WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.037.415
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Prince-Artas kaže...

Pad korisnika u RH za 6%

još bolje.

neko vozi golfa a neko subaru.

tak je i sa mobitelima.

rekli bi Dječaci "bile starke".

masa nikad nije znala šta valja već ko ovce gledaju šta rade drugi i kopiraju.

kad gledam, čini mi se da svak ko ima mobitel ima samsung.

to je onaj proizvođač koji izbaci novi model, nešto najbolje šta je ikad iko napravio, pa ne moš s njim u avion jer eksplodira.

al ovce će opet kupit.

tako da, što nas manje to mi bolje i draže.

17 godina
WindowsPhone - Općenito

Jucer je DropBox bio free za WP, pa sam se malo zaigrao... E sad je to stvarno Windows Phone :)

Object reference not set to an instance of an object
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 17:31 (nicky.sl).
11 godina
WindowsPhone - Općenito

Je li moguce imati 2 whatsapp accounta na WP 640DS?

0 0 hvala 0
13 godina
Imam L640 DS i koliko vidim nije moguće, već možeš samo promjeniti broj.

1 0 hvala 0
13 godina
Moguce je uz whatsapp betu 😀
15 godina
Pitanje vezano za whatsapp. Z L930 imam broj na koji je vezan whatsapp. Nisam radio nikada onedrive backup. Aplikacija radi standardne backupe. Sada sam promijenio operatera i u mob ubacio novu sim karticu. U whatsapu sam u postavkama prebacio sve na novi broj. Opcija je Change my number. svi razgovori su i dalje tu i sve radi.
Mene zanima ako ja dam stari broj nekome i ta osoba aktivira whatsapp sa mojim starim brojem u njegovom mobitelu, dali će ta osoba moći iz backupa povući moje poruke ili je backap whatsappa lokalni i u mom telefonu a ne u njihovom cloudu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Backup je na SD kartici.

15 godina
Na sd kartici za one modele koji ju imaju :)
L930 nema karticu. To znači da je negdje u samu internu memoriju pohranjeno. A to bi značilo da poruke nitko drugi ne može vidjeti. Hvala na odgovoru
16 godina
moze tutorijal?
Samobor je lepa varoš
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Ciao ljudi, trebam samo nešto. Znam da upadam kao padobranac (ali sam bar pročitao skoro pa cijelu temu) i zanimalo bi se vezano za WP.

Znači - koji mobitel od 1500 kn do 2500 kn bi se isplatio uzeti iz WP-a? Imao dosta dugo jedan prije, onaj kad je još bio WP7 i svidio mi se sustav pa bih htio opet probati nešto iz WP-a.

Ima li bar donekle dovoljnih aplikacija za WP i koji se isplati uzeti za te novce. Iphone mi je preskup da sad dam 3000 kn za neki relativno novi, a imam trenutno Samsung A3 što mi je super po pitanju ergonomije, ali užasno spor u odnosu na neke bolje modele pa bih radije WP nego Android koji mi je dosadio nakon godina korištenja.

Unaprijed hvala. :)

0 0 hvala 0
16 godina

Nemoj! Za te novce možeš kupiti vrhunski Android, umjesto ove umiruće platforme, koliko god bila dobra.

14 godina
jpelko2 kaže...

Ciao ljudi, trebam samo nešto. Znam da upadam kao padobranac (ali sam bar pročitao skoro pa cijelu temu) i zanimalo bi se vezano za WP.

Znači - koji mobitel od 1500 kn do 2500 kn bi se isplatio uzeti iz WP-a? Imao dosta dugo jedan prije, onaj kad je još bio WP7 i svidio mi se sustav pa bih htio opet probati nešto iz WP-a.

Ima li bar donekle dovoljnih aplikacija za WP i koji se isplati uzeti za te novce. Iphone mi je preskup da sad dam 3000 kn za neki relativno novi, a imam trenutno Samsung A3 što mi je super po pitanju ergonomije, ali užasno spor u odnosu na neke bolje modele pa bih radije WP nego Android koji mi je dosadio nakon godina korištenja.

Unaprijed hvala. :)

WP nema mobitela takvog cjenovnog razred još od rujna 2014.-e. 

a za te pare možeš uzeti npr. oneplus 3 ili nexus 5x - vrhunski mobiteli sa normalnim androidom bez bloata + imaš normalne i up-to-date aplikacije. 

ako baš hoćeš WP onda nađi neku lumiu 640 sa garancijom...

What could possibly go wrong?
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav,

imam 930, a imam problem sa mail-om. Ne mogu se uopce logirat na yahoo account. Morao sam mjenjat sifru na kompu i naravno na mobitelu ali neze li prihvatiti i stalno javlja gresku i da trebam fix. ponovio,izbrisao ali opet sve isto.

zna netko mozda rjesenje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Kojom aplikacijom prebaciti najviše podataka pri prebacivanju korisnika sa Androida 2.3.6 na WindowsPhone ?

Whatsapp, slike, kontakti ,poruke....

0 0 hvala 0
15 godina
klokan057 kaže...

Kojom aplikacijom prebaciti najviše podataka pri prebacivanju korisnika sa Androida 2.3.6 na WindowsPhone ?

Whatsapp, slike, kontakti ,poruke....

Postoji nativna aplikacija za prebacivanje. Spojiš se preko bluetootha i odabereš što želiš prebaciti.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina

Da, "Transfer my data" .  Ali ne radi -mobiteli ne mogu ostvariti BT vezu

15 godina
klokan057 kaže...

Kontakte prebaci na SIM karticu, fotke na SD karticu a ostalo probaj syncati s Google accountom pa importati na WP.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...
klokan057 kaže...

Kontakte prebaci na SIM karticu, fotke na SD karticu a ostalo probaj syncati s Google accountom pa importati na WP.

Upravo tako, s google accountom je najlakse. Na androidu sve kontakte baci na google i spoji se na WP-u na google istim accountom, sinkaj i to je to

Object reference not set to an instance of an object
10 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
klokan057 kaže...

I za jedan kontakt sa tri broja kreira 3 kontakta sa po jednim brojem... I ako imas 700 kontakata imas mjesec dana sta raditi....

Jel to onaj isti goole sto sabotira w10m platformu?

9 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ako koristite wp najbolje da koristite i njihov mail, pa tako cete imati sve uvezano u jedno.

Mora postoljati neko rjesenje na google :D

https://www.google.ba/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=android%20windows%20phone%20transfer

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zaostao sam na KitKat Androidu (kao i većina ostalih). A i dosadio mi je. Ne mogu slijediti brzinu promjene modela. A i ne viđa mi se ova nova Googlova strategija - podjele Androida na elitni (Pixel) i onaj za raju (sve ostalo).

Kod prijatelja sam vidio kako radi njegova stara Lumia 730 na Windows10Mobile. I sviđa mi se. Nemaju milijun beskorisnih i polugotovih aplikacija kao Android, ali imaju sve što mi treba, i to radi jako lijepo. Uostalom, i onako je 99% svih aplikacija neka vrsta preglednika namijenjenog samo jednoj web adresi.

Htio bih preći na W10M, pa bi molio Vas profesionalce da mi pomognete savjetom - što da kupim?

- HP Elite X3 - preskup mi je, pa ga unaprijed eliminiram

- Lumia 650 - cijena oko 900 kuna (110 funti u web shopu) - lijepo izgleda, metalni rub, ima tap za pali, tap za gasi, glance, ali ....

- Acer Liquid Jade, cijena oko 1.600 kuna (200 funti u web shopu)

- Lumia 950 XL, cijena oko 2.600 kuna (340 funti u web shopu)

- Alcatel Idol 4S, cijena oko 3.200 kuna (470 dolara), ali T-Mobile tek kreće s prodajom u Americi, slijedeći četvrtak 10.11.2016. Istina, uz njega idu i VR oćale. Preinstalirano je i 5-6 nekakvih aplikacija za upotrebu tih oćala. Ali ja o tome ništa ne znam. Imaju li te oćale smisla? Primijetio sam da je i Microsoft na zadnjoj konferenciji jako promovirao taj Virtual Reality. Isplati li se to čekati dok dođe u EU? A i cijena će vjerojatno biti nešto veća od američke.

Unaprijed hvala svima na konstruktivnim savjetima.

1 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Mislim da si napravio preveliku stvar od "podele" Androida na "dve varijante", pošto je razlika u par preinstaliranih aplikacija. Mimo toga ne mogu da ti pomognem, pošto sam sa WP/WM platforme pobegao glavom bez obzira pre 8-9 meseci.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mislim da se L950 može naći još nova za 2.000 kn. Osobno preporučam. Nije prevelika, mozo maska i malo razumijevanja da takav ekran privlači korisnike da ga stalno čačkaju i time i cicaju bateriju. Dakle, dan izgura jedva ali ga koristim intenzivno i uz to stalno gura dvije mreže - dualsim. I meni osobno najbitnije, i dalje daleko najbolja kamera u smartfonu.

2 1 hvala 0
12 godina

Imao sam gomilu androida i preko nekoliko Windows phone a najbolju kameru je imala Nokia 625, ona mi je ispucala najlipše slike.

Ova sad na lumiji 640 ds je odlična ali ne kao ona na 625-ici

neda mi se
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Torent kaže...
zaposleni_server kaže...
Mislim da se L950 može naći još nova za 2.000 kn. Osobno preporučam. Nije prevelika, mozo maska i malo razumijevanja da takav ekran privlači korisnike da ga stalno čačkaju i time i cicaju bateriju. Dakle, dan izgura jedva ali ga koristim intenzivno i uz to stalno gura dvije mreže - dualsim. I meni osobno najbitnije, i dalje daleko najbolja kamera u smartfonu.

To tvrdis ti i jos dvojica ovdje na forumu i niko vise.... Daleko bolja kamera je i na S7 i IP7 i na brdu drugih modela iz 2015 i 2016 godine....

Evo rezultata zanimljivog blind testa protiv prethodne generacije konkurencije 950XL vs iPhone 6S Plus vs Note 5 vs LG V10. Na prvoj strani su rezultati, ali na strani dva su originalne slike i full size cropovi karakterističnih mesta, možda je najbolje prvo pogledati nju.

Ovde je uporedni review istih modela.

Kamera nije loša, ali reći da je "(daleko) najbolja na tržištu" je... navijački. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 12:27 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Trenutno se najviše isplati nova lumia 650 ili polovna 950, više novca se za ovu platformu ne isplati davati. Ja ću svoju 640 koristiti još malo, pa onda misliti sa čime je zamijeniti
Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si

1 0 hvala 0
12 godina
Ivan_hacker kaže...
Trenutno se najviše isplati nova lumia 650 ili polovna 950, više novca se za ovu platformu ne isplati davati. Ja ću svoju 640 koristiti još malo, pa onda misliti sa čime je zamijeniti

Ne isplati se za nijedan mobitel da t niti 1500kn

neda mi se
9 godina
neaktivan
Hvala svima na pomoći.

čini mi se vrlo razumno razmišljanje @nicky.sl "ne isplati se ni za jedan mobitel dati niti 1.500 kuna". To je praktički L650, nova za niti 1.000 kuna. Ok, ako je mobitel u stanju vrtiti i neke desktop aplikacije, na PC ekranu, u prepoznatljivom desktop okruženju - može i nešto više. Pa mi se čini razumnim i prijedlog @zaposleni_server o nekoj novoj L950 za 2.000 kuna, ako se nađe.

Slike s Noki-inih (sada MS) uređaja i meni se više sviđaju, zbog balansa boja, i manjeg isticanja boja. Drečavost - često vidim kod prijatelja i poznanika. Ali, mislim da je to prisutno samo kod srednjen klase uređaja, a da su oni nasjkuplji međusobno sličniji, po kvaliteti kamere.

@Torent -ovo razmišljanje o nestajanju W10M OS-a me ne muče, jer to je OS koji proizlazi iz osnovnog W10 OS-a. To nije nešto što se posebno razvija, i na što se troše veliki resursi. Praktički 90% Mobile verziije W10 OS-a preuzima se iz osnovne verzije (PC verzije). Jučer sam negdje naletio i na razgovor jednog potpredsjenika Microsfta za ZDnet gdje on kaže kako je onih 10% dodatnog posla na Mobile verziji OS-a zapravo strateškog značaja za Microsoft jer se odnosi na uporabu ARM procesora i mobilnog povezivanja. Tako da problem perspektive W10M OS-a praktički ne postoji.

Što se opaske @ivan(4) tiče o maloj razlici između elitnog i Androida za raju - to je samo trenutno stanje. Koliko sam shvatio - Google će sve poduzeti da ta razlika bude veća iz mjeseca u mjesec. Za godinu dana to će biti dva neusporediva Androida. A onda - 1.000 €, ako hoćeš dobar mobitel.

3 0 hvala 0
18 godina
dick_of_the_sheep kaže...
...
Slike s Noki-inih (sada MS) uređaja i meni se više sviđaju, zbog balansa boja, i manjeg isticanja boja. Drečavost - često vidim kod prijatelja i poznanika. Ali, mislim da je to prisutno samo kod srednjen klase uređaja, a da su oni nasjkuplji međusobno sličniji, po kvaliteti kamere.
...
Što se opaske @ivan(4) tiče o maloj razlici između elitnog i Androida za raju - to je samo trenutno stanje. Koliko sam shvatio - Google će sve poduzeti da ta razlika bude veća iz mjeseca u mjesec. Za godinu dana to će biti dva neusporediva Androida. A onda - 1.000 €, ako hoćeš dobar mobitel.

Kupuješ sad ili za godinu dana? I u kojoj kristalnoj kugli vidiš to što pišeš kao činjenicu? Ako imaš želju da kupiš W10M telefon, učini to, nema potrebe da to opravdavaš imaginarnim budućim problemima na Androidu. :)

Uzgred, jesi li pogledao onaj uporedni test koji sam linkovao? Da ti otkrijem tajnu za blind test, fotografije sa 950 ćeš prepoznati po ubedljivo najzasićenijim bojama (posebno žutoj). 808 PureView je bio biser, ali nije kamera na svakom WP/WM telefonu takva.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice