Crko kondić i ispravljač u PSU.
E sad - pošto je to napajanje očito preslabo za moju konfu (Athlon XP 1.7GHz, 640MB RAM, X1650) sa svojih 192W na +12V railu, jeli se isplati uzeti jači model od ova dva?
- LC Power Office 420W - 180W na +12V railu, jos slabije od Codegena, ali je li kvalitetnije? - 160Kn
- LC Power Office 500W - 360W na +12V railu, drzi jedno 3 X1650, vjerujem. (iako nemogu u CF
) 210Kn
Daj ne fantaziraj, sličnu konfiguraciju sam godinama vrtio na 300 W noname napajanju.
Fakat su vam reklame isprale mozak.
Potrebe za stvarno jakim napajanjima nema osim ako ne koristiš struje gladne grafičke kartice, koje su u stvari najveći potrošaći u računalu.
Oscilacije napona ne kvare kondenzatore - oni i jesu tu da bi peglali napon. Kondenzatori se "kvare" pregrijavanjem, te ako je radni napon i struja iznad deklariranog. Ne traju vječno čak i da ih ne koristiš van nominale.
Čovječe, u stroju na poslu imam Quad core, 4 GB RAM, pasivno hlađenu grafičku, i sve to sa 300 i sitno W napajanjem. Gazim stroj da to nije humano.
Nemoj bez veze bacati novce. LC Power će odraditi posao, ja bih ti preporučio xilence od 400W za oko 220 kuna.
Otišla je matična a nakon tog i napajanje.