Molim pomoć oko instalacije usb stika za mobilni pristup internetu (VIP), za tablet sa "Android" OS. OS ne prepoznaje usb stick ni od VIP-a ni od T-coma, a na stranicama proizvođača stika nema podrške za Android. Postoji li neko riješenje , da se na tabletu dobije mobilni pristup internetu. Kod kuće je moguć pristup preko wifi-ja, a tablet nema utor za sim.
Android driver za usb stick
- poruka: 4
- |
- čitano: 3.737
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I dal si negdje nabavio USB kabel il si ga dobio s njim.

Molim pomoć oko instalacije usb stika za mobilni pristup internetu (VIP), za tablet sa "Android" OS. OS ne prepoznaje usb stick ni od VIP-a ni od T-coma, a na stranicama proizvođača stika nema podrške za Android. Postoji li neko riješenje , da se na tabletu dobije mobilni pristup internetu. Kod kuće je moguć pristup preko wifi-ja, a tablet nema utor za sim.
- mora ga imati supportanog u kernelu, kompatibilan 'dongle' (u posljednje vrijeme razni uređaji kao TV, router i sl. podržavaju na USBu) ubodeš i to je to. Trebao bi biti neki popis kompatibilnih (googlaj) ili kupi novi mobilni stick. Npr na Fiskal1 tabletu radi (neznam točan model) ... tražiš takav. Btw, moraš na nekom PCju isključiti traženje pina kod ukapčanja sticka. To može operater odmah napraviti.
Na Android 4.0.x i novijima rade, samo ne možeš se osloniti na internetske rezultate jer se mobile stickovi razlikuju od kine, eu.. Zato trgovca pitaš 'kao za fiskal1..' koji je pupčanom vrpcom vezan za VIP... tad ćeš vjerojatno dobiti točan odgovor.
Na žalost ne mogu kupiti, to su stikovi koje nude VIP i T-com. Ovaj uređaj je u stvari "Netbook". Mislim da nije android četvrtica, nego nešto ispod toga (3.5 ili sl.9). Tražio sam na stranicma proizvođača, samo nude podršku za Windows, Linux i Mac.