Trojba !
Trenutno imam PHILIPS https://www.philips.hr/c-p/65OLED707...led-android-tv
Uzeo bi veći TV, znam da odlazim s OLED-a na LED ali ne izgleda to toliko lošije.
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000711857
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000673443
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000673447
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovdje sam čita za OLED-e, svašta su ljudi pisali, plašili druge da nisu baš trajni, uzeo sam LG C2, dvije godine, bez problema. A radi tv 16h na dan. Nitko ne pazi na njega ni ništa. Nikakva slika zapečena, brdo HDR-a, učestale igrice na PS-u. Uređaj radi tip-top.
Ne vjeruj svemu sto procitas ;)
Trojba !
Trenutno imam PHILIPS https://www.philips.hr/c-p/65OLED707...led-android-tv
Uzeo bi veći TV, znam da odlazim s OLED-a na LED ali ne izgleda to toliko lošije.
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000711857
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000673443
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000673447
Uh bio bi to velik pad vjerojatno, pogotovo s prva dva jer nemaju ni funkciju gašenja zona što je velika razlika naspram OLED-a bilo kakvog.
TCL C6K još nekako iako je i on tek ulaznica u miniLED svijet sa 420 zona gašenja i navodno 1000 nita max svjetline ali mislim da neće uspjeti nadomjestiti razliku naspram OLED-a sa 650, bar meni nije kad sam probao TCL Q9B.
TCL C6K ima rtings test dosta loš, ne postigne dobru svjetlinu u pravim HDR scenama tako da obavezno isprobati prvo i očekivati osjetan pad u kvaliteti.
Pozdrav svima,
trebam savjet oko kupnje televizora za roditelje pa bih volio čuti vaša mišljenja. Dvoumim se između Hisense U7Q Pro i TCL C7K, oba u veličini 55 inča. Otvoren sam i za druge prijedloge u tom cijenovnom rangu.
Televizor bi se većinom koristio za klasične dvbt programe, nešto YouTubea i USB filmova, bez gaminga. Bitno mi je da ima dobru sliku, solidan zvuk i bilo bi dobro i a1 xplore tv aplikaciju.
Hvala unaprijed na savjetima!
0 | Hisense u7q pro |
---|---|
13 | Tcl c7k |
0 | Nešto drugo |
Malo se protegni pa uzmi ovo
Bit češ full zadovoljan s telkom, ja imam c855 u 75" a prije sam imao Philisa OLED-a i full sam zadovoljan.Crna i kontrast su odlični , ima Google tv sustav koji je full brz i nema šta nema od aplikacija za raziku od Vide na Hisense , igre na PS-u izgedaju odlično a svjetlina mu je top
Haha kako da se čovjek protegne sa 700 na 2000€?
Mislim, i ja bih roditeljima uzeo barem 75" da se ne naprežu ali treba biti realan a ovim "protegni se". To znači ono, 20-50% više, ne 190% više :D
Donekle nevezano za temu: jel bolje tv box od A1 (motorola mislim) ili njihova a1 xplore tv aplikacij?
Koje su prednosto boxa a koje aplikacije?
Ne znam konkretno za a1 ,ali onako općenito u 99% slučajeva je tv aplikacija bolja od boxa , jedan daljinski , nema bespotrebnih dodatnih uređaja, kabela, bolja slika jer procesori slike ugrađeni u televizore su puno bolji nego sto je to slučaj za one ugrađene u boxove, (pogotovo ove što operateri dijele gdje se ugl radi o prepakiranim kinezima upitne kvalitete i uglavnom zastarjelim i hardverski slabim)
Prednost boxa bi po meni bila samo android i instaliranje drugih aplikacija (ako se uopće radi o android boxu i kome bi to bilo važno)
Ne znam konkretno za a1 ,ali onako općenito u 99% slučajeva je tv aplikacija bolja od boxa , jedan daljinski , nema bespotrebnih dodatnih uređaja, kabela, bolja slika jer procesori slike ugrađeni u televizore su puno bolji nego sto je to slučaj za one ugrađene u boxove, (pogotovo ove što operateri dijele gdje se ugl radi o prepakiranim kinezima upitne kvalitete i uglavnom zastarjelim i hardverski slabim)
Prednost boxa bi po meni bila samo android i instaliranje drugih aplikacija (ako se uopće radi o android boxu i kome bi to bilo važno)
Kod A1 je drugačija situacija jer na njihovom prijamniku slika ide kroz koaksijalac i tu je slika preko koaksijalca bolja u svim pogledima nego preko aplikacije.
Koaksijalac će uvijek davati bolju sliku nego klasični IPTV, pa makar taj TV imao najbolji mogući procesor za slike.
Uvijek je bitniji izvor slike nego hardverske specifikacije, bez dobrog izvora djabe sve ostalo.
Kod A1 je drugačija situacija jer na njihovom prijamniku slika ide kroz koaksijalac i tu je slika preko koaksijalca bolja u svim pogledima nego preko aplikacije.
Koaksijalac će uvijek davati bolju sliku nego klasični IPTV, pa makar taj TV imao najbolji mogući procesor za slike.
Uvijek je bitniji izvor slike nego hardverske specifikacije, bez dobrog izvora djabe sve ostalo.
Sad me ubi.... Znaci nije istina da se slika sa nadzorne kamere moze povecati 5000 puta i izgleda kao 8k sa HDR? Kako to onda Horatio Cain radi ;)
Btw ne pišem napamet, imao Iskustva sa boxom, sad koristim trenutno Ci modul koji ide preko coaxa i eon app koji ide wifi-em i slika je bukvalno identična na istim postavkama, kako to objasnjavas?
@ posmatrac ????
Btw ne pišem napamet, koristim trenutno Ci modul koji ide preko coaxa i eon app koji ide wifi-em i slika je bukvalno identična, kako to objasnjavas?
@ posmatrac ????
Nije mi namjera ulaziti u rasprave, ali slika preko "direktnog" izvora i IPTV-a nije i ne može biti identična.
Možda ti ne vidiš razliku, ali ona svakako postoji.
Ako si ti zadovoljan s time i misliš da nema nikakve razlike, tko sam ja da tebe uvjeravam u nešto drugo
Bok ekipa. Trenutno je na akciji lg oled 65c31 u pevex-a za clanove 1100€. Da li je to okej cijena ili preporucujete nesto drugo?
IPTV je užasna slika i to nisam mogao gledati . Aplikacije na modernim LG televizorima tipa HRTi , fantastična slika isto kao i ostali FHD streamovi Netflix , HBO.

IPTV je užasna slika i to nisam mogao gledati . Aplikacije na modernim LG televizorima tipa HRTi , fantastična slika isto kao i ostali FHD streamovi Netflix , HBO.
Evo TV je zapeo na 480p i slika je katastofa za današnje standarde
No znam da me patila ta užasna rezolucija kanala.

Kad već spominjete EvoTV, može li se uopće od T-Com-a dobiti CI modul? Koliko vidim na stranici, spominju svugdje samo prijemnik, a to bih htio izbjeći.
Vidim da ljudi prodaju te module na njuškalu, može li se tako kupiti pa registrirati/koristiti kod njih?
U vezi Ci modula, kod mene je telemachov i izvor je 1080i ( osim par nevažnih lokalnih koji su zapeli u 90im) , i ima jedan SK u 4K i eurosport4k. Slika odlična i preko njega gledam sve live jer je najmanje kašnjenje. Još da ima i zaustavljanje i vraćanje ojhaa gdje bi mu bio kraj 😀
Telemach ima DVB-T? Mislio sam da to samo EVOTV/T-com nudi.

Jos kad ne bi imao ono smece od one connect boxa bilo bi super

Ekipa trenutno imam već 7 godina star Sony KD-65XD7505B i bazni PS5.
Imam u planu uskoro kupiti PS5 PRO, a sobzirom da moj trenutni tv ne podržava 120hz niti vrr što predlažete za novi tv?
Da odmah napomenem da za OLED nemam para, da li bi neki hisense ili tcl od 65 do 75 incha i do maksimalno 700e bio bolji od mojeg trenutnog sonija?
Ekipa trenutno imam već 7 godina star Sony KD-65XD7505B i bazni PS5.
Imam u planu uskoro kupiti PS5 PRO, a sobzirom da moj trenutni tv ne podržava 120hz niti vrr što predlažete za novi tv?
Da odmah napomenem da za OLED nemam para, da li bi neki hisense ili tcl od 65 do 75 incha i do maksimalno 700e bio bolji od mojeg trenutnog sonija?
Steta ne uparit pro model as oledom :)
Mozda pricekaj black friday pa upecati nekakav LG OLED B serije
Naravno bit će to solidan upgrade.
Jedino do 700e je TCL 65C6K koji nije nešto vau s obzirom da za 60e više ima Hisense U7Q ili oko 830-850e u izbor dolaze još bolji Hisense 65U7Q Pro ili TCL 65C7K pa ako je moguće ići na njih, odlično.
Na tvom mjestu bih isprobao uživo C6K i U7Q pa na temelju toga odlučio.
Vidjeti koliko su brzi/usporeni u sustavu, usporedio svjetlinu i local dimming (koliko god bude moguće u jako osvjetljenoj trgovini).
Naravno bit će to solidan upgrade.
Jedino do 700e je TCL 65C6K koji nije nešto vau s obzirom da za 60e više ima Hisense U7Q ili oko 830-850e u izbor dolaze još bolji Hisense 65U7Q Pro ili TCL 65C7K pa ako je moguće ići na njih, odlično.
Na tvom mjestu bih isprobao uživo C6K i U7Q pa na temelju toga odlučio.
Vidjeti koliko su brzi/usporeni u sustavu, usporedio svjetlinu i local dimming (koliko god bude moguće u jako osvjetljenoj trgovini).
Što kažeš na HISENSE 65E7NQ PRO za 480€?
ako se možeš pružit još malo, ja sam upravo naručio c4 55'' na pevexu za 840e na akcijskoj cijeni + 10% popusta kad instaliraš pevex aplikaciju za mob
imaš i još jeftiniji PHILIPS 55OLED769/12 također na akciji i s popustom za aplikaciju te izađe 800 eura
btw., ekipa, jel za c4 55'' ok cijena spomenutih 840 eura?
pogotovo jer tv 99% vremena gledam navečer pa mi svjetlina nije bitan faktor, a i inače mi je napola zamračena soba