Zambezi na 4,6 GHz

poruka: 197
|
čitano: 17.956
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zambezi na 4,6 GHz".
14 godina
neaktivan
Re: Zambezi na 4,6 GHz
itomic009 kaže...

Što se tiče ovog procesora, vidjet će se performanse tek kad izađe i kad bude hrpa reviewa. Neznam šta se vi svađate kad neznate uopće performasne procesora. Ovo oko takta procesora, pa bager ima 8 FIZIČKIH jezgara , a ne simuliranih tako da u svim aplikacijama koje dobro iskorištavaju više jezgara bi trebao biti jači od bilo kojeg Sandy CPU koji je u prodaji danas. Ako je arhiktektura napredovala dovoljno ( a trebala bi jel sadašnji AMD procesori su uz neka dorađivanja već godinama stara platforma ) trebao bi biti u najmanju ruku konkurentan ili jači od Sandy procesora  pa i od 990X procesora. Ovo sa naponom se slažem sa Micromanom, da to izgleda kao dosta visok napon. Ali, valjda ipak AMD-ovi inžinjeri znaju bolje od mene i Micromana kao i od svih nas na forumu, tako da ako potrošnja i zagrijavanje tog 8 jezgrenog CPU-a budu razumne onda taj visoki napon neznači ništa loše.

Pojasni nam boldano.

16 godina
neaktivan
segregator kaže...

Kakvo stvarno stanje? Gdje ima kupiti Bulldozer pa da i ja provjerim "stvarno stanje"? Radi se o steppingu koji neće izaći na tržište, za koji je uopće upitno da li ga

dotični gospodina ima, ili je sve skupa fake

Naravno sve je to fake, mada iskreno neznam šta se pjenite, pošto 4,6Ghz za AMD nije mala stvar, štoviše odličan rezultat, sa obzirom da su toliko do sada mogli samo probrani primjerci PhenomII 555BE i eventualno 955BE i iznad.

Al još mi je zanimljivije da je uvaženi kolega Zoharbizo Jurkyu opalio TU, iako je samo ponovio ono što sam napisao na prvom postu. Mada sto ljudi sto cudi.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:34 (microman).
14 godina
Caesar et Brutus kaže...
itomic009 kaže...

Što se tiče ovog procesora, vidjet će se performanse tek kad izađe i kad bude hrpa reviewa. Neznam šta se vi svađate kad neznate uopće performasne procesora. Ovo oko takta procesora, pa bager ima 8 FIZIČKIH jezgara , a ne simuliranih tako da u svim aplikacijama koje dobro iskorištavaju više jezgara bi trebao biti jači od bilo kojeg Sandy CPU koji je u prodaji danas. Ako je arhiktektura napredovala dovoljno ( a trebala bi jel sadašnji AMD procesori su uz neka dorađivanja već godinama stara platforma ) trebao bi biti u najmanju ruku konkurentan ili jači od Sandy procesora  pa i od 990X procesora. Ovo sa naponom se slažem sa Micromanom, da to izgleda kao dosta visok napon. Ali, valjda ipak AMD-ovi inžinjeri znaju bolje od mene i Micromana kao i od svih nas na forumu, tako da ako potrošnja i zagrijavanje tog 8 jezgrenog CPU-a budu razumne onda taj visoki napon neznači ništa loše.

Pojasni nam boldano.

Šta te zanima ??

17 godina
Jurky kaže...

Ne zelim ulazit u isplativost i fanatizam samo da se osvrnem na clanak.

"Stabilnost sustava testirana je aplikacijom SuperPi." {#}

Sto se tice overclockabilnosti i nije se bas iskazao.... Super pi 1M je daleko od stabilnosti za 24/7, inace Super pi je aplikacija koja koristi samo 1 jezgru i to na dvadesetak posto.

4.6 na 1.5??V (prije ce bit vrlo blizu 1.6V buduci su sakrivene zadnje tri znamenke) sve je to vec vidjeno na par godina starim i5 750 i i7 9xx koji su isli za potrebe SPi 1m bencha na zraku i preko 4.9GHz...

Po ovim rezultatima ocekujem da bi za 24/7 stabilnost mogao ici od 3.8-4.2Ghz

Po rezultatu se vidi da jos uvjek debelo kaskaju u sintetici, nadam se da ce u ostalim benchmarcima i reallife aplikacijama stanje biti puno bolje...

Pa taj tip OBR je ionak cudak, to sam več spomenul prije cim je koristil SuperPi za nekaj smjehota uglavnom i to na kubik. Napon procesora 1.5V treba zanemarit skroz, jer to ionak nije konacni uzorak za prodaju vec ES model i to star par  mjeseci.{#}

Još jedna razlog zakaj napon ovog Bagera treba zanemarit, pa moj Athlon X2 za 3.5 ghz treba 1.400V{#} pa zakaj onda ne bi i Bager imal 1.550V sa svih 8 jezgri naklokan ionak je AMD uvjek imal veci napon na svojim procovima. No bez obzira na veci napon kod AMD-a prije, njegovi Liano i ostali APU procesori su drasticno spustili potrošnju pala je ko Hrvatski standard pa je sad na Mobilnim platformama ravna ili čak bolja od Intela tj samo trajanje Baterije na Laptopima.{#}

Treba pricekat dok izađe konacan, uzorak Bagera a ne orjentirat se prema ovom par mjeseci starom uzorku i onda se bude sve videlo pa i sama potrošnja. No s obzirom na sve ona ce isto tak past, dosta na Desktop Bageru ili Zambezi s obzirom na novu arhitekturu pogotovo u Idle to sigurno itekak.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Pa taj tip OBR je ionak cudak, to sam več spomenul prije cim je koristil SuperPi za nekaj smjehota uglavnom i to na kubik. Napon procesora 1.5V treba zanemarit skroz, jer to ionak nije konacni uzorak za prodaju vec ES model i to star par  mjeseci.{#}

Još jedna razlog zakaj napon ovog Bagera treba zanemarit, pa moj Athlon X2 za 3.5 ghz treba 1.400V{#} pa zakaj onda ne bi i Bager imal 1.550V sa svih 8 jezgri naklokan ionak je AMD uvjek imal veci napon na svojim procovima. No bez obzira na veci napon kod AMD-a prije, njegovi Liano i ostali APU procesori su drasticno spustili potrošnju pala je ko Hrvatski standard pa je sad na Mobilnim platformama ravna ili čak bolja od Intela tj samo trajanje Baterije na Laptopima.{#}

Treba pricekat dok izađe konacan, uzorak Bagera a ne orjentirat se prema ovom par mjeseci starom uzorku i onda se bude sve videlo pa i sama potrošnja. No s obzirom na sve ona ce isto tak past, dosta na Desktop Bageru ili Zambezi s obzirom na novu arhitekturu pogotovo u Idle to sigurno itekak.{#}

Zanimljivo je kak su najednom svi cudaci i fejkeri kad je AMD u pitanju, prvo Anandtech koji ima više radnog staža nego vecina forumaša godina, a sad i ORB.

Neka, nada umire zadnja. Ponekad je dobra, a ponekad zna biti i kur.a{#}

I'll be back
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Bulldozer ce imati tzv. module koji nisu poput cjelovite fizičke jezgre međutim opet su puno moćniji od Hyper threading tehnlogije pa će ih sistem prepoznati kao fizičku jezgru, odnosno jedan modul kao dvije fizičke jezgre. Performanse modula prema navodima bi trebale biti oko 1.8x u odnosu na dvije fizičke jezgre. Tako da FX8 neće činiti 8 jezgara već 4 modula.

AMD calls this design a "Bulldozer module". A 16-core processor design would feature eight of these modules, but the operating system will recognize each module as two physical cores.

The module, described as two cores, can be contrasted with a single Intel core with HyperThreading. The difference between the two approaches is that Bulldozer provides dedicated schedulers and integer units for each thread, whereas in Intel's core all threads must compete for available resources, except for the individual thread state information.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:51 (ATiGamer).
14 godina
ATiGamer kaže...
itomic009 kaže...

Bulldozer ce imati tzv. module koji nisu poput cjelovite fizičke jezgre međutim opet su puno moćniji od Hyper threading tehnlogije pa će ih sistem prepoznati kao fizičku jezgru, odnosno jedan modul kao dvije fizičke jezgre. Performanse modula prema navodima bi trebale biti oko 1.8x u odnosu na dvije fizičke jezgre. Tako da FX8 neće činiti 8 jezgara već 4 modula.

AMD calls this design a "Bulldozer module". A 16-core processor design would feature eight of these modules, but the operating system will recognize each module as two physical cores.

The module, described as two cores, can be contrasted with a single Intel core with HyperThreading. The difference between the two approaches is that Bulldozer provides dedicated schedulers and integer units for each thread, whereas in Intel's core all threads must compete for available resources, except for the individual thread state information.

Hoće li tako biti i sa 4 jezgrenim da će biti 2 modula odnsono 6 jezgrenim 3 modula ?

16 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Sorry dečki, nisam čitao sve postove, ali koliko znam kako idu ovakve rasprave ovo je postalo samo natezanje i rasprava oko toga "čiji je veči"{#}

Kupi koji je daje bolje preformanse, za dane pare i gotovo. dali je do AMD, Intel, Via, ARM...{#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 22:09 (ivan262).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Hoće li tako biti i sa 4 jezgrenim da će biti 2 modula odnsono 6 jezgrenim 3 modula ?

Yep, bude.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ako govorimo o zambeziju onda da, tako ce biti.

14 godina

Saznat će mo onda sve na kraju kroz dva mjeseca i dobro {#}.

14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

Zbog žurbe tijekom pisanja si i ti natukao dosta gramatičkih/pravopisnih pogrješaka. Bez ljutnje, samo sam te ispravio jer smatram da je to u redu.

Mišljenja sam kako nije bitna gramatička (ne)točnost da bi se procijenilo te vidjelo tko je kvalitetan forumaš. Ima mnogo kvalitetnih i predanih forumaša, unatoč tome što im pravopis te gramatika nisu jača strana (to je čak poptuno zanemarivo ukoliko netko zaista ima znanje iz određenog područja).

U pravu si definitivno, i ja pišem vrlo brzo, ali se trudim da mi forma rečenice bude razumljiva svima. Inače kada pišem kilometarske postove, tada jako pazim na gramatiku, a u brzini opet napišem rečenicu koju svi razume. Njegova forma rečenice je toliko loše sastavljena da je upitno da li će svatko to uspjeti razumijeti. Tako da, nije problem u svakoj sitnoj gramatičkoj grešci koju radi, već je bitna forma rečenice koja je ajmo reći vrlo loša i nepostojeća kod athlon64-a.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
17 godina
microman kaže...
rambox kaže...

Zanimljivo je kak su najednom svi cudaci i fejkeri kad je AMD u pitanju, prvo Anandtech koji ima više radnog staža nego vecina forumaša godina, a sad i ORB.

Nisam ja rekel da je fejker iako je i to radil, vec prevrtljivac ili cudak imal je on u rukama i prije prave procesore ES uzorke i on Intel i od AMD a nekad se zehebaval s ljudima pa muljal. Dost govori a to sam vec i spomenul, da je taj OBR ko god da je Baniran sa svih poznatih stranih Foruma i stranica za Hardwer di je bio znaci nije cviječe nikak.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
microman kaže...

Anand je već odavno na Intelovoj platnoj listi, tako da se tu nema što pričati, a za ovog ORB-a čujem prvi put

Inače, Anand je rođen 1982-ge, a ja sam iste godine radio na Apple 2 računalu

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
Ranko Kukumar kaže...

@athlon64: Molim te ko boga da malo pokušaš pisati gramatički ispravne rečenice. Ideš jezičnu gimnaziju a stil pisanja ti je na razini autolimara (NHF). Ovako te vrlo teško mogu razumijeti što si htjeo reći.

a jbg ne pazim na gramatiku jer me nije volja ali postovi su mi razumljivi omg , neznam sta hoces.

15 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

snimam pjesmu

Stop the flame war on this forum 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro |

2 0 hvala 0
17 godina
Tale kaže...

@Batista

Znači ti želiš reć da kad izađu procesori da će netko moć tvrdit da je recimo AMDov procesor bolji od Intelovog recimo za obrađivanje multimedije iako će testovi očito pokazat da je recimo Intel bolji? Sad znam da to nisi htio reć jer ovo je paradoksalna rečenica. Možda si tio reć da je za AMD infrastrukturu koja se temelji na bla bla genijalno riješenje ili nekakv drugi oblik divljenja koji nema veze sa performansama, što je apsurdno pošto mi govorimo o perfomansama. Ako ne shvačaš šta želim reć a smatram da si razumio ponavljam: Ako je neki procesor bolji u dotijednom pogledu od drugog( čak i u cijeni ) kako netko može tvrdit da je ovaj slabiji bolji od ovog drugog. Te vidiš ja nisam imao problema da sad dok nisu izašli da vi to "forumizirate" jer to je ok ne zna se skupljaju se informacije, ali kad izađu sve informacije će bit dostupne u roku od tjedan dana ako i toliko, stoga ne razumijem oko ćega se može polemizirat. Inaće ne sudjelujem u ovim diskusijama jer stvarno ne razumijem kako netko može obranit nešto što nije logično te čak niti iznimka.

Pa otkuda tebi takvi zaključci ?

Ne znam na kojem principu funkcionira tvoj mentalni sklop da si mogao zakljucit takvo sto...

Pojam bolji - ne znaci samo brzi, taj pojam se dobiva zbrojem ostalih osobina. Neda mi se objasnjavat ostali dio o kojem pises ko da mene citiras (neznajuci na koju foru si zakljucio ostatak posta).

Pa kog vraga ces sad nagadjat kad pojma nemas o konacnim rezultatima ? Nagadjat mozemo o x ostalih stvari o kojima znamo samo u natuknicama.

Opce ne mogu vjerovat da odgovaram na ovakav smotan post.

Truth in engineering.
16 godina
odjavljen
Zambezi na 4,6 GHz

I jeste se isvadjali ?!? Boze oslobodi oko cega se vi prepucavate u sred ljeta...

Sto se mene tice samo neka bude konkurentan sa sto nizom cijenom, ostalo me ne brine. Doduse, ne planiram mijenjati uskoro CPU, vec GPU, ali nikad ne reci nikad {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
microman kaže...
zoharbizo kaže...

amd kasni za intelom...mislis da je to meni tesko priznat...al prijatelju ako nisi znao amd radi i grafe i procesore...koji su naspram intela poprilicno jeftini i isplativi...kad se sve uzme u obzir amd je opcija za mase a intel za pojedince...

i opet te pitam. Koga briga? Svak kupuje šta ga volja, ako imaš para za ferari kupi i šuti, ako nemaš ferari samo šuti i ne laj na one koji imaju ferari

tko ima za ferrari sigurno je novac i ukrao, prosverco, iskoristio nekoga... ovo ono... tak oda... ak imas ferrari SUTI da te ne ULOVE! :)))))

17 godina
TranceMight kaže...
microman kaže...

i opet te pitam. Koga briga? Svak kupuje šta ga volja, ako imaš para za ferari kupi i šuti, ako nemaš ferari samo šuti i ne laj na one koji imaju ferari

tko ima za ferrari sigurno je novac i ukrao, prosverco, iskoristio nekoga... ovo ono... tak oda... ak imas ferrari SUTI da te ne ULOVE! :)))))

O bokte očem sad pak ti.... ova "rvacki jal poštapalica" "tko ima para, sigurno ih je ukrao ..."

Još jedna mi je ostala u sjećanju, kad sam stao jednom prilikom da propustim neku babu,

a ona "prokleti hercegofci" umjesto hvala. Nemreš drugo bit ak si u boljem autu. I sigurno si ukro.

Nedaj bože kod nas trudit se po 8 sati prekovremenog na standardnih 8 sati, ne ići na godišnje i imati radne subote,

i usput zaraditi i zaradu štediti, jer proglasit će te kapitalističkim kulakom, imetak si "nacionalizirati" a tebe pravedno strijeljati.

Kod nas je pravednik onaj koji sve spiska, pola rada provede na fejkanim bolovanjima i još živi preko sandarda na tuđi,

bankovni račun, pa proklinje "švicarce", svjetske zavjere, i lopove (u to spadaju dakle u isti nazivnik svi

- i profiteri, kriminalci, kockari, dileri kao i nasljednici i sposobni radni i štedljivi) 

ontopic; Super Pi je i meni bio sumnjiv, prastari sintetički prog koji nezna ni sve SSE rutine jedne jezgre upotrijebiti, kamoli multithread.

Totalno čudan način dokazivanja nečega sa takvim procesorom.

Zasad sam isto malo i skeptičan sa tim polujezgrama... pravih 6 na Phenomu2 je kod mene u performansama

bilo ravno 4 (sa uključeniom ht dakle 8 threadova dakako) na "starom" i7 Nehalemu na istom taktu...
hoće li 8 polujezgri biti toliko bolje...nadam se:) Kako bilo, siguran sam da će amd nivelirati cijenu.
nek slučajno ispadne brz, odma će se prilagoditi da u lipu bude u rangu cijene intela istih performansi.
mene je x6 kad je izašao došao 2300kn, toliko je tada identično koštao i i7 920 koji se pokazao OCom i

performansama identičan.
@microman; kako si pobogu hladio 980x na 1,5V? Meni je prošlu noć 980x rendao pri OCu 4,32ghz@1.33V,
ujutro me dočekala najviša zabilježena temperatura od preko 90 stupnjeva u coretemp logu.

S tim da je dobro prozračen antec, i hladi ga true 120 black (doduše s ventom na 1100rpm)

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 3:10 (overhaul).
17 godina
neaktivan
Batista kaže...
Tale kaže...

@Batista

Znači ti želiš reć da kad izađu procesori da će netko moć tvrdit da je recimo AMDov procesor bolji od Intelovog recimo za obrađivanje multimedije iako će testovi očito pokazat da je recimo Intel bolji? Sad znam da to nisi htio reć jer ovo je paradoksalna rečenica. Možda si tio reć da je za AMD infrastrukturu koja se temelji na bla bla genijalno riješenje ili nekakv drugi oblik divljenja koji nema veze sa performansama, što je apsurdno pošto mi govorimo o perfomansama. Ako ne shvačaš šta želim reć a smatram da si razumio ponavljam: Ako je neki procesor bolji u dotijednom pogledu od drugog( čak i u cijeni ) kako netko može tvrdit da je ovaj slabiji bolji od ovog drugog. Te vidiš ja nisam imao problema da sad dok nisu izašli da vi to "forumizirate" jer to je ok ne zna se skupljaju se informacije, ali kad izađu sve informacije će bit dostupne u roku od tjedan dana ako i toliko, stoga ne razumijem oko ćega se može polemizirat. Inaće ne sudjelujem u ovim diskusijama jer stvarno ne razumijem kako netko može obranit nešto što nije logično te čak niti iznimka.

Pa otkuda tebi takvi zaključci ?

Ne znam na kojem principu funkcionira tvoj mentalni sklop da si mogao zakljucit takvo sto...

Pojam bolji - ne znaci samo brzi, taj pojam se dobiva zbrojem ostalih osobina. Neda mi se objasnjavat ostali dio o kojem pises ko da mene citiras (neznajuci na koju foru si zakljucio ostatak posta).

Pa kog vraga ces sad nagadjat kad pojma nemas o konacnim rezultatima ? Nagadjat mozemo o x ostalih stvari o kojima znamo samo u natuknicama.

Opce ne mogu vjerovat da odgovaram na ovakav smotan post.

Oprosti, trebao sam sažet moj post. Zato evo najkraći mogući sažetak: Zaključak ti je glup.  NHF! NHF!

17 godina
overhaul kaže...

@microman; kako si pobogu hladio 980x na 1,5V? Meni je prošlu noć 980x rendao pri OCu 4,32ghz@1.33V,
ujutro me dočekala najviša zabilježena temperatura od preko 90 stupnjeva u coretemp logu.

S tim da je dobro prozračen antec, i hladi ga true 120 black (doduše s ventom na 1100rpm)

"Radio" je kod nekoga 24h rendanja, a kod nekoga 1m da se dignu windowsi i uhvati sshot CPU-Z prije nego se sve sruši :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Vruce je ovih dana.

2 0 hvala 0
17 godina
Zambezi na 4,6 GHz

Dame i gospodo,

jezgre i threadovi nisu jedno te isto. Do prije P4, intelov procesor je mogao odrađivati samo jedan thread po jezgri, pojednostavljeno samo jednu instrukciju. Hyperthreading je tehnologija koja je omogučila izvršavanje dva threada istodobno na jednoj jezgri. No intel NIJE pionir u toj tehnologiji.

Postoje i procesori koji su u stanju izvršavati 16 threadova po jezgri.

Dalje, fizička jezgra je fizička jezgra, i to ne može nikakav multithreading nadomjestiti. Pogotovo ako je u pitanju čista matematika. 8 jezgri ili 4 jezgre koje mogu izvršiti 2 threada svaka? Uvijek 8 jezgri. To kaj se HT procesori u windowsima prikazuju u task manageru kao 2x više jezgri nego kaj to imaju ne znači da taj proc može obraditi podatke istom brzinom kao isti takav proc sa 8 jezgri bez HT.

Glupo je uspoređivati procesore sa 6 jezgri i HTom sa procesorom sa 8 jezgri bez HTa. Trebalo bi potjerati x264 na njima da se vidi koji je brži. To je sve kaj je bitno kod procesora, njegva sirova snaga u obradi podataka. Ništa drugo nije bitno.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
9 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Dame i gospodo,

jezgre i threadovi nisu jedno te isto. Do prije P4, intelov procesor je mogao odrađivati samo jedan thread po jezgri, pojednostavljeno samo jednu instrukciju. Hyperthreading je tehnologija koja je omogučila izvršavanje dva threada istodobno na jednoj jezgri. No intel NIJE pionir u toj tehnologiji.

Postoje i procesori koji su u stanju izvršavati 16 threadova po jezgri.

Dalje, fizička jezgra je fizička jezgra, i to ne može nikakav multithreading nadomjestiti. Pogotovo ako je u pitanju čista matematika. 8 jezgri ili 4 jezgre koje mogu izvršiti 2 threada svaka? Uvijek 8 jezgri. To kaj se HT procesori u windowsima prikazuju u task manageru kao 2x više jezgri nego kaj to imaju ne znači da taj proc može obraditi podatke istom brzinom kao isti takav proc sa 8 jezgri bez HT.

Glupo je uspoređivati procesore sa 6 jezgri i HTom sa procesorom sa 8 jezgri bez HTa. Trebalo bi potjerati x264 na njima da se vidi koji je brži. To je sve kaj je bitno kod procesora, njegva sirova snaga u obradi podataka. Ništa drugo nije bitno.

1.Hvala na opsežnom objašnjenu, no sve to je vec odprije poznato, a i najmanji problem je pogledat u Wikipediu.

2 i7 2500K(bez HT-a) je brži(u svemu) od PhenomII x6 1100T. Dakle Intelove četri jezgre su brže od AMD-ovih šest. No ono što je još više glupo jest uspoređivat AMD-ove i Intelove jezgre. Sasvim drugačija arhitektura, sasvim drugačija tehnologija, itd..... Ukratko nije bitno čiji je veci, vec ciji je jaci

I'll be back
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
overhaul kaže...

"Radio" je kod nekoga 24h rendanja, a kod nekoga 1m da se dignu windowsi i uhvati sshot CPU-Z prije nego se sve sruši :)

Za pocetak: Tema je OVERCLOCKING nadolazeceg buldozera i u vijestima vidim samo kako se spominju vršni taktovi i naponi. Dakle nikakav Rendiranje, već OVERCLOCKING. Ako neznaš šta znaci taj pojam uputi se na Wikipediu, jer ja stvarno nemam vremena ni volje objašnjavati.

Nadalje ne nisam koristio CPU-Z validaciju, vec  na Wprime 1024, tu su i svi 3Dmark benchmarci u kojemu treba CPU test.  Ukratko bio je dovoljno stabilan da odvrti 3D mark Vantage koji traje više od deset minuta.

Hladio sam ga Noctuaom NH-D14 i ne sigurno na +35°c

I'll be back
16 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Micromane, djetinjast si... Kupis si 2600k i onda po forumu spamas kako je intel superiorniji.
Kladim se da nebis osjetio razliku da ti neko potajno zamijeni trenutnu maticnu i proc i grafu s jednim athlonom 250 i nekim 880g cipsetom (dobro, osim u igrama). 

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2011 11:40 (Katana).
Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Katana kaže...
Micromane, djetinjast si... Kupis si 2600k i onda po forumu spamas kako je intel superiorniji.
Kladim se da nebis osjetio razliku da ti neko potajno zamijeni trenutnu maticnu i proc i grafu s jednim athlonom 250 i nekim 880g cipsetom.

17 godina
microman kaže...

1.Hvala na opsežnom objašnjenu, no sve to je vec odprije poznato, a i najmanji problem je pogledat u Wikipediu.

2 i7 2500K(bez HT-a) je brži(u svemu) od PhenomII x6 1100T. Dakle Intelove četri jezgre su brže od AMD-ovih šest. No ono što je još više glupo jest uspoređivat AMD-ove i Intelove jezgre. Sasvim drugačija arhitektura, sasvim drugačija tehnologija, itd..... Ukratko nije bitno čiji je veci, vec ciji je jaci

To tebi cura isto govori? {#}

NHF ali morao sam {#}

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
15 godina

Ukratko nije bitno čiji je veci, vec ciji je jaci

To tebi cura isto govori? {#}

NHF ali morao sam {#}

{#}{#}{#}{#} , microman you got owned hahahaha.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice