Kako vi dolazite do tih prognoza bez analize? Oko 70% mojih tradeova su pozitivni i vise od pola njih je protiv BTCa (jer ga tako akumuliram) ali nigdje nisam vidio chart koji predvida toliki rast BTCa. Kratkorocno gledam da bi mogao ici do 14000 ali trenutno se desava ista stvar kao i 2017 i 2019 godine na peakovima tih godina a to je FOMO. Ponavljam, da sam bar u krivu i eksplodira na 100k jer ga i sam imam podosta ali me zanima po cemo ste zakljucili da ce biti tolika cijena?
Pa sad je 14500$. Zašto mislim da će narasti, pa evo ispod jedan jednostavan graf. Mislim da smo mi sad u fazi kao što smo bili 2016 godine, vjerujem da bi mogao biti neki jači dump, možda nakon što dosegne 16k ali dugoročno ide gore.
Ja sam isto kratkoročno tradeao, shortao, i danas to radim ali jako rijetko i sa puno manjim rizikom, ako nisi maksimalno discipliniran dogode se ta 2-3 ključna tradea i tu spušiš sve što si zaradio.
Neki banalni scenarij.. nakon korone, po velikom broju indikatora btc se trebao odbiti od max oko 9700-9800 i dumpat malo jače (dosta ih je već shortala čak na oko 7-8k).. da bi imao ajmo reć neki zdrav rast, međutim probio je tu granicu a većina ljudi je na malo ispod 10k imala točku likvidacije (zbog margin tradeanja i sl.) i zbog te likvidacije naglo je cijena skočila još par sto dolara gore, ljudi se znaju uspaničiti pa onda misle da cijena ide skroz gore i odluče dodatno kupiti da bi cijena nakon toga dumpala na 8k pa su tu opet spušili novce.
Edit: Sad vidim na grafu, po td sequential indikatoru smo na broju 8 trenutno(mjesečni candle), nakon 9tke je uvijek drop ali 9tka kod btc-a zna biti jaki skok (najveći je bio sa 500 dolara na 20k) koji se razduži na više candleova tako da treba biti duplo oprezan kod kratkoročnog tradeanja i shortanja.