Prometi androidnih aplikacija

poruka: 4
|
čitano: 1.845
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Došao je i taj dan kad sam konačno evoluirao s blesavog na pametni telefon, i to Android. Ne baš najnovija verzija - kaže telefon da mu je tvornički ugrađena v. 2.3.7, ali ja sam zadovoljan - vrhunac dometa mog prethodnog telefona bili su kalendar, bilješke, multimedija i MMS.

Uglavnom, uspješno sam se spojio na mrežu i pristupio Android Marketu (tj. play.googleu), ali još nisam ništa skinuo. Zbunjuje me što svaka aplikacija za koju se zainteresiram upozorava da ima dopuštenje za "potpuni pristup internetu", "upravljanje internom memorijom" i "čitanje stanja telefona i identiteta". OK, jasno mi je da ako instaliram Sudoku on treba u internoj memoriji zapisati gdje sam stao, ali zašto neka aplikacija tipa "upotrijebi diodu fleša kao baterijsku lampu" treba potpuni pristup internetu?!? Mogu li nakon instalacije pojedinačnoj aplikaciji zabraniti da pristupa internetu? Treba li me to sve skupa brinuti? U paketu imam 1GB podatkovnog prometa uključenog u pretplatu i mislim da mi je to dosta za osnovne potrebe (pogotovo ako nabavim off-line navigaciju), ali ako će mi i najgluplja aplikacija htjeti pristupati internetu...

Kad već spominjem navigaciju, zbunjuje me i ovo: imam posebnu "tipku" kojom uključujem GPS. Ali kad je stisnem, prvo se pojavi upozorenje "tijekom korištenja GPS-a prikupljaju se anonimni podaci. Prijenos podataka naplaćuje se". Kakvi sad pak podaci čiji se prijenos naplaćuje? Mislio sam da se uključi traženje satelita i da telefon besplatno od njih dobije podatke i računa položaj... o čemu se radi?

Telefon je Sony Xperia, ako što znači.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prometi androidnih aplikacija
Waldorf kaže...

Došao je i taj dan kad sam konačno evoluirao s blesavog na pametni telefon, i to Android. Ne baš najnovija verzija - kaže telefon da mu je tvornički ugrađena v. 2.3.7, ali ja sam zadovoljan - vrhunac dometa mog prethodnog telefona bili su kalendar, bilješke, multimedija i MMS.

Uglavnom, uspješno sam se spojio na mrežu i pristupio Android Marketu (tj. play.googleu), ali još nisam ništa skinuo. Zbunjuje me što svaka aplikacija za koju se zainteresiram upozorava da ima dopuštenje za "potpuni pristup internetu", "upravljanje internom memorijom" i "čitanje stanja telefona i identiteta". OK, jasno mi je da ako instaliram Sudoku on treba u internoj memoriji zapisati gdje sam stao, ali zašto neka aplikacija tipa "upotrijebi diodu fleša kao baterijsku lampu" treba potpuni pristup internetu?!? Mogu li nakon instalacije pojedinačnoj aplikaciji zabraniti da pristupa internetu? Treba li me to sve skupa brinuti? U paketu imam 1GB podatkovnog prometa uključenog u pretplatu i mislim da mi je to dosta za osnovne potrebe (pogotovo ako nabavim off-line navigaciju), ali ako će mi i najgluplja aplikacija htjeti pristupati internetu...

Kad već spominjem navigaciju, zbunjuje me i ovo: imam posebnu "tipku" kojom uključujem GPS. Ali kad je stisnem, prvo se pojavi upozorenje "tijekom korištenja GPS-a prikupljaju se anonimni podaci. Prijenos podataka naplaćuje se". Kakvi sad pak podaci čiji se prijenos naplaćuje? Mislio sam da se uključi traženje satelita i da telefon besplatno od njih dobije podatke i računa položaj... o čemu se radi?

Telefon je Sony Xperia, ako što znači.

Treba internet zbog traženja updatea..

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
13 godina
neaktivan

U tom slučaju se radi o zanemarivoj količini podataka, zar ne?

A što hoće GPS?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prometi androidnih aplikacija

Pristup internetu je za update i za reklame koje koriste neke besplatne aplikacije kako bi se financirale, ali wifi ti ionako treba samo za surfanje internetom i skidanje/update aplikacija sa Google Playa, kad to obaviš ugasiš wifi da ti ne troši bateriju i nemoraš se brinuti hoće li se koja aplikacija spojiti na net.

Čitanje stanja telefona i identiteta je potrebno kako bi aplikacija, kada te netko nazove ili slično i aplikacija se zaustavi, znala da se nešto dogodilo i mogla pauzirati i eventualno izbaciti dijalog sa continue i slično, barem koliko sam ja shvatio jer inače aplikacija nebi ništa napravila/znala da je prekinuta.

Ne trebaš se brinuti, imaš račun na kraju mjeseca i vidiš ima li šta sumnjivo, ali kod mene nije ništa bilo.

Podatkovni promet nema veze osim ako s njime uključenim a wifi isključenim upališ aplikaciju koja koristi net, zato ako si kod kuće koristi samo wifi, a vani pali samo one aplikacije koje su ti potrebne, ako nisu upaljene neće trošiti promet. (pogledaj da ti je uključena opcija u Google Playu pod Settings - Update over Wi-Fi only i isključena Auto-update apps)

A to u vezi GPS-a, to vjerojatno te upozorava da aplikacije tipa Google Maps skidaju sa neta kako bi dobile mape...iako ima sada opciju za offline mape, odabereš područje koliko veliko želiš (označeno kvadratom) i spremiš kao offline mapu (nema satelitskog pogleda u tom slučaju nego obična karta sa ulicama itd.) koja zauzima vrlo malo MB za jedan grad.

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 16:37 (njonji).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice