WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.957.230
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

stavil 10-ku na 830, radi sve dobro, samo nova kamera - wtf?

jel nema baš nikakvog načina da se vrati stara lumia camera? mogu je instalirati, ali kad je pokrenem veli nešto u stilu da se pozdravljaju sa tom aplikacijom i ponude da upalim windows camera.

ova nova užasno dugo zooomira, fokusira predugo i često ne može zumirati pa resetira fokus na sredinu, a i kad uspije ne daje rezultate ko prije...

od jako dobre kamere (hardverski) dobijem prosječne fotke, nekad čak i lošije nego brat na 730 (8.1 sustav).

nakon upgradea na 10, odmah sam napravil hard reset, vjerujem da tu nije problem. 

Layla, you've got me on my knees.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
Ima li još neko L930?
Ja sam iznenađen kako dobro radi desetka na telefonu, samo nisam zadovoljan potrošnjom baterije. Osjetno se brze troši nego na 8.1.
morrisoN

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ista stvar kod mene na 930 - baterija mi traje za 1/5 kraće, tako da dan jedva izgura, često palim battery saver - to do sad nikad nisam radio.

problem sa kamerom, fokus ne radi ili bar tako izgleda - kad fokusiram na tamnije mjesto u kadru - nešto malo drnda i osvjetljenje ostane isto ko prije. tako da kamo god fokusiram, isto izgleda. kad brzo mjenjam kadar, slika zastajkuje - to nikad do sad nije bilo, ni na lumia cameri ni onoj sistemskoj na 8.1 wp-u.

osim toga, u ovih tjedan dana kako je desetka stavljena, radi sve ko i prije.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
morrisoN kaže...
Ima li još neko L930?
Ja sam iznenađen kako dobro radi desetka na telefonu, samo nisam zadovoljan potrošnjom baterije. Osjetno se brze troši nego na 8.1.

ajmo to ovako usporediti: nabrijete i natovarite stari automobil i očekujete da će trošiti manje ili isto?

10 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Tko priča o javi

I daj mi objasni to "maženje" developera, molim te.

ne priča nitko (ovdje) ali mnogi nažalost većinu znanja imaju samo o javi i androidu, te sam više sarkazmom išao... inače kako to da neki developeri rade fenomenalne aplikacije bez imalo problema a nekima je to taaaaaaakoooo teško.... i onda bolje da se na javu vrate ;)

a maženje? zadnje ispitivanje među (većim)  developerima je pokazalo dobro kako zarađuju i koliko ih se mazi... a i porez u većini država microsoft pokriva developerima

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 9:19 (dadn).
16 godina
dadn kaže...
morrisoN kaže...
Ima li još neko L930?

ajmo to ovako usporediti: nabrijete i natovarite stari automobil i očekujete da će trošiti manje ili isto?

Ne stoji baš usporedba. L930 ne možemo nazvati starim automobilom, ipak je to bio flagship prije kratko vremena. Danas postoji samo 950/950xl koja je hardverski bolja od 930. Da nije za bacanje dokazuje i to da radi veoma fluidno i gura os i aplikacije bas brzo, bez ikakvih problema.

Postoji neki battery drain za koji se nadam da će se ispraviti.

morrisoN
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ako želiš prati procese i memoriju preko 

Task Manager-Lite

Device Diagnostics HUB

da bi aplikacije radile uključite opciju za razvojne inženjere (slika ispod)
postavke - ažuriranje i sigurnost - Za razvojne inženjere

možeš i preko web browsera na kompjuteru se spojiti preko WiFi, upišeš IP adresu mobitela

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
morrisoN kaže...
Ima li još neko L930?
stickman1 kaže...

ista stvar kod mene na 930 - baterija mi traje za 1/5 kraće, tako da dan jedva izgura, često palim battery saver - to do sad nikad nisam radio.

problem sa kamerom, fokus ne radi ili bar tako izgleda - kad fokusiram na tamnije mjesto u kadru - nešto malo drnda i osvjetljenje ostane isto ko prije. tako da kamo god fokusiram, isto izgleda. kad brzo mjenjam kadar, slika zastajkuje - to nikad do sad nije bilo, ni na lumia cameri ni onoj sistemskoj na 8.1 wp-u.

osim toga, u ovih tjedan dana kako je desetka stavljena, radi sve ko i prije.

Ja sam zadovoljan sa baterijom i sa svime. Baterija mi jednako drži, a battery saver nikada na L930 nisam upalio. Samo isključim NFC i teram dalje. Imam WhatsApp na mobu koji baš često koristim, 6tag, odigram dvije igrice par puta na dan po 10min do pola sata svaki put. Slušam muziku na putu do posla i obrnuto , tu i tamo okinem koju sliku i to je to. Ja sam skroz zadovoljan baterijom, čak i više nego na WP8.1 jer izdrži malo gore mučenje sada nego na WP8.1

Nokia Lumia 930 Windows phone 8.1 FTW
12 godina
neaktivan
Slabo su očito optimizirali softver za kameru na W10. Meni na L640DS je također dosta lošija nego na WP8.1. Tamo je Lumia Camera ubijala. Ovdje ne radi, a sistemska je loša.
- Lumia 640 DS -

1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
Hornet_93 kaže...

stavil 10-ku na 830, radi sve dobro, samo nova kamera - wtf?

jel nema baš nikakvog načina da se vrati stara lumia camera? mogu je instalirati, ali kad je pokrenem veli nešto u stilu da se pozdravljaju sa tom aplikacijom i ponude da upalim windows camera.

ova nova užasno dugo zooomira, fokusira predugo i često ne može zumirati pa resetira fokus na sredinu, a i kad uspije ne daje rezultate ko prije...

od jako dobre kamere (hardverski) dobijem prosječne fotke, nekad čak i lošije nego brat na 730 (8.1 sustav).

nakon upgradea na 10, odmah sam napravil hard reset, vjerujem da tu nije problem. 

Lumia Camera više ne postoji. Nemam pojma zašto bi to uradili, to je jedan od najboljih programa za WP.

Podrži podsticanje developing aplikacija na Windows 10 : http://wishapplist.com/en
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

šteta, valjda će u budućim updateovima poraditi na kameri. jedino tu radi osjetno lošije.

Layla, you've got me on my knees.

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Hornet_93 kaže...

šteta, valjda će u budućim updateovima poraditi na kameri. jedino tu radi osjetno lošije.

Slažem se, uvijek ima flickering sa strana na početku startanja kamere.

Podrži podsticanje developing aplikacija na Windows 10 : http://wishapplist.com/en
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Ima li načina da se sakrije navigation bar u igrama na Lumiji 535?
OS je WM10. Na 8.1 ovaj problem nisam imao, tj. nisu ga moja djeca imala.
Sad im navigation bar prekrije opcije/tipke na dnu ekrana do kojih ne mogu doći pa tako ni igrati.
Hard reset nije pomogao.

Xbox: Muskarcina
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 17:50 (Virty).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Virty kaže...

Sad im navigation bar prekrije opcije/tipke na dnu ekrana do kojih ne mogu doći pa tako ni igrati.
Hard reset nije pomogao.

ima opcija (ono kad povučeš odzdola prema gore) ali ako developer (autor) aplikacije ili igre nije prilagodio samu aplikaciju za to, onda ništa ne pomaže... žali se developeru... svaki developer ima kontakt podatke kad otvoriš njegovu aplikaciju u trgovini... 

17 godina
dadn kaže...
Virty kaže...

Hard reset nije pomogao.

ima opcija (ono kad povučeš odzdola prema gore) ali ako developer (autor) aplikacije ili igre nije prilagodio samu aplikaciju za to, onda ništa ne pomaže... žali se developeru... svaki developer ima kontakt podatke kad otvoriš njegovu aplikaciju u trgovini... 

Radi ta opcija, ali kad nestane navigation bar sa "tipkama", ostane crna crta koja prekrije opcije/tipke te se možeš slikat :)

Xbox: Muskarcina
10 godina
neaktivan
Virty kaže...
dadn kaže...
Virty kaže...

Hard reset nije pomogao.

Radi ta opcija, ali kad nestane navigation bar sa "tipkama", ostane crna crta koja prekrije opcije/tipke te se možeš slikat :)

to ti i kažem da je aplikacija kriva a ne sistem! autor jednostavno nije prilagodio aplikaciju da prati skrivanje ili otkrivanje navigacijske trake

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 17:58 (dadn).
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Slabo pratim temu u zadnje vrijeme i procitah danas negdje da L1020 nece dobivati sluzbeni Wp10 update pa da provjerim ovdje je li istina da ne citam 30 stranica teme :D

I je li istina da u wp10 nema lumia camera aplikacije ??

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dr. Vicko kaže...

Slabo pratim temu u zadnje vrijeme i procitah danas negdje da L1020 nece dobivati sluzbeni Wp10 update pa da provjerim ovdje je li istina da ne citam 30 stranica teme :D

I je li istina da u wp10 nema lumia camera aplikacije ??

za sada je točno, no ostaje Insider za one koji žele staviti W10M na (trenutno) nepodržane uređaje... no može se dogoditi da ipak u slijedećim mjesecima bude pomaka za nju u vezi toga... 

a ovo za Lumia Cameru je već poznato od prošle godine... sve vezano uz Nokiju se izbacuje a Microsoft nastavlja sa razvojem svojih... i nije tako Windows Kamera aplikacija loša kako je neki pokušavaju prikazat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 18:24 (dadn).
15 godina
Nemoras se nadat za lumiu.. 99,9999% nece dobiti W10M. Ne samo 1020, vec sve starije lumie serije *2* (izuzev 1520). Iskreno, da su posteno to rekli prije godinu dana, sve 5.
Ovako se nadas necemu, a onda dobijes srednji prst.
I sad ce netko govoriti da je moja 920 stara 4 godine, a zadnji veci update je dobila prije 2,5 godine. Jako lose. Denim je dosao godinu dana nakon izlaska. Onaj obicni GDR2 ili kako nikad vidjeli, pod izgovorom da ce iovak doc W10.
Mislim da cim skupim neke pare mjenjam platformu, jer sam od pocetka bio uz WP, trpio manjak aplikacija i sve nade polagao u W10 kojeg necu dobiti. Sramotno za nekog tko puno obecaje i tko zeli se probiti na trziste. S ovim gubi i tih 3% korisnika

14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jel moguće da L640 XL nema mogućnost snimanja stereo videa?

0 0 hvala 0
17 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja sam vec pola godine iskljucivo na androidu ali eto onako ponadao sam se da ce doci ta desetka da onako razbije monotoniju ali ovako moja L1020 ostaje samo u funkciji zamjenskog fotica kada mi se ne nosi oboje. 

Po meni malo neocekivana odluka s obzirom da telefon ima 2 gige RAM-a i nelos procesor ali sta je tu je 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dr. Vicko kaže...

Ja sam vec pola godine iskljucivo na androidu ali eto onako ponadao sam se da ce doci ta desetka da onako razbije monotoniju ali ovako moja L1020 ostaje samo u funkciji zamjenskog fotica kada mi se ne nosi oboje. 

Po meni malo neocekivana odluka s obzirom da telefon ima 2 gige RAM-a i nelos procesor ali sta je tu je 

Koji je problem biti na Insideru? Slow/Release kanal?

15 godina
Dex.pwn kaže...

1 mikrofon = mono snimanje, nema hardver za stereo zvuk.

Swedish latin super funk.
14 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Dex.pwn kaže...

1 mikrofon = mono snimanje, nema hardver za stereo zvuk.

Pa zar ne može taj jedan kanal prebaciti u drugi, tako da se dobije stereo(makar kanali bili isti).

16 godina
Koja je svrha?
Svi playeri mono zvuk puštaju tako da čuješ isti kanal lijevo i desno.
Ako bi telefon uradio po tvojoj zamisli Player bi pustio dva identična kanala lijevo i desno.
Koja je razlika? Ah, da - u memorijskom zauzeću na kartici/hard disku ;)
morrisoN
13 godina
WindowsPhone - Općenito

Pročitao sam na Microsoftovim stranicama da u Hrvatskoj Tomato, Vip i Tele2 podržavaju "mobile billing", tj. kupovinu aplikacija iz Trgovine skidanjem novaca direktno sa računa. Jeli netko kupovao aplikacije na ovaj način? Radi li? Ako je prebacit ću broj, želim kupiti neke aplikacije, a nemam karticu.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tele2 znam da podržava, za Vip i Tomato ne znam.
- Lumia 640 DS -

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Pozdrav, ima netko problema nakon upgrade-a sa jacinom zvuka, konketno - slucanje glazbe na slusalicama. Poglasnjeno je na 30, a imam filing kao da je na 20, ljude oko sebe cujem jace neg glazbu, na 8.1 nije bilo tak tiho.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NeoOS kaže...
Tele2 znam da podržava, za Vip i Tomato ne znam.

Vip podržava. Za Tomato ne znam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice