Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 715.430
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja RAM memorije
phoenix2003 kaže...
Colle kaže...

Htio bi da ubacim novu RAM memoriju u svoj racunar.  Imam Asus M2V-MX maticnu plocu. Trenutno imam 1 GB (DDR2), htio bi ubacit 2 GB sad pa opet za par mjeseci jos 2 GB. Ne znam kako to sve ide i koji ram mi odgovara za moju maticnu. Do sad nikad nisam nadogradjivao svoj komp pa bi imao par pitanja za vas.

-Da li mi odgovara DDR3 memorija? NE!

-Sta znace ovi MHz za memoriju? Radnu brzinu. Praktično, gotovo pa ništa!

-Koliko maximalno GB rama mogu ubaciti? 4 GB.

-Da li ja mogu ubaciti sad 2 GB rama i ostaviti trenutni 1 GB kako bi imao 3 GB rama? Da.

-Kada ubaci novi ram da li moram oboriti sistem ili nesto slicno? Ne.

-Koji su najbolji proizvodjaci Ram memorija Corsair, Kingston, Crucial, Patriot.....

Hvala vam unaprijed.

Cijena DDR2 memorije u zadnje vrijeme je dostigla astronomsku cifru. Prilikom kupovine obrati pozornost da ne kupiš ECC memoriju koju ne podržava tvoja matična ploča a koja je višestruko jeftinija.

Hvala ti na odgovoru, e sad me jos zanima, kada bi upario ovaj ram sto imam od 1 gb (Kingston PC 5400 1024 MB 677 MHz DDR2 240 pin) sa [url=http://i.imgur.com/1QN20lB.png]ovim[/url] da li bi dolazilo do nekih problema? 

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Neće biti problema. Ova od 800 MHz će se spustiti na 667. Ako se to ne uradi automatski, moraš u BIOS-u da podesiš ručno frekvenciju, latencije i napon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Neće biti problema. Ova od 800 MHz će se spustiti na 667. Ako se to ne uradi automatski, moraš u BIOS-u da podesiš ručno frekvenciju, latencije i napon.

Ok, hvala ti na pomoci, uskoro kada kupim ram i ako bude problema javim se opet. 

13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ljudi pomagajte.,kupio ram ddr3 4gb 1600 mhz donio doma idem staviti u komp i kad vidim ovaj ram koji sam kupio je duplo veca plocica od ove koju ja imam. Covjek garantira da je ram 4gb ddr3 1600 mhz Transcend proizvodac. A doma na racunu od konfe pise isto 4gb ddr3 kingston 1600 mhz. Pljunuo sam 300 kn bezveze ili?Jel mozete pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Karlo.barcelona kaže...

Ljudi pomagajte.,kupio ram ddr3 4gb 1600 mhz donio doma idem staviti u komp i kad vidim ovaj ram koji sam kupio je duplo veca plocica od ove koju ja imam. Covjek garantira da je ram 4gb ddr3 1600 mhz Transcend proizvodac. A doma na racunu od konfe pise isto 4gb ddr3 kingston 1600 mhz. Pljunuo sam 300 kn bezveze ili?Jel mozete pomoc?

Duplo veća? Tebi zapravo treba memorija za laptop?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Ne. Za kompjuter. Doma imam u konfi 4gb ddr3 i sad imam jos 4gbddr3 i isto 1600 mhz ali je ova koju sam sad kupio duplo veca od ove koju vec imam.

17 godina
odjavljen
Karlo.barcelona kaže...

Ne. Za kompjuter. Doma imam u konfi 4gb ddr3 i sad imam jos 4gbddr3 i isto 1600 mhz ali je ova koju sam sad kupio duplo veca od ove koju vec imam.

Kako duplo veća? Dimenzije, ili šta?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Da duplo vecih dimenzija.

17 godina
odjavljen
Karlo.barcelona kaže...

Da duplo vecih dimenzija.

Onda tebi definitivno treba memorija za laptop. Kakvu matičnu imaš?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Asrock fm88 extreme. Pitao sam bastardo korisnika tu na forumu i kaze da je to u redu. Ak hoces daj mi mail pa ti posaljem sliku jer ju tu ne mogu postati zbog mobitela :/

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Možda se razlikuju profili? U ovom slučaju nema problema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 13:34 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Možda se razlikuju profili? U ovom slučaju nema problema.

Da, to je bilo. Riješili smo kroz PM...

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan

Hvala na pomoci :

15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav! Trebao bih savjet/preporuku RAM-a za moj PC pošto sam ne znam koji bi odgovarali uz postojeće. Trenutno imam 2x2GB DDR3, Kingmax, 1333MHz, FLFE (ostatak konfiguracije pod moj PC) i želio bi nadograditi još 4 GB, e sad dal da još jednom uzmem 2x2GB pa ispunim sve slotove ili 1x4 GB, ne znam, u svakom slučaju evo i slika CPU-za:

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Kad već kupuješ RAM, možda je najbolje da prodaš taj koji imaš, dodaš novac i kupiš npr. 2X4GB Kingston ili Corsair  1600 MHz CL9. Ako ipak želiš samo da nadogradiš, najbolje da uzmeš jedan modul od 4 GB jer bi time ostavio prostor daljoj nadogradnji. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nadogradnja RAM memorije

Mislim da bi mu to bila skuplja opcija. Polovnih 2x2 može naći za smiješne pare.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Mislim da ne bi baš sad davao 800 kn za novih 8GB raba, polovno nikad nisam uzima jer nikad ne znam što mogu dobiti. Radije bi uzeo novih 4 GB. Trebam gledati samo da uzmem CL 9 latenciju ? 1600 MHz ili 1333 MHz nebitno ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Goldmember kaže...

Mislim da ne bi baš sad davao 800 kn za novih 8GB raba, polovno nikad nisam uzima jer nikad ne znam što mogu dobiti. Radije bi uzeo novih 4 GB. Trebam gledati samo da uzmem CL 9 latenciju ? 1600 MHz ili 1333 MHz nebitno ?

Uzm memoriju koja je po specifikacijama što sličnija tvojoj. Jer ne vrijedi ti uzeti 1600 memoriju jer će svejedno raditi na 1333. I latencije gledaj da budu iste.

Freak Show Inc.
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Od 2x2 GB ima samo ovaj G.Skill model, eventualno još1x4 GB Kingston kaj se tiče 1333MHz. Ili bi mi možda bilo bolje da idem na Kingmax pošto su RAM-i koje imam njihovi, samo su ovi koje razmatram 1x4 GB, 1600 Mhz model. Koji bi od ta 3 modela najviše odgovarao ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-svejedno.. mora raditi, jedini preduvijet je da chipset-bios podržava (prepozna) DIMM po gustoći.

btw, u cjenicima će ugl 1333 biti skuplji nego 1600 jer je staija cijena... ako je ram na 1600 s C10, tad 100% na 1333=C9.. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Možda je najbolje da nađeš (naravno, ako možeš naći) Corsair DHX XMS3 DDR3 1600 MHz C9. Ja sam imao takvu memoriju u prethodnom računaru i stabilno je radila na 1800 MHz C8. Radi se o veoma kvalitetnoj memoriji.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Poz ljudi....zanima me jel bi bi se isplatilo kupit dvije pločice ovih ramova http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=15463 pošto ploča podržava do 2450mhz? trenutno ima corsair xms3 1600mhz 2x4gb, konkretno dal bi dobio koji fps više u igri? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ihush kaže...

-svejedno.. mora raditi, jedini preduvijet je da chipset-bios podržava (prepozna) DIMM po gustoći.

btw, u cjenicima će ugl 1333 biti skuplji nego 1600 jer je staija cijena... ako je ram na 1600 s C10, tad 100% na 1333=C9.. itd.

Da li se mora još nešto podešavati u biosu nakon takve nadogradnje ili samo ubacim novu memoriju i bios sve automatski regulira ?

16 godina
Goldmember kaže...
..

Da li se mora još nešto podešavati u biosu nakon takve nadogradnje ili samo ubacim novu memoriju i bios sve automatski regulira ?

-ovisi.. jer novije MBO/BIOS (već par generacija od win8) koriste quickboot.. preskaču detekciju, promjenu postavki.. inače, to sve BIOS radi automatski. Odgovor? -s novima, ovisi o postavci bios/uefi/quick pa je sigurnije nakon dodavanja RAMa, ući u BIOS i saveati (to je ugl sve). Nakon tog, ako win ne koristi sav dostupan RAM, provjera msconfiga. Nije stvar u nekom posebnom podešavnaju npr latencija, jer se one resetiraju na default za chipset i najniži zajednički nazivnik s RAMovima...

-btw, kod bilo kavih promjena, nije loše bootati neki drugi medij (hirens/linux..) i npr memtestom vidjeti stanje, količinu RAMa. npr što ako je neispravan, pogrešno podešen .. nema potrebe bootati OS i rizikovati rušenje. Prije tog je sam ulazak u bios, gdje također vidiš količinu i neke osnovne postavke.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Htio bi nadograditi laptop sa još 4GB, piše mi da laptop podržava max 1333 Mhz, zanima ako kupim od 1600Mhz da li će raditi ili baš moram od 1333Mhz?

Vidim na nekima piše 1,5 V, a za neke 1,35V da li to ima kakve veze?

CPU-Z ram

0 0 hvala 0
16 godina
kc-kb kaže...

Htio bi nadograditi laptop sa još 4GB, piše mi da laptop podržava max 1333 Mhz, zanima ako kupim od 1600Mhz da li će raditi ili baš moram od 1333Mhz?

Vidim na nekima piše 1,5 V, a za neke 1,35V da li to ima kakve veze?

CPU-Z ram

-naravno da voltaža ima veze. LV 1.35 može raditi na normalnom utoru za 1.5 (tolerancija) ali je skuplji-besmisleno, postoji zbog niže potrošnje. Obrnuto ako je MBO za 1.35 i staviš 1.5 ugl ne radi.

-MHz nemaju veze.. ali zbog razlika u generaciji-gustoći nikad nisi siguran koji noviji RAM će biti podržan. Kod notebooka je dodatno problem manje opcija u BIOSu (nema kao desktop npr za OC), ugl ako postoji stari RAM tad će novi automatski spustiti brzinu na zajedničku, da je samo novi možda nebi bootao (a nema opcije za ručno)...

zato, postoji str proizvođača, support, noviji BIOS, changelog.. i tamo piše koji moduli su SIGURNO podržani. Tamo prvo provjeravaš, ne tu, ne na 'internetu' jer odgovori mogu biti i pogrešni. Ako neki RAM nije u popisu podržanih, tad MOŽDA radi.

15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Mislim da ću na kraju poslušat phoenixov savijet i riješit se trenutne memorije te kupit novih 8 GB. Samo bih vas sada molio preporuku jer sam u nedoumici koje RAM-e da uzmem. Pošto zbog velikog hladnjaka nemam baš prostora u obzir dolaze samo low profile RAM-i. Trenutno se dvoumim između Kingston (2x4GB), 1866MHz, CL10  i Corsair (2x4GB), 1600, MHz, CL9.  Imam Phenom II X4 955 i Gigabyte 990XA-UD3 pa bi RAM-i radili na 1333 Mhz, no tokom sljedeće godine planiram nadogradnju sa AMD FX-8320, stoga bi svkako u budućnosti dobio više MHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Kratko - Corsair.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

Nema više nigdje tih Corsair low profile rama. Jesu li ovi Kingston 1866 CL10 ok ram? Je li neka osjeta razlika izmeču CL9 i CL10 kod gaminga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

1866 C10 i 1600 C9 će dati ste rezultate.

Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice