Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Vodič za odabir kućišta

Da, te plastike na dust filteru ima previse po mom skromnom misljenju. Mogli su to rjesit sa najobicnijom mrezom koja ima malo plastike da ju ucvrsti. Vidis, cak si i ti kupio nove filtere, znaci da te ipak malo smetalo :) Koji dio kod Fractalovog dust filtera je gust? Mreza bas i ne blokira zrak.

9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Da, te plastike na dust filteru ima previse po mom skromnom misljenju. Mogli su to rjesit sa najobicnijom mrezom koja ima malo plastike da ju ucvrsti. Vidis, cak si i ti kupio nove filtere, znaci da te ipak malo smetalo :) Koji dio kod Fractalovog dust filtera je gust? Mreza bas i ne blokira zrak.

Nije mene to smetalo, stva rje u tome sta prednji dust filter nije dovoljno velik za 3 x 140mm venta naprijed, dovoljan je za samo dva. Fractalovi dilteri imaju gustu mrezu to i ptice na grani znaju.

12 godina
Lucidius kaže...

...sa time da Fractali uopce nemaju gornji dust filter.

kako koji

btw. jasno se vidi i koliko dobro dođe gornji filter

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ovo tvoje izgleda ko otirac za noge, uglavnom dobro dođe gornji filter, prasina uvijek nađe svoj put pogotovo kada je komp ugasen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Ovo tvoje izgleda ko otirac za noge, uglavnom dobro dođe gornji filter, prasina uvijek nađe svoj put pogotovo kada je komp ugasen.

jbga, to je tako kad godinu dana ne čistiš kućište

znam, znam, sram me bilo

but jebiga kad me staro kućište napatilo s čišćenjem prašine na mjesečnoj bazi, pa me mrzi čistiti i ovo

a realno niti nemam potrebe, osim istuširati prednji filter tu i tamo radi airflowa

14 godina
Vodič za odabir kućišta
The_Fichek kaže...

Vidis, cak si i ti kupio nove filtere, znaci da te ipak malo smetalo :) Koji dio kod Fractalovog dust filtera je gust? Mreza bas i ne blokira zrak.

Lik hvali kućište na sva zvona, a izmjenio ga je dosta u odnosu na tvorničko stanje, LOL.

Lucidius kaže...

A i dobro dođe da ti slučajno prašina ne bi prebjegla, tako da uvijek može ostati na tvojim komponentama.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 19:20 (Valentin17).

1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Pa normalno da hvalim, neznam u kojem elitnijem gaming RIG-u dans stoje stock ventovi, to se odma vadi i stavlja na stranu a kupuju se posteni ventovi. Dust filteri ne igraju preveliku ulogu bar na mom kucistu zato jer meni ni sa custom filterima nije razlika veca od 2 stupnja na komponentama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Pa normalno da hvalim, neznam u kojem elitnijem gaming RIG-u dans stoje stock ventovi, to se odma vadi i stavlja na stranu a kupuju se posteni ventovi. Dust filteri ne igraju preveliku ulogu bar na mom kucistu zato jer meni ni sa custom filterima nije razlika veca od 2 stupnja na komponentama.

To logikom mi je bolje uzeti neko jeftinije i koliko toliko kvalitetnije kućište i modati ga skroz na skroz, na taj način mogu izvući više i proći jeftinije.

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

To logikom mi je bolje uzeti neko jeftinije i koliko toliko kvalitetnije kućište i modati ga skroz na skroz, na taj način mogu izvući više i proći jeftinije.

Ma ko te pita sta kosta kad slazes high end konfu. Uzmi jos na to da kuciste kad jednom uzmes kak se spada ne mjenjas ga barem 5 godina, jos pogotovo ako ga modas kako tebi pase.

EDIT:

Realno danas se kucista od 600-700kn nadalje ni ne isplate modati jer vec imas sve kako se spada od zvucne izolacije, do prozora, dosta mjesta za ventove, za vodeno, jedino se isplati promjeniti ventove i eventualno dust filtere ako se bas ide na full performanse. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 20:01 (Lucidius).
12 godina
Lucidius kaže...

...neznam u kojem elitnijem gaming RIG-u dans stoje stock ventovi, to se odma vadi i stavlja na stranu a kupuju se posteni ventovi. Dust filteri ne igraju preveliku ulogu bar na mom kucistu zato jer meni ni sa custom filterima nije razlika veca od 2 stupnja na komponentama.

npr. phanteks ili be quiet?

EDIT:

nanoxia, in win, lian li, cooltek...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 20:03 (picajzla0707).
9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže...

...neznam u kojem elitnijem gaming RIG-u dans stoje stock ventovi, to se odma vadi i stavlja na stranu a kupuju se posteni ventovi. Dust filteri ne igraju preveliku ulogu bar na mom kucistu zato jer meni ni sa custom filterima nije razlika veca od 2 stupnja na komponentama.

Phanteks ima ok ventove ali su glasni, vidio na svoje oci, Be quiet su ok ventovi ko slaze silent konfu, za airflow i performans konfe nisu bas nesto. Stvar je u tome sta opet dobijes samo 2 komada, tako da trebas opet dokupiti jos barem 2 venta, plus ako vec ides oces da je konfa stvarno tiha onda kupis jos dva komada za hladnjak, bilo vodeno ili zracno.

12 godina
Lucidius kaže...
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže...

Phanteks ima ok ventove ali su glasni, vidio na svoje oci, Be quiet su ok ventovi ko slaze silent konfu, za airflow i performans konfe nisu bas nesto. Stvar je u tome sta opet dobijes samo 2 komada, tako da trebas opet dokupiti jos barem 2 venta, plus ako vec ides oces da je konfa stvarno tiha onda kupis jos dva komada za hladnjak, bilo vodeno ili zracno.

a jbga sad, gdje god sam gledao recu phanteksovih kućišta (elitnijih, kako si naveo), radi se o izuzetno tihim ventovima

za ovo drugo, nekome je dovoljno i dva venta, ne ganjaju svi ekstreme

a i za hladnjak, ako ciljaš na tišinu uzimaš odmah nešto tiše poput noctue ili be quieta, pa nemaš potrebe mijenjat ništa

malo siluješ teoriju, mensčini

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže...
picajzla0707 kaže...
Lucidius kaže...

a jbga sad, gdje god sam gledao recu phanteksovih kućišta (elitnijih, kako si naveo), radi se o izuzetno tihim ventovima

za ovo drugo, nekome je dovoljno i dva venta, ne ganjaju svi ekstreme

a i za hladnjak, ako ciljaš na tišinu uzimaš odmah nešto tiše poput noctue ili be quieta, pa nemaš potrebe mijenjat ništa

malo siluješ teoriju, mensčini

Ma u recenzijama ti niko nece popljuvat ventove, niti ikad daju previse informacija o njima. Meni osobno su glasni ventovi od Phanteksa, a vjerujem da bi i tebi bili ako koristis jos tise ventove od mene. Sve je stvar kako baziras konfu, oces tiho kuciste sa sto manje ventova i komponentama male potrosnje bez nekih zamisli o SLI/CFX, ili ides na pravu gaming masinu, sa vodenim, debelim OC-om proca i grafe, mozda i dvije grafe, za sve ti je to potrebna sto hladnija unutrasnjost kompa, pogotovo ljeti i dva venta tu nemaju sta traziti, pogotovo ako zelis imat pozitivan tlak u kucistu i izbjegavati prasinu u konfi.

Noctua je ok, ali su im ventovi na hladnjacima ogavni i to je prvo zasto ju ja nikad nebi kupio, Be quiet je ok ali su im hladnjaci precijenjeni.

14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Prestani da baljezgas i trabunjas gluposti napamet ako neznas...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
9 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...
Lucidius kaže...

Prestani da baljezgas i trabunjas gluposti napamet ako neznas...

Meni se cini da jedino ti baljezgas, pogledaj prvo tehnicke specifikacije Bequiet ventova pa onda dođi pametovat, pre slab CFM i SP za neku ozbilniju konfu.

12 godina
Lucidius kaže...

Ma u recenzijama ti niko nece popljuvat ventove, niti ikad daju previse informacija o njima. Meni osobno su glasni ventovi od Phanteksa, a vjerujem da bi i tebi bili ako koristis jos tise ventove od mene. Sve je stvar kako baziras konfu, oces tiho kuciste sa sto manje ventova i komponentama male potrosnje bez nekih zamisli o SLI/CFX, ili ides na pravu gaming masinu, sa vodenim, debelim OC-om proca i grafe, mozda i dvije grafe, za sve ti je to potrebna sto hladnija unutrasnjost kompa, pogotovo ljeti i dva venta tu nemaju sta traziti, pogotovo ako zelis imat pozitivan tlak u kucistu i izbjegavati prasinu u konfi.

Noctua je ok, ali su im ventovi na hladnjacima ogavni i to je prvo zasto ju ja nikad nebi kupio, Be quiet je ok ali su im hladnjaci precijenjeni.

ma jbga sad, gledao sam i testove phanteks solo ventova (koje inače stavljaju na ta kućišta), baš zato jer se pripremam izmijeniti komplet ventova na svojoj kanti i svugdje su imali dobre kritike za tišinu

no ja sam se ipak odlučio za be quiet i to čekam silent wings 3

kažem, imaš i drugih kućišta pored phanteksa i be quieta gore sam nabrojao

jednostavno nisi u pravu da baš svi "elitni" gaming rigovi, odnosno kućišta nemaju dovoljno dobre stock ventove

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Jedino je problem sta je kod nas ponuda ventova ocajna, ali ako ti se ne trosi puno baci oko na ARCTIC F12 PWM CO Double Ball-Bearings Case Fan vrhunski hlade a prilicno su tihi, imao sam 4 komda u svojoj konfi prije nego sam otisao na Bitfenix spectre pro.

Ako se zelis isprsit baci oko na PC NB-ELOOP B12-1 Noiseblocker 12 cm ili jeftiniji BlackSilent Pro L-PL2R Noiseblocker 12cm

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Meni se cini da jedino ti baljezgas, pogledaj prvo tehnicke specifikacije Bequiet ventova pa onda dođi pametovat, pre slab CFM i SP za neku ozbilniju konfu.

Pogledao sam i tehnicke specifikacije ventova, imam te ventove, imam ozbiljnu konfu pa cu ti opet reci da trabunjas napamet na temelju nekih tehnickih specifikacija...Rade svoj posao jako dobro i pri tom su necujni pa cak i na high brzini...

9 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...
Lucidius kaže...

Pogledao sam i tehnicke specifikacije ventova, imam te ventove, imam ozbiljnu konfu pa cu ti opet reci da trabunjas napamet na temelju nekih tehnickih specifikacija...Rade svoj posao jako dobro i pri tom su necujni pa cak i na high brzini...

Nemora bit meni dobro sta je tebi dobro, mozes ti bit zadovoljan ako ti se nista ne pregrijava i tebi je mozda ok da ti je grafa preko 75 stupnjeva, meni je 70 stupnjeva gdje se zelim zadrzat, tako sam sa r9 390 klokanom imao temperature, to nema sanse da bi uspio sa Bequiet ventovima. Recimo trenutna gtx 1080 mi je na 55 do 60 stupnjeva klokana do full-a, a kolko vidim nekima ide i iznad 70.

EDIT:

Eto ja sam sa ovim ventovima skinuo 5 stupnjeva naspram ovih od Arctica F12 PWM PST CO koji su opet jaci osjetno od tih Bequiet koje ti imas.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 20:55 (Lucidius).
14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Nemora bit meni dobro sta je tebi dobro, mozes ti bit zadovoljan ako ti se nista ne pregrijava i tebi je mozda ok da ti je grafa preko 75 stupnjeva, meni je 70 stupnjeva gdje se zelim zadrzat, tako sam sa r9 390 klokanom imao temperature, to nema sanse da bi uspio sa Bequiet ventovima. Recimo trenutna gtx 1080 mi je na 55 do 60 stupnjeva klokana do full-a, a kolko vidim nekima ide i iznad 70.

EDIT:

Eto ja sam sa ovim ventovima skinuo 5 stupnjeva naspram ovih od Arctica F12 PWM PST CO koji su opet jaci osjetno od tih Bequiet koje ti imas.

Ne mora biti i bas iz tog razloga ne moras pricati za nesto sto tebi nije dobro da je u globalu lose ako nije...

Moja grafa rijetko kada ide preko 75 stupnjeva, a ako ide razlog su ostala 2 losija venta u kucistu + vodeno  koje zagrijava sve oko sebe puno vise nego zracno hladenje i zbog relativno prosjecnog hladnjaka na samoj grafi + njena potrosnja koja ipak ide i preko 250 W...

Ja nigdje nisam napisao da bi ti nesto uspio ili ne, ja samo kazem da ventovi kao stock ventovi od be quiet kucisa kao free ventovi su i vise nego dobri za razliku od nekih drugih stock ventova koji dolaze sa drugim kucistima i od nekih drugih ventova koje mozes kupiti u trgovinama do cca 40 kn...

Nazalost nemam love da kupujem jos extra dodatne ventove pa po tome ocjenjujem kakvi su ovi ventovi...Da imam uzeo bih sigurno jos neka 2 bolja od ovih i jos 2 bolja za vodeno pa bih onda mogao reci koliko je to bilo isplativo s obzirom na ulozeno, no to je drugi par cipela sto bi rekli...

A koliko si ti dao za te ventove?

Artic su mozda bolji, ali toliko osjetno bolji da ja idem davati dodatnih 130 kn za 2 venta ili preko 240 kn za ova druga 2 sto si linkao, ne hvala jer nije vrijedno ulaganja...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 21:37 (Tomo53nja).
12 godina
Uh, a ja isplanirao be quiet sw3 komplet i bez razmisljana cu zveknut 100+ eurica za njih
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...
Lucidius kaže...

EDIT:

Ne mora biti i bas iz tog razloga ne moras pricati za nesto sto tebi nije dobro da je u globalu lose ako nije...

Moja grafa rijetko kada ide preko 75 stupnjeva, a ako ide razlog su ostala 2 losija venta u kucistu + vodeno  koje zagrijava sve oko sebe puno vise nego zracno hladenje i zbog relativno prosjecnog hladnjaka na samoj grafi + njena potrosnja koja ipak ide i preko 250 W...

Ja nigdje nisam napisao da bi ti nesto uspio ili ne, ja samo kazem da ventovi kao stock ventovi od be quiet kucisa kao free ventovi su i vise nego dobri za razliku od nekih drugih stock ventova koji dolaze sa drugim kucistima i od nekih drugih ventova koje mozes kupiti u trgovinama do cca 40 kn...

Nazalost nemam love da kupujem jos extra dodatne ventove pa po tome ocjenjujem kakvi su ovi ventovi,  da imam uzeo bih sigurno jos neka 2 bolja od ovih i jos 2 bolja za vodeno pa bih onda mogao reci koliko je to bilo isplativo s obzirom na ulozeno no to je drugi par cipela sto bi rekli...

A koliko si ti dao za te ventove?

Artic su mozda bolji, ali toliko osjetno bolji da ja idem davati dodatnih 130 kn za 2 venta ili preko 240 kn za ova druga 2 sto si linkao, ne hvala jer nije vrijedno ulaganja...

Ne slazem se sa ovime da vodeno zagrijava sve vise nego zracno hlađenje. To jednostvano nije tocno zato jer vodeno izbacuje sav vruci zrak direktno van iz kucista a zracni hladnjak razbacuje dio vruceg zraka po kucistu.

Svoje Bitfenix spectre pro 140mm sam platio 131kn po komadu, a ovi od Noiseblockera sta sam linkao su silent ventovi koje sam predlagao picjzli posto on brije na tisinu.

14 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Ne slazem se sa ovime da vodeno zagrijava sve vise nego zracno hlađenje. To jednostvano nije tocno zato jer vodeno izbacuje sav vruci zrak direktno van iz kucista a zracni hladnjak razbacuje dio vruceg zraka po kucistu.

Svoje Bitfenix spectre pro 140mm sam platio 131kn po komadu, a ovi od Noiseblockera sta sam linkao su silent ventovi koje sam predlagao picjzli posto on brije na tisinu.

Imao si neki high end zracni hladnjak pa znas?

Sve je to super sto vodeno izbacuje vruci zrak direkto van iz kucista, ali jesi siguran za ovo sav? A sto radi pumpa, mozda i ona hladi dok radi? 

Pa taj zrak sto ga razbacuje zracni hladnjak sigurno nije zagrijan u toliko mjeri da zagrijava sve oko sebe vise nego vodeno + bolje da ima jos neki dodatni zrak nego da nema nikakav kao kod vodenog...U slucaju da trebas neki zrak da puse po pasivnim hladnjacima od fazne na ploci vodeno je tu banana ako nemas j... dobar vent na bocnoj strani kucista...

Eto, i ja da sada idem ulagati preko 250 kn za 2 komada da bi dobio 3-5 stupnjeva nize temperatura jednostavno je neisplativo kada ova 2 free uz kuciste odraduju i vise nego dobar posao...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 21:59 (Tomo53nja).
9 godina
protjeran
Tomo53nja kaže...
Lucidius kaže...

Imao si neki high end zracni hladnjak pa znas?

Sve je to super sto vodeno izbacuje vruci zrak direkto van iz kucista, ali jesi siguran za ovo sav? A sto radi pumpa, mozda i ona hladi dok radi? 

Pa taj zrak sto ga razbacuje zracni hladnjak sigurno nije zagrijan u toliko mjeri da zagrijava sve oko sebe vise nego vodeno + bolje da ima jos neki dodatni zrak nego da nema nikakav kao kod vodenog...U slucaju da trebas neki zrak da puse po pasivnim hladnjacima od fazne na ploci vodeno je tu banana ako nemas j... dobar vent na bocnoj strani kucista...

Eto, i ja da sada idem ulagati preko 250 kn za 2 komada da bi dobio 3-5 stupnjeva nize temperatura jednostavno je neisplativo kada ova 2 free uz kuciste odraduju i vise nego dobar posao...

Imao sam zracni hladnjak i sa njime je i temperatura grafe bila 4-5 stupnjeva veca, ja na svom vodenom imam push pull i siguran sam da sav zrak izlazi van iz kucista, a pritom ne bere vruci zrak od grafe i pritom dodatno grije proc. Vama sa FX-evima trebaju razno razne tehnike hlađenja, cak su vasm jos bolji hladnjaci koji imaju ventove okrenute prema ploci pa odma hlade i vrm i naponske sekcije na ploci, kod intela nisu potrebne takve điđe miđe.

11 godina
Lucidius kaže...
....

Koji tocno Phanteks i Be Quiet ventilatori???

10 godina
neaktivan
Pozdrav, zna li netko može li se nabaviti bočna stranica za TT Supressor F31 negdje. Imam trenutno desnu ( ako gledamo straga) prozirnu i htio bih punu kakva je na lijevoj strani. Hvala!
IF
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pošalji mail na službeni support.
16 godina
Vodič za odabir kućišta

Preporuka kućišta do 400 kn? 

Za oko mi je zapeo zalman z3 plus pa me zanima kakvo je kućište i dali su ventilatori glasni?

SVEMOGUĆI
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, kupio bi Kućište Thermaltake Chaser A71 za 1100 kn. 

Cini mi se dobro, zanima me da li netko mozda iz iskustva zna kakvo je?

I dali se ta  četiri ventilatora spajaju u matičnu ili dobivaju struju kroz spoj na kucistu?

Ako se svi spajaju u maticnu treba mi neka maticna koja to podrzava i koja je takoder dobra za overclock mog fx 8300.

Preporuke ?

Hvala !

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 14:51 (Bozanich).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Preporuka kućišta do 400 kn? 

Za oko mi je zapeo zalman z3 plus pa me zanima kakvo je kućište i dali su ventilatori glasni?

Za te novce bolje kućište se teško može pronaći. Ventilatori nisu pretjerano glasni samo kontroler podesi na "low",

kućište je ugodno za slagati, nema oštrih rubova, konstrukcija je i više nego solidna, unutra stanu i najduže grafičke kartice

te aftermarket hladnjaci za procesor do 160 mm visine, ukoliko se malo potrudiš možeš si jako dobro posložiti kabele unutar

samoga kućišta budući da ih bez problema možeš uz malo slaganja posložiti iza matične ploče.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice