Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 715.441
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Najbolje da kupi nove sa istim latencijama. Tako će izbjeći moguće nevolje sa podešavanjem RAM-a i stabilnosti sistema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

maloprije sam provjerio i ista je latencija, ovo su dominator koje sad imam, a ovo vengeance koje namjeravam kupiti

znaci sve bi trebalo biti ok?

http://www.facebook.com/webshop112
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

To je to.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
protjeran
Nadogradnja RAM memorije

slažem novi PC pa imam pitanje. ako uzmem ovu memoriju http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/ddr3-1866/hx318c10f4/ i kasnije se odlučim staviti još 4 gb ram-a, jel mogu stavit istu ovu memoriju (pretpostavljam da ce radit u dual chanelu) ili moram kupovat 2x4 gb kit ? radi se o ovoj maticnoj : Asrock Z97 EXTREME4

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 23:41 (ZagrebMetropola).

0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

ej momci moze pomoc...

imam jedan laptop pokvaren pa sam uzeo ram od njega 4gb i stavio sam ga u svoj laptop kod mene je lenovo z710 bilo je 6gb 2+4,pa posto sam dobio ovih 4gb dzabe ja sam ubacio da mi bude 4+4...ali posto detaljno ne znam u ram je li moze neko pogledat i objasnit mi je li sve uredu...evo slike detaljnije...ja vidim da ga on cita i pise dual chanel,ali latencije i frekvencije i volatza da neko samo to pogleda moze li ovako radit ili da vratim onu placicu od 2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Odličan 5!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

znaci uredu je ovo s ramom i inace konf??ne trebam se sekirat i vracat 2gb??

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije
hrka11 kaže...

..lenovo z710 bilo je 6gb 2+4,pa posto sam dobio ovih 4gb dzabe ja sam ubacio da mi bude 4+4..

-vidi memoriju (ukupno =8 provjeri i u sys.porp windowsa) i pojedini modul, vjerojanto je dodan 'običan' 1.5V (ako je ugrađen bio 1.35V..) može biti i obratno. Enivej, radi ali to su stvari koje treba prije provjeriti dali je npr voltaža normalna 1.5 ili Low 1.35 .. da nije podržano nebi upalilo. Samo još obaviti memtest cca pola sata za provjeru, ako bi izbacilo neku grešku..

-oznake koje možeš sad već logički pročitati, npr 1333/4GB-L 1.35 ili bez L 1.5 itd. možeš provjeriti na izvađenom 2GB, usporediti..

btw, RAM standardno (tvornički) mora trpiti +/- 10% tako da je napon OK (bio bi i OC da se nudi u BIOSu).

-ovako je automatika postavila na 1333/666 prema sporijem RAMu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 19:07 (ihush).
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

a eto tu mozes provjerit sam sto sam slike postavio..meni je odma upalilo i provjerio sam ja mem test nije greske bilo nikakve ni nista...te neke stvari znam i sam...ali ovo latencija i voltaza nisam bio siguran pa sam htio neko s vise iskustva da baci pogled.

btw.gledam sad ovo sto si napisao da se postavila na nizu frek.sad gledam u task menager i vidim ga je frek 1600 bar pise tako...ps.Hvala.

ps.znam da je off topic ali ako negog zanima posto je aktualan sad cod najnoviji ja ga s ovom konf.pokrenem bez problema...s obzirom da su svi govorili da mora bit bas jako racunalo...pa eto tu vidite moju konf pa mozete usporedit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 21:03 (hrka11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
hrka11 kaže...

.. da se postavila na nizu frek.sad gledam u task menager i vidim ga je frek 1600 bar pise tako...ps.Hvala.

..tu vidite moju konf pa mozete usporedit.

-sistem spušta-diže brzinu CPUa/FSBa/.. ovisno o opterećenju. (promjenjivo)

-sve s DD je doubledata.. prevedeno, stvarni takt 800, efektivno 1600, npr DDR-RAM. Ovisi koji soft koristiš, može biti jedan ili drugi prikaz/broj zapravo ista stvar. Uz promjejivu brzinu..

-ovisi što gledaš, npr FSB je 800 (MBO frek.) dok je RAM na 666/c9. To je OK.

-latencije/clock BIOS automatski optimalno postavi, notebook ugl nema mogućnost podešavanja (kao desktop BIOS..). To je ok.

-najvažnije komponenta za gaming je VGA (nepoznato, predpostavljam NV-G640M.. to je dovoljno), ostatak je 'jak', tako da 90% igara treba glatko raditi, ali može biti potreban neki driver, patch.. uvjek ima izuzetaka.

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pravilo broj 1: Ako radi ne diraj! Znači laptop radi. Ne diraj ništa, sve je OK. ihush-u je dosadno pa te pegla{#}.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 22:30 (phoenix2003).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Hahaha...ma nek pegla,volim ove sitnice da mi se objasni,da znam za kasnije,jer draze mi ovo nego sad trazit po guglu sta kako,lipse iz prve ruke saznat...ps.Ihushu graf je NV 745m 2gb,valjda valja,hvala jos jednom momci...
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav ,imam dual channel Take MS 2x2gb ddr3 ram i htio sam nadograditi jos 4 gb rama . Kupio sam 4gb Elixir ddr3 ram u Instaru i ugradio ga. Bootao se komp i bios prepoznaje tih 4 te ukupno imam 8 gb . Frekfecija se auto postavila na zajednicku. mislim da je 533 ili 833 herca. kada izadem iz biosa windows se pocinje bootati no ne boota se do kraja i opet se pokrene tj. resetira se i tako u nedogled. e da , jos mi ponudi dali zelim safe bootanje ili start win normaly ,kada izaberem safe mood pojavi mi se blue screen... Ima li netko savjet zasto bios prepoznaje ram a win se ne zeli bootati?!

Prodajem AMD x3 450 3.2 GHZ - 320kn!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-kako misliš da netko (ok, ja 'znam' ali to je dio mojih moći-više biće.. bitak i tako to) zna što je.. osim ako ne testiraš i utvrdiš da je RAM neispravan (ili neka postavka, ..). OS nema puno veze s tim, tj ako je RAM neispravan tad je očekivan prolem, ako je ispravan tad može biti x-drugih razloga... kraće, zanemari OS. To se rješava u BIOSu, boot medij kao hirens (ima i win, mem test). npr može biti problem MBO-BIOS-chipset.. ili loš kontakt, kao najbanalniji 'popravak' izvadiš i ponovo vratiš (ali jače stisneš..) i možda proradi.

-savijet, kad već imaš problem (i kad je moguć uzrok RAM), tad ne forsaj boot OSa, odspoji HDD.. tek kad testiraš (rez, gore) vratiš disk i bootaš OS, jer se inače može zblentati..

15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Ram je novi i sigurno radi , probao sam mijenjati slotove ali opet ništa . Vjerojatno je samo do nekompatibilnosti ramova jer inače nema baš previše smisla . Samo me čudi što se boota opće , inače kada su ramovi nekompatibilni ne želi se ni bootati tj. nema slike

Prodajem AMD x3 450 3.2 GHZ - 320kn!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
REX500 kaže...

Ram je novi i sigurno radi ,.....

Baš zato što je nov nije pouzdan.

16 godina
REX500 kaže...

Ram je novi i sigurno radi , probao sam mijenjati slotove ali opet ništa . Vjerojatno je samo do nekompatibilnosti ramova jer inače nema baš previše smisla . Samo me čudi što se boota opće , inače kada su ramovi nekompatibilni ne želi se ni bootati tj. nema slike

-i novo može biti neispravno.

-za boot, netočno.. ponašanje/greške mogu biti različite.

... tako da oba zaključka idu pod ''možda'', ostaje ti provjeriti, podesiti, nadograditi.. pa možda radi

a btw, kad kupuješ RAM, prije provjeriš kompatibilnost ili koliko je uopće MAX za tvoju MBO-chipset-BIOS i dali treba npr update.

10 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Et pitanja,

na kompu sam po defaultu jos prije 8-9g dobio dvije Kingmax KLDD48F-B8KB5 - DDR2 RAM 800MHz 1GB PC6400, raspoređene u 2 od 4 ram porta na matičnoj. Negdjeprije sam od prijatelja dobio nekakvu no name  ddr2 sdram 667MHz 2G pc2-5300. Ja sam istu ustekao u jedan od preostala dva porta i osjetilo se da komp bolje sljaka. Samo bi povremeno dobivao blue screen of death. Sad me zanima uzrok, radi li s eo frekvenciji ili? I da, ako moram birati, sto je bolje uzeti od ove dvije opcije?

Nadalje, ukoliko zelim nadograditi ram memoriju mozete mi predloziti kako mi je s obzirom na postojece stanje najpametnije? I najpovoljnije :) Recimo da zelim 4GB, ili cak 8. Kupiti sve novo, ako da sto tocno? Ili nesto iskombinirati s postoječim ramima?

Inace komp koristi Windows 7, star je al je svojevremeno bio super tak da je sad ok :)

Unaprijed hvala na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 15:52 (prpa100).

0 0 hvala 0
14 godina
prpa100 kaže...

Et pitanja,

na kompu sam po defaultu jos prije 8-9g dobio dvije Kingmax KLDD48F-B8KB5 - DDR2 RAM 800MHz 1GB PC6400, raspoređene u 2 od 4 ram porta na matičnoj. Negdjeprije sam od prijatelja dobio nekakvu no name  ddr2 sdram 667MHz 2G pc2-5300. Ja sam istu ustekao u jedan od preostala dva porta i osjetilo se da komp bolje sljaka. Samo bi povremeno dobivao blue screen of death. Sad me zanima uzrok, radi li s eo frekvenciji ili? I da, ako moram birati, sto je bolje uzeti od ove dvije opcije?

Nadalje, ukoliko zelim nadograditi ram memoriju mozete mi predloziti kako mi je s obzirom na postojece stanje najpametnije? I najpovoljnije :) Recimo da zelim 4GB, ili cak 8. Kupiti sve novo, ako da sto tocno? Ili nesto iskombinirati s postoječim ramima?

Inace komp koristi Windows 7, star je al je svojevremeno bio super tak da je sad ok :)

Unaprijed hvala na odgovorima

Najbolje je uzeti plocice 800Mhz od jedne te iste marke.

10 godina
neaktivan

Tnx na odgovoru,

Zanima me zar je bitna samo frekvencija. Tj zelim li uzeti KingMAxove jer su ove koje imam od 800MHZ, moram li uzeti iste ovakve d 1GB ili mogu i od 2,4 samo da je 800MHz.

14 godina
prpa100 kaže...

Tnx na odgovoru,

Zanima me zar je bitna samo frekvencija. Tj zelim li uzeti KingMAxove jer su ove koje imam od 800MHZ, moram li uzeti iste ovakve d 1GB ili mogu i od 2,4 samo da je 800MHz.

Nije bitno, ja sam to rekao da ti bude najlakse mozes ti i drugu marku uzet bitno je gledati latencije da budu iste i frekvencija.

A rekao si da si od frenda dobio 667mhz, problem je sto moras podesit onda u biosu da svi moduli rade na 667mhz, mislim mozes ti kombinirati sve moguce ddr2 ramove 1gb 667 mhz, 2gb 800 mhz uopce nije bitno, ali opet najbolje je imati sve koji su iste latencije i frekvencije.

10 godina
Nadogradnja RAM memorije

jedno banalno pitanje..jel bolje 2 x4gb il jedna od 8 gb? u pitanu je kingstonova hyperx frury ddr3 memorija.
i jel bolje 1866 mhz il 1600mhz (cl10 obje) jer je cijena ista..pa jel postoji još neka razlika osim brzine. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 17:05 (guzda22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
guzda22 kaže...

jedno banalno pitanje..jel bolje 2 x4gb il jedna od 8 gb? u pitanu je kingstonova hyperx frury ddr3 memorija.
i jel bolje 1866 mhz il 1600mhz (cl10 obje) jer je cijena ista..pa jel postoji još neka razlika osim brzine. 

Sve u 5 deka. Ono što bih ja uzeo je 1X8GB 1600 ali CL9.

14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Da li ova RAM memorija

Kingston 4GB 1333MHz CL9 DIMM DDR3 memorija HyperX Fury Black Series

bude radila na ovoj ploči?

Asrock 960GM-VGS3 FX

I da li preporučujete taj RAM ili neki drugi? Ovaj košta 300kn, ne bi uzimao skuplji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 3:44 (iAvenger).

0 0 hvala 0
12 godina

Trebalo bi raditi po speckama od mbo. Preporucamo taj ram da. 

15 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Da li ova RAM memorija

Kingston 4GB 1333MHz CL9 DIMM DDR3 memorija HyperX Fury Black Series

bude radila na ovoj ploči?

Asrock 960GM-VGS3 FX

I da li preporučujete taj RAM ili neki drugi? Ovaj košta 300kn, ne bi uzimao skuplji.

Na ovom linku imaš listu memorija koje podržava tvoja matična ploča. Pa izaberi odgovarajuću.

14 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Baš taj RAM nema na toj listi koji sam iznad naveo. Da li to znači da ne bude radilo ili samo znači da oni osobno nisu testirali s tim ramom?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Znači da nisu testirali. Zašto ne uzmeš ovaj 1600 MHz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Htio bi da ubacim novu RAM memoriju u svoj racunar.  Imam Asus M2V-MX maticnu plocu. Trenutno imam 1 GB (DDR2), htio bi ubacit 2 GB sad pa opet za par mjeseci jos 2 GB. Ne znam kako to sve ide i koji ram mi odgovara za moju maticnu. Do sad nikad nisam nadogradjivao svoj komp pa bi imao par pitanja za vas.

-Da li mi odgovara DDR3 memorija?

-Sta znace ovi MHz za memoriju?

-Koliko maximalno GB rama mogu ubaciti?

-Da li ja mogu ubaciti sad 2 GB rama i ostaviti trenutni 1 GB kako bi imao 3 GB rama?

-Kada ubaci novi ram da li moram oboriti sistem ili nesto slicno?

-Koji su najbolji proizvodjaci Ram memorija

Hvala vam unaprijed.

15 godina
neaktivan
Colle kaže...

Htio bi da ubacim novu RAM memoriju u svoj racunar.  Imam Asus M2V-MX maticnu plocu. Trenutno imam 1 GB (DDR2), htio bi ubacit 2 GB sad pa opet za par mjeseci jos 2 GB. Ne znam kako to sve ide i koji ram mi odgovara za moju maticnu. Do sad nikad nisam nadogradjivao svoj komp pa bi imao par pitanja za vas.

-Da li mi odgovara DDR3 memorija? NE!

-Sta znace ovi MHz za memoriju? Radnu brzinu. Praktično, gotovo pa ništa!

-Koliko maximalno GB rama mogu ubaciti? 4 GB.

-Da li ja mogu ubaciti sad 2 GB rama i ostaviti trenutni 1 GB kako bi imao 3 GB rama? Da.

-Kada ubaci novi ram da li moram oboriti sistem ili nesto slicno? Ne.

-Koji su najbolji proizvodjaci Ram memorija Corsair, Kingston, Crucial, Patriot.....

Hvala vam unaprijed.

Cijena DDR2 memorije u zadnje vrijeme je dostigla astronomsku cifru. Prilikom kupovine obrati pozornost da ne kupiš ECC memoriju koju ne podržava tvoja matična ploča a koja je višestruko jeftinija.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice