[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 857.463
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Model LG-P990

Android 2.2.2

Baseband 1035.21-20110725

Kernel 2.6.32.9

Build FRG83G

LGE LGP990-V10d

Pozdravljam vas experti i molim za pomoc.

Dobio sam ovaj mob (gore navedene spec.) pa mi neke stvari nerade zbog stare verzije Androida (npr.na Skype-u ne radi  prednja kamera) pa sam htio da napravim neke promjene na mobu.

Procitao sam puno ali na kraju mi se sve izmjesalo  flashanje,bootanje,romovi,stockovi,loaderi,..........

Zamolio bih nekog od vas da mi napise sta bi bilo najbolje da nabacim npr. bootloader,root,neki custom ROM,....znaci sta je najnovije i provjereno najbolje za ovaj mob.

Da napomenem da mi je ovo prvi susret sa Androidom i da sam totalni amater sto se tice flashanja i bilo kakvih sofisticiranih promjena na mobitelima inace pa bi mi bilo od velike pomoci neki step by step tutorijal.

Hvala svima koji odluce malo vremena odvojiti i pomoci nama Android amaterima !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Koristim Sony Xperia GO ST27i.

Ažurirao sistem preko PC Kompanjona

Verzija sustava: 4.0.4

Verzija osnovnog pojasa: u8500-49020905-P2H_EC01

Verzija jezgre: 3.0.8+ BuildUser@BuildHost#1 SMP PREEMPT Mon Sep 10 16:04:56 2012

Broj međuverzije: 6.1.1.B.1.10

Telefon sam ROOT-ao.

Treba da mi nađete ako ima custom ROM i kernel ili neki mod za moj telefon, da mi ne šteka i da mi baterija traje malo vise od 4-5 sati o.O.

2.3.7 verzije je bila kada sam ga kupio i ja sam ga odma azurirao na 4.0.4 i dosao do problem. 

Na forumu XDA developer ne mogu ništa da nađem, ako nešto nađem ne mogu skinuti i ne znam da instaliram.

Molim sve one koji znaju i koji mi žele pomoći neka mi se jave vamo ili na moj mail. igicdejan@gmail.com

Ne mogu vise ovako sa telefonom, fon je odlican i sve stoji, ali samo me to zajebava a ne mogu sam napraviti.

Hvala unapred. 

Ocekujem bilo koga.

Pozdrav.

Igy
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 11:49 (Toshiba l500).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
Toshiba l500 kaže...

Pozdrav svima.

Koristim Sony Xperia GO ST27i.

Ažurirao sistem preko PC Kompanjona

Verzija sustava: 4.0.4

Verzija osnovnog pojasa: u8500-49020905-P2H_EC01

Verzija jezgre: 3.0.8+ BuildUser@BuildHost#1 SMP PREEMPT Mon Sep 10 16:04:56 2012

Broj međuverzije: 6.1.1.B.1.10

Telefon sam ROOT-ao.

Sve ovo radiš na svoju odgovornost i ako nešto krene po zlu ne odgovaram. Ovo je linkano sa xda developer foruma i nisam isprobao jer nemam taj mobitel.

Nešto od toga može ako si otkljućao i bootloader. Drugo ako nisi može custom rom baziran na Ics sa tvojim orginalnim kernelom koji imaš i stavi Cwm recovery ako nisi tako da možeš flashati Custom rom u zip datoteci bez otpakiravanja ako ih ima ali samo na trenutnom kernelu(stock).

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1975112&page=1 ovo možeš staviti Cwm recovery ako ti je bootloader zakljućan.

Alpha rom za zakljućani bootloader ti je to i stavljaš ga iz Cwm recoverya i netreba ništa wipe data , wipe cache i wipe dalvic cache.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1949706&page=5 jer je baziran na Ics koji ti imaš.

Poželjno je stisnuti HVALA
13 godina
neaktivan
mirsaga kaže...
Model LG-P990
Android 2.2.2
Kernel 2.6.32.9
Build FRG83G
LGE LGP990-V10d
 Da li je to Optimus 2x. Ako je može se  staviti root, Cwm recovery i Custom rom.
13 godina

Pozdrav ekipa,

Zanima me root za Prestigio pmp5570c. Nisam pronašao nešto previše informacija pa ako me možete molim vas, korak po korak, uputiti. 

Hvala.

Why so serious?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Pozdrav ekipa,

Zanima me root za Prestigio pmp5570c. Nisam pronašao nešto previše informacija pa ako me možete molim vas, korak po korak, uputiti. 

Hvala.

Verzija firmware je? To napiši sve bitno koji osnovni ili međuverzija daj malo opiši. Probaj ako te zanima ali radiš to na svoju odgovornost za probleme ne odgovaram jer nisam radio tutorijal i nisam isprobao jer nemam taj model.

Prati tutorijal na ovoj stranici vezano za taj alat http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2122682.

Verzija 4.5 SRSRoot Support http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2122682&page=8 na zadnjoj stranici ovog linka.

12 godina
neaktivan
aha znam... pise da se ne moze otkljucati, ali ja sam ubacio neki program koji radi da nije otkljucan bootloader. i jel mislis na ovaj: Infinity Rom[STABLE][GO].zip. ? posto mi baterija odlazi jako brzo, uglavnom telefon nije stabilan kako treba.
Igy
17 godina
mirsaga kaže...

Model LG-P990

Android 2.2.2

Kernel 2.6.32.9

Build FRG83G

LGE LGP990-V10d

Pozdravljam vas experti i molim za pomoc.

Dobio sam ovaj mob (gore navedene spec.) pa mi neke stvari nerade zbog stare verzije Androida (npr.na Skype-u ne radi   prednja kamera) pa sam htio da napravim neke promjene na mobu.

Procitao sam puno ali na kraju mi se sve izmjesalo   flashanje,bootanje,romovi,stockovi,loaderi,..........

Zamolio bih nekog od vas da mi napise sta bi bilo najbolje da nabacim npr. bootloader,root,neki custom ROM,....znaci sta je najnovije i provjereno najbolje za ovaj mob.

Da napomenem da mi je ovo prvi susret sa Androidom i da sam totalni amater sto se tice flashanja i bilo kakvih sofisticiranih promjena na mobitelima inace pa bi mi bilo od velike pomoci neki step by step tutorijal.

Hvala svima koji odluce malo vremena odvojiti i pomoci nama Android amaterima !!!

Najbolje bi ti bilo da skinešAll-In-One ToolKit v5.0, nakon što napraviš  root  i instaliraš  custom recovery  (preporuka TWRP, ali ni sa CWM-on nećeš pogriješiti), dovoljno je da odabereš koji ROM želiš i flash-aš  ga iz  recovery-ja.

Koristim DOVAHKIIN ROM (stock ICS v30a/b) i Kowalski exp 115 kernel i zadovoljan sam, vjerovatno bi bio na CM10/10.1 ali još nisu riješili HDMI  bug.

Inače, većina XDA forumaša (O2X korisnika, naravno) se slaže da je Gueste2X v3.8 Hybrid Revolution vjerovatno najbolji ROM za LG O2X.

Zahvaljujući NVFlash-u mobitel je praktički nemoguće brick-ati (soft) - gubitak podataka je druga stvar - tako da, uz backup, slobodno istražuj {#}

12 godina
neaktivan

momci imam novi problem, skinuo sam ovaj rom.

i sad radim po ovim koracima koji su dolje, znači ovim.

-Put In to SD Card
- Go To Xrecovey/CWM
-Wipe Data
-Wipe cache
-Advanced/Wipe Dalvik cache
-Mount and storage/Format System
-Install Xperia Soul IV (STOCK KERNEL)

IF completed
-Wipe Data

i to sam radio i neželi, kad rebootam mobitel i kad se upali dođe do bjelih slova sony ericsson i dalje neide...kaj da radim? mslm vratio sam mobitel na početno stanje na android 2.1 al kako sad ovo da napravim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Toshiba l500 kaže...
aha znam... pise da se ne moze otkljucati, ali ja sam ubacio neki program koji radi da nije otkljucan bootloader. i jel mislis na ovaj: Infinity Rom[STABLE][GO].zip. ? posto mi baterija odlazi jako brzo, uglavnom telefon nije stabilan kako treba.

Da Infinyty Rom vidima da ima v1 i v2 a sad ovo što mi ti pokazuješ Stable Go zip ako piše da je za all bootloader lock or unlock onda možeš i Stavi Cwm recovery da možeš flashati taj rom.

13 godina
neaktivan
kjugec2 kaže...

momci imam novi problem, skinuo sam ovaj rom.

i sad radim po ovim koracima koji su dolje, znači ovim.

-Put In to SD Card
- Go To Xrecovey/CWM
-Wipe Data
-Wipe cache
-Advanced/Wipe Dalvik cache
-Mount and storage/Format System
-Install Xperia Soul IV (STOCK KERNEL)

IF completed
-Wipe Data

i to sam radio i neželi, kad rebootam mobitel i kad se upali dođe do bjelih slova sony ericsson i dalje neide...kaj da radim? mslm vratio sam mobitel na početno stanje na android 2.1 al kako sad ovo da napravim?

koji ti je baseband ako je manji od 015 onda ne ide na starije basband-ove i jesi li bio na Oficielnom romu.

Moraš biti obavezno na oficielnom kernelu, ako ne ide radi basebanda onda flash-aj drugi Custom rom sa stock kernelom pa se vrati na taj koji sada želiš ali ista procedura flasha

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 20:36 (Fero).
12 godina
neaktivan

baseband mi je 015..kad sam se zeznuo onda sam vratio sam SEUS-om na 2.1

al htio bi stavit ovaj al neznam zakaj mi ne uspijeva. Bi ti možda pomoglo da snimim video pa stavim link kaj sve radim? jer možda sam fakat ja nešto zeznuo jer nov sam u tome. Kernel nisam mjenjao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 20:42 (kjugec2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne ide i na 015 mora biti noviji i napravi onako
kako sam napisao.
12 godina
neaktivan

e hvala ti na pomoči, uspio sam s ovom verzijom GingerDX-v028.

ROM možete ovjde skinuti.

A instalirao sam ga na

način dolje u opisu videa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 22:09 (kjugec2).
14 godina
neaktivan

Pozz ekipa!

Ovako rotao sam htc wildfire s. Znaci otkljucao bootloader instalirao cwm, root.img i flesha miui v4.

To sve ok funkcionira ali nemam root access zna li netko u cemu je problem?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Preporuka za ROM XP U ? HVala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
@alfaero pogledaj da nema kakav fix zip za root roma jer nekada to developeri stavljaju kao dodatno za root premission.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ljudovi , pomagajte. Sje*o sam stvari. Isao stavljat CM9 ROM , prvo je bilo installation aborted (status 7 ) , nasa ja fix http://www.androidgadgematic.com/2012/12/fix-custom-rom-installation-status-7.html

Sve ja to sredim, wipe cash , factory reset. Instalirao CM9 i gapps . Resetiram ga. I nista. Crko. Hocu upalit ono zavibrira samo i nista dalje. HELP ME !

EDIT : SPASIO STVAR. FLASHAO GA NA GB. I ETO PROBUDIO SE

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2013 20:13 (Frane1994).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

imam mobitel GT-S5570I android verziju 2.3.6.  osnovnu verziju S5570IXXLD6 

kernel verzija 2.6.35.7

broj verzije GINGERBREAD.IXXLD6

Htio bi da si ga nekako nadogradim na 4.0.4 ako ima neko upute kako da to napravim i šta da skinem i di da napravim backup??????'

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXFlyOrDieXX kaže...

imam mobitel GT-S5570I android verziju 2.3.6.  osnovnu verziju S5570IXXLD6 

kernel verzija 2.6.35.7

broj verzije GINGERBREAD.IXXLD6

Htio bi da si ga nekako nadogradim na 4.0.4 ako ima neko upute kako da to napravim i šta da skinem i di da napravim backup??????'

Prvo ovo što si naveo je ok ali možda da mi napišeš da li je to Galaxy mini ili galaxy pop plus itd znaći naziv mobitela jer koliko vidim neki romovi su portani ili podržavaju flash i na te druge ali se mora prije izvaditi kernel i ostalo.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2132503 ovo je rom ali moraš biti rootan i imati Cwm recovery kao i to da moraš biti na orginalnom firmware i orginalnom kernelu da bi flash ovaj rom.

Samo napiši naziv mobitela jer ima 5570, 5570i i 5570l a nisu isti. 

16 godina
neaktivan

Pozdrav svima, danas planiram stavit neki custom OS na mob (po prvi put to radim) pa me zanima jel mogu skinit bilo koji Cyanogenmod ili trebam baš tražiti prilagođenu verziju za svoj mobitel? Pitam jer nemam neki poznati mobitel nego neki lijevi Huaweijev model pa ne mogu na internetu naći popis ROMova koji su za njega kompatibilni :)

0 0 hvala 0
15 godina

Odlučio sam danas promijeniti rom, rom koji sam več imao samo sam nadogradio i ubio telefon,

Stoji mi samo SONY, pokušao sam preko PC Companiona popraviti softver no piše da nema za moj telefon a radio sam tako nekoliko puta,

probao sam oficial rom preko flashtool-a i napiše flash ok, ali opet ista stvar, probao sam i krenel flashat isto sa  lashtool-om ali opet isto.

Molim za pomoč jer sam bez telefona sad.......

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
betmen kaže...

Pozdrav svima, danas planiram stavit neki custom OS na mob (po prvi put to radim) pa me zanima jel mogu skinit bilo koji Cyanogenmod ili trebam baš tražiti prilagođenu verziju za svoj mobitel? Pitam jer nemam neki poznati mobitel nego neki lijevi Huaweijev model pa ne mogu na internetu naći popis ROMova koji su za njega kompatibilni :)

Ne možeš stavljati ništa što nije navedeno da je za tvoj model mobitela. Prvo ga moraš rootati i staviti custom Recovery kao CWM ili RZ Recovery ili TWRP recovery ili onaj koji je za tvoj mobitel naveden Recovery i možda otkljućati bootloader ako ga ima.

Eto za sada tako stoje stvari i ako si mislio bilo koji CM rom nemoj to ni pomisliti napraviti ćeš brick mobitela nego lijepo napiši toćno koji model moba, koji firmware i ostalo Naziv Općeniti za mob ili ako nema onda model sa brojćanom oznakom.

žPozzz !!!

13 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Odlučio sam danas promijeniti rom, rom koji sam več imao samo sam nadogradio i ubio telefon,

Stoji mi samo SONY, pokušao sam preko PC Companiona popraviti softver no piše da nema za moj telefon a radio sam tako nekoliko puta,

probao sam oficial rom preko flashtool-a i napiše flash ok, ali opet ista stvar, probao sam i krenel flashat isto sa  lashtool-om ali opet isto.

Molim za pomoč jer sam bez telefona sad.......

Koji mob model i probaj sa ali mi prvo reci koji mobitel.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/tutorial-xperia-neoneov-aio/169550.aspx imaš li Neo ili NeoV

Ako nisi otkljućavao bootloader onda možeš napraviti sa SEUS programom repair ali ipak ima i to da ako si sa flashtoolom flashao ftf firmware drugaćiju regiju onda je malo problematićno http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1736032 i ovaj link pogledaj a Madfysh je iz Hrvatske http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1604559 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 16:45 (Fero).
15 godina

Mobitel je Neo V  - prije sam ga rootao , otključao bootloader, stavio HD ultimate rom 2.03,   sada je izašla verzija 3.0 koju sam išao staviti i dobio samo sony logo

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Mobitel je Neo V  - prije sam ga rootao , otključao bootloader, stavio HD ultimate rom 2.03,   sada je izašla verzija 3.0 koju sam išao staviti i dobio samo sony logo

pa daj stavi link jer si dobio bootloop i možda treba nešto samo ispraviti zato stavi link sa xda foruma od kuda si stavio i jesi li pratio proceduru kako se flasha taj v3.0

16 godina
neaktivan
Fero kaže...

Ne možeš stavljati ništa što nije navedeno da je za tvoj model mobitela. Prvo ga moraš rootati i staviti custom Recovery kao CWM ili RZ Recovery ili TWRP recovery ili onaj koji je za tvoj mobitel naveden Recovery i možda otkljućati bootloader ako ga ima.

Eto za sada tako stoje stvari i ako si mislio bilo koji CM rom nemoj to ni pomisliti napraviti ćeš brick mobitela nego lijepo napiši toćno koji model moba, koji firmware i ostalo Naziv Općeniti za mob ili ako nema onda model sa brojćanom oznakom.

žPozzz !!!

To sam i mislio, hvala na upozorenju.

Možeš li mi pomoći da nađem jel postoji koji ROM za moj mob? Guglam već dva dana i čini mi se da ne postoji ništa. Mobitel je Huawei Y200 (u8655-1),  Android 2.3.6. Rootan, instaliran CWM i napravljen backup preko njega (+ preko Titaniuma za aplikacije). Za bootloader nisam siguran da znam što je, al provjerit ću i napravit ako nisam dosad :) 

13 godina
neaktivan
betmen kaže...
Fero kaže...

žPozzz !!!

To sam i mislio, hvala na upozorenju.

Možeš li mi pomoći da nađem jel postoji koji ROM za moj mob? Guglam već dva dana i čini mi se da ne postoji ništa. Mobitel je Huawei Y200 (u8655-1),  Android 2.3.6. Rootan, instaliran CWM i napravljen backup preko njega (+ preko Titaniuma za aplikacije). Za bootloader nisam siguran da znam što je, al provjerit ću i napravit ako nisam dosad :) 

Nema custom roma ili CM roma za tvoj mob ali i ovo što si do sada napravio je uspjeh tako da možeš i malo više mijenjati izgled ili koristiti apk za rootane mobaće ali tvoj mobitel sa google play-a.

15 godina

Znači na Xperia Neo V sam prije stavio rom Ultimate HD verziju 2.03 sa:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1947430

.....   , sada sam išao staviti novu verziju 3.02 , kernel nisam dirao, logično jer ide isti rom,   pratio sam upute, možda sam preskočio wipe cache partition, sumnjam , no sada su svakakve sumnje, pokušao sam popravit sa ovim uputama:                                                                                                            

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&tl=hr&u=http%3A%2F%2Fwww.androidgadgematic.com%2F2012%2F06%2Fhow-to-fix-bricked-sony-xperia-android.html

....                  

Još uvijek stoji samo SONY,   preko PC Companiona mi napiše da nema softvera za moj telefon, prije sam tako popravljao,

samo sam ga spojio i popravio soft a sada me glava boli jer neznam što da radim

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.3.2013 19:01 (Wontay).

0 0 hvala 0
12 godina
Wontay kaže...

Znači na Xperia Neo V sam prije stavio rom Ultimate HD verziju 2.03 sa:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1947430

.....   , sada sam išao staviti novu verziju 3.02 , kernel nisam dirao, logično jer ide isti rom,   pratio sam upute, možda sam preskočio wipe cache partition, sumnjam , no sada su svakakve sumnje, pokušao sam popravit sa ovim uputama:                                                                                                            

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&tl=hr&u=http%3A%2F%2Fwww.androidgadgematic.com%2F2012%2F06%2Fhow-to-fix-bricked-sony-xperia-android.html

....                  

Još uvijek stoji samo SONY,   preko PC Companiona mi napiše da nema softvera za moj telefon, prije sam tako popravljao,

samo sam ga spojio i popravio soft a sada me glava boli jer neznam što da radim

Ja sam nedavno napravio isto na svom Galaxy Playeru, dobio sam samo logo pri paljenju, bootloop, a stavio sam rom koji je baziran na 2.3.6 Androidu koji sam već imao. Jedino što me spasilo je restore backupa iz CWM. Ako imaš CWM pokušaj ući u recovery mod i pokrenuti restore, ako si naravno napravio backup, to bi trebalo spasiti stvar.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice