Prvljenje kućišta

poruka: 4
|
čitano: 2.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pravljenje kućišta

Mene zanima jedno. Imam stari akvari i u njega bih htio ubacit svoj komp. Al me zanima kaku tekucinu oni sipaju da ne provodi struju. Ja sam nasao u jednom videu kako covjek sipa destiliranu vodu al neznam dal je to tocno. Pa molim za pomoc ako ko zna sigurno koja tekucina ide da mi kaze. Hvala unaprijed.

MZ
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 0:00 (Maki96).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prvljenje kućišta

Pitka voda je vodic zbog raznoraznih minerala, destilirana(i redestilirana) voda nemaju te minerale pa su slabiji vodici ili uopce nisu(ako se dobro sjecam kemije), ali cisto sumnjam da je to moguce, ko zna, imas neki link ili clanak

EDIT:

Pure water is a good insulator; but ... it is impossible to obtain a water without some ions. And water also absorb carbon dioxide from the air and trace impurities. Therefore water become electrical conductive. The conductivity is also dependent on temperatu-re.

Electrical conductivity of the "pure" water (Kohlrausch water): 0,055 microSiemens/cm at 25 0C.

Resistivity of the "pure" water (Kohlrausch water): 182 kiloohm.m at 25 0C.

Znaci destilirana voda je izolator s el. otporom 182 k oma pri 25stupnjeva c, u tekstu jos pise, da se u stvarnosti ne moze postici cista voda(h2o) osim u laboratorijima i da ce destilirana voda s vremenom postati vodic jer ce "upijati"   necistoce i ugljicni dioksid

na prvu ruku, moguce, ali kolko dugo??

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 0:17 (111Ante111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pravljenje kućišta

Evo ovdje je Linus lijepo sve objasnio.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
17 godina
Prvljenje kućišta

Mineralno ulje ti ide unutra. No meni to potapanje stvarno nema smisla. Jedino, kad ventovi mješaju ulje je prezakon za gledat xD

Više gledaš u to nego u monitor :D

Ali ono kak promijeniti RAM, stavit novu grafu, resetirat CMOS itd... Gurat ruke u ulje svako malo se mislim nikome neda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 16:46 (lllnuclearlll).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice