Nisi rekao koji je budžet pa ovako okvirno po komponentama bih stavio neki srednji rang napajanja s Gold učinkovitosti, a najtiše u tom rangu je:
Corsair RM650e (od 93 €; 5/7 god. jamstva) - recenzija
Nisi rekao koji je budžet pa ovako okvirno po komponentama bih stavio neki srednji rang napajanja s Gold učinkovitosti, a najtiše u tom rangu je:
Corsair RM650e (od 93 €; 5/7 god. jamstva) - recenzija
asrock steel legend 850w ili be quiet power zone 2 850w?? Kupujem lokalno tako da su mi ovo dvije opcije uz corsair rm850x koji je ipak 30+ eura skuplji ali ga nisam otpisao jer je ipak kvalitetniji od ova dva nabrojana. al me ipak zanimaju te dvije opcije
Vjerojatno ne bi pogriješio s niti jednim od ta dva, ali dao bih prednost be quiet!-u. FSP ima malo bolji renome u proizvodnji platforme nego HEC, a i za be quiet! bih rekao da traži bolje standarde kvalitete od ASRocka i podrška je vjerojatno isto tako bolja (za slučaj da naše trgovine zakažu...). Evo i još neke prednosti koje bih izdvojio za jedno i drugo napajanje:
Power Zone 2
+ pasivni način rada ventilatora šireg raspona opterećenja (+ veći vremenski razmak između paljenja i gašenja ventilatora -> manje iritantne/neugodne buke)
+ kvalitetan ventilator (Pure Wings 3)
+ određeni kablovi su veće debljine
+ bolja učinkovitost
Steel Legend
+ kraća duljina kućišta
+ svi japanski kondenzatori
+ prekidač za odabir načina rada ventilatora (pasivni + aktivni / samo aktivni).
Ako mislimo na jednaku trgovinu (Links), be quiet! je 5 € jeftiniji pa je i to prednost, a i ASRock je dosta skup u Linksu jer ga je u drugim trgovinama moguće pronaći za nekih 15 - 20 € manje.
Čisto informativno, na njemačkom Amazonu ima NZXT C850 ATX 3.1 (bijeli) za 141 € uz besplatnu dostavu, a on ima vrlo sličnu platformu kao i Corsair RMx pa je dobra kupnja. Imaju i crni, ali trenutno piše isporuka za 1 mjesec pa je pomalo upitno hoće li ga zaista moći isporučiti.
Recenzije / testovi:
Hvala. I da links je u pitanju i evo baš od danas i imaju akcije za corsair napajanja i rm850x je 165e. Tako da ce bit možda on a ako ne onda power zone
edit: sad vidim da je u pitanju shift varijanta a to mi ne odgovara baš. premali prostor između napajanja i vratiju kucista.
Power Zone 2 je također Atx 3.1 standard,ja sam ga uzeo prije neki dan ali model od 1000w,najjači za ovaj model napajanja
Napajanje je vrhunsko nema šta,garancija od 10 godina također odlično
Samo mi smeta meni osobno nakon nekog vrimena kada se igra vent se ne pali uopće dok ne dođe do neke određene temp,kasnije pali vent dosta jako i glasno iako to traje 2 sekunde.Možda prođe nekih par min dok opet ne upali vent da se čuje al ne znan nisam siguran koliko točno
Prva dva dana mi je bilo malo čudno i neobično ali več sam se nakvika tako da više ne obraćam pažnju na to,ako se odlučiš za ovo najapanje mogu ti reč da je vrhunsko i da sa njim definitvino nećeš pogriješiti,eto nadam se da sam barem malo pomoga