HTC M8 - Rasprava

poruka: 2.284
|
čitano: 452.548
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Htc M8
Dodge_167 kaže...
Deawood kaže...

Ipak ostajem na M8, M9 je poprilično ružniji.. 

Pa prakticki izgledaju isto osim oblika straznje kamere.

Igor666 kaže...

najjace mi je kako ce sad vlasnicima M8, M9 biti ruzan, a mobiteli su maltene identicni osim te zadnje kamere..

a inace ako se gleda od naprijed, meni je ljepsi M9, sad je prednji dio od jednog djela, nema vise onih poklopca za zvucnike.

Točno te, osim te preružne zadnje spužva bob skockani kamere... A i ja glasam da su ostavili duo kameru, radi izgleda.

Kakvih poklopaca za zvučnike?

Jedino što mi se sviđa je to što je power tipka konačno sastrane.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 4:07 (Deawood).
14 godina
Deawood kaže...

Igor666 kaže...

najjace mi je kako ce sad vlasnicima M8, M9 biti ruzan, a mobiteli su maltene identicni osim te zadnje kamere..

a inace ako se gleda od naprijed, meni je ljepsi M9, sad je prednji dio od jednog djela, nema vise onih poklopca za zvucnike.

Točno te, osim te preružne zadnje spužva bob skockani kamere... A i ja glasam da su ostavili duo kameru, radi izgleda.

Kakvih poklopaca za zvučnike?

Jedino što mi se sviđa je to što je power tipka konačno sastrane.

usporedi slike pa ces vidjeti :)

M8 ima "poklopce" zvicnika isto ko i M7, M9 ima prednji dio u jednoj cjelini bez odvojivih dijelova.. to se najbolje vidi na HD slikama. no najbolje je pricekati sluzbene fotke pa ce se tamo najbolje vidjeti.

11 godina
neaktivan
Htc M8

Evo meni došao lolipop danas na t-mobile mreži , instalira se trenutno :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Htc M8

Kaj onda kazete na M9? Mislim da se nama, korisnicima M8, uopce ne isplati prelaziti na njega. Kamera ce biti bolja, ali ja sam zadovoljan i ovom. I jos taj S810, razlika u koristenju nece biti vidljiva golim okom jer ipak je S801 jos uvijek zvijer.

Za ostale, fenomenalan mob, sve u paketu. Pogotovo za vecinu prosjecnih korisnika kojima je najbitniji izgled i kamera, a nemaju pojma sta je jezgra ili procesor. Kriticari ce vjerojatno gnjavit zbog crne trake i istog dizajna, ali mislim da ce ukupna prodaja biti sasvim solidna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 18:13 (markom63).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Htc M8

Ja M9 sigurno neću uzimati jer je veliki korak unatrag od M8 u smislu dizajna. Puno je bulkier, inače mi to ne smeta, ali u ovom slučaju mi smeta jer je puno ružniji M9 zbog toga, sam oblik, M8 je nekako više zarobljeni  a M9 je više ko M7 i automatski time nije toliko lijepi i šećer na kraju, odurna kockasta kamera koja je izvučena iz Samsungovih uređaja (koji se baš i nemogu pohvaliti s dizajnom). 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Htc M8

Naravno da ga neću uzimati, to bi bilo bespotrebno bacanje novaca. M8 će ionako dobiti Sense 7 koji će, realno gledajući, potpuno isto raditi na S801 i S810. Znači, to će po meni biti identični mobiteli, koji se razlikuju jedino po kameri. A s kamerom na M8 sam ionako zadovoljan u većini slučajeva.

I također, meni je isto M9 ružniji, okrugli Duo cam kod M8 mi je puno ljepši od one ogromne kocke. M8 Gunmetal grey- po meni najljepši mobitel ikad napravljen. Čekamo sljedeću generaciju, pa kaj bude bude. Čak i da je bilo neke veće revolucije, nebi se isplatilo uzimati novi jer je ipak M8 mašina.

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
markom63 kaže...

Naravno da ga neću uzimati, to bi bilo bespotrebno bacanje novaca. M8 će ionako dobiti Sense 7 koji će, realno gledajući, potpuno isto raditi na S801 i S810. Znači, to će po meni biti identični mobiteli, koji se razlikuju jedino po kameri. A s kamerom na M8 sam ionako zadovoljan u većini slučajeva.

I također, meni je isto M9 ružniji, okrugli Duo cam kod M8 mi je puno ljepši od one ogromne kocke. M8 Gunmetal grey- po meni najljepši mobitel ikad napravljen. Čekamo sljedeću generaciju, pa kaj bude bude. Čak i da je bilo neke veće revolucije, nebi se isplatilo uzimati novi jer je ipak M8 mašina.

Od A do Ž 

Inaće, navodno da kamera na M9 nije bog zna što.

10 godina
neaktivan
Htc M8

Imam m8 nekih 3 mjeseca. Zadovoljan. Nemam problema sa trajanjem baterije na lollipopu.

Prije sam imao ONE X koji je isto izdrzao cijeli dan, ali vidi se da m8 ima bitno bolju autonomiju - mozda i duplo.

Sto se tice m9, meni je manje lijep od m8. Zlatna boja na rubu mi je kiceraj, a ne svidja mi se sto kamera strsi van kucista mobitela. Ionako, kamera na mobu mi je nevazna, za nesto dokumentirat je i ona na m8 sasvim u redu.

Vjerojatno cu imat m8 barem 2-3 godine kao i ONE X, a onda vjerojatno opet neki HTC jer sam naviko na SENSE i ne volim mijenjat nesto sto mi odgovara (imam preko 40 godina i ne patim na promjene - drzim se provjerenog :)  )

Evo 2 slike mog m8, prva je potrosnja struje preko noci, a druga preko dana kad koristim mob. Ne znam jel to dobro, ali meni je i vise nego dovoljno.Toliko dobro, da vise ni ne punim mob do kraja, nego do 70tak% kako bi baterija bila pod manjim stresom i trajala nesto dulje - meni dovoljno, kad nije, napunim do kraja.

EDIT:

ne znam zasto se slike ne vide. Uglavnom, potrosnja preko noci "u leru" je 0.1%/h (skoro 9 sati mirovanja), a preko dana, u 9 sati rada i 3 sata SOT-a je potrosio 41%

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 12:10 (3alfa3).

2 0 hvala 0
14 godina
Htc M8

Jel još nekom potroši od 100% do 90% u samo par minuta, a onda kasnije ide normalnom brzinom, relativno sporo i ujednačeno?
Očito nije dobro kalibrirana baterija, ali tako mi je od samog početka kad sam ga kupio pa mi je čudno. Inače mi je baterija odlična s obzirom na kapacitet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Jel još nekom potroši od 100% do 90% u samo par minuta, a onda kasnije ide normalnom brzinom, relativno sporo i ujednačeno?
Očito nije dobro kalibrirana baterija, ali tako mi je od samog početka kad sam ga kupio pa mi je čudno. Inače mi je baterija odlična s obzirom na kapacitet.

to moze bit znak da baterija nije u top formi jer brzo gubi napon nakon sto je potpuno napunjena (kontroler u njoj prekida punjenje na nekih 4,2 volta, a ako baterija nije u top formi, tada ce jako brzo izgubit na voltazi, a postotak koji ti mob pokazuje je podatak koji OS vuce iz napona baterije

Inace, litij ion baterije se smatraju neispravne kada je kapacitet 70-80% ili manji od nazivnog, a vremenom, kako se koristi baterija, kapacitet pada. Nazalost, cak i vrijeme na to utjece - 3-4-5 godina da ju ne koristis, litij ion baterija ce izgubit kapacitet.

To ne znaci da i nakon toga nije upotrebljiva, ali vise nece trajat koliko bi trebala. Primjer je moj jedan prastari preklopni samsung - star preko 10 godina (mozda i 15). Radi i dalje, ali baterija ne traje vise skoro tjedan dana kao kad je bila nova, nego par sati mirovanja ili mozda 10 minuta razgovora :)

A odgovor koji vjerojatno zelis cut - da, i meni brze pada od 100-90 nego na primjer od 60-50

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 13:26 (3alfa3).
16 godina
Htc M8

Zasad su slike M9 ništa posebno, bar ovo što se da vidjet na netu (znam, nije finalni software, mozda ni hardware ali svejedno), ova UP je bar dobra u low lightu, dok na M9 čini se da nije ni to.

Ali vidio sam negdje da će imat support za RAW, bilo bi super kad bi to i u M8 dodali.. ali na xda je netko napisao da modul od M8 nije podržan, sad koliko je to istina ne znam..

Jedino sam malo razočaran sa Sense 7, iako mi je na onim leakanim videima djelovalo nešto više izmjenjen u odnosu na 6, čini se da je ipak samo "Sense 6 na steroidima", meni je i to ok al mogli dodat malo više material designa..

Ali one teme se čine super, ove boje na Sense 6 za blinkfeed mi se nikad nisu svidjele, tj premalo izbora..

Dream big, do nothing.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Htc M8

Jos da dodam u vezi litij ion baterija.....

Visoka temperatura (30-40C i vise) i visok napon je ono sto im najvise skracuje vijek.

Kaze se da zbog voltaze ne trpi nimalo ukoliko je on 3,92V i nizi. To bi bilo nekih 65-75% napunjenosti. Sve preko toga, svakih 0,1V vise, znaci da ce baterija kroz vijek izgubit duplo broja punjenja.

Pa tako ispada da litij ion baterija koja se puni od 0-100% (do 4,2V), dok ne dodje na 80% kapaciteta kad se smatra gotovom, moe primit 300-500 punjenja. Ako se puni do 4,1V, broj punjenja se povecava na 600-1000. Ako se puni do 4V, broj punjenja je 1200-2000. Ako se puni do 3.9V, broj punjenja je 2400-4000, a ispod toga nema razlike.

E sad, ovisi o uestalosti koristenja uredjaja. Ako se dnevno puni par puta, onda mozda ima smisla pazit da se ne napuni do kraja. Ako se puni jednom u 3-4-5 dana, onda mozda i nema, jer litij ion baterije, bez obzira na punjenje, imaju zivotni vijek nekih 3-5 godina.

Zapravo, trebalo bi imat podatak koliko se mAh iz baterije u njenom vijeku zeli izvuc i prema tome odredit kako ce se punit. Nekom je stvarno isplativije punit do 100%, nekom ne - ovisi od slucaja do slucaja.

Sto vrijedi punit bateriju (kao ja) do 70% i time bitno povecat broj ciklusa punjenja, ako se dnevno potrosi 10-20% baterije i ona ce krepat zbog starosti, a ne zato jer je trpila veliki broj punjenja i praznjenja?

Inace, litij ion baterija se moze dnevno punit 10 puta po 1% i to je isto kao jedno punjenje od 10%, dapace, litij ion baterije vole cesto dopunjavanje jer su onda pod manjim stresom razlicite voltaze. To znaci, ako ste u situaciji da imate na raspolaganju punjac, slobodno ga dnevno koristite i par puta - bateriji to vise odgovara

S tim da 0% ne znaci da je baterija do kraja prazna - to je samo cifra koju uredjaj pokaze, a kontroler u bateriji gasi isporuku struje da ne bude previse ispraznjenja jer ju to vrlo brzo ubije, jer litij ion baterija koja je prepraznjena vise nije upotrebljiva - dapace, moze bit i opasna ako se takva pokusa punit

Malo sam se raspisao, ali vjerujam da vecini te cinjenice nisu bile poznate (iako su dostupne na netu :)  )

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 13:24 (3alfa3).

0 1 hvala 0
16 godina
Htc M8

Ja sam odlučio ne kupovati M9 nego ostat na svojoj zvijeri M8. Kupio i staviio tempered glass da mi štiti zaslon još najmanje godinu dana i naručujem dot wiew case. 

Zanimljiva stvar,kad sam stavljal tempered glass morao sam magnetskom folijom/papiric maknut prasinu kada sam to radio zaslon je pucketao i mislilm si bože kaj sam napravil,ode mi screen,i to je pucketalo bas jako,i sada skužim da se time izravnal zaslon sa donjim dijelom metala,ono što su neki vlasnici imali da je kao zaslon udubljen par milimetara kod donjeg zvucnika,sada je sve ravno :)

Imate neku preporuku za neki gadget il neku dobru aplikaciju,bilo kakvu,launcher,za bolji rad,nešto što ste vi našli a da jako paše M8-ici

Unaprijed hvala!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Izvone, ako hoces, prodam ti ja svoj DotView case, crni. Stavljen jednom i kao i svi dosadašnji caseovi, skinut. Ne mogu ja to :) Da bar HTC za M8 ima flip stand case kao kod M7, samo bi taj uzeo. Originalni M8 flip case sam dao prijatelju, pa u nekoj nadi uzeo DV case, ali, jednostavno, volim M8 golog nosit. Ja sam iz Splita, pa javi na PM ako hoces da ga posaljem. 100,00 kn i eto :)
ptspclan.com | visit us ^^
10 godina
neaktivan
Htc M8

Ja ne volim case na mobu, cak niti one silikonske. Imam futrolu kupljenu  na ebayu (isto kao iz linka) za 50kn i jako zadovoljan. Dimenzijama odlicna - taman, nakon 3 mjeseca se nije razlohala da bi mob sam ispadao van nego je potrebno i dalje koristit "potezalicu" :)

Jedina zamjerka je sto "potezalica" nije elasticna da se sama vraca (kao sto sam imao na HTC ONE X futroli) nego ostaje vani do umetanja moba u futrolu

http://www.ebay.com/itm/Cuir-Etui-Housse-Case-Cover-pour-HTC-One-M8-2014-Tirette-Pochette-Coque-Pouch-/400727633539?pt=FR_Mobiles_PDAs_Etuis_housses_coques&var=&hash=item5d4d3a6e83

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 14:41 (3alfa3).

0 0 hvala 1
12 godina
Cordas kaže...

Ja mislim da je to normalno. Meni je tako od prvog dana a i frendu isto. Prvih 10% padne uzasno brzo al poslje skoro pada. Ne tamaram se time jer baterija traje normalno.

10 godina
neaktivan
Htc M8

E ljudi, jel imao netko problem s izgrebanom lećom na stražnoj kameri? Moja je sad već toliko izgrebana da mi slike dosta lošije ispadaju, blijedo i mutno. Jeste ga nosili u Agram, i dal su napravili nešto korisno pod garancijom? Probao sam sam to popravit sa svim onim forama na netu al nisam uspio..

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ja sam imao taj problem, i pomagla je ona stvar sa pastom za zube i štapićem za usi. Kamera sada daje fotke sasvim čiste i oštre.
16 godina
Da, kao što @igi35 kaže, uzmi štapić za uši i malo paste za zube i kružno trljaj nekoliko minuta. To ti se nije leća zagrebala, nego zaštitna folija. Nakon što je skineš, kamera kao nova :)
10 godina
neaktivan
igi35 kaže...
Ja sam imao taj problem, i pomagla je ona stvar sa pastom za zube i štapićem za usi. Kamera sada daje fotke sasvim čiste i oštre.

sardax kaže...
Da, kao što @igi35 kaže, uzmi štapić za uši i malo paste za zube i kružno trljaj nekoliko minuta. To ti se nije leća zagrebala, nego zaštitna folija. Nakon što je skineš, kamera kao nova :)

Hvala na brzim odgovorima. Samo da pitam, dal je ta pasta imala ona zrnca(granule) u sebi, ili je bila baš čista pasta? Probao sam to već, ali mislim da sam prekratko to radio, niti pola minute valjda.

EDIT: Evo rjeseno je  uzeo sam običnu pastu bez granula, stavio kapljicu na kameru i vrtio sa stapičem za uši 3 minute. Prije me bilo strah toliko dugo da slučajno sastrane nebi ušla u kučište. Ali evo, sad je doslovno ko nova, bez ogrebotine, slike su opet super. Istina, na rubovima ima još ogrebotina, ali to ionako nije bitno za sliku nego samo onaj otvor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 11:09 (markom63).
16 godina
Tako je, super.
13 godina
neaktivan
Htc M8

Ima li netko problem da mu se konstatno pali utišaj iliti ga mute dok razgovarate, nekad se dogodi nakon 5sec nekad nakon 55sec. Kako god imao držao mob, lijeva ruka, desna ruka, odmaknuto od uha svejedno je. Toliko je iritantno da je već jednom letio iz ruke prema zidu.

wot: maxonuniversal

1 0 hvala 0
13 godina
Htc M8

Nope

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Htc M8

Jeli itko otkljucavao mob putem koda?

Ima li koja stranica preko koje se moze pouzdano kupiti te koliko bi okvirno kostalo?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MaxonUniversal kaže...

Ima li netko problem da mu se konstatno pali utišaj iliti ga mute dok razgovarate, nekad se dogodi nakon 5sec nekad nakon 55sec. Kako god imao držao mob, lijeva ruka, desna ruka, odmaknuto od uha svejedno je. Toliko je iritantno da je već jednom letio iz ruke prema zidu.

Pokušaj kalibrirati senzore.

13 godina
Htc M8

Jel ikome na ovom mobu fb messenger šteka i bagavi ko lud?

Našo par rješenja na xda, ali dali se vama dešava to

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maks0806 kaže...

Koliko znam, facebook aplikacija nije problem samo na ovom mobitelu, pogotovo na lolliu.

Kakva su rješenja, daj podijeli s nama smrtnicima 

15 godina
MaxonUniversal kaže...

Isto,naime zaslon se ne ugasi nego ostane upaljen i valjda uhom il necim taknem mute.Znalo se dogodit i vise puta da stisnem mute.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Maks daj podijeli rješenja.. frend mi ima M8 i poludio je, non stop mi se žali da mu trza a nmg mu pomoći.. Jedino kad je telefon na mute onda radi normalno.. ima li drugih rješenja??

15 godina
MARKOZD15 kaže...
maks0806 kaže...

Maks daj podijeli rješenja.. frend mi ima M8 i poludio je, non stop mi se žali da mu trza a nmg mu pomoći.. Jedino kad je telefon na mute onda radi normalno.. ima li drugih rješenja??

Samo ugasite zvukove i facebook i messenger aplikaciji i radit ce normalno...

Zelenoidne aritmetičke metamorfoze zelenog konja u jednadžbi zelenojeda s travom zelenom
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice