Corsair ddR 3 radni takt 1600 mhz?

poruka: 16
|
čitano: 4.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Corsair ddR 3 2x 4gb radni takt 1600 mhz?

Pozz,imam par pitanja.

Naime kolega je uzeo doticnu maticnu 

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_WS_Revolution/#overview

I7 2600k

itd da ne nabrajam ostale komponente.

Takodjer je uzeo doticnu memoriju     DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz,tj tocnije:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=9802

E sad me zanima posto sam malo gledao memory support na asusovoj stranici,dali ce to radit u dual chanel na 1600 mhz jer kolko vidim na support list na 1600 mhz nisam nigdje vidio da podrzava 2x4 gb,malo sam confused pa ako moze kakva pomoc bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
16 godina

ne brini,samo ih ubodi u utore iste boje

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 17:21 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Corsair ddR 3 radni takt 1600 mhz?
dery kaže...

ne brini,samo ih ubodi u utore iste boje

Hvala puno na odgovoru,lakse se dise :)

14 godina
neaktivan

Isprobao,stavio oba u iste boje slot i paf,nece da upali,probam 1 keks,radi,rekoh idem stavit oba 2 keksa na razlicita mjesta tj boje,rade ali na 1333 mhz,uglavnom stavio 1 ili 2 keksa,rade na 1333 mhz,e sad,jel mogu ja to kako rijesiti u biosu pa da mi rade normalno na 1600 mhz i u cemu je kvaka da nece da oba rade na iste boje?

Tnx in forwad

0 0 hvala 0
16 godina

Tvoja memorija radi na 1333 mhz ali ima xmp oli ti ga xtreme memory profile, postavka koju tvoja ploča možda ne podržava,ako jest onda enable xmp u biosu.Ako nema tu funkciju, da bi radila na frekvenciji 1600mhz moraš joj u biosu podignit množitelj i latenciju postavit kako ti traži SPD na 1600mhz ,znači 9- 9- 9- 24.Za dual chanell mora bit na utorima iste boje.Ako neče da radi tako onda vidi jel radi u dualu na utore različite boje ali to bi bilo vrlo čudno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 22:55 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Delusion kaže...

Isprobao,stavio oba u iste boje slot i paf,nece da upali,probam 1 keks,radi,rekoh idem stavit oba 2 keksa na razlicita mjesta tj boje,rade ali na 1333 mhz,uglavnom stavio 1 ili 2 keksa,rade na 1333 mhz,e sad,jel mogu ja to kako rijesiti u biosu pa da mi rade normalno na 1600 mhz i u cemu je kvaka da nece da oba rade na iste boje?

Tnx in forwad

Za dual chanel,probaj stavi mem u crne slotove pa u plave.

ili

Pogledaj u knjizi od matične u koje slotove(crne ili plave)treba staviti mem ako se koriste samo 2 keksa.

Nije na svim pločama svejedno.  

Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 0:01 (Anti-fa).
14 godina
protjeran

Ma podržava mu ploča i više taktove do 2133 Mhz, nego jednostavno svaki bios stavi ko što reče kolega gore memoriju od 1600 na 1333 i to svaku na svijetu.

Nisi ti jedan jedini.

Tako je s DDR3 memorijama baš kao što sam se ja čudio na socketu 775 kad sam kupio memoriju DDR2 1000Mhz a ona kad sam je upiknuo radila na 800 Mhz.

Da čovjek pukne {#}{#}

Si tacuisses, philosophus mansisses
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 0:44 (Provjeren).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Provjeren kaže...

Ma podržava mu ploča i više taktove do 2133 Mhz, nego jednostavno svaki bios stavi ko što reče kolega gore memoriju od 1600 na 1333 i to svaku na svijetu.

Nisi ti jedan jedini.

Tako je s DDR3 memorijama baš kao što sam se ja čudio na socketu 775 kad sam kupio memoriju DDR2 1000Mhz a ona kad sam je upiknuo radila na 800 Mhz.

Da čovjek pukne {#}{#}

To je zato što je ta memorija napravljena za OC-anje, dakle OC-aš CPU i samim time i memoriju.

Kod 800MHz memorije kad više ne možeš smanjiti množitelj memorije, lupaš u zid i memorija

te ograničava za daljni OC.

Primjer:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1927539

Memorija na 840 i tu lupam u zid, inače bi CPU mogao i više bez muke.

@ Autor teme - dlashni BIOS, i gledaj da staviš prave latencije i pravi radni napon te memorije

kad ju digneš na 1600MHz.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
protjeran

Napon i latencije bi ploča trebala sama podesiti kad je postavi na 1600.

Meni moja je (al je pametna)

A i AsRock je to znala sama kad sam ju imao (eto i za nju jedan +, pošto ti gotiviš AsRock) {#}

cccc...sad sam vidio, latencije je uredno sama stavila kad sam ju digao na 1600, na 7-8-7-24 ali napon je ostao na 1.62 mada je memorija deklarirana na 1600 7-8-7-24 na 1.5 V

Ja ručno upišem 1.50 sejvam a ploča stalno vraća na AUTO i 1.62V

Možda jer imam 4x2GB pločica ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2011 1:24 (Provjeren).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...
To je zato što je ta memorija napravljena za OC-anje, dakle OC-aš CPU i samim time i memoriju.

Kod 800MHz memorije kad više ne možeš smanjiti množitelj memorije, lupaš u zid i memorija

te ograničava za daljni OC.

Znam to, ali kod Award biosa na Gigabyte pločama nisam mogao podesiti ručno takt kao kod Asus i AsRock ploča (nema mogućnost dizanja takta bez overclocka).

14 godina
neaktivan

Opet ja sa reportom,ovakva je situacija..

Znaci ovako,slozio sam memoriju kako pise i na uputstvima,nece i nece,tj ovo se desi,upale se svi moguci cooleri,naravno bez peeba,nakon 3 sec se resetira,upali i onda se ne resetira vec cooleri rade,ali naravno bez beepa,dakle jedino funkcioniraju na razlicitim bojama utora i to na 1333 mhz,vec me to pomalo brine,jer u iste boje nece uopce da trza,tj nece bootat,ima da posjedim od muke xD,nikako da rijesim to

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Delusion kaže...

Znaci ovako,slozio sam memoriju kako pise i na uputstvima,nece i nece,tj ovo se desi,upale se svi moguci cooleri,naravno bez peeba,nakon 3 sec se resetira,upali i onda se ne resetira vec cooleri rade,ali naravno bez beepa,dakle jedino funkcioniraju na razlicitim bojama utora i to na 1333 mhz,vec me to pomalo brine,jer u iste boje nece uopce da trza,tj nece bootat,ima da posjedim od muke xD,nikako da rijesim to

Ja sam sa Asus P8P67 EVO imao istih problema, doduše ja sam koristio Trokanalne DDR3 Dominatore(za x58 platformu){#}.

Uglavnom prvo što sam napravio jest Flash najnovieg BIOS-a(UEFI), zatim sam u ploču stavio jedan keks, upalio računalo, ušao u BIOS(UEFI) i ručno nariftao postavke.

Dakle napravi isto i stavi ručno memoriju na 1600MHz- CAS: 9-9-9-24  1.5v. Zatim stavi drugi keks i trebalo bi radit. Također pazi da prvi keks staviš u A2 utor, a drugi u B2. Dakle u drugi i četvrti utor.

I'll be back
16 godina
Delusion kaže...

Vidi sa cpu -z(stavka memory) da li ti ram radi u dual ch. na utorima različite boje

14 godina
neaktivan
microman kaže...
Delusion kaže...

Ja sam sa Asus P8P67 EVO imao istih problema, doduše ja sam koristio Trokanalne DDR3 Dominatore(za x58 platformu){#}.

Uglavnom prvo što sam napravio jest Flash najnovieg BIOS-a(UEFI), zatim sam u ploču stavio jedan keks, upalio računalo, ušao u BIOS(UEFI) i ručno nariftao postavke.

Dakle napravi isto i stavi ručno memoriju na 1600MHz- CAS: 9-9-9-24  1.5v. Zatim stavi drugi keks i trebalo bi radit. Također pazi da prvi keks staviš u A2 utor, a drugi u B2. Dakle u drugi i četvrti utor.

E super hvala,budem probao pa javim kako je proslo.

14 godina
neaktivan

Evo ljudi situacija je sljedeca:

Uspio sam podesit da rani na 1600 mhz,probao sam sa opcijom X.M.P,restart medutim pisalo je oveclock failed ,uglavnom onda sam vratio na auto i samo sam promjenio pod opcije memory frekvencije tj stavio na 1600 mhz,eto to sam uspio rijesiti.

Sto se tice temperature procesora eto i to sam rijesio,u biosu je pokazivalo preko 10 C vise,preko asusovog programa u windows oko 37 idle,nakon opterecenja oko 48 -52 C,procitao sam malo po asusovoj stranici i kazu da je to normalno da u biosu bude tako.

Sto se tice memorije i slotova tu je i dalje problem.Znaci rade memorije na sivom i plavom slotu tj A1,A2,medutim kad probam stavit u oba plava kako pise po uputstvima nece,probao sam pojedinacno memoriju stavit u ovaj 2 plavi slot znaci samo sa 1 modulom,nece,probao stavit 2 modul,nece,nazalost do 2 sivog slota ne mogu zbog prevelikog coolera memorija ima pasive hladnjake.

E sad me zanima,jel moguce znaci na ovaj utor od memorije sto nece da radi,posto imam vegence memoriju sa pasivnim hladnjakom,malo dodiruje ona metalna rebarca od cpu coolera da zbog toga nece da radi i ako postoji mogucnost ako znate da se skine heatsink sa memorije bez da nesto pukne ili slicno.

0 0 hvala 0
16 godina

pa jel radi u dual ili single ch.

koja ti je verzija bios?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:50 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice