Virtualni Linux

poruka: 16
|
čitano: 4.276
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Virtualni Linux

Postoji li način da pokrenem Ubuntu iz Windowsa preko Sun Virtual Box-a? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Virtualni Linux

Naravno. Ubuntu je live cd. Bez problema će raditi.

Da se ispravim, može se koristiti kao live sistem. Eto malo točnije. Smijeh

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 11:50 (Buffer Overflow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Virtualni Linux

Još jednostavniji je VMWARE Player. Ja vrtim jednu distru i nekoliko Windows OS-eva. Works like a charm.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 11:54 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Virtualni Linux
XP Master kaže...

Naravno.

Jesi naletio na kakve probleme?

16 godina
odjavljen
Virtualni Linux

Ubuntu kad staviš CD pod Windowsima nudi opciju "Instaliraj kao Windows aplikaciju. Ne podržava hibernanciju i ima ograničen pristup disku". Vjerojatno je to neka virtualizacija.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Ubuntu kad staviš CD pod Windowsima nudi opciju "Instaliraj kao Windows aplikaciju. Ne podržava hibernanciju i ima ograničen pristup disku". Vjerojatno je to neka virtualizacija.

To je instalacija preko wubi-a. Ali da, moglo bi se reći da je nešto kao virtualizacija.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
16 godina
neaktivan
Virtualni Linux

neznam kak to mislis kaj imsa dual boot windwose i linux i iz virtual boxa zelis pokrenut linuxe bez instalacije

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 12:44 (notebook).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP Master kaže...

kratko i jasno - možeš.

u virtualboxu mountaš image kao i svaki drugi virtualizirani OS.

radi bez problema, a ako se ne varam, čak su i uveli podršku za Compiz, tj. desktop transparencije i ostale efekte

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
17 godina
neaktivan
Virtualni Linux

Na Vmware workstation vrtim Ubuntu 9.10 bez problema, instalacija traje manje od pola sata i sve radi iz prve.Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Na Vmware workstation vrtim Ubuntu 9.10 bez problema, instalacija traje manje od pola sata i sve radi iz prve.Cool

Ja kad sa usb stickom instaliram ubuntu normalno na disk, onda ga dignem ga live za 2 min i za 4 min instalriam i radi sve :) 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan
Virtualni Linux

To je sad vise pitanje ukusa, oces ga staviti na virtualnu masinu ili ga dizati kao live.

Obje stvari rade, samo mislim da se za razliko od mojeg nacina, na live ne cuvaju podaci, tj. da svaki puta kad ga pokrenes moras ponovno instalirati nanovo sve programe?Neodlučan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...

To je sad vise pitanje ukusa, oces ga staviti na virtualnu masinu ili ga dizati kao live.

Obje stvari rade, samo mislim da se za razliko od mojeg nacina, na live ne cuvaju podaci, tj. da svaki puta kad ga pokrenes moras ponovno instalirati nanovo sve programe?Neodlučan

Ja sam govorio o installaciji  sa usbsticka na fizički disk, a preko usb sticka mi ispada dosta brže nego preko cd-a.  Inače ja sada stalno koristim usb stick, jer mi neradi pržilica. Skinem ISO sliku ubuntua i montiram na usb stick i ponaša se kao da si sprzio na cd. (usb ima prednost u usporedbi sa cd-om) na njega uvjek kada dizes live ama bas uvik mozes spremati programe i postavke. 

Oni koji imaju windows, mogu skinuti program za montiranje  sa http://www.linuxliveusb.com/ ili unetbootin (koji podrzava montiranje više distribucija). 

16 godina
protjeran
Lion King kaže...

Jeli ti radi 3D Accerlacija??? Meni neće nikako!!! A baš bi htio stavit efekte na verry high!!!Belji se

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
17 godina
neaktivan
Virtualni Linux

Na koje tocno efekte mislis?Neodlučan

Koliko znam vmware 6.5(koji ja koristim) ima 3d akceleraciju koju izvodi na cpu-u, dok novi vmware 7 to radi na gpu-u.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Imao sam problema s tim. 

16 godina
neaktivan
XP Master kaže...
MrBlc kaže...

Imao sam problema s tim. 

Ne preporučujem ti to, to ti više problema donosi nego dobroga. Linux tada gubi potpunu fukcionalnost. Linux je najbolji kada je na vlastitom datotečnom sustavu. 

Preproučujem da napravis liveusb ili da si instaliras kao dualbot. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 20:12 (linuxuser).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice