Zambezi na 4,6 GHz

poruka: 197
|
čitano: 17.950
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zambezi na 4,6 GHz".
14 godina
neaktivan
Re: Zambezi na 4,6 GHz
microman kaže...
mrxa1 kaže...
microman kaže...
Jel vi vidite o kojoj se frekvenciji radi? 4,6Ghz na 1.5v. LOL. i7 2600K toliko vozi na 1.35v , a da ne govorim da je vrsno na zraku oko 5,4Ghz sa tih 1.5v. Ukratko mnogo losije od SB-a.

Prijatelju, tvoj proc ima 4 fizičke i još 4 logičke, a ovaj ima 8 fizičkih...to je mala razlika ;)

Prijatelju nema 4fizicke i 4 logicke, vec 4 fizicke i 8 logickih. Nadalje 990X ima 6 fizickih i 12 logickih, no opet se overclockira jednako kao i 2600K, plus tome ovaj prvi nema limit na mnozitelju pa ga na HWbotu vozaju i preko 7Ghz. Kad ce to AMD moc neka se javi. Nadalje uskoro izlazi i prvi intelov 8 jezgreni SB, pa da vidimo sto sve on moze.

Prijatelju, krivo racunas. nema 4 fizicke i osam logickih nego 4 fizicke ili 8 logickih. Cak ni to nije dobar izracun jer HT ne duplira propusnost jezgre vec je 20-30% povecava. Da bi imao 4 fizicke i 8 logickih HT bi po jezgri trebao davati dodatnih 200%.

Nabijanje gigaherca odavno vec nije mjerilo snage procesora.

Ja cu o Buldozeru pricati kad mi dodje u ruke, ovako je to malo neozbiljno.

17 godina
microman kaže...
Inace za tvoju informaciju, inzinjerski primjerci su najbolji cipovi sta se mogu dobit sa wafera i redovito postizu najvece brzine sa najmanjim naponom od Retail proizvoda.

Ne. Ne u ovom slučaju. Ovaj inžinjerski primjerak je iz starije generacije koja je trebala doći u proljeće, izašle su već ploče, ali je upravo zbog nezadovoljstva ES clockabilnošću sve prolongirano za kraj ljeta. Ne pratiš, ili ignoriraš vijesti.

microman kaže...

Prijatelju nema 4fizicke i 4 logicke, vec 4 fizicke i 8 logickih. Nadalje 990X ima 6 fizickih i 12 logickih, no opet se overclockira jednako kao i 2600K, plus tome ovaj prvi nema limit na mnozitelju pa ga na HWbotu vozaju i preko 7Ghz. Kad ce to AMD moc neka se javi. Nadalje uskoro izlazi i prvi intelov 8 jezgreni SB, pa da vidimo sto sve on moze.

Ne. Ne "overclockira se 990x jednako kao 2600k. Pogledaj pod "moj PC", da ne ispadne da pričam napamet i ktome mogu pribrojati 4 komada na poslu. 
na 990x se 6 jezgri se daju vrlo dobro clockati, nema sumnje, ali naponi se moraju dizati. Ne kao na 980x, ali na stock na tu frekvenciju na zraku... malo teže.

I opet pričamo o fizičkih 6 jezgri protiv 8 Amdovih.   Na stranu efikasnost.

17 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Svi gaje tu neke nade oko svrgavanja intela .Meni je svejedno nisam vjeran marci vec ko pundi bolji proizvod ali Ghz i broj jezgri realno ne znaci i da je bolji proc.Sandy jede za dorucak x6tice od amda-a

A sto se nade da ukoliko amd bude konkurentan ili bolji da ce cijene pasti tu isto nisam optimistican sto je pokazo amd sa ati grafickama kad je konacno preteko nvidiju i nadruko cijene.

Sto god da se dogodilo i dalje ce nam derat kozu.Da je tu barem 5-6 proizvodjaca onda se nebi mogli tak lako dogovarati i bilo bi nesto od toga

0 0 hvala 0
15 godina
Zambezi na 4,6 GHz

Cekaj u cpu-z u pise maxtdp skoro 190w???? pa ovo ce se grijat ko životinja

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...
microman kaže...

Inace za tvoju informaciju, inzinjerski primjerci su najbolji cipovi sta se mogu dobit sa wafera i redovito postizu najvece brzine sa najmanjim naponom od Retail proizvoda.

nekad da a nekad ne. u ovom slucaju sigurno ne jer je cijela serija povucena i pravi se bolja.

kakva to serija ???

nist amd nije pravio pa povukao ko intel  npr :)))

sam su skuzili da imaju neke bugove u testnom stepingu i popravili to

a ne ko pentiumi koji racunaju 1+2 = 3.1  i prodaju se ko kokice

il ovi chipseti pa kad ljudi skuze ups ajmo povuci

14 godina
neaktivan
Promatrač kaže...

Mene samo zanima omjer uloženog-dobivenog,sve ostalo su priče za malu djecu.

Dok intel nije izbacio core procesore bio sam na amd-u, sad sam trenutno na intelu 775 (na tom socketu ču i ostat {#}).

Novi komp koji budem slagao bit isključivo AMD.

Nisam fan ni intela ni amd,samo sam jedan običan pragmatik.

Napises realan i pametan post i onda u njega stavis ovu boldanu recenicu?

Ovo se nimalo ne slaze sa ostatkom posta.

17 godina
microman kaže...
rambox kaže...
SpyGi kaže...

Sad bi mozda AMD mogao pobijediti Intela po prvi putu istoriji,ali mozda.

TU samo vidimo neke okvirne ogledne performanse, za konacan Zambezi koji ce izač pod kraj 8 mjeseca to nije konacna verzija procesora koju on ima u rukama a to je itekak bitno.{#} To je Engineering Sample ili ES Buldozer uzorak, i to B0 Steeping star oko 5-6 mjeseci a kaj to znaci ne treba posebno spominjat konacna verzija ce imat B2 Steeping reviziju vjerojatno  ili cak C oznaku.{#}

Inace taj tip OBR je neki cudak, s njim se nikad ne zna na nekoliko vrlo poznatih svjetskih foruma za Hardwer je banan jer je radil svašta kaj nije trebalo kršenje NDA-a i slicno.{#}

U ovom slucaju to nije tak kod Bagera,{#} pa mislil sam da to znaš kak može bit isto B0 od prije 5mjeseci i konacan proizvod recimo B2 znaci poboljšanja nema nikakvih i potpuno su isti ko blizanci jel a joj.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Mislim da bi svima jedan dobar SSD puno vise ubrzao sistem neko puko dizanje takta..ali ajde..gusti su gusti {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

9 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Mislim da bi svima jedan dobar SSD puno vise ubrzao sistem neko puko dizanje takta..ali ajde..gusti su gusti {#}

Meni ni priblizno.

17 godina
Lion King kaže...

Krivo misliš. I nije sve do guštiju. Naravno, da si rekao "mislim da bi većini..." tu bih se složio, ali ja sam nacionalna manjina :P

16 godina
neaktivan
micromane...
Si ti u zadnje vrijeme pao na glavu?
Usporedjujes dva cipa razlicitih proizvodjaca, od kojih je jedan rani testni primjerak na temelju radnog takta i napona potrebnog za ostvarivanje istog.
Onda u pricu ubacis 990X i frajere koji furaju tekuci helij.
Sta se tice intela i AMD-a, AMD mi je ponudio vise za manje novaca.

P.S. Atom je tesko sranje

P.P.S. Vec dvije godine kupujem i preporucujem samo amdove procesore
Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Lion King kaže...

Meni ni priblizno.

Vidim ti nisi shvatio sto sam htio reci / postici

overhaul kaže...
Lion King kaže...

Krivo misliš. I nije sve do guštiju. Naravno, da si rekao "mislim da bi većini..." tu bih se složio, ali ja sam nacionalna manjina :P

Ali ti kolega jesi {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
15 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

ma micromanu se nemoze nista dokazat...dabogda bully pomea pod sa intelom...pa ce iduci put malo bolje razmislit prije kupovine intel proizvoda i nagadanja o procesoru kojeg nije vidia...

tesko, davno sam rekao da ce za AMD bit potez vec samo ako s Bullyem uspostave kakvu takvu ravnotezu i tome se iskreno nadam, al sto vise informacija curi to sam sve manje optimistican, jer ocigledno je da imaju nekih tehnickih "poteskoca" em po dobrom staru obicaju previse kasne.

Intel ima daleko previse para, a njihov R&D u nicem ne oskudijeva, dok kod AMD-a to nije slucaj, tko zna koliko kompromisa su morali povuc da izbace novi dizajn kolko tolko na vrijeme, jbg zlato kuje zlato u ovom slucaju fabovi fabove...

mene je samo strah da AMD ne odapne jer onda smo naje...

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
17 godina
Zambezi na 4,6 GHz

hehe, predviđam još dvije stranice standardnih flejm warsova i onda lock:)

Ipak je temelj svega jedan obični skrinić cpu-z, a oko kojeg je vijest složena na temelju posta iz subote

sa "abedomenusovog" linkića ovdje na forumu, u rubrici "AM3+je blizu kao i Bulldozer" ... dakle lock bi mogao samo što nije:)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Zambezi na 4,6 GHz

Haha, ovakve teme su uvijek cirkus :D

Ocito je da Intel i AMD nisu po performansama daleko jedan od drugog kaj se CPU-ova tice i zato su tolko zestoke debate oko njih.

Pricajte malo o Intelovim i AMD grafama na primjer (ili to nema smisla :)

Sto znace Intelu silne pare, kad nema nikakav revolucionaran proizvod naspram konkurencije kad se uzme u obzir kolko tko love ima...

Volio bih vidjet Intela kakve proizvode bi imao da je na AMD-ovoj poziciji kaj se financijskog stanja tice :)

Kladim se da bi ubrzo postao user-friendly :)

Ja sam drva nalozio, sad rasplamsajte vatricu :) Nemojte previse jer je i ovako vruce...

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 19:06 (Batista).

10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Dado, puno pota se kroz IT povijest, a i opcenito, dokazalo da ideja vrijedi puno vise od zlata. U vrijeme kad je AMD pregazio Intela odnosi velicina, bogatstva i tehnologije su jos vise bili na strani Intela. Slazem se s tobom da ne treba ocekivati neku revoluciju niti nesto sto Intel nece nadmasiti vec slijedecom serijom procesora. No ko zna, to su samo moja predvidjanja.

1 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...
Promatrač kaže...

Mene samo zanima omjer uloženog-dobivenog,sve ostalo su priče za malu djecu.

Dok intel nije izbacio core procesore bio sam na amd-u, sad sam trenutno na intelu 775 (na tom socketu ču i ostat {#}).

Novi komp koji budem slagao bit isključivo AMD.

Nisam fan ni intela ni amd,samo sam jedan običan pragmatik.

Napises realan i pametan post i onda u njega stavis ovu boldanu recenicu?

Ovo se nimalo ne slaze sa ostatkom posta.

To je namjerno stavljeno.

Pa ne može me intel karat sa socketima ko budalu,novi proc novi socket WTF??????

14 godina
neaktivan
Batista kaže...

Haha, ovakve teme su uvijek cirkus :D

Ocito je da Intel i AMD nisu po performansama daleko jedan od drugog kaj se CPU-ova tice i zato su tolko zestoke debate oko njih.

Pricajte malo o Intelovim i AMD grafama na primjer (ili to nema smisla :)

Sto znace Intelu silne pare, kad nema nikakav revolucionaran proizvod naspram konkurencije kad se uzme u obzir kolko tko love ima...

Volio bih vidjet Intela kakve proizvode bi imao da je na AMD-ovoj poziciji kaj se financijskog stanja tice :)

Kladim se da bi ubrzo postao user-friendly :)

Ja sam drva nalozio, sad rasplamsajte vatricu :) Nemojte previse jer je i ovako vruce...

Ma kako nema? Jedan Sandy Bridge je drastično manji (216mm2 vs 346mm2) od Thubana, manje troši, manje se zagrijava, i pruža osjetno bolje perfomanse?

KLIK (2. slika).

Ako to nije nadmoćniji i revolucionarniji proizvod naspram konkurencije, onda neznam što bi trebao biti. Kao što dado8 reče, samo da AMD ne propadne, inače smo u banani onda...

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 19:13 (Ranko Kukumar).
17 godina
Ranko Kukumar kaže...

Ma kako nema? Jedan Sandy Bridge je drastično manji (216mm2 vs 346mm2) od Thubana, manje troši, manje se zagrijava, i pruža osjetno bolje perfomanse?

KLIK (2. slika).

Ako to nije nadmoćniji i revolucjonarniji proizvod naspram konkurencije, onda neznam što bi trebao biti. Kao što dado8 reče, samo da AMD ne propadne, inače smo u banani onda...

Nes ti revolucije Weky :)

32nm naspram 45, bilo bi logicno da je manji...

To nije nista revolucinarno, nategnuto receno vise bi bilo evolucijski. (nadmocniji je svakako)

Kad vec Intel ima tolko para, zasto su im procevi tako skupi, samo smotanac moze mislit da su isplativiji.

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 19:30 (Batista).
17 godina
neaktivan
Batista kaže...

Nes ti revolucije Weky :)

32nm naspram 45, bilo bi logicno da je manji...

To nije nista revolucinarno, nategnuto receno vise bi bilo evolucijski.

AMD će tek ove godine prijeć na 32nm dok intel odmah početkom sljedeće donosi 22nm..

Ne možeš osporit da je Intel po tom pitanju nadmoćniji..

A manji proizvodni proces donosi samo pozitivne stvari.

15 godina
Zambezi na 4,6 GHz

ajme meni ne smijem pratit ovu temu , ne smijem , ne smijem, cure mi sline a znam da asrock 890gx ex3 nece dobit bios za podrsku bulldozera :(  , ali stvarno me zacudio životinjski tdp od 190w

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

AMD će tek ove godine prijeć na 32nm dok intel odmah početkom sljedeće donosi 22nm..

Ne možeš osporit da je Intel po tom pitanju nadmoćniji..

A manji proizvodni proces donosi samo pozitivne stvari.

Niti ne osporavam :)

Tko zna sto ce sve bit slijedece godine, mozda krava iznese jaje :)

Cekajmo da dojde pa da se imamo konkretno o cemu zestit :)

Truth in engineering.
14 godina
neaktivan
Batista kaže...

Kad vec Intel ima tolko para, zasto su im procevi tako skupi, samo smotanac moze mislit da su isplativiji.

Zato što očito (nažalost) nemaju prave konkurencije pa busaju cjene u nebesa.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
17 godina
Ranko Kukumar kaže...

Ako to nije nadmoćniji i revolucionarniji proizvod naspram konkurencije, onda neznam što bi trebao biti. Kao što dado8 reče, samo da AMD ne propadne, inače smo u banani onda...

Ne bu AMD propal bez brige nema šanse, vec se bude dogodilo to na ce ic sve višlje i višlje zahvaljujuci svojim trenutnim a pogotovo buducim APU rješenjima na svim djelovima tržišta procesorima.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

ne sjecam se, ali zar nisu negdje bili neki testovi ovih procesora, i ispalo je da su tek malo jaci od SB ?

sve u svemu, vjerovatno ce ivy bridge bit daleko snazniji od ovog..prosto ne vjerujem da ce AMD sad napravit toliki korak naprijed, jer danasnji x6 procesori kaskaju za intelovim i5, a da ne pricam o i7 sa HT..

jedan ivy bridge sa 6 jezgri uz HT bi trebao sa lakocom da nadmasi buldozera..to da li ce AMD-ov top procesor bit jaci od najjaceg SB-a, o tome se da diskutovat, ali sto se clockanja tice, mislim da ce intel ostat bolji..

zivi bili pa vidjeli

15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Dado, puno pota se kroz IT povijest, a i opcenito, dokazalo da ideja vrijedi puno vise od zlata. U vrijeme kad je AMD pregazio Intela odnosi velicina, bogatstva i tehnologije su jos vise bili na strani Intela. Slazem se s tobom da ne treba ocekivati neku revoluciju niti nesto sto Intel nece nadmasiti vec slijedecom serijom procesora. No ko zna, to su samo moja predvidjanja.

O tome se bas i radi, ideja zlata vrijedi ali ako nemas nesto ili nekog da stane iza nje djaba ti to, a malo to vas ovdje shavaca ili zeli shvatit...

AMD nikada, ama bas nikad nije pregazio Intela, zapravo nikad nije ni dosao ni u ravnopravnu poziciju iako je godinama imao daleko inovativnjiu, napredniju, i optimiziraniju arhitekturu... cak i u tim vremenima Intel je okretao milijarde a AMD je zivotario i prilikom svake izgradnje/nadogradnje faba morao trazit kreditore i jamstva... jbg kao sto rekoh lova kuje lovu, pogledaj samo lijepu nasu, ili ako vec hoces balkan, sva vrvi od nekakvih "uglednih", investitora, tajkunicica, poslovanjaka i svi oni okrecu (bolje receno sve do nedevno su okretali) gadnu lovu - ulazu i kupuju sve i svasta te glume neke ugledne biznismene, vrle umove i kremu drustva.. a cinjenica je da bi 99% njih danas bilo goli qurac da se nisu nakrali ili nasli na pravom mjestu za vrijeme one prve HDZ-ove garniture onih prvih tranzicijskih dana - najteze je do prvog miliona ili u AMD-ovom slucaju one prve dvije tri miljarde ciste kesovine - AMD to nikada nije imao, jer da je zgazio bi Intela, sad bojim se da je vec kasno.

17 godina
g12356 kaže...

AMD je rulao dok nisu došli prvi core procesori.

A sta je najsmjesnije core je pIII arhitektura...

Vidim da to nije niko spomenuo pa eto da se zna.

15 godina
protjeran
disco kaže...
g12356 kaže...

AMD je rulao dok nisu došli prvi core procesori.

A sta je najsmjesnije core je pIII arhitektura...

Vidim da to nije niko spomenuo pa eto da se zna.

Core nema veze s PIII

edit: zapravo ima, ali ne na nacin kao sto vecina misli...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 20:55 (dado8).
14 godina
neaktivan
microman kaže...

Pojma nemaš. Ima 8 threadova tj. svaka fizička jezgra je u stanju simulirati dvije logičke (virtualne) znači nije 4+8, nego 4*2=8 {#} U svakom slučaju 8 fizičkih jezgri je daleko bolja solucija

Iskreno, baš me briga koji će biti bolji, imao sam i AMD i Intel i ne osjećam nikakvu prvrženost već samo želim ono što je najbolje za moju konfu u datom trenutku {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 21:10 (McVily77).
15 godina
Zambezi na 4,6 GHz

Raspravljate se koji će osmerojezgreni procesor imati bolje performanse ko neka mala djeca, a ni AMD-ovi nisu izašli ni Intelovi...

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 21:09 (leobugi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice