To tebi cura isto govori?
NHF ali morao sam
Zna cura što je bolje.
To tebi cura isto govori?
NHF ali morao sam
Zna cura što je bolje.
Mali al' teh'nčar
Mali al' teh'nčar
rofl
1.Hvala na opsežnom objašnjenu, no sve to je vec odprije poznato, a i najmanji problem je pogledat u Wikipediu.
2 i7 2500K(bez HT-a) je brži(u svemu) od PhenomII x6 1100T. Dakle Intelove četri jezgre su brže od AMD-ovih šest. No ono što je još više glupo jest uspoređivat AMD-ove i Intelove jezgre. Sasvim drugačija arhitektura, sasvim drugačija tehnologija, itd..... Ukratko nije bitno čiji je veci, vec ciji je jaci
1. ne znam da li je jasno, jer se miješa broj jezgri i threadova kao da je u pitanju jedna te ista stvar. I da, lako je pogledati na wikipediju, no pitanje je da li se razumije pročitano.
2. Oba procesora su i386 kompatibilna, stoga su itekako usporediva. Pogledao sam x264 benchmark, x6 1055T vs 2500k, razlika u brzini (79,42 vs 86,89) je manja nego razlika u cijeni. Da AMD radi na istom clocku kao Intel, vjerujem da bi rezultati bili povoljniji za AMD, ali opet za marginalnu vrijednost.
Uglavnom, nije ti neka teorija.
2. Oba procesora su i386 kompatibilna, stoga su itekako usporediva. Pogledao sam x264 benchmark, x6 1055T vs 2500k, razlika u brzini (79,42 vs 86,89) je manja nego razlika u cijeni. Da AMD radi na istom clocku kao Intel, vjerujem da bi rezultati bili povoljniji za AMD, ali opet za marginalnu vrijednost.
X6 1055 (2.8) 79,42 vs x6 1090T (3.2) 72,48
WTF po ovome ispada da je 1055 10% brzi od 1090T i to jos na manjoj frekvenciji....
Micromane, djetinjast si... Kupis si 2600k i onda po forumu spamas kako je intel superiorniji.
Kladim se da nebis osjetio razliku da ti neko potajno zamijeni trenutnu maticnu i proc i grafu s jednim athlonom 250 i nekim 880g cipsetom (dobro, osim u igrama).
Ma evo ja ću reć pošto niko neće. Micromane nas boli k... od čega je 2600k jači i od čega je sastavljen te kako se ponaša. Prestani govorit o 2600k procesoru. Iskreno ja nisam niti znao koji je to dok ga nisam morao googlat zbog tebe. Sad zašto nas boli briga....Evo zašto:
Moj prvi procesor je bio Duron 700 a grafika GForce 2 mx 200/400 te sam ima 256 rama te je jedina igra koju sam mogao igrat je bila unreal turnament 2004. I ne znam zašto sam ja to uopće moga pokrenit, ali sam igra. Tad sam uzeo ATi 9200 128 mb te 128 mb rama te je igra čak igrala slabije, šta mi nije jasno dan danas ali ajde nije bitno. Sljedeće što sam uzeo je bio Athlon XP 4200+ i 1 GB ddra. I igrao sam Far Cry na low :D. SLjedeće šta sma uzeo je Athlon 64 3200+ sa 1GB ddr2 te ATi 5450 ako se dobro sječam te sam igrao Far Cry na high. Poslije toga sam uzeo Athlon X2 4500+ te 2 gb ddr2 te 8600gts 256 mb te sam igrao Battlefield 2 na high. Poslije toga sam uzeo Phenoma 5200+ ako se dobro sječam te 8800gt. Te sam igrao Metro 2033 na low.
Onda sma zamjenio Phenoma za C2D 2.6 ghz i komp je igrao Crysis na low. Sad imam laptop sa Pentium P6000 na 1.87 ghz sa 3 gb ddr2 te g310 grafiku sa 512 mb memorije te igram Duke Nukem 3D i COD2. Sve što ću ti reć...ti stvarno misliš da mene boli briga kako mi se zove procesor i od čega je sastavljen? Sta se mene tiće može se zvat i Intel Pentium AABCDEFGH te imat preko 9000 jezgri. Umoran sam više od ove tehnologije. Svako malo nešto novo, a znaš koja je razlika između C2D 2.6 ghz i onog od 2.4 ghz. Onaj od 2.4 ima više grešaka u proizvodnji, ali je to potpuno isti procesor. A kad žele zaradit još više dodaju mu malo više cacha i to je to. Misliš da njih stvarno dođe 40% više da dodaju malo cachea više na proc. Ma je vraga eventualno 100 kn po procesoru AKO I SAMO AKO i toliko. Osim toga kad meni dođe OCat nešto ja odem u šupu uzmem neki Pentium 2 MMX ili kojom srečom Athlon XP (najbolji proc svih vremena) te ga downclockam da čak može bit bez aktivnog coolera, stavim mu memorije neku grafiku i šiknem ga u najmanju kutiju koju mogu nać i imam nešto sčim mogu otić na neki LAN bacit BF:Vietnam...
ili još bolje! prodat u kafić za puštat muziku. I ja sma najsretniji kad dobijem neku komponentu koja je bila najbolja prrije 5 godina :D
Govori mi čovjek koji je uspio od cijeli 40 redaka mog teksta i beskonačno tuđih pročitat 7 znakova -.-
@microman; kako si pobogu hladio 980x na 1,5V? Meni je prošlu noć 980x rendao pri OCu 4,32ghz@1.33V,
ujutro me dočekala najviša zabilježena temperatura od preko 90 stupnjeva u coretemp logu.
S tim da je dobro prozračen antec, i hladi ga true 120 black (doduše s ventom na 1100rpm)
"Radio" je kod nekoga 24h rendanja, a kod nekoga 1m da se dignu windowsi i uhvati sshot CPU-Z prije nego se sve sruši :)
Ma nebi se srušilo pri 1,5V ide on uredno samo kažem, grije se tih 6 jezgri na 12 threadova...
No sad mi je jasnije, ako nije 24/7, topla soba u ljeto i nešto bolji kuler.
Uglavnom, spustio sam 980tku na 4Ghz, nije neki pad performansi, a ugodnije je za savjest i temperaturu sobe:)
Btw. nisam u tome baš stručnjak, ali amd x6 mi u coretemp na 3,8ghz prijavljuje pri 1,5v 60 tak stupnjeva max u višesatnom full opterećenju.
Kako to, kad je stariji proizvodni proces, natrpano 6 jezgri i tolki napon OCa? Jel to ona fora da jedni prikazuju temp jezgre, drugi temp senzora?
X6 1055 (2.8) 79,42 vs x6 1090T (3.2) 72,48
WTF po ovome ispada da je 1055 10% brzi od 1090T i to jos na manjoj frekvenciji....
Da, zvuci neobicno. Ne znam da li je u ovom slucaju tipfeler ali znam da 1055T na istom clocku kao 1090T daje bolje (i to primjetno bolje) rezultate u Artlantis renderu. I to nije zbog postizanja viseg takta podizanjem frekvencije sabirnice u odnosu na podizanje mnozitelja vec kod istovjetnih postavki tj overclocka 1090T iskljucivo podizanjem FSB-a.
Cudno!
Govori mi čovjek koji je uspio od cijeli 40 redaka mog teksta i beskonačno tuđih 7 znakova -.-
Ako ti je tih 40 redaka kao ova recenica drago mi je da ih nisam citao :)
Dame i gospodo,
jezgre i threadovi nisu jedno te isto. Do prije P4, intelov procesor je mogao odrađivati samo jedan thread po jezgri, pojednostavljeno samo jednu instrukciju. Hyperthreading je tehnologija koja je omogučila izvršavanje dva threada istodobno na jednoj jezgri. No intel NIJE pionir u toj tehnologiji.
Postoje i procesori koji su u stanju izvršavati 16 threadova po jezgri.
Dalje, fizička jezgra je fizička jezgra, i to ne može nikakav multithreading nadomjestiti. Pogotovo ako je u pitanju čista matematika. 8 jezgri ili 4 jezgre koje mogu izvršiti 2 threada svaka? Uvijek 8 jezgri. To kaj se HT procesori u windowsima prikazuju u task manageru kao 2x više jezgri nego kaj to imaju ne znači da taj proc može obraditi podatke istom brzinom kao isti takav proc sa 8 jezgri bez HT.
Glupo je uspoređivati procesore sa 6 jezgri i HTom sa procesorom sa 8 jezgri bez HTa. Trebalo bi potjerati x264 na njima da se vidi koji je brži. To je sve kaj je bitno kod procesora, njegva sirova snaga u obradi podataka. Ništa drugo nije bitno.
1.Hvala na opsežnom objašnjenu, no sve to je vec odprije poznato, a i najmanji problem je pogledat u Wikipediu.
2 i7 2500K(bez HT-a) je brži(u svemu) od PhenomII x6 1100T. Dakle Intelove četri jezgre su brže od AMD-ovih šest. No ono što je još više glupo jest uspoređivat AMD-ove i Intelove jezgre. Sasvim drugačija arhitektura, sasvim drugačija tehnologija, itd..... Ukratko nije bitno čiji je veci, vec ciji je jaci
i5 2500k je bolji procesor bez sumje od Phenoma X6,ali nije baš bolji doslovno u svemu tako da nepretjeruješ.
Govori mi čovjek koji je uspio od cijeli 40 redaka mog teksta i beskonačno tuđih pročitat 7 znakova -.-
Tu salatu ni sveti petar nebi procitao. Uglavnom koliko ti je post smislen govori prvi red.
Tu salatu ni sveti petar nebi procitao. Uglavnom koliko ti je post smislen govori prvi red.
@microman
stari sorry ali svakim ovakvim postom pada ti ugled kao sposobnog hardverasa.. molim te mani se tema o AMD u i sprdanja iz ljudi koji ocekuju vrlo dobar hardware koji ce im sigurno donijet super performanse za manje love(od Intela)
To tvoje selektivno citanje, izvlacenje dijelova postova iz konteksta i predstavljanje istih kao kontra argumente postaje ne samo smijesno nego uvredljivo. Ajde molim te makni se iz ove teme dok jos imas malo ugleda.
Jednostavno ko da pricas sa zidom ili obozavateljem Justina Biebera. Ne kuzim te majke mi..
Ma sve pet, ali Taletovu "izjavu" stvarno niti ja ne razumijem... ono razumijem riječi, ali značenje... ko davincijev kod:)
--- a čekaj... sad nakon naknadne opetovane analize, dali je tale htio reći da
microman nije pročitao njegovu cijelu izjavu i većinu drugih komentara u cijelosti?
A microman ponosno izjavio da naravno da nije jer da je sve to kupus, (edit: salata)?
phuh, trebalo mi je:)
Ma sve pet, ali Taletovu "izjavu" stvarno niti ja ne razumijem... ono razumijem riječi, ali značenje... ko davincijev kod:)
--- a čekaj... sad nakon naknadne opetovane analize, dali je tale htio reći da
microman nije pročitao njegovu cijelu izjavu i većinu drugih komentara u cijelosti?
A microman ponosno izjavio da naravno da nije jer da je sve to kupus, (edit: salata)?
phuh, trebalo mi je:)
Tio sam napisat da on samo u tekstovima vidi 7 znakova (i72600), a zanemari sve ostalo. Tehnički tio sam reć da od stabla ne vidi šumu....ali mislim da je cijeli forum to shvatio. :D
E i da, ja stvarno pišem užasno na ovom laptopu. Mislim da je to zato što mi laptop ima standardnih 60 hz refresh rate pa mi se sve zamuti nakon nekog vremena. :S
Sad kad promislim, on se složio smenom da nije pročitao moj post jer je to salata. HAHAHAHAHHAHHAHHAHA koji lik
@microman
stari sorry ali svakim ovakvim postom pada ti ugled kao sposobnog hardverasa.. molim te mani se tema o AMD u i sprdanja iz ljudi koji ocekuju vrlo dobar hardware koji ce im sigurno donijet super performanse za manje love(od Intela)
To tvoje selektivno citanje, izvlacenje dijelova postova iz konteksta i predstavljanje istih kao kontra argumente postaje ne samo smijesno nego uvredljivo. Ajde molim te makni se iz ove teme dok jos imas malo ugleda.
Jednostavno ko da pricas sa zidom ili obozavateljem Justina Biebera. Ne kuzim te majke mi..
Iskreno me zaboli dupe šta koji forumaš misli o meni i kakav mi je ugled na forumu koji nema nikakve veze sa stvarnim životom.
Što se mog znanja sa hardwerom tice. Mislim da je dovoljno rec da sam na HWbotu drugi od 116 Overclockera u Hrvatskoj. Nadalje u Svjetskoj Enthusiast ligi sam 46 od njih 14795, isto tako kroz moje ruke je prošlo više Hardware-a nego kroz necije noge carapa.
Sad kada smo rješili moju kompetentnost molio bih te da ako bilo koji post vrijeđa tebe ili nekog drugog stisni gumb PRIJAVI. Ah al da niti jedan moj post nema uvrjedljiv sadržaj.
Iskreno me zaboli dupe šta koji forumaš misli o meni i kakav mi je ugled na forumu koji nema nikakve veze sa stvarnim životom.
Što se mog znanja sa hardwerom tice. Mislim da je dovoljno rec da sam na HWbotu drugi od 116 Overclockera u Hrvatskoj. Nadalje u Svjetskoj Enthusiast ligi sam 46 od njih 14795, isto tako kroz moje ruke je prošlo više Hardware-a nego kroz necije noge carapa.
Sad kada smo rješili moju kompetentnost molio bih te da ako bilo koji post vrijeđa tebe ili nekog drugog stisni gumb PRIJAVI. Ah al da niti jedan moj post nema uvrjedljiv sadržaj.
Čekaj, čekaj... Prvo ide prva rečenica... Onda sve ostale u kojima se hvališ sa uspjehom na pojedinim portalima? Pa ako ti je nebitno zašto sudjeluješ u tim natjecanjima i portalima jer su to isto na kraju krajeva forumi, portali, i služe povećanju e-penisa.
Što se mog znanja sa hardwerom tice. Mislim da je dovoljno rec da sam na HWbotu drugi od 116 Overclockera u Hrvatskoj. Nadalje u Svjetskoj Enthusiast ligi sam 46 od njih 14795
U prvom redu to ovisi o hardveru odnosno novcima za kupnju istoga, a nakon toga o samome znanju korisnika. Bez brige da bi ih se lijepa hrpica nabrala da ih finansijska situacija ne priječi.
Čekaj, čekaj... Prvo ide prva rečenica... Onda sve ostale u kojima se hvališ sa uspjehom na pojedinim portalima? Pa ako ti je nebitno zašto sudjeluješ u tim natjecanjima i portalima jer su to isto na kraju krajeva forumi, portali, i služe povećanju e-penisa.
Overclockiranje mi je hobi i prvenstveno sudjelujem na HWbotu, a validacije koje se mogu stavit i na Bug forum stavim i ovdi.
Nadalje nisam rekao da mi je forum nebitan, vec mi je nebitno šta si tko misli o meni.
Ako pak misliš da forumi i overclockiranje služe povečanu e-penisa onda mi je stvarno žao, no nisi u pravu.
Ne mogu se složiti s tim, sorry, rekao sam i zašto u drugoj temi.
Trla baba lan....
Oce neko napisat nesto o ovom Zambeziju?
Gdje si kako što rekao? Ne pamtim baš. Zašto je bitno da li ću imati 2 FPS veći od nekog lika preko interneta, i zašto je bitna pozicija na HWBot-u u stvarnom životu? Meni igre služe za zabavu, a hardver (uz zanimanje s kojim zaradujem) za izvođenje i pružanje ugodnog trenutka u toj zabavi.
Gdje si kako što rekao? Ne pamtim baš. Zašto je bitno da li ću imati 2 FPS veći od nekog lika preko interneta, i zašto je bitna pozicija na HWBot-u u stvarnom životu? Meni igre služe za zabavu, a hardver (uz zanimanje s kojim zaradujem) za izvođenje i pružanje ugodnog trenutka u toj zabavi.
Moraš nauciti da Hardwer nema istu svrhu za svakoga i da svak čovjek ima svoje potrebe, želje i razmišljanja.
Ako tebi služi Hardware za igranje super, al nemora zato i nekom drugom služit za to isto.
Rekoh da mi benchanje, a time overclockiranje sluši prvenstveno kao zanimacija, a ne da se moram dokazivati nekome i zbog većeg e-penisa. Volim tražiti visoke taktove, istraživati mogućnosti hardvera itd. Nisi u pravu, moram se složiti s micromanom.
Je tebi. Sto ljudi sto cudi i postujem da neko ima gust u overclocku i natjecanjima. I sam se vec vise od 15 godina bavim overclockom (e to je bio overclock! ne ko danas, bios, klik mnozitelj, kupi hladnjak i aj ca gotovo. za dobit 10% je trebalo micati jumpere, podesiti 20 opcija u biosu, bilo je cak i mijenjanja djelova na maticnoj, modanje kucista i hladnjaci vlastite proizvodnje i nije bilo uputstava na netu ko danas) danas je za overclock jedino novac bitan. Ja overclockam zato sto mi uvijek treba procesorske snage za rendere od dan-dva a ne da bi opalio validaciju pod nitrom. ajmo reci prakticni overclocker koji razumije gust onoga ko se bavi extremnim overclockom.
U biti vise koristi ima od overclocka racunala nego od overclocka auta za 402 street race no ljudi uzivaju i u tome.
Dok se ne kupuje oruzje, dobro je :)
Rekoh da mi benchanje, a time overclockiranje sluši prvenstveno kao zanimacija, a ne da se moram dokazivati nekome i zbog većeg e-penisa. Volim tražiti visoke taktove, istraživati mogućnosti hardvera itd. Nisi u pravu, moram se složiti s micromanom.
Nisam u pravu? Ne, ti nisi u pravu, u pravu je reći "To je moje mišljenje", jer većina današnje prodaje računala čini OEM računala i integrirane grafičke kartice (otuda i velika zarada Intelu na GPU području) i jako puno likova uopće nezna što je overclocking, tako da je gotovo nemoguće generalizirati i reći da je u krivu onaj tko ne-smatra overclocking prirodnom i normalnom uporabom računala. Po tome je večina onda današnjih korisnika računala u krivu jer rabi na kriv način uporabu računala po tebi.
Zašto ovakav zaključak? Jer sam gore rekao da ja osobno smatram overclocking zanimanjem koji nema krajnog cilja. A kada bi rekao da nije u pravu onaj tko tako ne misli, to bi bila čista glupost.
Trla baba lan....
Oce neko napisat nesto o ovom Zambeziju?
Evo ja cu nekaj napisat bit če 20% brži u globalu, od i7 2600k tj X8 verzija a u dosta situacija i u programima koji ne pitaju kolko ima jezgri več daj sve kaj daš i gazi do daske bit ce još osjetno efikasniji pa nek me vudre Grom slobodno.
Nisam u pravu? Ne, ti nisi u pravu, u pravu je reći "To je moje mišljenje", jer većina današnje prodaje računala čini OEM računala i integrirane grafičke kartice (otuda i velika zarada Intelu na GPU području) i jako puno likova uopće nezna što je overclocking, tako da je gotovo nemoguće generalizirati i reći da je u krivu onaj tko ne-smatra overclocking prirodnom i normalnom uporabom računala. Po tome je večina onda današnjih korisnika računala u krivu jer rabi na kriv način uporabu računala po tebi.
Zašto ovakav zaključak? Jer sam gore rekao da ja osobno smatram overclocking zanimanjem koji nema krajnog cilja. A kada bi rekao da nije u pravu onaj tko tako ne misli, to bi bila čista glupost.
Tko je rekao da je overclock prirodna i normalna uporaba računala? Ja to sigurno nisam, kao ni to da ne-overclockeri koriste komp na krivi način. Uostalom, da overclocking spada pod normalno, i jamstvo bi ga pokrivalo.
Jasno si rekao iznad da overclocking služi povećanju e-penisa. Na taj način po mom mišljenju vrijeđaš overclockere jer ne dijeliš njihova razmišljanja i način na koji gledaju na hardver i koriste ga. Ja ti, kao overclocker, imam pravo i mogu reći da si u krivu. Možda ga i neki koriste u tu svrhu, neznam, no od generaliziranja nemaš nikakve koristi.
Po tome ni amatersko(za gušt) igranje nogometa nema smisla, jer ne zaradiš, a samo se fizički umoriš i plus tome možeš pobrat koju ozljedu.