Gdje bi mogel skinuti stock rom 20f?
LG G2 tema
- poruka: 4.960
- |
- čitano: 1.078.714
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
problemi sa softwerom..znaci kupio sam mog decko ga nije nadogradio i ja prvo reko idem to rijesit nes se s*ebalo i nije se valjda do kraja softwere raspakirao i vise nemrem napravit ni factory reset..dajte neki savijet preznojavam se vec od pokusavanja
problemi sa softwerom..znaci kupio sam mog decko ga nije nadogradio i ja prvo reko idem to rijesit nes se s*ebalo i nije se valjda do kraja softwere raspakirao i vise nemrem napravit ni factory reset..dajte neki savijet preznojavam se vec od pokusavanja
U servis, nema druge...
Prvo otvoriš LG softver na kompjuteru, zatim moraš ući u download mode (isključiš ga, zatim držiš tipku za glasnoću gore dok ga spajaš USB kabelom na kompjuter) i iz PC suitea pokreneš nadogradnju softvera. Javi da li ti je tako uspjelo (meni je to riješilo sličan problem).
Ili idi na ovaj link:
Izašao Cloudy G3 1.3
Izašao Cloudy G3 1.3
Ali ga još nema za download.
uskoro stiže changelog i link
Cloudy G3 1.3 je dostupan za skinut i stavljen je changelog
Nakon dosta vrludanja i isprobavanja custom romova i kernela za naš G2, zaključujem da je najbolje ostati na stock romu i eventualno ga rootati. Jer tada možete sami mijenjati što god vas je volja, a da pritom i dalje uređaj radi stabilno.
Naime, primijetio sam da se baterija na drugim romovima i kernelima (pogotovo Dorimanxu) brže prazni nego na originalu, a uz to i čipset se osjetno više zagrijava. Ovaj mobitel se zapravo uopće ne isplati OC-ati jer su dobici mizerni a zagrijavanje preveliko. Uz to, baterija se nakon par tjedana počne ponašati čudno (jedan dan traje npr. 5 sati, a drugi - u istim uvjetima i istoj potrošnji - samo 2.5) bez obzira na koji governor stavili postavke. Čak i ako smanjite brzinu procesora, zagrijavanje je i dalje poprilično. A uz to zna se i povremeno "smrznuti", izgasiti sam od sebe - što se na originalu meni nije događalo.
Stoga sam se vratio na stock 4.4.2 V20D, koji radi savršeno i baterija traje dulje. Ali da bi uklonili reklame u browseru, rekalibrirali bateriju i smanjili uistinu prevelike navi-tipke, morate ga rootati. Tada možete staviti i odličnu modanu kameru te više raznoraznih tema i pozadina, kao i poboljšanja zvuka. A možete i ukloniti nepotrebne servise koji vam žderu memoriju i bateriju. U stvari, možete sami učiniti (ali "korak po korak") od stock roma sve što i ovi moderi sa XDA.
Stoga mislim da je stavljanje custom roma jako loše rješenje, pogotovo jer mnogi moderi ne govore točno što su sve napravili, izmijenili i uklonili, pa uvijek naletite da nešto fali ili se, kao u mom slučaju, mobitel nakon nekog vremena počne ponašati blesavo. Često oni stavljaju drivere od drugih mobitela, pogotovo za grafiku i zvuk, ili pak prčkaju po basebandu pa se zna dogoditi da vam Wifi radi čudno ili uopće ne radi, da vam se signal gubi, itd. Ukratko - simpatični su njihovi romovi za isprobati ali za držati ih na dulje staze, ne.
Slazem se s tobom. Iako sam trenutno na Cloudy stock i isprobat cu kakav cu batery life dobiti na njemu sa cloudy kernelom ako ne bude bas kako spada prelazim na Bruceov i naravno undervolt. Jer sa bruceovim na stocku sam dobivao uvijek sada u zadnje vrijeme minimum 6 sati. Iznenađivao sam se. Na cloudy sam presao radi ovoga sto imam split window i sto mogu tipke ukloniti u browseru i nekim aplikacijama. Za sada super sve radi vidjet cemo kasnije.
Slazem se s tobom. Iako sam trenutno na Cloudy stock i isprobat cu kakav cu batery life dobiti na njemu sa cloudy kernelom ako ne bude bas kako spada prelazim na Bruceov i naravno undervolt. Jer sa bruceovim na stocku sam dobivao uvijek sada u zadnje vrijeme minimum 6 sati. Iznenađivao sam se. Na cloudy sam presao radi ovoga sto imam split window i sto mogu tipke ukloniti u browseru i nekim aplikacijama. Za sada super sve radi vidjet cemo kasnije.
Da, koliko sam čuo i vidio do sada, Bruce radi vrlo dobar posao - u stvari ne prčka puno, ne mijenja drivere već samo skida uistinu suvišne servise i aplikacije, a ima osim stock roma i dobar kernel, koji je tek nešto malo izmijenjeni stock kernel. Bruce ima i V20F verziju.
Zar za modanu kameru (XCam LG) potrebno root? Jer vidim da se instalira u apk obliku, a i netko je ranije govoril da nije rootal telefon za tu kameru!?
Zar za modanu kameru (XCam LG) potrebno root? Jer vidim da se instalira u apk obliku, a i netko je ranije govoril da nije rootal telefon za tu kameru!?
Mislim da sada ne treba root, ali prije dok je bila u flash zipu trebalo je. Probaj, nemaš šta izgubiti.
treba root, jer se u system stavljaju binaries i takve stvari pa moras otkljucat system da mozes prckat po njemu, kolko ja znam sama aplikacija bez tih binaries sta dolaze u flash.zip neradi nis??
treba root, jer se u system stavljaju binaries i takve stvari pa moras otkljucat system da mozes prckat po njemu, kolko ja znam sama aplikacija bez tih binaries sta dolaze u flash.zip neradi nis??
Ne znam, sada je samo apk ali meni je stalno rootan mobitel tako da ne znam traži li ta kamera dozvolu od SuperUsera - nema je tamo na listi pa sam pomislio da ne treba root.
ako samo rootam mob jer mogu stavit temu da mi status bar i ono sve izgleda ko od G3 i da imam knock code? ili bas trebam rom
ako samo rootam mob jer mogu stavit temu da mi status bar i ono sve izgleda ko od G3 i da imam knock code? ili bas trebam rom
Da, možeš, trebaš to potražiti na XDA stranicama (LG G2 mods and themes).
Ništa ovi ne rade drugačije od tebe koji rootaš mobitel i instaliraš tu temu.
koliko vam ide brzina kad se prebacuju podaci preko wireless storage iliti bezicna pohrana? inace super stvar.....
meni max ide 600KB/s, sta je recimo ok za manje datoteke ali za 1gb muzike npr je dosta sporo.....
o cemu ovisi ta brzina uopce dal se moze kako povecat ali bez roota?
hvala puno
lp
Samo da vam javim da je izašao V20F i za naše područje. Ažuriranje naravno najbolje raditi preko LG pc suitea, prvo backup pa update
Samo da vam javim da je izašao V20F i za naše područje. Ažuriranje naravno najbolje raditi preko LG pc suitea, prvo backup pa update
Vec ga imam cca mj dana mozda vise. Na Tomatu sam (VIP). A TELE2 stalno kasni sa update-ima
jucer rootao mob po tutorialu u prvom postu. nakon toga stavio mod za kameru XCamLG, camera binaries i player, posto sam na stock KK. sad sam skontao da mi ne radi knock on. knock off radi, ali on NE! E, sad, dali bi to moglo biti povezano s ovim sto sam radio ili je nesto slucajno?!
Vec ga imam cca mj dana mozda vise. Na Tomatu sam (VIP). A TELE2 stalno kasni sa update-ima
Ne bih rekao, nije ga (F) prije mejsec dana bilo za većinu europskih zemalja, a kamoli za HRvatsku...
jucer rootao mob po tutorialu u prvom postu. nakon toga stavio mod za kameru XCamLG, camera binaries i player, posto sam na stock KK. sad sam skontao da mi ne radi knock on. knock off radi, ali on NE! E, sad, dali bi to moglo biti povezano s ovim sto sam radio ili je nesto slucajno?!
Ako si na F verziji, ništa čudno... to mu je mana (teže prepoznaje kucanje)...
na f sam! btw, ja imam F mjesec dana sigurno. mozda i duze. ni ne sjecam se kad sam radio pudate koliko je proslo! n t-mobile sam i update-am mob preko LG suitea...
i sta sad da radim sto se tice tog knock on?! pa po*izdit cu! do nedavno mi je radio, ne bas kako bi trebao, ali je radio! sad mi ne radi nikako! a knock off savrseno! :S
meni je ovo upalilo dok sam imo lg g2
meni je ovo upalilo dok sam imo lg g2
Pa ti si KRALJ! Imas PIVO!!!
Hvala!
vidim da svi pricate o F verziji da je izasla il da je vec duze imate, pa mi nije jasno kak ga meni nece ponudit. Imam D verziju, nit preko IMEI-a ni prek LG soft-a nema novije verzije od D.
i koje su prednosti u F-u? jesu ukljucili opciju da mozes birat u kojim aplikacijama ce raditi immersive mode?
Kod mene je još uvijek prisutna d verzija. Kupio sam telefon 2.7 i odmah sam dobio apdejt na d verziju i otada ništa. Kada idem preko kompjutera on također pokazuje da nema novih apdejtova.
Kod mene je još uvijek prisutna d verzija. Kupio sam telefon 2.7 i odmah sam dobio apdejt na d verziju i otada ništa. Kada idem preko kompjutera on također pokazuje da nema novih apdejtova.
tak i kod mene, mob kupljen u 5mj ove god, na Vip-u je, odma dobio par nadogradnji (4.4.2 i D verzija) i to je to.