WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.037.415
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
WindowsPhone - Općenito

evo ja koristio unevrzalni viber i najednom nema konekcije 5-6 puta reinstalirao app, otvorio portove u firewallu i ne radi, trazio po netu odgovor nisam ništ pametno našao.

Na kraju instalirao desktop inacicu vibera i sve radi savrseno.

Imam L630.

Kako se vama ponaša IE kad surfate?Meni na dosta stranica slika drhti, recimo na 24 sata stranica zna "drhtati" pa se sruši browser itd, užas.

Nisam dobio nadogradnju neke app mjesecima, kupio mami android tablet i svako malo neke nadogradnje app, ovdje sve mrtvo.

Uđeš u market a pocetna stranica ista kao i prije 2 godine, sve iste app.

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
crozoki kaže...

evo ja koristio unevrzalni viber i najednom nema konekcije 5-6 puta reinstalirao app, otvorio portove u firewallu i ne radi, trazio po netu odgovor nisam ništ pametno našao.

Imam L630.

Kako se vama ponaša IE kad surfate?Meni na dosta stranica slika drhti, recimo na 24 sata stranica zna "drhtati" pa se sruši browser itd, užas.

Nisam dobio nadogradnju neke app mjesecima, kupio mami android tablet i svako malo neke nadogradnje app, ovdje sve mrtvo.

IE nemam pa neznam jer ako nisi znao u điru je EDGE i radi gotovo savršeno.

Ni market mi nije isti ka tvoj jer W10M je u điru al na 8.1 je radio dobro pa ne vidim zašto sad nebi.

Za viber neznam jer ne koristim ništa osim Messengera (Facebook-ovog).

Imam pritužbi na mobitel a i na OS ali nebih ga minja za robotića s kojeg sam pobiga glavom bez obzira. Imao sam svoje razloge a imam ih i za pobić s W10M platforme ali još ne postoji dostojna zamjena.

neda mi se
18 godina
nicky.sl kaže...
crozoki kaže...

Imam L630.

IE nemam pa neznam jer ako nisi znao u điru je EDGE i radi gotovo savršeno.

Ni market mi nije isti ka tvoj jer W10M je u điru al na 8.1 je radio dobro pa ne vidim zašto sad nebi.

Za viber neznam jer ne koristim ništa osim Messengera (Facebook-ovog).

Imam pritužbi na mobitel a i na OS ali nebih ga minja za robotića s kojeg sam pobiga glavom bez obzira. Imao sam svoje razloge a imam ih i za pobić s W10M platforme ali još ne postoji dostojna zamjena.

Znam ja dobro što je edge, a što IE.

Edge je na wm10 a IE je ostao na wp 8.1, ali to ne znaci da ne bi mogao dobiti nadogradnju neku, makar da dugmiće promijene ako ništa drugo, al ni to.

Bio sam i na wm10 jer je MS tvrdio da ce svi moci na wm10 pa sam i ja otisao u insidere, ali ni od tog nista vidjeli su da ne mogu optimizirati os za 512mb uređaje i odustali i ja se morao vratiti na 8.1 jer je wm10 beta ili sta je vec bila radila uzasno.

Kupio sam L630 prije malo više od dvije godine, kad je platforma naveliko obecavala.

L630 je bila fluidna i dan danas je fluidna, sto se nemoze pohvaliti nijedan android.

Ali Mikrošit i njihov dobro poznat nedostatak vizije kod razvijanja proizvoda pokopao je i win phone.

Win phone je mrtav i treba se polako micati sa njega.

18 godina
crozoki kaže...

...

L630 je bila fluidna i dan danas je fluidna, sto se nemoze pohvaliti nijedan android.

...

Probaj neki iole kršteni (ne obavezno skupi) moderan Android, mogao bi se iznenaditi (ili pogledaj po YT prikaze raznoraznih "kineza").

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
15 godina
Torent kaže...

I koji dio boldanog si demantovao?

Pa to što ti tvrdiš da nema kvalitetnih univerzalnih aplikacija ni za desktop. To je laž. Koristio sam ih nekolicinu: Kodi (na računalu), Weather, Calculator, Calendar, Cortana (računalo), Dropbox, Maps (prije koristio HERE), WhatsApp, Viber, Skype i meni je to vrh aplikacija koje koristim. Na društvenim mrežama ne sudjelujem pa ne znam kakve su te aplikacije.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Osim ove 3 zadnje ovo ostalo su sve osim ozbiljne aplikacije... Plus sve to radi i na ostalim platformama i to savrseno i ni na koji nacin nisu prednost w10m. Osim cortane ali sad imas odlican google assistent. Mislim nabrojati calendar vremensku prognosu i dropbox kao ozbiljne aplikacije....Viber recimo na mobu ima opciju skrivenih razgovora, na desktop verziji taj razgovor se uopste ne prikazuje kako i treba dok na univerzalnoj verziji se uredno prikaze prazna komunikacija sto ne valja.... Skype radi isto na svim platformama bilo univerzalna ili ne...Sve ovo su banalne aplikacije koje imas na svim platformam i niti jedna nije neka prednost niti jedne platforme....

15 godina
Torent, razumijem da imas misljenje i da napises da win ne valja i da propada. Al ne razumijem zasto svaki dan moras napisati nekoliko postova kak propada i zasto propada. Rekao si kaj mislis i bok, tocka, amen!!!! Ali ne, vec mi je muka otvarati ovu temu jer ces sutra opet biti tu i opet reci da nis ne valja i da win propada, al brate, to si vec milijun puta rekao, kolko jos puta to mislis ponavljati?

4 0 hvala 1
18 godina
moderator
WindowsPhone - Općenito

Držite se teme i bez ponavljanja sto puta već napisanog!

Obrisani su suvišni postovi sa zadnje dvije stranice, nastavite u konstruktivnom tonu.

...
Moj PC  
8 0 hvala 9
13 godina
neaktivan
Vi što se žalite na wp8.1 i želite W10, ev na njušci vidjeh danas lumiu 650 novu za 500 kn, za 600kn se može birati.. za te pare, izvanredan mobitel i lijepog izgleda.
- Lumia 640 DS -

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Uh,jedino što želim je windows phone

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Pošto već dugo ne pratim temu, a ne da mi se čitat hrpu starih postova, da li je izašao službeni W10 za Lumiju 640 i kako isti radi na tom telefonu? Jer kad idem pod phone update nema ničega, koliko znam ima onaj neki upgrade advisor i preko njega ide?

Sad sam na 8.1 i da bi riječ rekao, mob perfektno radi već nekih godinu i pol dana pa ak W10 isto radi kao i 8.1 stavio bi njega.

0 0 hvala 0
17 godina

Imam 640 XL i radi vise-manje dobro. Jednom dnevno (cca) zahtjeva restart jer nakon intenzivnijeg koristenja vise ne moze otvoriti aplikacije, a one koje otvori vrlo brzo i ugasi (meni smrdi na memory leak, ali ne znam - niti jedan update mi to nije rijesio jos). Koliko ja znam, to nije 'bug' koji se svima javlja, ali niti ja nemam na W10 vecinu problema koje drugi korisnici prijavljuju. Malo je lutrija, ali prosudi isplati li ti se kockat (npr, supruga je na svom 640 ostala na 8.1 i ne fali joj nista).  Sto se ostalih stvari tice, radi mi jako dobro i fluidno. 

U pravu si, nece se w10 pojaviti pod standarnim updateima bez Update Advisora.

Object reference not set to an instance of an object
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Imam Lumiu 640, stara godinu dana, u zadnjih 2, 3 tjedna sam primjetio u gornjem desnom uglu ekrana kao nekakvu žučkastu točku. Najviše se vidi kad je bijela pozadina i čini mi se da se povećava. Jel će servis mijenjat ekran ili će kenjat da je to normalno? Jel ima netko sličan problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kako ubaciti iptv listu i kako gledati to na mobitelu
dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vrati se na 8.1 i uzivaj
dajac
13 godina
neaktivan
To sam mislio za beno da se vrati na 8.1
dajac
15 godina
veki22 kaže...

Imam Lumiu 640, stara godinu dana, u zadnjih 2, 3 tjedna sam primjetio u gornjem desnom uglu ekrana kao nekakvu žučkastu točku. Najviše se vidi kad je bijela pozadina i čini mi se da se povećava. Jel će servis mijenjat ekran ili će kenjat da je to normalno? Jel ima netko sličan problem?

Poznata greška..dolazi kad se uređaj pregrije...imaš pravo na servis i da moraju mjenjat kompletan novi ekran...

9 godina
neaktivan
opažanja - nakon prvih 24 sata korištenja novog uređaja na novom OS-u.

Kupio sam potpuno novu L640XL s garancijom, jer nisam pronašao iste takve L950XL (za 2.000 kn) ili L650 (ispod 1.000 kn). L640XL mi se svidjela i zbog većeg zaslona i veće baterije.

U tijeku set up-a W10 držao sam se opažanja s PC - pusti sustav da se sam postavi. Nisam prčkao po postavkama, i doista već nakon 5-6 sati sve se izsinkroniziralo. U Edge-u sam dobio Favorite s PC-a, passworde, log-in imena, Outlook je povukao obaveze iz kalendara. Email-ovi su sjeli.

Edge mi odlično lomi web stranice, tako da mi neće trebati brdo aplikacija, koje to rade za svaku pojedinu web adresu.

Vrijeme mi je odlična aplikacija. Sinoć mi je pogodila kišu, u sat vremena.

Bankarske aplikacije sam instalirao za PBZ i RBA - i na prvi pogled, sjajno izgledaju.

Slack radi korektno, također sinkrono s PC-em. Promjene koje napravim na PC-u, uredno se vide i na mob-u.

u Novčanik sam spremio kartice za Konzum i DM. Jučer isprobao. Radi bez greške.

Par slikica sam napravio, po danu. Čak i pri velikom zumiranju, jako se dobro vide detalji. Boje su uravnotežene.

Vido sam da mi Skype nudi badava razgovore i SMS-e s prilozima do 300MB. isprobao sam samo obične SMS-ove.

Pogledao malo i Office mobile. Oduševljen sam s Excelom koji mi otvara sve file-ove s OneDrive. Otvara čak i one s makro funkcijama, koje naravno ne može izvršiti jer to procesor ne podržava. Ali može sve ostalo.

Eto to su prvi utisci. Za sada sve ok.

Najviše me se dojmila smirenost cijelog sustava. Ništa mi nije marketinški napadno, kričavo, agresivno.

Kad naletim na kavi problem, javim se.

10 0 hvala 0
12 godina

Dobrodošao

neda mi se
9 godina
neaktivan
hvala na dobrodošlici

usput, prilažem screenshoot jako zumirane slike (ostataka komarca na prstu). Meni ovo izgleda izvanredno.
12 godina
dick_of_the_sheep kaže...
hvala na dobrodošlici

usput, prilažem screenshoot jako zumirane slike (ostataka komarca na prstu). Meni ovo izgleda izvanredno.

Jadni tigrasti komarac rastavio si ga ka da je od lego kockica.

neda mi se
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Dobrodošao na Titanik, udobno se smjesti i uživaj u vožnji.

Moj PC  
8 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Idućih par mjeseci dok ne istekne podrška za sve aplikacije.

1 5 hvala 0
16 godina
Ima netko problem s tubecastom?
Sve je sljakalo super, i prosli tjedan idem pustit unaprijed ucitane (skinute jel) pjesme, i nema niti jedne! Sve obrisano! Vec tu ludim, buduci da je sve sljakalo godinama, mjenjao mi je tubecast player zbog lakse/brzeg skidanja pjesama... I uredu, prezvacem to nekako, deinstaliram app, skinem opet i skinem sve pjesme.. Nije potrajalo ni 5-6 dana i danas opet nema ni jedne!
Ima neko iskustva s time?!

Rjec je o lumia 920 i WP8.1 ...
Nevjerojatno je da su unistili takav potencijal OSa i digli ruke od svega... Slazem se s postom o Titanicu, nazalost.
Mrsko mi proc na android, ali izgleda da nece ovo jos dugo trajat... A planirao sam i L950 uzez naivno (kao da se nisam vec 2 puta opekao s nadogradnjama WP)
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

A šta ja pričam

1 6 hvala 0
12 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...

A šta ja pričam

Ništa pametno

neda mi se
9 godina
neaktivan
ne znam šta ti pričaš, jer ja sada imam instalirano 15-ak aplikacija i sve su ujedno i PC aplikacije, dakle UWP. E sad, ako misliš da će za par mjeseci propasti desktop verzija Windowsa, onda bih zaista mogao imati problema. U protivnom, osjećam se sigurno za više narednih godina.

@x360... rado bih pomogao, ali nemam iskustva sW8.1, a i na W10 sam friško.
10 godina
neaktivan
Nadimak ti odgovara, a sustav ti drži 0,3℅ tržišta, a čak su i sustav za podršku prodali nekoj tvrtki, o čemu govorimo?

Ja sam jednom prilikom uzeo Lumiu 550 i dakle nov uređaj se stalno odspajao sam s wi fija i zagrijavao. Nije dočekao kraj tog dana kod mene.

Ova platforma je mrtva što se tiče upotrebljivosti third part aplikacija, a tko danas kupuje smartphone samo zbog Office-a? Ne može ili uskoro neće moći vrtiti face, Messenger, whatsupp, youtube pravi, developeri više za ovu platformu niti ne razvijaju aplikacije, smartphone nisu izdali uopće ove godine. Ima jedno par ljudi tu koji ga brane rukama i nogama, a svakih par dana netko stavi opširan post da se razočarao i da prelazi na drugu platformu.

Ovu temu bi trebali zatvoriti jer ima jedno 2 opsesivno aktivna člana.

1 12 hvala 1
12 godina

Ima tebe i torenta

neda mi se
15 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...
Ovu temu bi trebali zatvoriti jer ima jedno 2 opsesivno aktivna člana.

Imam prijedlog za tebe. Ignoriraj ovu temu i pravi se da je zatvorena. I svi sretni. Ti jer je "zatvorena", a mi jer smo pošteđeni tvojih upisa.

Hvala unaprijed.

Usput odgovor za nekog gore tko je pitao za Lumiu 640 na W10.

Ja sam je upgradeao s Upgrade Advisorom i radi bez problema. Napravio reset uređaja i nisam vraćao s backupa, tako da je sve bilo čisto.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice