4GB DDR3 1600 MHz u jednom kexu

poruka: 7
|
čitano: 2.452
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
4GB DDR3 1600 MHz u jednom kexu, pitanja.....

Eto kao šta i naslov govori, zanima me postoji li kex RAM-memorije za moje računalo (Vidi pod MojPC), koje bi imale karakteristike navedene u naslovu, cijena nije bitna, jer ne nemjeravam bas skoro nadogradnju PC-a, ali kad bi bas htio imao bih ove opcije:

*Sadasnja memorija mi je Kingston HyperX 1600 MHz 2x2GB, Jos imam 2 slobodna slota na maticnoj....

1. Prodati trenutnu memoriju, kupiti 2x4 GB (kasnije jos 2x4GB), htio bih da budu bas 1600 MHz, ali sve koje sam dosad naso su najvise 1300 (ili tu negdje), pa bi na kraju imao 16GB memorije

2. Kupiti jos dva kexa koje sad imam, to znaci da bih mogao imati 8GB memorije

3. Zadrzati ovu memoriju koju sad imam, i dodati jos 2 kexa od 4GB (sto bi znacilo zapravo prvu opciju, razlika bi bila samo sto kad bih kupio jos 2x4GB, onda bih prodao trenutnu, a dotad zadrzao HyperX)

Ako ima tko jos kakvih ideja sta bih mogao napravit, slobodno nek kaze svoje misljenje, i ne bih htio ostavit dojam da se preseravam, jer ne namjeravam kupovat vise ista (a nemam niti novaca za tako nesto....)

Molio bih da obratite pozornost na kompatibinost memorija s mojim kompopnenatama (M3A770DE, sto znaci da nije samo moja jer mislim da je stvarno puno ljudi posjeduje)

Zasad memorije od 4GB u jednom kexu sam nasao:

1.   Crucial, nisam siguran jer 1333 ili 1060 MHz, provjerio sam i kompatibilna je s Asrokicom

2. Muskin  , mislim da je ova 1600 ali nisam siguran, sta bi onda znacilo ovo PC3-12800?

I da, inace se bas i ne kuzim u memorije, pa mi slobodno recite ako se nepotrebno sramotim zato sta drobim gluposti, koja je razlika izmedju npr. PC-12800 i kad pise Frequency: 1600, i sta je bolje kad je nesto vece....

Kad bih dodao jos npr 2x2GB (drugi slucaj), bi li oni jos uvijek radili u dual chanelu, i bih li dobio kakve performanse time (osim vise memorije,) kao brzinu?

Za kraj: Znam da mi maticna zapravo ne podrzava ram na 1600, jer pise 1600 OC, a to bi znacilo po mojem da bih trebao OCat, a to mi se ne radi........ali svejedno vi pisite ak ima gdje od 1600 (ili cak vise?)......Ako postoji vec dovoljno slicna tema uz upozorenje brisem.....

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: 4GB DDR3 1600 MHz u jednom kexu, pitanja.....

Na toj ploči radi 99% memorija, tako da nije bed...

Možeš si doslovno staviti 4x4GB, ali ne vidim svrhu...

Zar ti ovo nije dosta? Baviš se video obradom, prijelomom plakata itd?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan

Neeee, srry ako ostavljam takav dojam, vec sam napisao da ne namjeravam to raditi, samo me zanima, i ima jos par neodgovorenih pitanja......

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

AMD svojim integriranim memorijskim kontrolerom garantira 1333MHz frekvenciju sa sva četiri slota, tako da je sve preko lutrija, odn. koliko para toliko muzike, treba ti 790FX ili 890FX chipset koji je najviše dizajniran za performanse i bandwidth memorije u odnosu na jeftinije chipsete, i treba ti minimum C3 Deneb ili E0 Thuban baziran procesor...

12800 (MB/s) je teoretski bandwidth memorije, ukoliko memorija radi na 1600MHz,  a širina sabirnice je 8 bytea, maksimalna propusnost je 1600*8=12800 MB/s

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 10:51 (Cele303).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vec imam Deneb C3, 965 BE, a za chipset, koliko znam na mojoj maticnoj je 770 ili tak nes.....Hvala na objasnjenju!Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prije bilo kakvog razmisljanja o istoj memoriji pogledaj cijene a 4 gb na jednom slotu nemas ispod 1800kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao sto sam vec gore napomenuo.....NE RAZMIŠLJAM O NABAVCI TAKO NEČEGA.....samo me zanimaju mišljenja

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice