Tresla se brda, rodio se Leak

poruka: 697
|
čitano: 301.141
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tresla se brda, rodio se Leak".
16 godina
neaktivan
RE: Tresla se brda, rodio se Leak
Kvod kaže...

Neki riskiraju sve, da bi borbom za istinu nešto postigli - za opće dobro, ne tražeći pritom ništa za sebe. Drugi pak riskiraju žute kartone, boreći se isto tako za istinu.

Nadam se samo da žrtve neće biti uzaludne..

Ma kakva zrtva. Tip je hrabar, ali glup. Prstom ne bi mrdnuo za svijet, javnost, etc... uostalom, pogledaj samo temu. Ako je vjerovati postotcima, 80% ljudi pojma nemaju o cemu pricaju, myself included.

Dakle, od tih dokumenata 20% ljudi na svijetu ima koristi, od toga mozda njih 10% nesto i moze napraviti, od tih 10% mozda 2% bi nesto i napravilo, ali oni su iovako ionako ti isti koji su pisali te dokumente, dakle...

Tip si je bezveze unistio zivot, za sta... za nezahvalnu masu koja ce, kad joj dop*zdi gledati ovo, promjeniti program...

Uostalom, Oleg se fino izvukao iz cijele rasprave, pa izgleda da je ono sto mi je bilo najinteresantnije, nestalo. Cak ni Dipl. ne piskara. Second thougts, nemam pojma zasto sam imao potrebu ostaviti svoja tupava dva centa u ovoj temi.

I am Jack's burning thirst for destruction
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 17:33 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan

Oleg se kladio s Dragom, da će provocirati malo forumaše sa svojim stavom, pa da vidimo čija je tema najčitanija {#}

0 0 hvala 0
15 godina

Pravo zboriš, samo koja je alternativa? Dić ruke od svega? Nekako mi je na pamet pala Ankica Lepej. Izgubila je sve, nije dobila ništa.

Za ideale ginu budale...

16 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Pravo zboriš, samo koja je alternativa? Dić ruke od svega? Nekako mi je na pamet pala Ankica Lepej. Izgubila je sve, nije dobila ništa.

Za ideale ginu budale...

Naravno!

Kad se svaki covjek na ovoj planeti pocne brinuti sam za sebe, a ne za druge, heaven follows.

Kako je to vec slozeno masu puta: treba prvo pocistiti svoje dvoriste, a tek onda pomoci s tudjim.

I am Jack's burning thirst for destruction
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 18:01 (Deus ex machina).
15 godina

Da, samo neki se tak dobro brinu za sebe, da ostalim smrtnicima ne ostane ništa. Samo protiv ljudske prirode ne ide. Tako da je to čista utopija..

Bilo bi lijepo, but...

15 godina
karakteran kaže...
Kvod kaže...

Neki riskiraju sve, da bi borbom za istinu nešto postigli - za opće dobro, ne tražeći pritom ništa za sebe. Drugi pak riskiraju žute kartone, boreći se isto tako za istinu.

ti su na bugu najhrabriji.

eto upravo me sad anonimni admin pp-om upozorio da sam dobio žuti. postovi mi izbrisani, karton dodijeljen, a sve bilo po propisu.

karakteran kaže...
Kvod kaže...

ti su na bugu najhrabriji.

eto upravo me sad anonimni admin pp-om upozorio da sam dobio žuti. postovi mi izbrisani, karton dodijeljen, a sve bilo po propisu.

Znači ipak kartonaža, senzacionalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Ne, pljuvanje i vrijeđanje u stilu brđanske seljačine će pustiti bez kartona, a sve u slavu slobode govora. LOL.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
protjeran
naxeem kaže...
Kvod kaže...

Ne, pljuvanje i vrijeđanje u stilu brđanske seljačine će pustiti bez kartona, a sve u slavu slobode govora. LOL.

molim da mi se kaže gdje sam ja koga brđanski vrijeđao i pljuvao. u protivnom ne bi bilo zgorega da se takve kao tebe sankcionira.

May justice be done though the heavens fall
15 godina
naxeem kaže...
Kvod kaže...

naxeem kaže...
Kvod kaže...

Ako bi mogao ukazat u kojem to postu točno, jel vidio sam puno gore na ovom forumu...

16 godina
protjeran
čini se da naxeem spada u svete krave ovog foruma pa su mu klevete dopuštene bez sankcija.

no kad malo bolje razmislim ipak ću ga prijaviti, znam da neće biti koristi, ali dobro je činiti dobro, zar ne?
May justice be done though the heavens fall
17 godina
karakteran kaže...
čini se da naxeem spada u svete krave ovog foruma pa su mu klevete dopuštene bez sankcija.

no kad malo bolje razmislim ipak ću ga prijaviti, znam da neće biti koristi, ali dobro je činiti dobro, zar ne?

Ja sam ti dao karton, žuti, a otprilike si jedan post udaljen od crvenog kartona.

Trtljaš off-topic i bez veze, svađaš se s Olegom, anoniman kakav jesi, umjesto da komentiraš ono što je napisao, komentiraš njega osobno.

Umjesto da budeš moderatorima zahvalan što ti miču posve besmislene gluposti iz rasprave s kojom nemaju veze, još se buniš.

Duboko udahni, prošetaj se oko kuće, pa kad se smiriš i ako misliš da imaš to napisati on-topic, javi se. 

This space for rent!
15 godina

Evo jedna prikladnog naslova...

17 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Evo jedna prikladnog naslova...

To je to, thrash na svom vrhuncu.

Ćemu se uopće truditi kad svi znamo kak će(mo) završiti. Kao i sve civilizacije dosad.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
neaktivan

Ajme Bože...

Je li zbilja poterbno u forumskoj raspravi od sebe raditi Isusa.

A pomalo je bahato sebe i tu skupinu "istinaša" nazivati "nemoćnim žrtvama totalitarnog režima" koji su naj*bali jer su promicali "istinu".

Daješ previše značaja sebi, svojim uvjetovanim stajalištima (subjektivnima) i još praviš od neozbilljne rasprave na forumu slučaj Mandele.

Još malo pa ćeš umisliti da je ovo tatrljanje ravno činu onog Kineza na Tianamen trgu.

Pitam te sad direktno koju istinu tu promičeš?

Anarchists of the world, unite!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
wyks kaže...

Ajme Bože...

Je li zbilja poterbno u forumskoj raspravi od sebe raditi Isusa.

A pomalo je bahato sebe i tu skupinu "istinaša" nazivati "nemoćnim žrtvama totalitarnog režima" koji su naj*bali jer su promicali "istinu".

Daješ previše značaja sebi, svojim uvjetovanim stajalištima (subjektivnima) i još praviš od neozbilljne rasprave na forumu slučaj Mandele.

Još malo pa ćeš umisliti da je ovo tatrljanje ravno činu onog Kineza na Tianamen trgu.

Pitam te sad direktno koju istinu tu promičeš?

Bog i hrvati:)

17 godina

Bez obzira na anonimnost, mislim da radi sebe samih moramo zadrzati neku dozu kulture i pristojnosti. Osim ako nemas nimalo samopostovanja. Onda budi seljak :)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

4 0 hvala 0
16 godina

puno nije vredna ali vređati je nedam...

1 0 hvala 0
17 godina
Deus ex machina kaže...
Uostalom, Oleg se fino izvukao iz cijele rasprave, pa izgleda da je ono sto mi je bilo najinteresantnije, nestalo. Cak ni Dipl. ne piskara. Second thougts, nemam pojma zasto sam imao potrebu ostaviti svoja tupava dva centa u ovoj temi.

Nisam se "izvukao iz cijele rasprave" nego sam bio odsutan u trajanju dva, medium i short haul leta avionom, otprilike pola dana, a za to vrijeme ste nadrobili 130 (!!!!) komentara.

Međutim, nije to loše. Da sam bio online sigurno bi imao porive odgovarati i cjepidlačiti a sad kad gledam sve skupa - ovako je i bolje. Sve sam već odavno rekao, pa čak kako Drago kaže, i počeo raspravu "širiti horizontalno" a malo ih ima kapacitet pratiti Talleyrandovski um u takvoj horizontali {#} 

Pitam samo sve svoje protivnike - jesu slatke Assangeove škude kojima VAS PLAČA!!!!!!!!!!! <= završavanje upitne rečenice uskličnicima, siguran znak forumske psihoze

{#}

Heroj a ne zločinac
17 godina
neaktivan

Maštruko, opet si samo pročitao par naslova u novinama i odlučio brže-bolje sklepati par linija bezvrijednoga teksta. Da se potrudiš pratiti objave diplomatske korespondencije, uočio bi čitav niz kompromitirajućih slučajeva - od korupcije na razini Putin - Berlusconni , preko činjenice da je Saudijska Arabija glavni sponzor Al'Qaide , do najsvježijeg (užasnog) dokaza da su amerikanci pobili desetke djece pri napadu u Jemenu . Ali hej, boli tebe onaj mali crvuljak za neku tamo djecu u Jemenu, nisu tvoja. Sve je to tebi dosadno i bezvezno, dajte nešto bombastično - možda Steve Jobs u suknji !

3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Postoji bitna razlika, ali i ovi objavljeni mailovi zapravo su strašno dosadni. Putin je "alfa mužjak"? Pa to vidim i sam. Jedino što je relativno interesantno, bila je navodna izjava da SA žica napad na Iran - međutim, objava takve informacije prije će dovesti do sukoba Irana i Saudijske Arabije, nego do smirivanja tenzija, rješenja problema i mira.

Ako ćemo realno razmišljati, a je li možda kome palo na pamet da je cijela objava orkestrirana od strane Amerikanaca? Da je upravo zavada Saudijske Arabije i Irana jedan od ciljeva kurvanjske politike? Možda je nekome palo na pamet da je sve igrokaz da se dođe do toga? Kad razmislim o tome, čini se vjerojatnije da su službe namjerno pustile trash dokumente pomiješane s ciljanim fabrikacijama i da su sve pomno planirali neko vrijeme "cureći", nego da je neki ljuti vojnik u Afganistanu uspio probiti svu diplomatsku komunikaciju najmoćnije vojske/države na svijetu? - Zar potonje nije mrvicu naivno?

Cesto se ne slazem s tobom, ali ovaj put si pogodio u sridu.

Mislim ono, prvo se podigla prasina u mainstream medijima da ce WL izbacit nesto jako vazno, pa onda kao DDOS napadi, i na kraju bombasticni naslovi tipa stotine tisuca dokumenata o svemu, a na kraju zanimljivih stvari za javnost ima jako malo, a jedna od tih je i odnos SA i Irana.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY, AND DONT STEAL THE GOVERNMENT HATES COMPETITION
14 godina
neaktivan
Drago kaže...
XYXY kaže...

Au contraire - društvo, a pogotovo u moderno doba, je vrlo podložno tzv. butterfly efektima (naravno, teško je to dokazati, ali kao nelinearni sistem, matematika to potvrđuje).

U ovom konkretnom slučaju to je slobodnolebdeća spekulacija. Ne znaš kako bi se stvari dalje odvijale da nije bilo objave (napad na neku državu ii ne), pa onda bilo kakav ishod nakon objave ne možeš usporediti s bilo čime da bi vidio da li je identičan ili različit.

Moj komentar je više bio generalnog karaktera da i minorni događaji mogu rezultirati drastičnim rezultatima (sad se Asimov okreće u grobu, jer pobijam Harija Seldona i Zadužbinu). 

Nažalost nad društvom se ne mogu provoditi repetitivni eksperimenti, pa ne možemo provjeriti da li je ovo bifurkacijska točka tako da nikad nećemo znati tko je bio u pravu, da li je ovo bio ubod komarca i svijet nastavlja po starom ili je Assange pokrenuo revoluciju. {#} 

Vidim da pereš po off-topic zastranjenjima, pa da se vratim na temu, a to je komentiranje kolumniste.

Olegu je super bilo što je zaglavio u Barceloni, postigao je što je htio, rasplamsao raspravu, a on se iz prikrajka smije koje smo mi budale što se upecaju na svaku udicu. Vidim da bi najradije igrao ulogu velikog malipulatora, ako već ne Metternicha onda barem Kissingera.

17 godina

Vidim da nitko nije pratio moj hint, pa evo:

http://blogs.forbes.com/andygreenberg/2010/11/29/an-interview-with-wikileaks-julian-assange/

These megaleaks, as you call them that, we haven’t seen any of those from the private sector.

No, not at the same scale for the military.

Will we?

Yes. We have one related to a bank coming up, that’s a megaleak. It’s not as big a scale as the Iraq material, but it’s either tens or hundreds of thousands of documents depending on how you define it.

Is it a U.S. bank?

Yes, it’s a U.S. bank.

One that still exists?

Yes, a big U.S. bank.

The biggest U.S. bank?

No comment.

When will it happen?

Early next year. I won’t say more.

What do you want to be the result of this release?

[Pauses] I’m not sure.

It will give a true and representative insight into how banks behave at the executive level in a way that will stimulate investigations and reforms, I presume.

Usually when you get leaks at this level, it’s about one particular case or one particular violation. For this, there’s only one similar example. It’s like the Enron emails. Why were these so valuable? When Enron collapsed, through court processes, thousands and thousands of emails came out that were internal, and it provided a window into how the whole company was managed. It was all the little decisions that supported the flagrant violations.

This will be like that. Yes, there will be some flagrant violations, unethical practices that will be revealed, but it will also be all the supporting decision-making structures and the internal executive ethos that cames out, and that’s tremendously valuable. Like the Iraq War Logs, yes there were mass casualty incidents that were very newsworthy, but the great value is seeing the full spectrum of the war.

You could call it the ecosystem of corruption. But it’s also all the regular decision making that turns a blind eye to and supports unethical practices: the oversight that’s not done, the priorities of executives, how they think they’re fulfilling their own self-interest. The way they talk about it.

17 godina
segregator kaže...

Vidim da nitko nije pratio moj hint, pa evo:

http://blogs.forbes.com/andygreenberg/2010/11/29/an-interview-with-wikileaks-julian-assange/

What do you want to be the result of this release?

[Pauses] I’m not sure.

It will give a true and representative insight into how banks behave at the executive level in a way that will stimulate investigations and reforms, I presume.

Koristan post segregatore, hvala. Nisam vidio taj intervju dosad.

Što nam sve ovo govori? Pa da lik nema ni sam pojma što radi, ali to radi jer može. Drugi - hackeri, lopovi, razni interni osvetnici - mu dostavljaju datke, a on ih objavljuje mada pritom ni sam ne zna što time želi postići osim svojih pet minuta slave. OK to je već postigao...

Ali ovo sad ide u smjeru "Banka u kojoj ste radili vam je dala otkaz? Telekom vam je smanjio plaću? Ukradite bazu korporativnih mailova i forvardajte je Assangeu!". Bila je vojska, pa diplomacija... pa će sad banke, logično mi je da sljedeći bude neki telekom, a nakon toga je sve moguće. Nogometni klubovi koji namještaju prvenstva? Upisi na faksove preko reda? Gdje li će stati taj borac za pravdu?

Mislim, sve skupa je klasičan mirakul za Internetsko doba. OK, čitat ćemo i te ukradene dopise bankovnih glavešina i zgražati se nad načinom na koji posluju. Prvo, ja se sa svoje strane nadam samo da će biti barem zanimljiviji od ovog s diplomatima, čije dopise nalazim uistinu trivijalnima. I drugo, valjda će nakon još par paketa leakova svima postati jasno da nemamo posla s nikakvim osobitim borcem za pravdu, već likom koji se grebe za medijsku slavu samo na malo specifičniji način. Oprostit ću mu dio, ali neka drugi put barem bude zanimljiv! {#}

Heroj a ne zločinac
16 godina
Zli Luđak kaže...
..posla s nikakvim osobitim borcem za pravdu, već likom koji se grebe za medijsku slavu samo na malo specifičniji način. Oprostit ću mu dio, ali neka drugi put barem bude zanimljiv! {#}

- sačekaj koji mjesec, dok netko otkupi prava za film. Obično se to radi dok je osoba u pržunu.

A, o zakulisnim igrama, razlozoma likanja i istini ili 'istini'.. valjda 'Venecijanac' sve zna.... {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Zli Luđak kaže...

Mislim, sve skupa je klasičan mirakul za Internetsko doba. OK, čitat ćemo i te ukradene dopise bankovnih glavešina i zgražati se nad načinom na koji posluju. Prvo, ja se sa svoje strane nadam samo da će biti barem zanimljiviji od ovog s diplomatima, čije dopise nalazim uistinu trivijalnima. I drugo, valjda će nakon još par paketa leakova svima postati jasno da nemamo posla s nikakvim osobitim borcem za pravdu, već likom koji se grebe za medijsku slavu samo na malo specifičniji način. Oprostit ću mu dio, ali neka drugi put barem bude zanimljiv! {#}

Mislim da ti u životu fali nekakav insider pogled na neke stvari...ja sam igrom slučaja bio u 2 vojske, jednom ratu, radio u banci i imao posla s političarima i stoga mi je ovo zanimljivo

(kad već ja nisam hrabar ili lud kao on {#} )

17 godina

Pa tu su začeci čitave nove industrijske grane! {#} Za godinu dvije govorit ćemo o "Leak industryu" i pratiti koja kompanija ima koliki udio.

There have been reports that Daniel Domscheit-Berg, a German who used to work with WikiLeaks, has left to create his own WikiLeaks-type organization. The Wall Street Journal described him as a “competitor” to WikiLeaks. Do you see him as competition?

The supply of leaks is very large. It’s helpful for us to have more people in this industry. It’s protective to us.

Competitor LOL Intervju je urnebes! A pazi ovo:

What do you think of the idea of WikiLeaks copycats and spinoffs?

There have been a few over time, and they’ve been very dangerous. It’s not something that’s easy to do right. That’s the problem. Recently we saw a Chinese WikiLeaks. We encouraged them to come to us to work with us (znači već gleda preuzeti slabije "firme"). It would be nice to have more Chinese speakers working with us in a dedicated way. But what they’d set up had no meaningful security. They have no reputation you can trust. It’s very easy and very dangerous to do it wrong. (Ili si s WikiLeaksom pa ti vjeruju, a ako leakaš van WL-a onda si neko nepouzdano smeće.)

LOL! Valja paziti kod koga ćeš čitati leakove! Reputacija! Povjerenje! Mislim, halo, govorimo o tisućama hackiranih dokumenata?!?

U ovom zadnjem odgovoru me podsjeća na onu neku babu koja se bavi proricanjem, astrologijom, viskovima i slično, koja je nedavno tražila zabranu Vidovitog Milana, jer veli da im taj šarlatan narušava ugled, inače vrlo ugledne profesije {#}

Sjajan intervju.

Heroj a ne zločinac

3 0 hvala 0
17 godina
segregator kaže...
Zli Luđak kaže...
Mislim da ti u životu fali nekakav insider pogled na neke stvari...ja sam igrom slučaja bio u 2 vojske, jednom ratu, radio u banci i imao posla s političarima i stoga mi je ovo zanimljivo

Čekaj malo, razlučimo zanimljivo i etično.

Te su kategorije zapravo vrlo često suprotstavljene.

U ovom zadnjem paketu leakova WL nisu bili ni zanimljivi ni etični. Bili su jednostavno traljavi. Ajd da su bar bili zanimljivi, oprostio bi im neetičnost, ili se njom ne bi ni zamarao pa ovaj tekst ne bi ni nastao.

Ovako, kad kradu, i neetični su, a k tome su i dosadni, a sve pod maskom borbe za pravdu slobodu i ljepotu, onda o čemu pričamo.

A ti segregatore, akd si toliko toga vidio i okusio, možeš pokrenuti konkurentski sajt, vidiš da je likanje propulzivna industrija u nastajanju! {#}

Heroj a ne zločinac
17 godina
Zli Luđak kaže...

A ti segregatore, akd si toliko toga vidio i okusio, možeš pokrenuti konkurentski sajt, vidiš da je likanje propulzivna industrija u nastajanju! {#}

Al nije ovo Švedska pa prođeš kao Puki, a ne kao Assange (za kojeg tek treba vidjeti što će se eventualno desiti s njim)

17 godina
segregator kaže...

Al nije ovo Švedska pa prođeš kao Puki, a ne kao Assange (za kojeg tek treba vidjeti što će se eventualno desiti s njim)

Prodat će svoju "industriju" Googleu za milijardu nečeg za godinu dana? Kad kroz intervjue i smear kampanje sve ostale konkurentske leak webove prikaže kao nepouzdane i jadne LOL! Kao ova baba što pljuca Vidovitog Milana. Pa taj šarlatan kojem ne možeš vjerovati ugrožava čitavu prorošku industriju! {#}

Heroj a ne zločinac
16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...
Zli Luđak kaže...
Ovako, kad kradu, i neetični su, a k tome su i dosadni, a sve pod maskom borbe za pravdu slobodu i ljepotu, onda o čemu pričamo.

Etički je problem ovdje ključan za razlučivanje. I tu nije najvažnija kvaliteta procurjelog materijala. Činjenica je da leakani materijali obiluju nelegalnim i/ili nemoralnim informacijama, koje inkriminiraju važne ličnosti koje kroje političku kartu svijeta. Nisu možda toliko ozbiljni da će išta bitno uzdrmati, ali to ih ne čini ništa manje važnima.

Poanta je sljedeća, čovjek je došao u posjed inkriminirajućih informacija, u tom trenutku on bira između dva zla, oba ga inkriminiraju, jedno samo moralno a drugo i legalno, i bira ovo drugo, dakle za sebe gore, imajući pritom ideju da promovira slobodu/bori se za svojih pet minuta slave/štogod treće, sasvim nevažno.

Tvoj stav da je ovo bezveze zato što u dokumentima nije plan za desant na Rusiju je u najmanju ruku infantilan. Djeca predškolske dobi imaju problema sa "apstraktnim" mišljenjem i raspravom o principima, no takav problem ne bi smio imati jedan odrasli novinar, posebno ako je uz to sklon isticati važnost odgovornog novinarstva. Ovo sve pokazuje da o temi nisi dvaput ni pošteno razmislio.

Ajmo probati rangirati nekako značaj nemoralne i/ili nelegalne radnje jednog anonimusa koji vodi neki blog i vlade SAD-a primjerice. Njegov najnemoralniji čin jedva da je usporediv sa njihovim sumnjivim činom, jel'da? Prema tome, čovjek je postupio najispravnije što mu je data situacija omogućila, i u raspravi između pojedinačne krađe i obmane na državnom nivou, koliko je god oboje za osudu, ipak ovo drugo ima primati.

Uostalom, javnost ovdje konkretno ima pravo znati ovakve stvari, jer ista ta javnost te institucije financira i omogućuje, tako da... naprosto mi je teško vjerovati koliko jednostrano i - što je gore - potpuno nepromišljeno možeš razmišljati o ovoj situaciji. O činjenici da je u trenutku objave informacija on najednom postao dvostruki silovatelj ne moramo ni pričati, zvuči toliko filmski da sam sklon prihvatiti to kao dovoljan dokaz da informacije koje je objavio nisu bezveze i irelevantne. Da ne govorimo još i izjavi S. Palin i onog Kanađanina.

Svaka ti dala! Napisao si sto se meni nije dalo i sto sam htio reci (manje-vise).

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.12.2010 1:27 (kvark).

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice