[Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)

poruka: 982
|
čitano: 306.565
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Poštovanje, evo i mene na ovom forumu baš radi ovog mobitela i odličnog tutoriajala koji je napravio CroNk3r  te mu se i odma zahvaljujem. Ovako pa da počnemo s problemom: snimio sam prekjučer v9.5 kyrillos i sve super radilo puno brže. Čak je puno brže radilo dok stavio samo G3MOD kernel 2.4   OC na originalni samsung room ali morao probati i druge te nisam požalio. Ugl. problem je taj da sam ja "pametan" kontakte spremio preko KIES-a kao spb. a preko Titanium backupa nisam označio (slučajno). te me zanima da li je moguće kako ih importad a da ne stavljam opet stock room. TJ jučer jesam skinuo neki na netu ali mi nije htio bootad (čekao 25 min) pa nist samo Samsung logo "žmigao" i dalje ništa.

Nakon toga (da probam ) sam stavio Kyrorom 0.5.2 i po meni isto je super čak mi oku ljepši od Kyrilos.a. tako da ću na njemu ostat. samo pritanje kako importad spb fajle , jer sam čitao da se samo "renejma" spf file u vcf pa stavi na SD i radi ..al meni neće.... Te u vezi Kyrorom-a ... V6-supercharger sam probao pokrenuti preko terminala al ništa kad upišemv6_supercharger (file can't be found). Na Kyrilosu je sve prošlo glatko. Te isto tako za partcioniranje je Megaupload link...a to svi znamo što je   s njim..pa nemogu skinut pa molim pomoć.   Ispričavam se na povećem postu...al u nadi da će te mi pomoći se unaprijed zahvaljujem.

Tek sada taj mobitel dobiva svoju dimenziju!!! :) JOš sam da složim taj chainfire......

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 15:11 (Tooutman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: [Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)
Tooutman kaže...

Poštovanje, evo i mene na ovom forumu baš radi ovog mobitela i odličnog tutoriajala koji je napravio CroNk3r  te mu se i odma zahvaljujem. Ovako pa da počnemo s problemom: snimio sam prekjučer v9.5 kyrillos i sve super radilo puno brže. Čak je puno brže radilo dok stavio samo G3MOD kernel 2.4   OC na originalni samsung room ali morao probati i druge te nisam požalio. Ugl. problem je taj da sam ja "pametan" kontakte spremio preko KIES-a kao spb. a preko Titanium backupa nisam označio (slučajno). te me zanima da li je moguće kako ih importad a da ne stavljam opet stock room. TJ jučer jesam skinuo neki na netu ali mi nije htio bootad (čekao 25 min) pa nist samo Samsung logo "žmigao" i dalje ništa.

Nakon toga (da probam ) sam stavio Kyrorom 0.5.2 i po meni isto je super čak mi oku ljepši od Kyrilos.a. tako da ću na njemu ostat. samo pritanje kako importad spb fajle , jer sam čitao da se samo "renejma" spf file u vcf pa stavi na SD i radi ..al meni neće.... Te u vezi Kyrorom-a ... V6-supercharger sam probao pokrenuti preko terminala al ništa kad upišemv6_supercharger (file can't be found). Na Kyrilosu je sve prošlo glatko. Te isto tako za partcioniranje je Megaupload link...a to svi znamo što je   s njim..pa nemogu skinut pa molim pomoć.   Ispričavam se na povećem postu...al u nadi da će te mi pomoći se unaprijed zahvaljujem.

Tek sada taj mobitel dobiva svoju dimenziju!!! :) JOš sam da složim taj chainfire......

Ovako, ova stvar vezana uz kontakte, to ti neznam... Probaj ako ima netko drugi isti mobitel pitat ga da ti posudi i onda si preko kiesa na mog i onda na sim stavis kontakte.

A ovo za v6 suparcharger to je hillbeast izbacio iz svog rom-a jer je bilo dosta bugova i svakom drugom korisniku je radilo.

Ali umjesto v6 superchargera on je stavio svoj KyoraTweaks koji nudi jos bolje performanse te oslobada vise RAM-a, a u njemu ima jos nekih dodataka kojih nema u superchargeru.

Jos jedna prednost KyoraTweaks-a je da ne moras u terminalu postavke odabirati, vec je integrirano sve u rom.

:D
15 godina
sokre999 kaže...

Gledam malo taj ICS i nekak mi se čini da je ovaj mob malo prespor za tako nešto.

Čak i OC-an mi šteka u Angry bird.

Frend je uzeo Iphone 3GS za 1200 kn novi sa 2 godine garancije pred mjesec dana.

Nekako mi se čini da je njegov puno brži (iako je procesor tu negdje po taktu i memorija je ista).

Doduše mislim da on nema previše aplikacija na ajfonu.

Jel netko imao u ruci oba pa da zna bolje usporedit?

1. Ovak, frend iz razreda ima iPhone 4 i prema mojem misljenju mobitel nije nista posebno, je puno brzi od naseg unatoc samo malo boljem hardware-u, ali treba uzeti u obzir i da je nas low buget smartphone, a onaj je skoro najskuplji.

Jos 1 stvar koja mi se ne svida na androidu je ta da ima puno vise free aplikacija tj. lite verzija, a na iphone se skoro sve kupuje.

2. Nemozes ti sad ocekivat nesto posebno od tog ICS ROM-a jer ako realno gledamo on jos nije ni u beta fazi tako da malo razmisli u vezi toga.

3. Flashaj Kyorarom i onda reci da ti pticice stekaju. (Ako meni gangstar ne cvika valjda nebudu ni tebi pricice...)

cecenac kaže...

1. mob nije prespor za ice cream sandwich jer ics dobro iskoristava hardware (nije previse zahtjevan, a daje odlicne rezultate)

2. Oc ti daje slabo poboljsanje za ljute ptičice jer je gpu sada slab, sad se radi na najnovijim driverima. a mozes stavit i chainfire ako ne zelis lagg.

3. 3gs   je u rangu galaxy S, tako da je bolji od naseg telefona al je i vise nego duplo skuplji... Takt na kojem procesor radi nema nikakve veze jer ako je procesor slab on ce an 3ghz radi losije od nekog jakog sa 4 jezgre.

1. U potpunosti se slazem.

2. Tu se bas i ne slazem, nije sve u gpu za pticice, CPU isto drasticno utjece, na Kyorarom-u radi savrseno bez OPEN FIGM drivera. probaj razlike izmedu npr 600 i 800MHz i to je ko nebo i zemlja.(U nekoj igri, kyorarom ipak i na 500MHz radi smooth prilikom surfanja i prckanja po mobu...{#})

3. Tesko je sad usporedivat Galaxy S i iPhone, ipak rade na skroz drugacijem OS-u....

Android je ipak jedan dosta mlađi OS od iOS-a... I razlika izmedu software-a je jako velika i na strani iPhone-a je i to je jasno, ali opet sad gledaj kolko Android napreduje kroz zadnjih 2-3 godine, Eclair je vec bio dosta kompetentan iOS-u, prelaskom na Froyo brzina Androida se je malo povecala(nista previse), Gingerbread je ubrzao Android drasticno zbog peglanja 2D i 3D grafckih detalja, a ICS(on radi na dosta skoro pa skroz razlicitom sistemu od predhodnika) ako si probao na nasem mobu, vec ima dosta veliku brzinu, na benchmarkima radi rezultate malo slabije od CM7.

Tako da mozemo reci da je iOS vec gotov proizvod na kojem se mjenjaju neke sitnice iz verzije u verziju, a Android je OS u usponu te se razvija velikom brzinom, ali i tome ce jednom doci kraj i na kraju cemo imati 2 OS-a koji su softverski podjednaki, a natjecanje ce preuzeti hardware.

13 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Ali umjesto v6 superchargera on je stavio svoj KyoraTweaks koji nudi jos bolje performanse te oslobada vise RAM-a, a u njemu ima jos nekih dodataka kojih nema u superchargeru.

Jos jedna prednost KyoraTweaks-a je da ne moras u terminalu postavke odabirati, vec je integrirano sve u rom.

Zahvaljujem.. da našao taj KyoraTweaks otišao nutra. i vidim VM tweaks pretpostavljam virtual memory i kernel tweaks... čekirao sam ih. pretpostavljam da to mora biti čekirano za bolje iskorištenje VM i krenela

15 godina
Tooutman kaže...
CroNk3r kaže...

Zahvaljujem.. da našao taj KyoraTweaks otišao nutra. i vidim VM tweaks pretpostavljam virtual memory i kernel tweaks... čekirao sam ih. pretpostavljam da to mora biti čekirano za bolje iskorištenje VM i krenela

Upravo tako {#}

BTW...za zahvale imas gumb hvala {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 22:24 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan

@Cronker A gledaj ja sam na stocku igrao angry birds i laggalo mi je na levelu na kojem sam stao. zatim sam stavio kyorarom i na 1200mhz profilu ondemand je isto lagalo.   A sta se tice usporedbe ios i androida ja sam govorio kojem cjenovnom rangu odgovara iphone 3gs. a to je negdi sa galaxy s. sta se tice hardvera fluidnosti kamere gpu, itd. tesko je usporedjivat jer dva sustava to jednako na koriste ( ios bolje iskoristava svoj hardwer ) al kao sto si rekao ios je ispeglani sustav. anroid jos napreduje.

Support the software developers. If you like their products buy them !
15 godina
cecenac kaže...

@Cronker A gledaj ja sam na stocku igrao angry birds i laggalo mi je na levelu na kojem sam stao. zatim sam stavio kyorarom i na 1200mhz profilu ondemand je isto lagalo.   A sta se tice usporedbe ios i androida ja sam govorio kojem cjenovnom rangu odgovara iphone 3gs. a to je negdi sa galaxy s. sta se tice hardvera fluidnosti kamere gpu, itd. tesko je usporedjivat jer dva sustava to jednako na koriste ( ios bolje iskoristava svoj hardwer ) al kao sto si rekao ios je ispeglani sustav. anroid jos napreduje.

Krivo sam te shvatio onda u vezi toga...

13 godina

Mob se cini dobar ali me smeta sto nema službenu nadogradnju na 2.3 gingerbread.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Šta će ti službena kad će ICS kad se još malo sredi i CM 7 biti odlični.Daleko bolji od stock roma
robimarko@gmail.com
15 godina
robimarko kaže...
Šta će ti službena kad će ICS kad se još malo sredi i CM 7 biti odlični.Daleko bolji od stock roma

Ja mislim da on nece garanciju izgubit...

Inace ovaj ICS radi jako dobro, koristio sam ga 3-4 dana i sve super radi, malo lagga tu i tamo, buggovito dosta, ali sve u svemu jako velik napredak od 1. verzije koja je izasla u prvom mjesecu ove godine.(ako se ne varam). Vec sad se ponasa fluidnije od stocka, jedino bugovi...

A kolko vidim i OPEN FIGM lijepo napreduje, tako da za par mjeseca imamo mob u rangu Galaxy S sa stockom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 23:33 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan

evo ja sam na kraju vratio na tvornički kao kad sam ga kupio sve se nešto bilo pošemerilo nestane ovo dođe ono ..tak da sam zdiopopi i vratio na početno....

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 14:10 (teslazagi).

0 0 hvala 0
15 godina
teslazagi kaže...

evo sad stvarno neznam kaj se to izdešavalo sve do sada stavio novu nadogradnju i nisam zadovoljan drugim stvarima.....jest brz ali sada mi je pak nestalo iz telefona hrvatski prijevod telefona neznam što se to desilo probao sam sa tvorničkim postavkama ali uzalud opet ništa ...kuda je to moglo nestati?....

Ni u settingsima nemas hrvatski kao jezik?

Koji rom imas, neki custom ili stock?

Ja na kyorarom-u u settingsima imam i hr jezik, ali koristim eng.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 14:10 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan

evo uspio sam nariktati .....ali sam sve jedno vratio na

KERNEL VERZIJU 2.6.32.9 ne..znam nisam bio zadovoljan sa ovim novim verzijama em mi nije memorija bila nekaj a imam memori ....jednostavno je nestajalo memorije a kuda nemam pojma...pa onda malo malo pa ne mogu pojedine igrice instalirati jer kaže da oslobodim memoriju...itd..zato sam vratio jer non stop nekaj...sada mi je memorija 168MB slobodna memorija telefna...ukupna memorija je..7.40GB

ako mi oped ikad puhne probat ču ponovno sve na jaču verziju pa ču vidjeti...

a i nije mi nitko znao odgovoriti kako mogu na tom mobu na gmailu chetati jer ne mogu to nikako nači jednostavno nema opcije za chet..

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 15:59 (teslazagi).
13 godina
neaktivan
teslazagi kaže...

evo ja sam na kraju vratio na tvornički kao kad sam ga kupio sve se nešto bilo pošemerilo nestane ovo dođe ono ..tak da sam zdiopopi i vratio na početno....

Možeš mi samo reći kako si vratio tvorničku verziju. Dal preko odina... one package... kak tipa kyroroma i druge... ili na neki drugi način? jer ja skinuo verziju I5800XXJPU_XEU_OXXJPO_Android_2.2 i XXJPQ i obadvoje mi kod Bootanja mobitela ...stajalo samo. (čekao preko pol sata) ugl samo mi samsung logo žmigao. Treba mi da vratim original samo radi kotakti u spb fileu da ih preko Kiesa restoram. Ako jesi preko odina na isti način ko i ostale.. da li mi možeš onda stavit link od stock Room-a pa da skinem i probam. Zahvaljujem

A za chatanje imas osim gmail app koja ti striktno za poštu imaš i Talk app koja ti u biti za chatanje. tako imas i na kompu verziju Google talk koja ti je baš za chatanje i slanje fajlova između osoba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 23:04 (Tooutman).
13 godina
neaktivan

ljudi , stavio sam 2.3.7 CyanogenMod7(alpha7) ROM i ne mogu postaviti svoj gmail nalog, nema ni marketa!!!! pa kako da instaliram market i postavim nalog!!! pomagajte

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

snasao sam se{#}

13 godina
neaktivan

evo izvoliš!

za upgrade na ovaj nacin vam treba Odin multidownloader v4.252 , Froyo file XXJPF i flash file apollo_531.ops.
postupak je jednostavan i zahtjeva 10 min.vremena
1.link za I5800XXJPF http://www.fileserve.com/file/CcB5phu
2.LINK za Odin i flash file http://www.fileserve.com/file/KWj5EPV
sada mozemo poceti
1.nakon downloada link1 i link2 raspakujte iz rar. na desktop u dva razlicita foldera
2.u link2(I5800Flashing software) se nalaze apollo_531.ops i ODIN MULTIDOWNLOADER,pokrenite ga kao administrator(desni klik misa i Pokr.....),drugi filovi nam netrebaju
3.ispod tipke start u Odinu imate Select Ops ,kliknite OPS i otvara se prozorcic u kojem navigirate do foldera na desktopu u kojem se nalazi Odin(link2)i oznacite apollo_0531.ops i onda kliknite otvori.Ako ste sve ispravno napravili u Odinu na mjestu OPS mora biti unesen apollo 0531 file
4.u drugom folderu na desktopu gdje ste raspakirali Froyu(link1)imate 4 file,njih ce te unijeti u Odin kao i apollo 531 ops file,znaci ispod tipke OPS u ODINU je boot,pronadite bootloader u Froyo folderu na vasem desktopu(treci po redu)i opet kliknuti otvori,zatim phone file u ODINU (drugi po redu u folderu)zatim PDA u ODINU(4po redu u folderu)i CSC u ODINU˙(prvi po redu u folderu)
sada mozete izaci iz ODINa i ponovo ga otvoriti i sve bi moralo biti postavljeno kao sto ste namjestili(provjerite i izadite iz ODINA)
otvorite KIES program spojite mob i napravite backup imenika i ostalog sto vam treba,iskopcajte mob iz pc i utipkajte u telefon(kao da vrsite poziv)*#*#7780#*#*i tako napravite reset da bude onakav kao kad ste ga kupili,ugasite mob,izvadite bateriju i vratite je,pritisnite istovremeno home tipku na mobu(ona ispod ekrana u sredini)tipku za smanjivanje zvuka i power tipku i drzite tako dok se na ekranu ne pojavi download mode,zatvorite samsung KIES,sada spojite mob sa PC i cekajte da se poveže i windowsi izbace "uredaj je spreman ....."
pokrenite odin kao administrator provjerite postavke jos jednom,cekajte da ODIN nade uredaj(prvi prozorcic gore lijevo COM PORT MAPPING) stisnite start i cekajte da proces zavrsi.Uredaj ce sam napraviti reboot i to je to

Napomena_ako mob nece u download mod probajte sa home+volume up+power
_prilikom pokretanja odina moze se pojaviti prozorcic IMAGE i nesto na kineskom ali samo stisnite u redu ,to se zna desiti dva puta zaredom
mozda sam isao malo pre detaljno ali bolje vise objasnjenja nego manje,eto ako se nekom bude dalo neka si to napravi i iznenadit ce se koliko moze galaxy 3
lozinka za raspakiravanje rar.datoteke:samfirmware.com

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 6:58 (teslazagi).
16 godina
neaktivan

Ako stavim kernel G3MOD 2.4.1 OC i onda stavim novi ROM npr Kyorarom jel mi mi taj ROM prebriše kernel?

Pitam jer Kyrillos kaže da ima svoj custom G3MOD kernel

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavi prvo Kyorarom pa onda kernel G3Mod !

I see offline people !
16 godina
neaktivan

Ne mogu naći ops file za kyorarom rom.

Jel mogu uzeti apolo ops file od kyrillos 9.0?

17 godina
neaktivan

Imaš na prvoj stranici ovog thread-a (mislim treći post) Odin i ops file a sa XDA skini Kyorarom.tar i flashaj.

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 13:30 (Groza).
15 godina
Tooutman kaže...
teslazagi kaže...

Možeš mi samo reći kako si vratio tvorničku verziju. Dal preko odina... one package... kak tipa kyroroma i druge... ili na neki drugi način? jer ja skinuo verziju I5800XXJPU_XEU_OXXJPO_Android_2.2 i XXJPQ i obadvoje mi kod Bootanja mobitela ...stajalo samo. (čekao preko pol sata) ugl samo mi samsung logo žmigao. Treba mi da vratim original samo radi kotakti u spb fileu da ih preko Kiesa restoram. Ako jesi preko odina na isti način ko i ostale.. da li mi možeš onda stavit link od stock Room-a pa da skinem i probam. Zahvaljujem

A za chatanje imas osim gmail app koja ti striktno za poštu imaš i Talk app koja ti u biti za chatanje. tako imas i na kompu verziju Google talk koja ti je baš za chatanje i slanje fajlova između osoba.

Trebas napraviti wipe data, samo neznam dal sad imas recovery mode.

sokre999 kaže...

Ako stavim kernel G3MOD 2.4.1 OC i onda stavim novi ROM npr Kyorarom jel mi mi taj ROM prebriše kernel?

Pitam jer Kyrillos kaže da ima svoj custom G3MOD kernel

Da.

Groza kaže...

Stavi prvo Kyorarom pa onda kernel G3Mod !

Kyorarom ima bolji kernel od g3moda, kyorarom ima g3mod koji je prilagodem tom rom-u

sokre999 kaže...

Ne mogu naći ops file za kyorarom rom.

Jel mogu uzeti apolo ops file od kyrillos 9.0?

Svi OPS fileovi su isti, znaci mozes.

13 godina
neaktivan
kako da isljučim na vrhu gore mi je upaljen stalno znak sa velikim slovom E ne znam zašto se to pojavilo i kako to maknuti...koliko sam pročitao to je edge mreža

0 0 hvala 0
15 godina
teslazagi kaže...
kako da isljučim na vrhu gore mi je upaljen stalno znak sa velikim slovom E ne znam zašto se to pojavilo i kako to maknuti...koliko sam pročitao to je edge mreža

Nemoguce ga je maknuti, barem ne s nasim znanjem.

Pitaj nekog developera na xda...

BTW...Hillbeast vise ne radi na kyorarom-u, marcellusbe je prestao aktivno raditi na cm7, tako da jedini ROM-ovi koji trenutno napreduju su Kyrillos i ICS.

Ali ipak hillbeast je izvukao sve do zadnje sitnice sta se moze iz Froyo based ROM-a izvuci, a sad cekamo nekog tko ce ili preuzeti CM7 ili cekamo da dovrse ICS.

I u vezi OPEN FIMG moram spomenuti da driveri jako dobro napreduju.

A i G3MOD ce uskoro krenuti s portom kernela 2.6.37 ili 3.0 koji bi trebao biti dosta brzi od trenutnog, i trebao bi bolje raditi s OPEN FIMG driverima od trenutnih kernela koji podrzavaju drivere.

13 godina
neaktivan

evo uspio sam isključiti ..

trebao sam samo u opcijama uključiti:

samo za mms a bilo je uključeno

- mms+internet...

eto za sve one kojima se to desi da znaju...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 18:24 (teslazagi).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, imam samo jedno pitanje: kako u kyrilos rom-u staviti hrvatska slova? Malo je iritantno surfati netom i vidjeti kvadratiće umjesto dijakritičkih znakova. Google mi nije pomogao..

0 0 hvala 0
15 godina
digitalni kaže...

Pozdrav, imam samo jedno pitanje: kako u kyrilos rom-u staviti hrvatska slova? Malo je iritantno surfati netom i vidjeti kvadratiće umjesto dijakritičkih znakova. Google mi nije pomogao..

https://market.android.com/details?id=tg.android.softkeyboard

Stavi si ovu tipkovnicu.

15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
digitalni kaže...

https://market.android.com/details?id=tg.android.softkeyboard

Stavi si ovu tipkovnicu.

hvala ali mislim općenito na hrvatske znakove u sistemu i browseru, a ne hrvatsku tipkovnicu. Ne vidim č,ć,ž,š,đ nigdje.

16 godina
neaktivan

To ti je ht tipkovnica u sistemu. Znači kad ju isntaliraš i odabereš kad god trebaš nešto pisati pišeš s tom tipkovnicom s našim znakovima. Meni se ne sviđa jer je mali ekran pa su premala slova.

17 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Ali ipak hillbeast je izvukao sve do zadnje sitnice sta se moze iz Froyo based ROM-a izvuci,

Evo nakon 2 dana sve mi se ćini da ću pobić od Kyorarom-a, crasha mi se već nekoliko puta a i općenito je prisutan neki lagg tako da nisan baš zadovoljan, koji biste slijedeći preporučili ?

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 22:28 (Groza).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice