Posljedice gluposti

poruka: 120
|
čitano: 47.463
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Posljedice gluposti".
16 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

G.Oleg

Mada vas nevolim,  jer ste po mom mišljenju na platnoj listi Microsofta, moram vam odati štovanje za ovaj krasan text.

robija

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

Hvala čovjeku Olegu.

Psiho246 kaže...

Mislim da gospodin Oleg ne shvaca da nasilje nije postojalo dok se nisu pojavile prve IGRICE.

WTF?! Zezaš se ili nas ozbiljnošću pališ da pišemo off-topic grube stvari o tebi i tvojim najmilijima na nastran način?

naxeem kaže...

Svaki put kada pročitam onakve, takve i slične naslove i tekstove ili nedaj Bože pogledam tako nešto na televiziji, osjećam se nemoćno i pobijeđeno

Isto i kod mene. Užas. Zato su poneki Olegovi napisi u kategoriji kvalitetnog edukativnog materijala, kako kažeš, neprocjenjivi.

Tale kaže...

Ja zaista mislim da bi gospodin Oleg zaista trebao razgovarati o malo drukčijim sferama IT-industrije, pošto pokazuje visoku razinu edukacije i naravno znanja. Ne bi trebao gubit vrijeme na ove stvari.

Ne mislim tako. Ima dosta drugih IT pismenih da se bave tom industrijom, a malo je rječitih i smjelih da nastupe ovako kao autor članka koji komentiramo. Olega i njemu slične u toj redakciji (nije jedini) u tom smislu svrstavam u kategoriju popularizatora istine, nešto kao što je bio Carl Sagan na području astrofizike ili Richard Dawkins na području genetike. Ako itko od stručnjaka s nekog "zamršenog" područja ima svojevrstan dar da jednostavno iznese laicima teške stvari onda taj treba i nastupiti tako da objavljuje svoje napise.

Svijet bi bio još gori (da, može i gore) da neki ljudi ne ostave ponešto kvalitetno iza sebe, nešto u vidu moralnog i etičkog nauka, poruke, itd. Pogledaj samo
kad budeš imao vremena. Nije dosadno. Izvrstan IT stručnjak s područja virtualne stvarnosti umire od raka jetre i drži svoje posljednje predavanje ostavljajući svoje posljednje poruke kolegama i svijetu. Izvrsno. Onda se zamisliš da bio svatko od nas trebao, dok smo živi, ostaviti ponešto kvalitetno ljudima oko nas.

Neka samo Oleg piše, a neka i ostali iz redakcije (a ima ih i boljih) daju svoj udio u educiranju društva.

Bolujem od sindroma PiTi, jeSt, Pit...
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 9:53 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

Komplicirano:

Utjecaj gena je tu. Geni čine dio nas, i definitivno utječu na razmišljanje i ponašanje. No geni ne čine kulturni dio nas, oni samo našu kulturu drže na uzici. Problem je što djeca upiju (ima dobar termin za to ali ne usudim ga se koristiti jer vi večinmom nemate veze sa psihologijom, filozofijom, sociologijom, logikom....) sve što društvo oko njih radi. Vi ste svi slike svojih roditelja i upil iste gotovo podsvjesno neke njihove filozofije i maksime. To se objašnjava kroz socijalne grupe i etnicitet kao primarna socializacija. Iako su geni važan faktor socializacije nemožemo isključiti ni kulturološki faktor koji utječe na naše maksime (iz Kantove Kritike Praktičnog uma u značenju stavove, životne "filozofije") kultura ga uglavnom nadjačava. Čisto na primjeru oobjašnjeno ja sam agresivan po prirodi, no nikad se ne ljutim.

NIje da se neljutim zbog toga što si kažem da se ne ljutim. Nego poprilično mirno doživljavan situaciju bez potrebe za ikakvim živciranjem sa največom tolerancijom. Vidit ćete da sam agresivan tek ako mi napravito nešto što će me izbacit iz takta (to je poprilično teško) vidit ćete recimo da nisam tako tolerantan.. Naravno ovo se sve događa podsvjesno i i nače ne bih vam mogao objasnit zbog čega se sve ovo događa da nisam čitao za početak Hegelovo JA=JA. Tako za svaku agresivnost se može a i treba osuditi društvo.

Prvo bi trebali kao što sam rekao riješit ekonomiju. A to ćemo tako da promjenimo svijest građana tako da  ne utajuju porez od države, jer svi kradu jer misle da je Hrvatska brod koji tone i da treba ukrast dok se može. Ako promjenimo mišljenje ljudi moći ćemo se razvijati jer će ljudi u uvjerenju u bolju Hrvatsku ćak i raditi (to se odnosi na naše ppolitičare).

Ali nema smisla da ulazimo u dublje sfere ljudskih znanosti te ljudskog ponašanja kad imamo i jednostavno objašnjenje koje mi je reka čača davno:

Triba čovik bit čovik, radit , živit , uživat , ne sr4t okolo, i pomoč drugima kad in triba !

Eto to je čovik a većina nas ne ispunjava te forme. (  DA mislim na sebe jer ko je bez grijeha neka baci kamen prvi, ne želim bit malograđanin i govorti drugima kad i ja sam koji put zeznem druge. Ali trudim se drukčije :D).

EDIT: Evo nisam vidio što si napisao i da slažem se što si napisao. Samo što govorin da bi se trebalo radit više i na još bitnijem stvarima! Čuo sam za ovog lika ali nisam nikad našao vremena da pogledam. Lik je zakon.

Tikviči vladaju svijetom!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 9:46 (Tale).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Posljedice gluposti
Tale kaže...

Tako za svaku agresivnost se može a i treba osuditi društvo.

Ne bih se složio. Genotip je taj koji određuje našu sklonost nasilju, a jedan je od iskonskih koji imamo kao i svaka životinja u poznatom svemiru. Jedino u fenotipu pod snažnim utjecajem odgoja i edukacije možemo suzbiti tu karakteristiku agresivnosti (osim, naravno, lobotomijom).
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
17 godina
neaktivan

WTF? Ispričavan se ako to nisam rekao ali upravo se socializacijom i primjenjivanjem kulture suzbija agresivnost tj utjecaj gena do određene granice.....poprilično sam siguran da sam to objasnio i naveo kao takvo. Opet ispričavan se ako nisam. Ja kritiziran društvo jer jedino ono može resocijalizirati i socijalizirati. Divljanje navijača, samoubojstva su UGLAVNOM bolesti uzrokovane društvom tj premalo ili previše njega.

Tako se djeca (koja su nesretno odgoajana tipa nije se na njih marilo i nisu primili onu ljudskost, spoznaju bola ) krivo socijaliziraju preko igra i dopuštaju si gnjavljenje suprotnog spola zato što im je društvo objasnilo samo rod mislim na spol te se time uzdižu. Isto je sa "freakovima" koji ubijaju okolo. No definitivno nisu igre  (kompromis na igrice) te koje su ih dovele u to povodljivo stanje nego društvo.

A inače je poprilično poznato da je starije hrvatsko društvo poprilično bolesno. (Kulturno relativistički prema NJemačkom i na kraju Švicarskom društvu.)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 11:09 (Tale).
17 godina
neaktivan

Pa tebe sam citirao gore, ne sebe. Dakle, kažeš da je društvo krivo za agresivnost, a ja mislim da nije. Mislim da je društvo (odgoj) krivo za izostanak kontrole nad agresivnošću.

17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

Bravo Oleže

You have to be careful whit scissors

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

Ni Oleg ni 'mediji' - nazvati ću Olegove suparnike 'medijima', nisu u pravu već je istina negdje u sredini.

Nisu ni igrice toliko nevine pogotovo kad se u jednom GTA možemo reći veliča kriminal, a ima mnogo sličnih igrica samom GTA, a opus nasilnih igrica seže daleko, daleko... Takve nasilne igrice daju djeci poticaj da i sami isprobaju kako je to prebiti nekoga, čak ih ne moraju ni igrati, nego samo da čuju kak je fora prebit babu u GTA, htjet će to primjeniti u praxi.

No zato postoji ESRB koji rangira igrice po dobi djece baš da se takvo što ne događa (druga je stvar što ESRB ne znači ni k*rac od ovce korisnicima).

Ali, nisu igrice u potpunosti krive. Kriv je današnji način života gdje se sve manje posvećuje djeci baš zbog modernog i ubrzanog načina života pa se djeca zabavljaju prebijanjem drugih. Ali tu nema problematike društva, to je stvar problema u obiteljima.

A što se tiče IGRICA, samo da se zna, IGRICA nije DEMINUITIV iliti umanjenica, nego je IGRICA HIPOKORISTIK iliti umiljenica, tj. IGRICA je IGRA odmilja...

Pa mislim da bi i informatički novinari trebali znati hrvatski jezik pošto su ipak novinari...

Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

ESRB ima smisla jer roditeljima govori što je preporučljivo, a što nije njihovoj djeci. Rangiranje je klasificirano po tome koliko utjecaja može imati na djecu koja još imaju neizgrađen karakter i još se odgajaju i imaju već neke probleme. Nezrelom djetetu svakakve gluposti padaju na pamet, koje čak i u šali mogu biti vrlo ozbiljne bez da dijete to primijeti.

Međutim, problem nije u utjecaju na djecu koji je evidentan u određenim okolnostima, već u tome što neuki IT-nepismeni mediji igre klasificiraju jednoznačno kao krivce u svim situacijama, što je pogrešno.

Ako dijete unutar igre vidi seks i pokuša poje*ati svoju prijateljicu (uz njen pristanak) najgore što se može dogoditi je da dobije potomke, ali ako pokuša zakopati ratnu sjekiru u lubanju toj istoj prijateljici, posljedice mogu biti fatalne.

Prosječnom pubertetliji prva ideja je uvijek zanimljiva, ali onome nižeg kvocijenta inteligencije može na pamet pasti i ona druga i tu leži problem.

Najveći problem na kraju nije u samoj igri već u njegovim mentalnim sposobnostima, edukaciji i odgoju. Ako već ne može sam zaključiti kakve posljedice stvara seks, a kakve sjekira u kontaktu s glavom onda bi ga barem trebalo educirati o tome na vrijeme.

Uzrok agresivnosti nije u igrama ili filmovima već u Dnevniku, kućnom, školskom i uličnom odgoju ili jednom riječju - društvu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 15:52 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Posljedice gluposti

JADNO

Nasilje nego sto, citam ove vase postove i mislim se pa nije da ste svi nekakvi nobovi, koji neznaju zveknut nazad, nasilje je dio drustva i kao takvo sam ga uvijek poticao, u odgovarajucoj mjeri - ugri u stomak majmuna, nemoj po glavu ako nije potrebno, te ce uvijek i postojati.

Bez igara ili s igrama, filmovima, ratovima i ostalim drustvenim utjecajima, primatna potrebna za dominacijom pojedinca je oduvjek vladala. Moja generacija je imala turnire poslije skole gdje bi se svi lemali, a da ne spominjem metalci protiv pankera, pa ciplelarenje. Ljudi mlatite se dok mozete, namecite svoj utjecaj gdje mozete, nepopustajte lokalnim banditima neko udri nazad, samo pametno...!!

Nekako su zaboravili spomenuti u clanku ostale odgojne statistike, kao recimo broj depresivne djece koja se boju izaci na ulicu zbog glupih clanaka kao sto je ovaj, ili mozda su ta ista djeca prisiljena igrati igre zbog takvih izjava i novinara koji nisu u stanju napisati postenu vijest s sirim pogledom na stvarno stanje, vec se hvataju tema u crnoj kronici za svoj senzacionalisticki prikaz stvari. Kao sto rekoh>>

JADNO 

Zlo i Naopako
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 20:47 (bestia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

ESRB se triba poštovat!!!! To je zaista dobro riješenje problema. Kao i dobnu granicu u filmovima!

TO je stvarno bitno u razvoju djeteta. No zaista nemojte dat djetetu od 5 godina da gleda novog Batmana. TO zaista nije "štivo" za njega i nemože razumit razinu na kojoj se film postavlja. Razumit će da je Joker kul, pa će se i htjeti obući u njega za maškare. Igrice zaista imaju utjecaj na djecu, ali čak recimo pozitivne, naspram filmova.

Naxeem ti si najžešći lik. Ja i ti se natežemo na forumu ,a slažemo se u istoj stvari. GOTOVO POTPUNO!

Nemoj cjepidlačit moje izjave jer nisu donesene ishitreno. Problem u njima što se ćeto izrazim nekvlaitetno jer smatram da se to "podrazumjeva". No svakako mi napomeni ako sam što krivo razumio....SRY zbog OFF-TOPICA

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 22:18 (Tale).

0 0 hvala 0
16 godina
Posljedice gluposti

Takva "obrazovana" elita novinara koja igre naziva igricama   pokazuje koliko je ta ista elita prisutna u umjetnickim vodama igara. Gospodo, vrijeme tetrisa je proslo. Ko igre naziva igricama jednako je kao i da filmove naziva video klipovima a one koji ih gledaju klipanima!

Meda
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Posljedice gluposti

Oleg i njegove "Igrice", apsolutni evergreen, tužno je što još uvijek postoji potreba za ovakvim člankom svako malo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
i_rambo_plache kaže...

A što se tiče IGRICA, samo da se zna, IGRICA nije DEMINUITIV iliti umanjenica, nego je IGRICA HIPOKORISTIK iliti umiljenica, tj. IGRICA je IGRA odmilja...

Ma nemoj, po čemu?
Po čemu je igrica umanjenica "od milja" a OSOBITO kada govorimo o igricama kao poticateljima nasilja! Od milja? Nešto što potiče nasilje?
Heroj a ne zločinac
16 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

ja nisam neki gamer, zapravo mogao bih reći da nekad prođe 10 dana da niti jednom ne otvorim igru ali zato znam frendove koji fakat nikad nisu bili nasilni niti su imali problema zato što igraju igre a igraju više od 5 godina i redovito svaki dan...

Olegom M. svaka čast, slažem se u potpunosti, nasilja je bilo uvijek i biti će ga uvijek i ne moraju se odmah kriviti gameri za to

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 0:59 (Thanatos).

0 0 hvala 0
17 godina
Zli Luđak kaže...
i_rambo_plache kaže...

Ma nemoj, po čemu?
Po čemu je igrica umanjenica "od milja" a OSOBITO kada govorimo o igricama kao poticateljima nasilja! Od milja? Nešto što potiče nasilje?
No dobro sada, istom logikom (koju si i upotrijebio u kolumni, ako se dobro sjećam) - kako može biti umanjenica nešto što je toliko bitno (nasilje, blabla...)?

Ipak, slažem se sa stavom - bez obzira o čem se tu radilo, umanjenica ili umiljenica, nije red. Istina da se naziv 'igrica' udomaćio, ali upravo protiv toga se i vodi borba, jer inherentno podrazumijeva i neozbiljnost 'igrača igrica'. Industrija igara je prerasla određene razmjere i pojedini uratci su toliko kvalitetni da jednostavno traže određeno poštovanje. Film je 'sedma umjetnost'. A igre? Treba promijeniti svijest ljudi, jer na djelu je tipičan, toliko puta susretan, strah od nepoznatog;

Igre, pretilost i seks su OK i 'here to stay'! Smijeh
Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 7:15 (Veliki Brat).
17 godina
Tale kaže...

ESRB se triba poštovat!!!! To je zaista dobro riješenje problema. Kao i dobnu granicu u filmovima!

TO je stvarno bitno u razvoju djeteta. No zaista nemojte dat djetetu od 5 godina da gleda novog Batmana. TO zaista nije "štivo" za njega i nemože razumit razinu na kojoj se film postavlja. Razumit će da je Joker kul, pa će se i htjeti obući u njega za maškare. Igrice zaista imaju utjecaj na djecu, ali čak recimo pozitivne, naspram filmova.

Imao sam jedno 10-12 godina kad je izaso Fallout, moja prva PC igra.
Tamo je bilo svega, razaranja trupova glava ruku nogu, granate koje bi rasprskale citavog covjeka, ubijanje male djece, mutanti, psovke, sex, droge i svasta.
Tad i ako je postojao ESRB uopce, nije znacio nista, i danas da izadje takva igra vjerojatno bi bila zabranjena u nekim zemljama poput Australije i Njemacke.
Ja sam tad imao desetak godina.
Real life kill count: 0
Real life armed assoult count: 0
Jos uvijek i danas smatram tu igru jednom od najboljih igara ikad.
AMD Athlon X2 6000+ @3.25Ghz, 2MB cache, Windsor GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
16 godina
protjeran
Posljedice gluposti

Jurišaš na vjetrenjače. Nije svrha gamera da obrazuju populaciju. Zato postoji ignore lista.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

N-da... Krivi su svi oni, koji u mraku svojih soba proklinju bindanje i loš frag pa izlaze na ulice utažiti svoju žeđ za krvlju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mr_brooks kaže...

jednak je broj novinara koji znaju sto pisu i sredozemnih medvjedica.

...samo što je sredozemna medvjedica uistinu i VIĐENA neki dan u nekom moru u blizini...

RAMONES forever!
16 godina
neaktivan

sad nam samo preostaje cekati hoce li netko prijaviti da je VIDIO novinara.

danas u jutarnjem citam kako su,mislim, svicarski  lijecnici dijagnosticirali novu bolest koja se manifestirala kod curice od 12 godina u vidu odebljanja koze i tkiva,a nastala je pretjeranom upotrebom game-pada playstationa. cak su lijecnicima dozvolili da u zdravstveni karton upisu da je bolest posljedica igranja playstationa.

e, sada, tko je tu lud?

da li novinarka ili ova ekipa koja smislja kako se upisati u medicinsku enciklopediju i kako iskamciti novac za daljnja istrazivanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2009 23:57 (mr_brooks).
17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...
i_rambo_plache kaže...

Ma nemoj, po čemu?
Pa onda igrice nisu ni umanjenice ako potiču nasilje. Glupo razmišljanje.

Iz konteksta se da razlučiti da se za igricu misli kao da je riječ od milja, a ne nešto malo.
Stan: Mr. Garrison, haven't you noticed that Timmy is retarded? Mr. Garrison: Don't call people names Stan!
17 godina
i_rambo_plache kaže...
Zli Luđak kaže...
i_rambo_plache kaže...

Ma nemoj, po čemu?
Pa onda igrice nisu ni umanjenice ako potiču nasilje. Glupo razmišljanje.

Iz konteksta se da razlučiti da se za igricu misli kao da je riječ od milja, a ne nešto malo.
 Iz kakvog konteksta? Znači ako ja kažem Hitlerić - to ja od milja i to je na neku foru dopušteno a nije tek samo debilan naziv za Hitlera?
Ne možeš ti doći i kao neki arbitar ocijeniti je li nešto od milja ili nije - uostalom i ako je od milja ne mora biti manje glupo.
Heroj a ne zločinac
17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...
 Iz kakvog konteksta? Znači ako ja kažem Hitlerić - to ja od milja i to je na neku foru dopušteno a nije tek samo debilan naziv za Hitlera?
Ne možeš ti doći i kao neki arbitar ocijeniti je li nešto od milja ili nije - uostalom i ako je od milja ne mora biti manje glupo.
Nije Hitlerić, nego Hitlerčić. I da, to je dopušteno, jer kad bi tepao Hitleru, zvao bi ga Hitlerčić.

Igrica nije debilan naziv, već sasvim prihvatljiv, barem našem širem sloju društva (osim ako ne smatraš da je 3/4 Hrvata debilno, sveznajući Oleže).

I prije bi ti bio arbitar nego ja jer si ti tako uvjeren da je "igrica" umanjenica.

A igrica je umiljenica, tu nema ničeg dvojbenog nego je to činjenica. A pošto si ti novinar, trebao bi to znati...
17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
Zli Luđak kaže...
  Iz kakvog konteksta? Znači ako ja kažem Hitlerić - to ja od milja i to je na neku foru dopušteno a nije tek samo  debilan naziv za Hitlera?
Nije Hitlerić, nego Hitlerčić. I da, to je dopušteno, jer kad bi tepao Hitleru, zvao bi ga Hitlerčić.

Igrica nije debilan naziv, već sasvim prihvatljiv, barem našem širem sloju društva (osim ako ne smatraš da je 3/4 Hrvata debilno, sveznajući Oleže).

I prije bi ti bio arbitar nego ja jer si ti tako uvjeren da je "igrica" umanjenica.

A igrica je umiljenica, tu nema ničeg dvojbenog nego je to činjenica. A pošto si ti novinar, trebao bi to znati...
  Ti pa znaš! Takve stvari se ne mogu dokazati da su činjenice, treba raspravljati o tome šta će se uvesti! Novinari tu s*ru da su "igrice opasne, izazivaju nasilje blablabla...". I nakon svega lošega što napišu o njima, tepaju im "igrice". Baš od milja. Kladim se da bi današnji novinari prema tvojem stajalištu napisali (ako bi živjeli u ono doba) : "Bačena je bombica na Japančiće". Kako mogu tepati nečemu što je negativno? Tvoja logika neam smisla. Ne znam kako možeš tu dolje Herr Olegu soliti pamet, ima čovjek staža, pa valjda zna o čem priča. U potpunosti se slažem sa Herr Maštrukom. 
The cake is a lie! F*ck Master Chief and his assault rifles and rocket launchers. He only needs a F*CKING CROWBAR!
17 godina
i_rambo_plache kaže...
Zli Luđak kaže...

Kad već pitaš, onako usput, nažalost da - smatram 3/4 Hrvata i čovječanstva debilnim. Pazi da i ti ne upadneš u tu kategoriju jer si na rubu Cool
Nije pitanje kad bi tepao Hitleru, već zašto bi? Za to mora postojati opravdanje u tekstu. Ako ima neke logike, jer nešto želimo istaći, ironizirati, iskreno reći da nam je Hitler drag ili postići neki efekt onda OK. Ako nisi uočio i ja sam koristim termin "igrica" baš kada želim ironizirati njegovo korištenje. Međutim ako konstantno koristiš termin igrica a zapravo želiš reći videoigra odnosno igra na računalu, bez ikakve ironije ili tepanja, onda je to krivo i kretenski a nije nikakva umiljenica nego korištenje krive terminologije.
Tvoja je primjedba irelevantna i to na dvije razine. Prvo - je li igrica "umanjenica" ili "umiljenica" za mene nema bitnije razlike jer je glupo i bezrazložno i jedno i drugo. Kakva je logika iza umanjenice ili umiljenice? Pa ne možemo po novinama zvati automobile autićima bez nekog rezona, logičkog i uredničkog opravdanja, bez obzira je li to od milja ili umanjenje. Jednako je glupo i jedno i drugo. Ako govorimo o igrama kao opasnoj drogi i nečem što potiče na nasilje - kako tek onda mogu biti od milja?
I najzad - zbilja ne kužim po čemu si ti (ili ja, ili bilo tko) arbitar da presudiš da li je neki novinar X napisavši moronizam Y mislio na umanjenje ili umiljenje? To valjda zna jedino on sam i njegov urednik. A ti, za tisuće termina "igrica" u stotinama HR tekstova, s apsolutnim uvjerenjem tvrdiš da je "činjenica" što je netko tu mislio ili nije?
Heroj a ne zločinac
17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

"Igrica" jednostavno zvuči infantilno i to toliko da postaje debilno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Posljedice gluposti

Baza mi je ta analogija sa Hitlerićem. Čak si sam sebe potkopa. HAHAHHAHAHAHA

Nekoga tko se ponaša kao hitler iz milja te iz nižeg statusa ćemo nazvat Hitlerićem....to je čak ćesto u Omišu te Splitu.......

Tako se i igrice ponašaju kao igre....zabavljaju se a imaju i niži status (da ne govorin o tehničkim filozofskim nazivima koje nitko na ovom forumu neće razumit bez upotrebe wikipedije).....

Oleže što si ti završio? Ti si po struci novinar?

Ugl. iako si pametan ćini mi se da ti nedostaje ipak malo da ne kažem vremena da razmisliš o svemu.

Nemaš razvijen stav koji uglavnom većina intelektualca ima (ne želim reć koji je jer iman tolerancije za to). Tako da te ne bih svrstao u takve. (Nemoj me krivo razumit ni ja nisam intelektualac ćak sam dalje od tebe u tom pogledu)

Recimo pričaš o igricama i nasilju u igricama? Ima puno zanimljivijih da ipak kažem pametnijih tema koje bi stvarno htio vidjeti obrađene.

Čak mislim da će se ovakve teme ako nastaviš ulaziti u njihov dublji sociološki i psihološki značaj pokazati prezahtjevne za tebe te samo 2 polustranice teksta? Da forum je tu ali definitivno ti nemožeš u 2 stranice reći svoj osvrt na njih i upravljaš svojim statusom tako da ćeš se pretvorit u novinara X koji piše moronske stvari Y!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Ako nisu krive igre, tko je onda kriv? Zar mislite da se ljudi radjaju kao kriminalci? Vjerujete li da je problem u genima? Trebamo li zabraniti ljudima koje imaju "lose" gene da imaju djecu?

Ili je mozda problem u roditeljima i njihovom odgoju? Ili obrazovnim ustanovama: vrticima, skolama? A sta ako roditelji ili odgajatelji previse igraju WoW i tako zanemaruju djecu? Belji se

Ukratko, krivi su poremećni ljudi kojima je kako je već netko napisao "dovoljan i natpis na tretrapaku za mlijeko".
To je ono pitanje "nature VS nurture", a po meni je 99% osobe kodirano u genima. Pa da odgovorim na tvoje pitanje, mislim DA bi trebali zabranit lnekim ljudima da "se množe"
Problem nije u vrtićima/školama jer oni sa tih 5 sati dnevno ne mogu odgajat djecu. Djeca sa normalnim roditeljima ne rade sr***a (uglavnom)

I svi ti debili koji tvrde da su igre/filmovi uzrok nasilja obično imaju preko 50-ak godina, što znači da oni tu tematiku vjerojatno niti ne razumiju.

A ova vaša diskusija igra-igrica je isto negdje u domeni besmislice... kakve veze ima? I još bitnije pitanje zašto vas pogađa ako netko govori igrica... ja to stalno koristim i baš me briga kako netko priča.
17 godina
Lightning kaže...
SupremeCommander kaže...
A ova vaša diskusija igra-igrica je isto negdje u domeni besmislice... kakve veze ima? I još bitnije pitanje zašto vas pogađa ako netko govori igrica... ja to stalno koristim i baš me briga kako netko priča.
 ^^ trebal je to vec neko napisati
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice