upravo mi je stigao crveni g2 iz tele2 :D
trenutni soft je d80220b-219-2
jel to zadnji?
upravo mi je stigao crveni g2 iz tele2 :D
trenutni soft je d80220b-219-2
jel to zadnji?
Nije, ja imam d80220g a mislim čak da je zadnji d80220h. Nije mi se dalo u zadnje vrijeme provjeravat update-ove :P
koja je najjeftinija varijanta za otključati ga?
koja je najjeftinija varijanta za otključati ga?
Evo ova
slike po mraku su katastrofalne, zaista, shutter je toliko spor da je mutno sve što diše...
kamera po dnevnom svjetlu je izvrsna, ali ovo, ovo je loše.
nije u pitanju moj uređaj, na 4 komada sam pogledao i svi imaju isti problem. to nije dobro.
ima li još netko takvih problema, recimo fotkanje u kaficu sa malo prigusenim svjetlima, em je delay ogroman, fokusiranje traje sto i jednu godinu, i usto sve bude mutno ako itko prst pomakne.
pokraj mene l90 i htc one S isti uvjeti, slika jest malo tamnija, ali nije mutna.
kolega pogledao još dva u trgovini, ista stavr...
Pozdrav svima..pročito sam skoro sve stranice na ovoj temi, rootao aparat. probao OptimusG3 V1.4.1 i CloudyG3_2.1 stavljao xdabbeb-ove i benderovu aplikaciju.....i sada nakon hrpu pokusiranja više nisam ne znam koja ja najbolja solucija i koji je najbolji rom pa eto molim Vas za savjet uglavnom sada sam na CloudyG3_2.1 romu...i ako ostanem na njemu jel trebam onaj xdabbeb_camera_binaries stavljat i xcam ili ne... Uglavnom bitna mi je jako kamera pa tako bi htio najbolju kombinaciju sa nekim dobrim romom.......
molim savjete
slike po mraku su katastrofalne, zaista, shutter je toliko spor da je mutno sve što diše...
kamera po dnevnom svjetlu je izvrsna, ali ovo, ovo je loše.
nije u pitanju moj uređaj, na 4 komada sam pogledao i svi imaju isti problem. to nije dobro.
ima li još netko takvih problema, recimo fotkanje u kaficu sa malo prigusenim svjetlima, em je delay ogroman, fokusiranje traje sto i jednu godinu, i usto sve bude mutno ako itko prst pomakne.
pokraj mene l90 i htc one S isti uvjeti, slika jest malo tamnija, ali nije mutna.
kolega pogledao još dva u trgovini, ista stavr...
Čini mi se da previše očekuješ od mobitela, oštre slike pokretnog objekta u mraku ne mogu napraviti ni fotoaparati samo tako. Evo par mojih slikica sa G2 u mračnim uvijetima, vidjet ćeš gdje je blic, a gdje je bez njega. Za mene je to sasvim pristojno.
Pozdrav svima..pročito sam skoro sve stranice na ovoj temi, rootao aparat. probao OptimusG3 V1.4.1 i CloudyG3_2.1 stavljao xdabbeb-ove i benderovu aplikaciju.....i sada nakon hrpu pokusiranja više nisam ne znam koja ja najbolja solucija i koji je najbolji rom pa eto molim Vas za savjet uglavnom sada sam na CloudyG3_2.1 romu...i ako ostanem na njemu jel trebam onaj xdabbeb_camera_binaries stavljat i xcam ili ne... Uglavnom bitna mi je jako kamera pa tako bi htio najbolju kombinaciju sa nekim dobrim romom.......
molim savjete
Na cloudy ne moras jer on ima integrirano xdabbebove modificirane, plus prije toga sam se cuo s njim pa je rekao da ne donosi nista novo, da nema previse izmjena tako da.. Poslusao bi ga.
Nemam optimus pa ne znam kakav je kod njega pa ti ne mogu reci.
Ja sam trenutno na aicp nightly (5.0.2) i imam lg camera stariju. Neki dan slikam po noci, opali mi blic, gledam iso 6400 :)
a slika ko roj komaraca
molim savjete
Na cloudy ne moras jer on ima integrirano xdabbebove modificirane, plus prije toga sam se cuo s njim pa je rekao da ne donosi nista novo, da nema previse izmjena tako da.. Poslusao bi ga.
Ja sam trenutno na aicp nightly (5.0.2) i imam lg camera stariju. Neki dan slikam po noci, opali mi blic, gledam iso 6400 :)
a slika ko roj komaraca
Koji rom je po tebi onda dobar cloudy ili da se vratim na stock?!
@nevjerovatnopametan
ne tražim čuda, bar da slike budu kao sa moje s3-jke, a to trenutno nisu, slike na s3 jesu malo tamnije ali zato puno oštrije.
nakon tolikih pohvala za kameru moram priznati da nisam očekivao da ću se razočarati.
iako, sve ostalo jede malu djecu :D
molim savjete
a slika ko roj komaraca
Koji rom je po tebi onda dobar cloudy ili da se vratim na stock?!
Ili cloudy g3 ili stock. Trenutno mi kamera nije prioritet pa sam na cm12. Kamera koju trenutno imam je dobra ali ne moze se podesavati.
Meni nikakvih problema ni suma nije bilo..samo ovo za zagrijavanje je.. al evo vec sam se vratio na stock jer sam nes sje***..i nisam nis brisao jer sam napravio beckup jos prije ;)
Meni nikakvih problema ni suma nije bilo..samo ovo za zagrijavanje je.. al evo vec sam se vratio na stock jer sam nes sje***..i nisam nis brisao jer sam napravio beckup jos prije ;)
Nisi registrirao šum, vjerojatno ne spajaš G2 na neki kvalitetniji hifi, bez toga je to teško otkriti. Ako si sve vratio kao prije znači da je rom rootan i da je flešan bootloader i instaliran TWRP iz kojeg si napravio backup, pa zatim restore. Pod povratkom na stock podrazumijevam povratak na origigi stock.
Stavio sam CloudyG3_2.1 i Xcam bez drivera samo aplikacija kako me savjetovao bender i stvarno nemam zamjerke na fotke po lošem osvjetljenju, fokusira brzo i fotke su zadovoljavajuće prije G2 sam imao Xperiu Z i mogu reći da G2 radi bolje fotke po noći od xperie Z jedino ne kužim zašto kada snimam video događa mi na trenutke kao da preskoci tj. zatrzava ali nije drop frejmova nego kao da na sekundu stane sa snimanjem pa nastavi....ali nije tako uvjek...imali još netko tih problema. Taj problem sa videom se dešava i kad snima po danu i po mraku tako da nije do shutter speed-a nego očito neki bug koji vjerojanto treba rješiti sa nekim fixom Smile
evo za usporedbu fotkano u istoj prostoriji sa lošim osvjeljenjem i puno dima
Razlika je u nijansama Xperia nabrijava boju i nekako mi je zrnatija slika dok Lg ima realne boje ...
procjenite sami!!!!!
Imam i hifi slusalice i pjesme od 600kbs tako da stvarno nezz meni nike sumilo..da na oroginal stock bas
da li je istina da 16 gb verzija ima na raspolaganju samo 9 gb, npr kod nexusa 16 gb sam imao 12.5 gb slobodnog, a velika je razlika između 9 i 12
da li je istina da 16 gb verzija ima na raspolaganju samo 9 gb, npr kod nexusa 16 gb sam imao 12.5 gb slobodnog, a velika je razlika između 9 i 12
Ja sa cloudyg3 rom-om imam slobodnih 7.6 GB s tim da je 2.5 GB backup, dakle racunaj oko 10-11 gb slobodnog..
Pozz ljudi,
Na brzinu jedno onako, "banalno" pitanje... Gdje mogu naći/skinuti kvalitetne wallpapere za G2 pored Zedgea? :D
Hvala unaprijed na odgovoru ;)
pozz, kakva vam je kamera na G2? veceras bas slikam neke lijepo okicene kuce, frend ima g2 a ja s4 i po onome sto sam vidio kamera je katastrofa na g2, kod mene brzo fokusira i ne izgleda lose dok kod njega zvijezde vidis a ne lampice, planirao sam prodat svoj i uzet g2 zbog s800 chipseta i boljeg softwera ali neznam ako je kamera stvarno takva onda mi je to veliki minus
pozz, kakva vam je kamera na G2? veceras bas slikam neke lijepo okicene kuce, frend ima g2 a ja s4 i po onome sto sam vidio kamera je katastrofa na g2, kod mene brzo fokusira i ne izgleda lose dok kod njega zvijezde vidis a ne lampice, planirao sam prodat svoj i uzet g2 zbog s800 chipseta i boljeg softwera ali neznam ako je kamera stvarno takva onda mi je to veliki minus
Kamera na G2 po mom iskustvu bi trebala biti znatno bolja u low lightu iako sporija (to se riješi LG xcam aplikacijom), ali lošija u daylightu
isti slučaj kod mene, direktna usporedba s s3-jkom, recimo želiš uslikati nekog pješaka, s3 uslika, a moj g2 fokusira dok ovaj ne dođe iza ugla. znači držim oba u ruci, isti uvijeti, curin s3 i moj g2
slika s g2 je definitivno svjetlija bolja i puna detaljima, ali je također i slika nečega što nisam htio uhvatini.
Ukratko, point & click vrijednost je skoro nula :D
vjerujem da je ovo vrlo sposobna kamera koja je jednostavno zeznuta sofverski od strane LGa.
Ne kužim kako vi to snimate da vam čak i pješak pobjegne iz kadra, evo slike čovjeka koji trči, slikano trenutno i bez ikakvih problema (imate gore link Prikaz Izvornika). Stock ROM bez ikakvih kemijanja.
Evo još jedna sa pješacima u pokretu u pozadini:
mi pricamo za slike po noci, tu uzasno sporo fokusira, nije u 30 fps-a nego 15 valjda zbog nocnog moda koji se automatski pali i cim je neka rasvjeta ili neko svijetlo vidis to ko zvijezdu dok je kod mene normalno kak vidis ocima tak je i na slici
Nemojte fotkat u auto modu nego na normal i stavi iso na 800 i podesi brightnes tj. smanji i ispast ce ok....da bi fotka ispala dobra treba i malo znat tehničkih stvari oko fotke. Kad je na automatici previše diže osvjetljenje i sa time se dešava soporost i tromost fokusa kad je na ručnim postavkama radi ok
Nemojte fotkat u auto modu nego na normal i stavi iso na 800 i podesi brightnes tj. smanji i ispast ce ok....da bi fotka ispala dobra treba i malo znat tehničkih stvari oko fotke. Kad je na automatici previše diže osvjetljenje i sa time se dešava soporost i tromost fokusa kad je na ručnim postavkama radi ok
Ja sam na Cloudy G3 i te opcije za podesavanje iso a nemogu naci .
Inace sam prezadovoljan foticem ipak je to samo mobitel - za sve ozbiljnije postoji "pravi" foto aparat .
mi pricamo za slike po noci, tu uzasno sporo fokusira, nije u 30 fps-a nego 15 valjda zbog nocnog moda koji se automatski pali i cim je neka rasvjeta ili neko svijetlo vidis to ko zvijezdu dok je kod mene normalno kak vidis ocima tak je i na slici
Nije čovjek spomenuo slikanje pješaka po noći:
isti slučaj kod mene, direktna usporedba s s3-jkom, recimo želiš uslikati nekog pješaka, s3 uslika, a moj g2 fokusira dok ovaj ne dođe iza ugla. znači držim oba u ruci, isti uvijeti, curin s3 i moj g2
nisam napomenuo, moja greška, mislio sam da je rasprava baš o noćnim fotkama, na dnevne nemam primjedbe, dapače.
uspjem nešto uslikati kada ručno namještam fokus, kad bih mogao samo malo smanjiti shutter speed bilo bi solidno, ali ona fora izvadim mob i uslikam sa vol down tipkom, ne funkcionara čim sunce počne zalaziti. jer uglavnom za takve fotke mob koristim. e vid ono uuuuu idem uslikat :D
također, imao sam One X, imao je super fotke, i ultra brz autofokus, brži od ovoga čak i po danu.
kažem, ne vrijedi nam raspravljat puno, vjerujem da je do softwarea, jer je kao što je kolega rekao čak i tražilo toliko muljavo i na 15fpsa doslovno :D
skinuo sam neku modificiranu lg cam, tamo kad prebacim na sportski način i smanjim iso, onda je tražilo super, ali su fotke malo pretamne
u biti nama fali dobar setting za kameru koji bi balansirao između svijetline i prihvatljive brzine okidača