Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.519.933
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Linux - pitanja i odgovori

Ja se stalno switcham između Gnome i Unity-a. Ždere me što mi neki od Conky-a ne rade pod Gnomeom a pod Unityem je sve 5.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li je neko od vas (ko je isprobao) primetio da mu 12.10 radi brže nego 12.04? Kako sam čitao, poboljšane su grafičke performanse, pa me baš zanima da li se to primeti.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
Ja ne primjetih.
17 godina
neaktivan
Jedno awkward pitanje. Spojen sam na net žićno, dsl, i radim na XP-u. Stavim komp u hibernaciju, palim i bootam linux xubuntu. I tamo net ne radi, tj traži uvijek konekciju,al nemože ju dobiti. Vratim se iz hibernacije u Xp, i gasim xp(shut down). Palim, uđem u Linux, net proradi. Dal se može kak promjeniti da net radi i na linuxu ako je xp u hibernaciji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...
Jedno awkward pitanje. Spojen sam na net žićno, dsl, i radim na XP-u. Stavim komp u hibernaciju, palim i bootam linux xubuntu. I tamo net ne radi, tj traži uvijek konekciju,al nemože ju dobiti. Vratim se iz hibernacije u Xp, i gasim xp(shut down). Palim, uđem u Linux, net proradi. Dal se može kak promjeniti da net radi i na linuxu ako je xp u hibernaciji?

jel to učestalo - baš svaki puta? jer problem mi nema smisla... 

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
16 godina
neaktivan

Hm, mozda malo glupo pitanje, ali:

nedavno sam presao na systemd (i izbacio system V init skripte kompletno), ne zato jer sam ja navalio na to nego zato jer sam malo prekasno saznao da je Arch prestao sa supportom sysvinita. Dok sam radio s Ubuntuom, moram priznati da me Upstart nije bas previse odusevio. Zasad se systemd cini bas odlican, a set alata za manipulaciju servisima je bas genijalan! Nisam mjerio koliko se boot time ubrzao ali ovako odokativno - je.

Sto vi koristite, i kakvi su vam dojmovi?

Offtopic, @domagoj:

ako koristis gnomeshell na Gnome3 - nemoj zaboraviti instalirati The Ekstenziju!

Otvara se pritiskom na tildu :-D Otvara se pritiskom na tildu :-D
I wanna feel the changes coming down... I wanna see what I've been hiding...

1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

evo, ne mogu se odlučit:

3 linux mint 13 (maya)
5 linux mint debian
I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

...

Offtopic, @domagoj:

ako koristis gnomeshell na Gnome3 - nemoj zaboraviti instalirati The Ekstenziju!

Pa to je Guake terminal{#}

dire_duke kaže...

evo, ne mogu se odlučit:

Obican Mint ti ima redovit ciklus izdavanja novih verzija, a Mint Debian je rolling release distra, dakle updatei samo idu bez posebnih verzija. Razlike prakticki nema, osim sto bi mozda Mint Debian mogao biti malo nestabilniji jer je rolling release.

Arch ti je isto primjer rolling release distre, znaci samo je jedan jedini Arch i on se konstantno updatea, ne postoji Arch 1, Arch 2, Arch XP, bla bla.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 19:15 (1domagoj1).
14 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Hm, mozda malo glupo pitanje, ali:

nedavno sam presao na systemd (i izbacio system V init skripte kompletno), ne zato jer sam ja navalio na to nego zato jer sam malo prekasno saznao da je Arch prestao sa supportom sysvinita. Dok sam radio s Ubuntuom, moram priznati da me Upstart nije bas previse odusevio. Zasad se systemd cini bas odlican, a set alata za manipulaciju servisima je bas genijalan! Nisam mjerio koliko se boot time ubrzao ali ovako odokativno - je.

Sto vi koristite, i kakvi su vam dojmovi?

Offtopic, @domagoj:

Upstart je još uvijek bolji od systemd-a. Systemd je još uvijek u povojima, ali za koju godinu se može pokazati kao bolja alternativa upstart-u. Sam upstart je već 7 godina razvijan od strane Ubuntu-u, tako da je (koliko god bio sporiji) daleko kompletniji od systemd-a.

Ovdje imaš dobre linkove zašto je to tako:

http://askubuntu.com/questions/134510/differences-between-upstart-and-systemd

Ovo je D extenzija: https://extensions.gnome.org/extension/442/drop-down-terminal/

edit: LOL istu smo naveli {#}

Ad astra peronospora
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 20:25 (Bypass).
17 godina
neaktivan
Svaki svaki put. Nit meni nema smisla. Svaki put kad hiberniram xp, ne radi net na linuxu. Dok gasim xp, radi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...
Svaki svaki put. Nit meni nema smisla. Svaki put kad hiberniram xp, ne radi net na linuxu. Dok gasim xp, radi.

Mozda XP ne pusti driver od mrezne, jedino mi to pada na pamet, iako ne vidim razloga za to.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
16 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...

kod hibernirnacuje ti windozi ugase karticu. jesi probao upaliti na fn+Fnešto ili di ti se pali 

17 godina
neaktivan
fn? što? gdi palim što? kompjuter? na gumbu. ne kužim, može objašnjenje?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
N. Ohm kaže...

Funkcijska tipka koja ti omogućuje da kombinacijom Fn tipke i neke o F1 do 12 tipke upališ Wlan.

14 godina
protjeran

Oni koji imaju gnome-shell nek si pogledaju ovo:

http://worldofgnome.org/malys-rought-2-0-gtk-3-6-theme/

bolesno!

Ad astra peronospora

2 0 hvala 4
12 godina
neaktivan
Re: Linux Questions&Answers

poooz ,pitanjce, kad idem pokrenut blacktrack cd ,izbaci mi nekakvi fajl GRUB, kako to iskljucit,da mi blacktrack normalno radi ?

17 godina
neaktivan

sta tocno pise?

jesi to radio kao dualboot s windowsima?

ajd javi tocnu gresku pa da znamo dalje..

http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
14 godina
neaktivan

Elementary OS Luna beta 1 je vani

http://elementaryos.org/journal/luna-beta-1-released

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

kad stavim da ga boota on izbaci   MINIMAL BASH-LIKE LINE EDITION SUPORT. FOR THE FIRST WORD TAB LIST POSIBLE COMAND COMPLETION.

grub)

kad sam ga prvi puta pokrenuo radio je normalno , a drugi puta je poceo izbacivat to !

17 godina
neaktivan
http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
12 godina
neaktivan

evo ja probao rijesit ali nece ,rijeci koje upisujem ne prihvaca ih , 3 puta sam provjerio dali sam dobro upisao :) ,

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
N. Ohm kaže...

Funkcijska tipka koja ti omogućuje da kombinacijom Fn tipke i neke o F1 do 12 tipke upališ Wlan.

Nemam ti ja toga. Kakvo drugo rješenje? Iako sam se već pomirio s tim da ak hoću na net prek linuxa da gasim xp.

15 godina
neaktivan
N. Ohm kaže...
mario.L_hr kaže...
N. Ohm kaže...

Nemam ti ja toga. Kakvo drugo rješenje? Iako sam se već pomirio s tim da ak hoću na net prek linuxa da gasim xp.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fn_key

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan

Koju distribuciju i verziju staviti na Acer Aspire One ZG5 imajući u vidu da ima SSD od 16Gb?

Osobi je potreban OS samo za čitanje e-knjiga, interneta i gledanja filmova.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
icecold kaže...

Koju distribuciju i verziju staviti na Acer Aspire One ZG5 imajući u vidu da ima SSD od 16Gb?

Mint Mate, Xubuntu ili nešto takvo. Nikako ne čisti ubuntu, ni mint cinnamon i slični koji trebaju 3D akceleraciju (mada više i ne trebaju ali je onda procesorski odrađena preko llmvpipe-a).

Ad astra peronospora
14 godina
icecold kaže...

Probaj s Puppyem.

17 godina
neaktivan
paradajz kaže...

da, danas ga je pun g+. dugo je očekivan, jer ne izlazi po dogovorenom terminu, nego kad bude gotov. i svi oduševljeni izgledom i glazurom. idem isprobat u virtualki, iako nisam obožavatelj dock-ova.

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
16 godina
neaktivan
Linux - sendmail konfiguracija

Bog ekipa.

Da li netko zna kako promijeniti sendmail.mc fajlu da mogu koristiti sendmail za slanje (ne za primanje), dakle samo SMTP relay?

Mail User Agent bi trebao preko sendmail-a slati obavijesti i slično.

Linux distribucija je CentOS, a mail server koji će se koristiti je mail.xnet.hr koji koristi POP (port 110) -> ISP provider je Bnet.

Gledao sam razne konfiguracije na netu (primjer za Google mail) ali mi djeluje komplicirano. Najviše me muče AUTH_OPTIONS i sve ostale AUTH_*** đinđe koje bi trebalo porihtati kako se spada.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Linux - sendmail konfiguracija
Konfiguracija maila nije baš trivijalna stvar. Sačekaj par sati pa ti dam tutorial po kojem sam ja radio. Za hotmail je islo.
http://nighthawk-software.blogspot.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice