[Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)

poruka: 982
|
čitano: 306.573
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: [Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)
ramo.g3 kaže...

problem, na cm9 ne mogu downloadat facebook app i titanium backup ne radi jer ne moze prepoznat root da li ima itko takav problem

Gle, cm9 je tek poceo s svojim radom, nije ni cudo da pola toga ne radi, jos nije to za svakodnevnu uporabu spremno, flashaj cm7 ili neki froyo.

Groza kaže...
CroNk3r kaže...

nemam pojma sta se vama to desava, ja kyorarom vrtim od kad imam mob(naravno prelazim s verzije na verziju) i nikad nisam imao problema s njim.

BTW: cujem da bolje radi s najnovijim g3modom, ali nisam isprobao, imam neke problemcice s skolom tako da nemam bas vremena...

Nakon reflasha ovaj Kyorarom je još gori, radia 1 dan u redu, a onda katastrofa, pola appova ne mogu pokrenit, reboota se svako uru vrimena, definitivno tražim drugi a ovoga ne mogu nikom preporučit !

goodye kaže...
Groza kaže...
CroNk3r kaže...

nemam pojma sta se vama to desava, ja kyorarom vrtim od kad imam mob(naravno prelazim s verzije na verziju) i nikad nisam imao problema s njim.

BTW: cujem da bolje radi s najnovijim g3modom, ali nisam isprobao, imam neke problemcice s skolom tako da nemam bas vremena...

Nakon reflasha ovaj Kyorarom je još gori, radia 1 dan u redu, a onda katastrofa, pola appova ne mogu pokrenit, reboota se svako uru vrimena, definitivno tražim drugi a ovoga ne mogu nikom preporučit !

I u mene je tako bilo, nikako da proradi.

Probaj Kyrillos 9.5. Ja sam se vratio na 9.5, bio sam na CM7, ali kamera pati, pa sam se vratio.

Meni je odlican, Kyrillos koristim od kada sam kupio mobitel (.9.2011) i nisam imao problema s njim

Neznam kaj se vama dogada s tim kyorarom-om, meni sve super od 11 mjeseca 2011(naravno uz update)....

I uredno koji god rom testiram i u benchmarkima i opceniti dojam kyorarom rastura... 

cecenac kaže...

Jos nisi stavio beats audio engine na prvu.

Stize, imao neke probleme doma...

F1-IVO kaže...

Jesam li ja lud ali ovdje ne vidim download link za Kyrillos 9.5 rom?

Također me zanima pošto vidi da u sebi sadrži i custom  kernel G3MOD znači da ne trebam i ovo instalirat?

Netreba instalirati G3mod, ali ako se ne varam kyrillos sadrzi stariji G3MOD kernel pa bi bilo preporucljivo novi flashat nakon kaj ROM flashas, a link je na 2. stranici...

goodye kaže...
F1-IVO kaže...
Groza kaže...

Prvo instaliraš 9.0, a zatim preko CWM Recovery-a instaliraš 9.5 update.zip, i da ne treba ti G3Mod (već je u ROM-u), moja preporuka za ovaj ROM .!

Aha!

Budem skinuo, instalirao pa javim dojmove.  (nemam HF premium acc pa moram čekat....)

Nemoj zaboraviti "Wipe data/Factory reset" poslje flasha, inace ti ide boot loop.

Mene je prvi put trznulo :)

Mah i ja sam prvi put zaboravio, onda me panika uhvatila, al na greskama se uci....

:D
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 17:40 (CroNk3r).
17 godina
neaktivan

Sve radi za 5 i nema onih factory aplikacija koje me nerviraju čim ih vidim:)

Sad polako istražujem mogućnosti. Jel ima negdje free live wallpapera i kako ih postaviti? Ubaciti samo na karticu ili?

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

0 0 hvala 0
15 godina
F1-IVO kaže...

Sve radi za 5 i nema onih factory aplikacija koje me nerviraju čim ih vidim:)

Sad polako istražujem mogućnosti. Jel ima negdje free live wallpapera i kako ih postaviti? Ubaciti samo na karticu ili?

Imas na marketu: https://market.android.com/apps/GAME_WALLPAPER?feature=category-nav

na starom marketu na mobu si isto mogao tak naci pos skupinama i puno je brzi, posaljem link ako hoces za stari market.

EDIT: da ne trosim jos 1 post kasnije evo starog marketa:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1240344

- instalirate aplikaciju i odaberete old market.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 17:38 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan

Instalirao sam Stari Market... sve dok se ne poprave bugovi na CM, ostajem na kyorarom {#} najstabilniji je od svih. dok sam koristio kyrillos cesto mi se desavalo da se neka aplikacija srusi (zatvorite prisilno kad pise).

Imam pitanje, nemam vise memorije za aplikacije, sta sada na uradim? particioniranje ili sta? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da particioniraj stavi particiju 1 gb

17 godina
neaktivan
grde kaže...

Instalirao sam Stari Market... sve dok se ne poprave bugovi na CM, ostajem na kyorarom {#} najstabilniji je od svih. dok sam koristio kyrillos cesto mi se desavalo da se neka aplikacija srusi (zatvorite prisilno kad pise).

Imam pitanje, nemam vise memorije za aplikacije, sta sada na uradim? particioniranje ili sta? {#}

Meni su se ta sr..a događala na Kyorarom-u, sad sam na Kyrillos-u i zasad sve šljaka, tako da izgleda da svaki mob ima svoje mušice !

I see offline people !
15 godina
grde kaže...

Particioniraj 512 MB, i vise nego dosta je, ako mislis imati appova za 1 GB vise niti mob nece biti tako brz...

Jedino nemoj zaboraviti backupati karticu prije.

13 godina
neaktivan

Imam problem s gps-om promasi mi moju lokaciju za nekih 30 km!Skinuo s marketa gps fix i radi popravi lokaciju,ali dok izxadjem s njega i udjem na google maps opet je lokacije 30 km promasena (opet kad napravim gps fix pokaze tacno) 

Ali dali ima neko bolje rijesenje za ovaj problem 

0 0 hvala 0
15 godina
celavi_cupo kaže...

Imam problem s gps-om promasi mi moju lokaciju za nekih 30 km!Skinuo s marketa gps fix i radi popravi lokaciju,ali dok izxadjem s njega i udjem na google maps opet je lokacije 30 km promasena (opet kad napravim gps fix pokaze tacno) 

Ali dali ima neko bolje rijesenje za ovaj problem 

Probaj neku navigaciju dal te dobro locira(mozda je problem u google mapsima...)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 18:52 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

inače sam momentalno Vlasnik LG Blacka ali za frenda probam srediti njegov i5800.. Od početka je stvarao problem - bio to Kyrillos zadnji ili sad Kyorarom na njemu. 

Prilikom instalacije sam svaki put napravio factory reset i instailrao preko Odina. Nakon instalacije - Factory reset i  delvik cache wipe. 

Uređaj se normalno pokrene i normalno funkicionira sve dok ne instaliram bilo koju aplikaciju s marketa. Nekad zablokira odmah nakon instalacije a nekad nakon restarta. To se dogodi svaki put bez obzira na rom. Probao sam i defaultni - non-custom i opet ista stvar (kernel također). 

Ima SD karticu od 16gb. Da li ju možda treba nanovo formatirati/particionirati?

Netko može pomoći?? Najbitnija mu je stabilnost i da mu baterija ne umre za par sati.. :) 

Puno hvala! 

0 0 hvala 0
17 godina
Bero-ZG kaže...

Pozdrav,

....

Puno hvala! 

Pozdrav,

kao prvo probaj bez akrtice, moze biti da smeta, pogotovo ako ste djelili karticu da imate vise prostora. Meni se desavalo.

Ako je problem i sa noncustom romom onda nije do romova, znaci ili je kartica ili je hardware mobitela, sto znaci ako ima garancija, ravno servis, ako ne ...

Ali prvo probaj izbaciti karticu i nova insalacija i snimanje, lako je poslje nanovo sminiti ako je sve ok.

Sto se tice stabilnosti, ja koristim Kyrillos 9.5 i prezadovoljan sam, baterija mi moze po 3 dana bez problema, uz normalno koristenje wifi, to jest wifi mi je upaljen non stop, s tim da je spojen samo kad sam kod kuce, od 16 pa do 06 a surfam mozda nekih 1-2 sata dnevno. A ako mi se malo uvecer docepa mobitela pa igra igara po 2 sata onda ga moram puniti. 

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina

Meni na kyorarom na 1200MHz performance radi 1 dan(jos ostane 30%), a uglavnom surfam ili igram neke igre(pod satom u skoli dok je dosadno tj. uvijek u skoli {#})

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Budem probao to s karticom pa javim kako je prošlo.. Puno hvala!! :)

Bila je prethodno particionirana (za instalaciju software-a) 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala na pomoći!! Izgleda da je stvarno bilo do particioniranja kartice - prvi put nesto nije leglo kako spada.. 

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze neko da mi objasni sta je Hybrid Data2SD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
grde kaže...

Moze neko da mi objasni sta je Hybrid Data2SD

Isto sto i data2sd samo vezrija di mozes tocno birat dal oces cijelu app da baci na sd ili samo odredene djelove.

15 godina

Jel netko mozda isprobao MIUI?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1527336

Ako netko je, zamolio bih ga za dojmove...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Fino izgleda. Još da osposobe bluetooth i radio i stavljam ga:)

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
F1-IVO kaže...
CroNk3r kaže...

Fino izgleda. Još da osposobe bluetooth i radio i stavljam ga:)

Al nije to bas samo tako...

To su problemi koji se odnose na hardversko-softversku komunikaciju, a uz to postoji jos mnostvo sitnijih bugova.

Sad cu staviti MIUI javim dojmove(stavit cu ga u multiboot sa kyorarom-om tak da ne moram opet flashati kad mi zatrebaju neke stvarcice koje ne rade na MIUI-u)

Javim dojmove u petak ili subotu, ipak ne mogu za 1-2 dana isprobati sve, jos imam neke sitne problemcice s skolom(s matke imam 4 a s hebenog hrvatskog nemogu nikako dobiti 2 {#}) tak da se nema bas vremena prckat po mobu

13 godina
neaktivan

imate videe za miui-e. izgleda dosta fluidno. iako mi je kyorarom trenutacno fantastikus i dok se ne pojavi bugless cm9 ne mjenjam ga. al sam hillbeast (tvorac kyoraroma) je reka da se njegov 5.2 nemoze mjerit sa cm7 jer je ovo masu brze.

Support the software developers. If you like their products buy them !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
cecenac kaže...

imate videe za miui-e. izgleda dosta fluidno. iako mi je kyorarom trenutacno fantastikus i dok se ne pojavi bugless cm9 ne mjenjam ga. al sam hillbeast (tvorac kyoraroma) je reka da se njegov 5.2 nemoze mjerit sa cm7 jer je ovo masu brze.

Kolko sam ja vidio Kyorarom owna CM7...

Inace prvi dojmovi za MIUI su i vise nego zadovoljavajuci, ROM je fluidan popus kyorarom-a, za sad nisam iskusio nikakve bugove(bluetooth, mobileAP i radio mi ne trebaju...)

14 godina
CroNk3r kaže...
cecenac kaže...

Inace prvi dojmovi za MIUI su i vise nego zadovoljavajuci, ROM je fluidan popus kyorarom-a, za sad nisam iskusio nikakve bugove(bluetooth, mobileAP i radio mi ne trebaju...)

Ako ti se da, stavi na prvu stranicu teme link od ROM-a. {#}

Tko pod drugim jamu kopa dvije sreće grabi ali ćud nikad!!!
15 godina
sako9800 kaže...
CroNk3r kaže...
cecenac kaže...

Ako ti se da, stavi na prvu stranicu teme link od ROM-a. {#}

Evo, stavio sam MIUI i ICS u popis ROM-ova, obrisao sve Froyo osim kyorarom-a i Kyrillosa jer ostali su u velikom zaostatku, a s druge strane Froyo postaje proslost za nas mob, a i CM7 polako odlazi... Ovaj MIUI je dobar za svakodnevnu primjenu ako ti ne treba bluetooth, radio i mobile ap.

Kad nadem visak vremena uredit cu cijelu temu, a do tada moze i ovako, sigurno je bolje nego sto je bilo u staroj temi {#}

13 godina
neaktivan

Ma tema je prva liga. Definitivno najbolja tema od svih mobova na forumu. mislim da bi pokretaci svih ostalih tema za mobove se trebali ugledat na ovu temu.

Btw moram se pohvalit da sam mob stavio punit u subotu kad sam isa lec i u nedjelju ujutro ga iskopca. Sad pokazuje 15% baterija a koristen je svaku vecer za surf i za vrime dosadnih predavanja na faksu za malo igranja i pjeske od doma do faksa i obrnuto slusanje mjuze. a baterija stara godinu dana.

15 godina
cecenac kaže...

Ma tema je prva liga. Definitivno najbolja tema od svih mobova na forumu. mislim da bi pokretaci svih ostalih tema za mobove se trebali ugledat na ovu temu.

Btw moram se pohvalit da sam mob stavio punit u subotu kad sam isa lec i u nedjelju ujutro ga iskopca. Sad pokazuje 15% baterija a koristen je svaku vecer za surf i za vrime dosadnih predavanja na faksu za malo igranja i pjeske od doma do faksa i obrnuto slusanje mjuze. a baterija stara godinu dana.

Koji ROM? CM7 navodno najduze drzi...

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.3.2012 17:36 (CroNk3r).
13 godina
neaktivan

kyorarom 5.2 . Set cpu profili; main na ondemand 400-1000, in call i ofscreen do 400 ondemand, powersave od 00:30 do 7:30

15 godina
cecenac kaže...

kyorarom 5.2 . Set cpu profili; main na ondemand 400-1000, in call i ofscreen do 400 ondemand, powersave od 00:30 do 7:30

Ah u tome je finta, ja manje spavam {#}(imam 0:00-5:30 powersave)

13 godina
neaktivan

znaci na miui bi se moglo odmah preci a sta je sa cm7?mislim ja sve cekaj nebil se sve sredilo na njemu a ono izlazi ovaj i koliko vidim na njemu manje stvari ima sto ne rade!

ii dali treba na miui radit oba update il samo zadnji ??

0 0 hvala 0
15 godina
celavi_cupo kaže...

znaci na miui bi se moglo odmah preci a sta je sa cm7?mislim ja sve cekaj nebil se sve sredilo na njemu a ono izlazi ovaj i koliko vidim na njemu manje stvari ima sto ne rade!

ii dali treba na miui radit oba update il samo zadnji ??

Treba radit samo zadnji update i inace bug lista je podjednaka samo sto je MIUI tek poceo pa predpostavljam da su samo veci bugovi nabrojeni, ali nemoj me drzati za rijec, jos nisam sve isprobao(do sad nijedan bug, ali prckao sam samo 10 min...)

15 godina

Evo vam bolji kernel za MIUI, novi arakmarov kernel, puno je brzi od trenutnog, najnoviji openfigm:

http://www.mediafire.com/?j9p473dxfnjq2z6

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice