Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.680.713
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
ivanoman kaže...
axos kaže...

Stigao NZXT Noctis 450. Stvatno je sexy.

Moram priznat da izgleda svemirski!

Ako koga zanima kratka recenzija, nije problem.

15 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

A ako koga zanima kupiti bijelog Noctis-a nek se javi na pm...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav svima.

Nema nekog dijela podfuram gdje bi ovo mogao uvrstiti pitanje, pa je najblize ovdje. 

Imate li iskustva sa CM SickleFlow 120mm ventilatorima. Imam veoma jeftinu ponudu (x2 + x1 200mm) za nekih 13€ NOVI.

Ali na internetu sam procitao da kod nekih lezajevi su ubrzo riknuli, onda elise udara od zastitni dio ventilatoa i slicno.

Da li su u pitanju samo los uzorak, ili je problem sa citavom serijom.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MrRango kaže...

Pozdrav svima.

Nema nekog dijela podfuram gdje bi ovo mogao uvrstiti pitanje, pa je najblize ovdje. 

Imate li iskustva sa CM SickleFlow 120mm ventilatorima. Imam veoma jeftinu ponudu (x2 + x1 200mm) za nekih 13€ NOVI.

Ali na internetu sam procitao da kod nekih lezajevi su ubrzo riknuli, onda elise udara od zastitni dio ventilatoa i slicno.

Da li su u pitanju samo los uzorak, ili je problem sa citavom serijom.

Hvala unaprijed.

Tema za ventilatore je tu. A taj ventilator nije ništa posebno. Nebi ga koristio za hlađenje kućišta. Možda za cpu hladnjak ili radijator. Sleave ležaj koji ne smije biti vodoravno i ima malu trajnost. I srednja žalost omjer protoka zraka i buke. Ali koliko para toliko i muzike. Jedan vrhunski ventilator i sam može koštati više od toga.

12 godina
neaktivan

Da, nakon sto sam objavi opost, uvidjeo sam da sam slucajno promasio naslov teme kad sam trazio.

Ma znam da to nisu neki kvalitetni ventilatori, ali bas kao sto kazes koliko para, toliko muzike.

Nemam bas nekih zahtjeva sto se tice buke, ili da imam optimizovan protok zraka u kucistu.

Samo me interesuje da li je u pitanju serijska greska, da li je ko imao problema sa njima, jer sam prije 2-3 godine kupio obicne CM ventilatore od nekih 6€ i sa njima nemam problema.

Uglavnom, cilj mi je da sto jeftinije prodjem sa troskom, jer trenutno imam jedan naprijed koji uvlaci zrak u kuciste 120mm(Enermax, model ne znam) i sa strane jedan 80mm koji isto tako uvlaci zrak. Na vrhu dva 120mm i pozadi jedan 120mm koji izvlace zrak iz kucista,pa bi to malo rasporedio, ubacio dva naprijed, ove jedne zamijeno, i malo to iskombinovao.

12 godina
axos kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=322&jumpto=5140679&sort=asc&view=flat 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2016 0:34 (roby27).
14 godina
roby27 kaže...
axos kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=322&jumpto=5140679&sort=asc&view=flat 

Stiže CPU za koji dan pa će se onda sve slagat

9 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Sto mislite o DeepCool Kendomen TI (379 kn)?

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Dobro kuciste, mislim cak i novi best buy 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Koje kuciste da izaberem do 35e

0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Planiram si uzeti kroz mjesec dana MSI RX480, a pošto u moj Corsair 240 očito neće stati, uzeo bih si neko midi kuciste, što manjih dimenzija, ali da može podržavati ATX matične i dotičnu grafičku, odnosno grafičke do nekih 150mm barem. 

Trenutno mi je prvi izbor Zalman Z9 Neo, ali me zanima do tak 500kn, naravno, može i za manje novaca, dali ima još koje, čisto da si malo usporedim.

Uvijeti, znači da stanu grafičke do visine cca 140-150mm, da ima clear side panel, da nije neko gamersko i agresivnog dizajna i da je što manjih dimezija unatoč tome što je midi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zasto ti nebi stala? Gaming X je dugacka 276mm tebi kuciste podrzava gpu do 290 mm.

14 godina
Nije duzina problem, nego visina. Nebi mogao zatvoriti stranicu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Poz, malo sam lurkao temu i zanima me dali je Z3 plus best buy do 400 kn ili mozda da uzmem oni Deepcool? Imam i5 2500k sa evo212 i 280x. evo je 157mm ako se ne varam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Za 400kn bi gledao nesto od ovoga, oboje imaju podrske za vodeno hlađenje, 140mm ventove, bolje sređen airflow, vise mjesta za cable mangment i nesto su bolje građe tj terzi su od z3 itd :

DeepCool Kendomen TI sa njime dobijes i 5 ventilatora.

MS FALCON PRO imas i domacu video recenziju pa si pogledaj 

.

Za 500kn ovo SHARKOON DG7000

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 10:46 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Postoji li netko na forumu tko ima ili zna nekog tko ima MS Kućište Black Widow. Znam da ih je par slikalo to kućište na temi Slike hardvera, ali ne mogu više naći te postove..

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Sta te zanima? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Sve, dimenzije, kvaliteta izrade, sveukupna težina, prigušuje li šta zvučna izolacija i možda usporedba s nekim drugim kućištem.

I naravno airflow, provlači li kaj zraka kada je zatvorena prednja stranica.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 13:33 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ok je kuciste ali ima nekih djecjih bolesti kao sta su manjak reset buttona, samo dva mjesta za HDD, low end dust filter ispod napajanja (obicna mrezica), nema ugrađenu gumu kod rupa kroz koje se provlace kablove da ih bolje sakrije, i neda se izvaditi kavez od optike.

Airflow, građa i ostalo je ok, ali nije na nivou kao kod TT F31 i Fractala define S, vide su tu određene razlike u kvaliteti i zasto su ova dva svijetsko ime. 

Zaboravio sam napisati i da ne podrzava 360mm radijatore.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 14:08 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jesi ga imao..?

12 godina
odjavljen

Evo ti gotovo identično kučište, samo dr ime i vanština:

Gaming 983B - Silent Interceptor

skorvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
11 godina

Nah, ne smije imat otvor niti sa jedne strane osim straznje i sprijeda za usis.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 14:27 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Jesi ga imao..?

Radio sam sa njime ;)

11 godina

Izgleda mi kao spoj Fractal Define R5 i Corsair 400Q, 2 kucista koja mi se najvise svidjaju, ali 400Q mislim da je najbolje performans silent kuciste na trzistu ispod 100 eura/dolara + ne trebaju mi nikakva mjesta za HDD ni optiku. Ovo gledam kao jeftiniju alternativu, ako necu imat para, sto je lako moguce..

Jesi testirao mozda sta s tim kucistem (buka, temp, odokativno, ako nist) ili si samo slagao konfu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 15:13 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Nisam imao vremena puno testirati, airflow je onak, postojan nista posebno, vise tu utjece i to sta mu rebra sa strane nisu izrezana duz cijele visine pa nema tolki dovod zraka za usis kao navedeni. Dobra stvar ti je sta ima jako puno mjesta za kablove, em ih mozes sakrit ispod kaveza od napajanja, em imas puno mjesta iza maticne.

Corsair 400Q isto nije neko kuciste, samo naizgled izgleda dobro, kada ga bolje provjeris vidi se da se tu moglo puno bolje izvuci u vezi prostora i funkcija unutar kucista da se samo 10 posto vece kuciste napravilo d asve dođe na svoje. Ovako mjesta za cable managment imas na kapaljku i moral bus sa nogom zatvarat stranicu, isto tak i imas restrikcije kod vodenog na vrhu jer ako ides na 240mm radijator moras imat low profil RAM da ti radijator moze stat, i onaj kavez kod napajanja dole je isto samo smetnja a to je dobro objasnjeno zasto kod OC3D recenzije da ja sada ne tupim previse.

EDIT:

E da i prednja stranica mu se komplicirano skida.

Evo ti video o cemu pricam tu je decko sve lijepo objasnio i pokazao pa si pogledaj 

I dalje je kuciste bez premca do hiljadu kuna Thermlatake F51, fakat nema mane.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 15:43 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Corsair 400Q/C je vrlo dobro kompaktno ATX kuciste, sto se tice temperatura i buke te je u razini nekih vrlo dobrih i skupljih kucista:

http://www.anandtech.com/show/10276/the-corsair-carbide-400q-case-review/4 (tu su napisali i kolko je smanjio dB:)

http://www.kitguru.net/components/cases/leo-waldock/corsair-carbide-400q-review/

Jedina stvar koja mi smeta je nezgodno otvaranje prednje stranice i naravno cijena. Doduse, vratio bih jedno 100kn nazad prodajom stock ventova.

Ne volim takve videje niti ijedan video koji fokus cijeeelog kucista stavlja na hebeno vodeno hladjenje kao da ostatak svijeta nikada nije koristio obicni zracni hladnjak. Na sluzbenoj stranici mu lijepo pise da vodena ne idu sa gornje strane, ali on je pametan nasao uzet vodeno od 230 eura i stavit ga bas sa gornje strane i onda mu je kuciste krivo sto je retardiran.. OC3D je postao isti lik, 10min recenzije svakog kucista posveti tome gdje bi moglo i koje vodeno stati te opcenito previse prica, nikakvi grafovi ni usporedbe, samo pol sata svaki video prica o svojim dojmovima. Nasao si po meni 2 najgora primjera reviewa tog kucista..

Uglavnom, mene ne muci hoce sta stati, ne idem na vodeno (a i da idem stavio bi ga naprijed, ne vidim tu nikakav problem, kao niti sa HDD kavezom), nego bi htio da ne bude kompromisa na hladjenju radi toga sto je silent kuciste. Znam, onda imam i TT F51, Fractal R5, BeQuiet, ali svi nisu puno bolji kaj se temperatura tice, a imaju cijeli prednji dio za optiku, HDD/SSD kaveze koja mi ne trebaju jer cu imat samo SSD.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 15:52 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ja tebe ne kuzim, jednostavno kuciste ima previse mana i to je to, sta tebi ima smetat recenzija koja je realno snimljena i predstavljena. Thermlatake F51 ga potuce u svim poljima, oces airflow, zvucna izolacija, prostor, cable managment, pozicije i mogucnosti vodenog, sve.

Uostalom F51 je modularan skroz po pitanju kaveza, apsolutno svaki se moze izvadit van, a HDD i SSD mozes sa straznje strane stavit, i u tom slucaju napravis airflow kao ja sa 3 x 140mm za upuh i jedan 140mm za ispuh, vrh ne diras ako imas zracno.

Dobijes dust filtere apsolutno na svim mjestima, kuciste je pristupacno i lako se radi sa njime, a prednji panel se skine dok si reko keks, samo ga lagano povuces naprijed i to ej to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 15:57 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

Hahahah, jesi se uvrijedio čim sam F51 spomenuo.

Učinilo mi se da sam linkao i hardwarelux, ali mi promaknuo:

http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/gehaeuse/37756-das-schallgedaemmte-corsair-carbide-series-400q-im-test.html?start=5

Kao što sam napisao, ta poznata prostranija kućišta nisu puno bolja, a smanjenje buke je tu negdje. Ventovi na 5V me ne brinu jer em što neću ništ kontrolirati 5-7-12V, nego PWM, em što ću maknut stock ventove koji vjerojatno i najviše utječu na sve rezultate testova kućišta.

Kužiš da se kod Fractala R5 i TT F51 plaćaju ti kavezi, nije za džabe, a onda ja to fino maknem, stavim u kutiju i nikad ponovno vadim. Ljepše mi je kompaktnije kućište bez toga + ventovi su bliže komponentama pa eto koji stupanj manje radi toga.

S prednje strane ne vidim baš funkciju onog najdonjeg ventilatora koji obično hladi HDD kavez i malo dovodi hladnog zraka grafi, dosta su mi 2x 140mm gore i po sredini naprijed. Dust filter me briga sa gornje strane, ionak neću ništa koristit s gornje strane..

Znači ne smetaju me mane 400Q, osim prednjih vratiju, ali s obzirom da nemam puno prašine u sobi to bih čistio rijetko, ionako imam kompresor za usisavač pa bi prašina valjda lako izašla van, ako bi isisao s unutarnje strane prema van.

Cable management xD To mi je još i gušt potrudit se da malo posložim, ne smeta me par milimetara manje mjesta sa stražnje strane.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 16:19 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Hahahah, jesi se uvrijedio čim sam F51 spomenuo.

Učinilo mi se da sam linkao i hardwarelux, ali mi promaknuo:

http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/gehaeuse/37756-das-schallgedaemmte-corsair-carbide-series-400q-im-test.html?start=5

Kao što sam napisao, ta poznata prostranija kućišta nisu puno bolja, a smanjenje buke je tu negdje. Ventovi na 5V me ne brinu jer em što neću ništ kontrolirati 5-7-12V, nego PWM, em što ću maknut stock ventove koji vjerojatno i najviše utječu na sve rezultate testova kućišta.

Kužiš da se kod Fractala R5 i TT F51 plaćaju ti kavezi, nije za džabe, a onda ja to fino maknem, stavim u kutiju i nikad ponovno vadim. Ljepše mi je kompaktnije kućište bez toga + ventovi su bliže komponentama pa eto koji stupanj manje radi toga.

S prednje strane ne vidim baš funkciju onog najdonjeg ventilatora koji obično hladi HDD kavez i malo dovodi hladnog zraka grafi, dosta su mi 2x 140mm gore i po sredini naprijed. Dust filter me briga sa gornje strane, ionak neću ništa koristit s gornje strane..

Znači ne smetaju me mane 400Q, osim prednjih vratiju, ali s obzirom da nemam puno prašine u sobi to bih čistio rijetko, ionako imam kompresor za usisavač pa bi prašina valjda lako izašla van, ako bi isisao s unutarnje strane prema van.

Nisam se ja uvrijedio nego ti kazem na vrijeme nema se sta uspoređivati F51 sa 400Q, F51 je svemirski brod za njega, dosta veci, 4.5Kg tezi (8.2 vs 12.7kg), dust filteri na svim mjestima, modularnost, prostor, izrada čelik.

Ovo za manje kuciste i to da sta su ventovi blize grafi je grafa hladnija se gadno varas. Vece kuciste ce uvijek biti bolje jer ce se toplina generirati u vecem prostoru i vise siriti i brze izlaziti a nebiti nabijena u malom prostoru i samim time ciniti kuciste jos toplijim. Bas je frend uzeo Pahnteks enthoo midi i imo je sa r9 290 tri-x temperature na 80, meni nisu sa 390 isle iznad 73.

Uostalom F51 je ja mislim jos jeftiniji od 400Q tak da to kaj si ti sa F51 u toj cijeni dobio i kaveze za optiku i kaveze sa masu mjesta za HDD-ove je samo plus, a po potrebi ih nemoras ni koristiti.

Problem je sta ti sve mane tog Corsaira uzimas tek tako, i vidim d ati nema smisla nesto objasnjavati kada ti to kuciste ionako usprkos svega planiras kupiti pa si zato i sve njegove mane olako prastas.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice