Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.517
|
čitano: 13.040.307
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Mislim da je galaxy S2 oko 2399 kuna kod ovih poznatijih na njuskalu. Za tviju cifru prodaju Xperiju P i tu ligu mobitela.

magistar prava
14 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Mislim da je galaxy S2 oko 2399 kuna kod ovih poznatijih na njuskalu. Za tviju cifru prodaju Xperiju P i tu ligu mobitela.

Majstore nije da te tu nešto vrijeđam ali zbog takvih ovi smradovi na njuškalu stavljaju takve "fer" cijene i još uspiju i prodati.

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
14 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Svi koji misle za one koji imaju trgovinu na njuskalu, tipa:

-Moby_hr

-Moby_pula

-Moby-istra

-.......

NE kupujte od njih!

Iz sljedecih razloga:

Mobiteli imaju 12 mj. jamstva i nece te dobiti racun! I k tome, jos su najskuplji na njuskalu, tako da nebi mislili da je to odlicna trgovina!

Svaki ima svoju pricu: Jedan kaze, da to kupuje preko firme..Ok, kupuje preko firme iz t-coma, vipa ili iz tele2, ali to onda nema veze sa jamstvom, jer svi mobiteli koji su kupljeni kod nasih operatera, mobiteli imaju po 24mj jamstvo. Onda drugi kaze, da ih nabavlja iz vana i da tako mobiteli imaju 12 mj. jamstva, a tek onaj jedan specijalac iz Zagreba, koji je tvrdio da mobitel uvaze direktno iz Italije i da je jamstvo ovjereno direktno iz tvornice i da jamstvo vrijedi po cijelom svijetu. {#} Cek, i da to funkcionira, kako ce servis onda znati kada je mobitel kupljen ? Njegov potpis ce uvaziti koji nema svoju pravu trgovinu, vec je osoba poput nas. Doslovno, mobitel prodaje recimo vise od godinu danai jamstvo onda prakticki istekne, ne onda po njegovom jamstvo ima jos godinu dana. NE NASJEDAJTE NA TE PRICE, JER TU NEMA LOGIKE!

Zato, kupujte mobitele od osoba koji su produzili pretplatu i imaju novi, nekoristeni mobitel, sa RACUNOM i ovjerenom Garacijom od nasih operatera!

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

7 0 hvala 0
16 godina

Evo, čisto da se javim da sam uzeo LG Nexus 4 16gb.

Nadam se da ću na njemu ostat što duže s obzirom da hardverski zadovoljava sve uvjete novijih telefona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zabranjeniples kaže...

Evo, čisto da se javim da sam uzeo LG Nexus 4 16gb.

Nadam se da ću na njemu ostat što duže s obzirom da hardverski zadovoljava sve uvjete novijih telefona.

Svakako ostavi dojmove kad stigneš :)

WordPress ❤
16 godina
OriginalEXE kaže...

Evo, mogu za početak reć par riječi.

Nisam ga nešto pretjerano koristio, ali onako na prvu.

S obzirom da sam imao i One X i Galaxy S3, mogu se osvrnit na neku mini usporedbu nekakvih sitnica.

Kameru nisam nešto koristio, pa ne mogu tvrdit na čemu sam.

Ali ne očekujem previše s obzirom na pogledane reviewe.

Samo mogu reć da sam navikao na nakekav menu bar u kameri, tipa na samsungu ili htc-u, pa mi je ovo malo čudno.

Al jbg, to je jednostavnost, nema nikakvih điđi.

Veličina ekrana me je malo brinula, s obzirom na onaj menu bar koji je usađen u sam ekran.

Ali ekran na nexusu mi se čini nekako širi u odnosu na galaxy i OneX, pa mi se ne čini uopće toliko umanjen.

Čim ga malo isprobam, bacam se na nekakav custom rom i mičem te menu tipke s ekrana.

Čisto da dobijem još prostora.

Što se tiče boja, onaj tko je navikao na amoled, definitivno će mu se ovo činit lošiji izbor.

Ali je nekako oštriji i svjetliji, te zaista djeluje nekako sexi u neku ruku.

Web browsing me isto posebno interesirao.

Tu mi je nekako bolje šljakalo na S3 i OneX. Počevši od pinch to zooma, pa sve do samog scrollinga.

Ali mislim da je problem u chromeu, jer ga jedino nexus koristi kao službenog.

Probat ću se i s tim malo pozabavit.

Što se fluidnosti tiče, tu zamjerke nema.

Listanje home screenova, otvaranje aplikacija, instaliranje aplikacija, otvaranje web stranica, sve prilično brzo.

Nigdje nisam primjetio ni najmanji lag. Bar ne zasad!

Inače, na njemu mi je bio 4.2.2 out of the box.

Tako da nema nekakvog updatea.

Sam operativni sustav je bez nekih pretjeranih mudrosti.

Nema nabacanih nepotrebnih aplikacija i sl.

Volum i power tipke su malo teže za stiskat u odnosu na s3 i Onex.

Ali to je nekakav dokaz koliko je čvrsto napravljen.

Nigdje nikakvog štucanja ili nešto sl.

Hardverski je mobitel izuzetno sposoban.

Tu sam gledao na ono što on ima i ono što dolazi u nekim novijim uređajima.

Tipa 2gb rama, adreno 320 i sl.

Večeras ću naručit i skin od carbona za pozadinu uređaja.

Čisto da mi staklo ne bude izloženo. Posebno jer nemam namjeru stavljat nekakav case za zaštitu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 0:13 (zabranjeniples).
13 godina
neaktivan

Prekjucer sam strgao ekran na Sony Ericssonu P1i, (prvi put sam plakao nakon sto mi je deda umro) i sad bi trebao novi mobitel koji ce biti isto tako pouzdan da izdrzi 5 i vise godina.

Trenutno se jos nisam sam sa sobom dogovio koliki bi mi budzet bio jer sam stvarno zaostao s mobitelima (5 godina nisam pratio nis) samo ovako hocu vidjeti koji bi mogao uzeti.

Takoder moj buraz ima iphone4 vec dvije i sicu godina i nije imao niti jedan kvar, jel to izuzetak ili su tako kvalitetni.

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zabranjeniples kaže...
OriginalEXE kaže...

p.s. :), hoce biti kakva recenzija ubuntu touch na tom cudu ? :P :))

ja
17 godina
Karlovac_047 kaže...

-Moby_hr

-Moby_pula

-Moby-istra

-.......

Ali takvi (mobicom7, zelja98, mobitehnologija...) ti ako ništa drugo dostave mobitel, a ne zgužvani papir.

Ako ne možeš osobno doći po mobitel onda su ti oni pojedinci koji prodaju jedan artikl najnesigurnija opcija, a k tome male su šanse za je netko sada na pretplatu uzeo xperiju s ili galaxy s2.

magistar prava
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 10:44 (Korny1603987).
14 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...
Karlovac_047 kaže...

-Moby_hr

-Moby_pula

-Moby-istra

-.......

Ali takvi (mobicom7, zelja98, mobitehnologija...) ti ako ništa drugo dostave mobitel, a ne zgužvani papir.

Ako ne možeš osobno doći po mobitel onda su ti oni pojedinci koji prodaju jedan artikl najnesigurnija opcija, a k tome male su šanse za je netko sada na pretplatu uzeo xperiju s ili galaxy s2.

Problem je sto ne dobijes ni racun, a garancija je kao 12mj. A nemas dokaza na jamstvu. Odakle njemu pecat ili zig, kada nema svoju trgovinu ? Vec te mobitele imaju doma, u stanu/kuci.

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
13 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...
Korny1603987 kaže...
Karlovac_047 kaže...

Problem je sto ne dobijes ni racun, a garancija je kao 12mj. A nemas dokaza na jamstvu. Odakle njemu pecat ili zig, kada nema svoju trgovinu ? Vec te mobitele imaju doma, u stanu/kuci.

{#}

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
16 godina

kupci tih mobitela nemaju pecat, kupci tih mobitela nemaju jamstva.

Moj PC  
13 0 hvala 2
17 godina

ali dobiju uređaj na adresu...

magistar prava
13 godina

Lg Optimus 3D mobitel, ima ko iskustva s tim ? 

Vidim da po njuskalu ima odlicna cijena za njega od po 800-1000kn. Jel vrijedi kupiti taj mobitel. Trazim mobitel solidnih performansi i da mi radi dosta fluidno, ovaj 3D je samo +. Jel vrijedi uzeti ?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

da, odlican mobitel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav svima, imam budžet od kojih 1500kn (više od toga ne bi baš išlo). Treba mi novi mob, smarthphone, u tom cjenovnom rangu. Ono za kaj mi treba su naravno pozivi, slušanje mp3, video ako mi je dosadno u krevetu da pogledam neku seriju, wifi za internet, dobra kamera i nije tolko bitna ali ako ide - super, a igranje nije bitno. Najvažnije je da ne "šteka" tj. da je ugodan za rad i korištenje, i da ima dosta dodatnih opcija i software-a s kojim se mogu igrati ako mi dosadi.

Preporuke? :)

EDIT: Napomena da na smartphone prelazim sa Nokia X2-00 koja je trajala pune 4 godine, tako da bilo koji smarthpone da uzmem će mi bit space shuttle jer jednostavno nisam naviknut na takav tip moba.

Paragon
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 23:00 (Putn1k).

0 0 hvala 0
14 godina

s2 definitivno

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-galaxy-s2-i9100-oglas-7723408

ako ti se da preko njuškala ako želiš iz trgovine dobit ćeš za te pare daleko slabiji mobitel :)

15 godina

Hoću mob iz trgovine, nema veze što je slabiji, bitno je da je novi neotvoreni. Meni ne treba nekakvi levijatan, važno mi je samo ono navedeno gore.

Paragon
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 0:05 (Putn1k).

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

sony xperia u,lg optimus l7...

0 0 hvala 0
16 godina
Putn1k kaže...

Hoću mob iz trgovine, nema veze što je slabiji, bitno je da je novi neotvoreni. Meni ne treba nekakvi levijatan, važno mi je samo ono navedeno gore.

Možeš i na njuškalu nać novi, taman iz trgovine donesen.

Recimo, ljudi produže preplatnički ugovor i onda prodaju tek kupljeni uređaj, jer im navedeni na treba.

Razlika je što češ u dučanu potrošit jednako novaca, a dobit lošiji/slabiji uređaj.

Naravno, ako pričamo o cijeni za keš.

15 godina

Fora je u tome što me malo trta kupovat preko njuškala za ovako velike cifre.. ali iskreno kad vidim oglas za S3 Mini 2000 kn novi neotvoreni moram priznati da se zamislim malo.. i dođe mi da pregrmim tih 500kn i dogovorim sastanak sa likom koji prodaje.

Paragon

0 0 hvala 0
16 godina
Putn1k kaže...

Fora je u tome što me malo trta kupovat preko njuškala za ovako velike cifre.. ali iskreno kad vidim oglas za S3 Mini 2000 kn novi neotvoreni moram priznati da se zamislim malo.. i dođe mi da pregrmim tih 500kn i dogovorim sastanak sa likom koji prodaje.

Nema te šta bit strah!

Sastaneš se i sve provjeriš na licu mjesta.

Strah te može bit jedino ako naručuješ na slijepo (pošta), što osobno nikad ne radim.

Inače, nemoj brzat sa kupovinom, nego pitaj momke na forumu šta ti je najisplativije.

Osobno, za 2000kn nikad ne bi uzeo s3 mini. Ima ze ta novce i boljih uređaja.

17 godina
neaktivan
Putn1k kaže...

Ja do sad nikad nisam imao problema sa njuskalo oglasima. Ako ti fino posalje sliku kutije mobitela, račun i pecatiranu garanciju sa datumom nemoras se previse brinut. Ja mogu reci da sam vec desetak mobitela kupio preko oglasa a od njih vecinu su mi slali preko poste. Ako nades neki dobar oglas, sa puno slika nazoves i pitas sve moguce informacije i mozes odmah vidjeti dali je neki muljator ili nije. Sretno u kupovini!!

12 godina
neaktivan
Putn1k kaže...

Uzmi preko njuškala baš iz razloga koji su kolege naveli, dobiješ jači mobitel, ujedno i bolji. Ako se bojiš slanja poštom i papira, cigle, cjepanica u paketu (iako ja to ne bih odbacio jer netko tko stavi dosta slika, dobar opis mobitela i sve je bez greške 99% je siguran prodavatelj, a prije ćeš naći ono što tražiš), a ako ti se ne žuri sa kupovinom (mislim, ako sutra ili prekosutra već ne trebaš mobitel) onda idi na osobno preuzimanje mobitela. 

Znači da će možda potraga potrajati nekoliko dana, ali si siguran u to što kupuješ. Traži novi, zapakiran mobitel sa svim papirima i opremom, isprobaš ga prilikom kupnje i sve 5.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 2:00 (NeoOS).
13 godina
neaktivan

dok sam kupovao xperiu s onda sam birao između nje i s3 i izabrao nju jer mi baš s3 nije "legao" onako na prvu a i bio je nekih 700-800 kuna skuplji, a sada ispada da se opet vračam na njega nakon pola godine. A da li ima netko iskustva sa ovim xperijama? Još me jedna stvar zanima, da li je ekran na xperiji Z "lošiji" ili je tu negdje sa xperijom S, zato što je meni osobno ekran na xs bio sasvim dobar, ako su tu negdje, onda bi možda i XZ došla u obzir.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 10:07 (renato3110).

0 1 hvala 0
16 godina

Prema meni, ako baš tražiš takve "greške" kao što je kvaliteta ekrana, i pritom mislim na kut gledanja koji su svi kritizirali, onda XperiaZ možda zaobiđe tebe..

Ali po onome što sam ja vidio, XZ nema nikakav loš ekran. Dapače, prema mome ukusu je prilično kvalitetan, kao što je i S3 ekran (ne kažem da je isti, ali je jako dobar).

Tako da, prosječan korisnik neće reći da je loš

Pa tko radi na mobitel i gleda ga sa nekih 75 stupnjeva {#}

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 1 hvala 0
15 godina
ekran je kvalitetan zbog svog visokog 400 i nešto ppi-a... ali kutevi gledanja su mu șsasvim druga priča
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Sta vas toliko pere taj kut gledanja. Koda ima sfrkane ruke pa morate gledat po 90stupnjeva ekran.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
O tome i ja govorim, ljudi gledaju recenzije i misle da je to velika stvar, što nije!
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Pozz ljudi znali tko imali gdje kupiti xperiu miro? i koliko kosta?

Mozete li mi preporuciti nekakav mob NOVI iz trgovine do 1000 kn maax 1150 kn.

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 18:37 (IMVK).
Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice