Jesam, ali to nije to. Nezahtjevnim korisnicima može biti posve OK, ako mogu pokrenuti sve programe koji im trebaju.
Ajde educiraj sve nas, što to nije to za kućnog korisnika. Izbacimo iz igre poslovne korisnike (mada bi se i o tome dalo porazgovarati) i recimo da oni trebaju Windowse i one koji trebaju nešto specijalno što je vezano samo za pojedini OS (u najboljem slučaju cca 20% korisnika, znači preostalo nam ih je 80%). Što ne možeš na Ubuntuu odraditi na jednostavan način i što to nemožeš napraviti na istom i po čemu je isti inferioran u odnosu na Windowse (u svjetlu ovi gore spomenutih 80% korisnika).
Ono što se ne vidi u cijeloj toj priči je da korisnici Linuxa imaju OS koji je u potpunosti legalan. Koliko korisnika Windowsa ima legalne Windowse (naročito Ultimate)? Nisam neki čistunac da nabijam to okolo ljudima na nos ali zar nebi bilo logično upoznati ljude i na tu činjenicu?
Malo da se nadovežem, usput i isprike što upadam..
Stalno se provlači pojam "nezahtjevni korisnik" ali nikako da se da neka definicija istog. Je li nezahtjevni korisnik neki lik u uredu koji samo tipka, uređuje tablice, ili je to pak kućni korisnik koji radi istu stvar plus još multimedija?
Za mene osobno nezahtjevan korisnik znači biti neki kućni konzument multimedije, interneta, te eventualno napisati neki rad u Wordu / Open Officeu. I tu ne vidim razloga zašto da Linux (ubuntu?) ne uskoči i ubere neki dio tržišta. Mislim da se najviše tu radi o needuciranosti te o bezvoljnosti ljudi za prelaskom na nešto novo, čak i ako je to bolje.
Mene Linux odlično služi, Windowse palim samo radi igara, tako da ne vidim nikakve prepreke da ih ljudi koji ne igraju u potpunosti ne zamijene Linuxom.