod CIA-e;
- zadovoljni su svi oni koji znaju da Microsoft nije dopustio pristup npr. Pokemonima jer su ugrožavali sigurnost korisnika, zbog pretjeranih zahtjeva za pristup podacima vlasnika telefona;
- zadovoljni su svi oni koji znaju da je sličnih aplikacija 90% u Google dućanu, a onih 10% korektnih aplikacija ima i Windows dućan;
- zadovoljni su svi oni koji znaju da Microsoft sve podatke u oblaku drži lokalno (u našem slučaju u Europskoj Uniji) kako ne bi bili dostupni CIA-i;
Ukratko zadovoljni su svi oni koji cijene sigurnost. Ali i oni koji cijene redovita mjesečna ažuriranja OS-a i aplikacija; potpunu kontrolu nad sustavom (može se sve obrisati što se ne koristi); ....
... Ne razumijem kolegu Torent. ...
A razumeš kolege koje ga prozovu po imenu? Kolega Torent se nije javljao u temi skoro 20 dana (sad proverio) i onda su dvojica kolega (dadn i davor333) našla za neophodno da ga prozovu i on im je odgovorio. A da bi reakcija bila dovoljno eksplozivna, brzo su u raspravu ubačeni i stručni izrazi "virusdroid" i "lagdroid" (dadn), iako o Androidu uopšte nije bilo reči. I tako je nastao novi pičvajz na tri strane.
Jasno, Torent nije trebalo da odgovara trolovima, ali mislim da bi bilo pošteno primetiti da kolege kojima je, kao, stalo do ove teme i njenog "normalnog" funkcionisanja zapravo vole da se svađaju, i da prepucavanje rado i iniciraju.
Tema dogurala do 572. stranice, a znamo za cime se dize puno prasine...
😊
Za bilo čime što prođe kroz neku zabit do koje asfalt još nije došao. 
1) da su korisnici WP malo inteligentniji, pa ih ne možete na vaš primitivni način uvjeriti da trebaju preći na špijunski Android
2) da svaki put kad netko spomene prednosti WP (kao @mikulam danas) vi krećete s kanonadom obezvređivanja, kako bi vaša bila zadnja
3) pročitati ponovo pod 1)
@ivan
No sloziti ces se da nekakvo staro iscrpljeno kljuse koje se jedva vleče, nemoze dici ni pribliznu kolicinu oblaka prasine koju podigne neki rasni trkaci zdrebac u punom galopu.....
😊 🎁
@dicky: Je l' ti to insinuiraš da ja pokušavam da te ubedim da pređeš na Android? U slučaju da si (nekako) stekao taj utisak, da razjasnimo: daleko bilo, ko ima uređaj koji mu paše, nek uživa.
Uostalom, većinu WP korisnika uopšte nije bilo potrebno ubeđivati da bi pre ili kasnije prešli na Android. Kao što si rekao, inteligentni ljudi, znaju kako stoje stvari iz prve ruke, šta ima ko da ih ubeđuje u bilo šta?!
ajde bre šta se penite ko krest od talasa?
ovaj tu galopirajuće jednoroge spominje, neki se nafurio na masone i iluminate, ovaj čita 20 stranica da vidi tko je kad šta pisao..
valja kom valja, nekima ne valja i dobro.
Pliz provjeri mi kod svog kumpića jesu podatke proslijedili i Rusima.
- zadovoljni su svi oni koji znaju da je Google kao kompanija i Android kao OS osmišljen od strane CIA-e;
- zadovoljni su i svi oni koji znaju da kineski mobiteli na Androidu u roku od 72 sata od aktiviranja, prebacuju sve vaše podatke, kontakte, imenike, adresare u Kinu;
- zadovoljni su svi oni koji znaju da su npr. Pokemoni proizvod CIA-e;
- zadovoljni su svi oni koji znaju da Microsoft nije dopustio pristup npr. Pokemonima jer su ugrožavali sigurnost korisnika, zbog pretjeranih zahtjeva za pristup podacima vlasnika telefona;
- zadovoljni su svi oni koji znaju da je sličnih aplikacija 90% u Google dućanu, a onih 10% korektnih aplikacija ima i Windows dućan;
- zadovoljni su svi oni koji znaju da Microsoft sve podatke u oblaku drži lokalno (u našem slučaju u Europskoj Uniji) kako ne bi bili dostupni CIA-i;
Ukratko zadovoljni su svi oni koji cijene sigurnost. Ali i oni koji cijene redovita mjesečna ažuriranja OS-a i aplikacija; potpunu kontrolu nad sustavom (može se sve obrisati što se ne koristi); ....
Jel ti to pricas o onom istom MS-u koji je optuzivan da je ubacio telemetriju i ko zna kakvo jos spijuniranje u win 10 i koje se ne moze iskljuciti?
Jel to ovaj MS? Ili ovaj? Ili ovaj? Ja ne mogu vjerovati da ste toliko naivni da vas MS voli? Daj odrastite svi se isto ponasaju i da niko ne stiti tvoje podatke osim rtebe samog a ta mantra MS je super misli na mene a sve ostlao je CIA je budalastina za babe i djecurliju...
Sto se tize updateova imam osjecaj da bi bili najzadovoljniji da po cijeli dan radite update i da mozete nabijati na nos kako imate update ;)
A to da MS drzi podatek u EU nije dobrota MS-a vec direktiva EU ili ne mogu raditi na tlu EU i to vrijedi za sve kompanije a ne samo MS a da nisu dostupni CIA vjeruje samo naivna bud..a kao sto si ti....
Uostalom niko ti ne otima podtake, sam ih das.....
A sto se tice pokemona pazi koja je istina koju ti ne zelis cuti ;)
Pokémon Go is a smash hit on Android and iPhone, but there's no version at all for Microsoft's struggling Windows 10 Mobile, leaving some would-be players in the cold.
And given that Windows 10 Mobile's market share is well under 1% of all smartphones globally, there's not a lot of incentive for game developer Niantic to ever make one.
Jednostavno nece da se zezaju sa OSom koji je zanemariv na trzistu....
BTW: Pokemoni su tražili pristup emailovima korisnkia, i to je pravi razlog zašto nisu na WP. Jer nisu mogli pregledavati poštu vlasnika mob. To im MS nije dopustio. Jer, kao što rekoh onih 10% korektnih aplikacija ima i Android i WP.
Ima li pilota u avionu?
Admineeee, javi seeeeeee!!!
Koji su ljudi zadovoljni? Pa da su zadovoljni ne bi padao broj korisnika WPa svaki mjesec. Fanboji u ovoj temi nisu reprezentativan uzorak.
Ja sam zadovoljan s mojom Lumijicom a ni žena se ne buni na svoju što znači ima nas zadoljinih.
Ako vam se ne sviđa ok ne sviđa vam se pa stoga kupite nešto što vam se sviđa i prestanite uništavati ovu temu.
Zbilja ste ...
neda mi se
... Ne razumijem kolegu Torent. ...
A razumeš kolege koje ga prozovu po imenu? Kolega Torent se nije javljao u temi skoro 20 dana (sad proverio) i onda su dvojica kolega (dadn i davor333) našla za neophodno da ga prozovu i on im je odgovorio. A da bi reakcija bila dovoljno eksplozivna, brzo su u raspravu ubačeni i stručni izrazi "virusdroid" i "lagdroid" (dadn), iako o Androidu uopšte nije bilo reči. I tako je nastao novi pičvajz na tri strane.
Jasno, Torent nije trebalo da odgovara trolovima, ali mislim da bi bilo pošteno primetiti da kolege kojima je, kao, stalo do ove teme i njenog "normalnog" funkcionisanja zapravo vole da se svađaju, i da prepucavanje rado i iniciraju.
Prije nego što se nije javio 20 dana se javljao svaki pet minuta.
Prije nego što se nije javio 20 dana se javljao svaki pet minuta.
I toliko o vraćanju na temu... Al' neka, draga vam je tema, ali vam je Torent draži.