Core nema veze s PIII
edit: zapravo ima, ali ne na nacin kao sto vecina misli...
Ima, samo sam i ja zaboravio kakve točno. Pentium 4 i njegove iteracije su težile što većem postizanju radnog takt-a, dok C2D nema veze sa tom filozofijom.
Core nema veze s PIII
Ima, samo sam i ja zaboravio kakve točno. Pentium 4 i njegove iteracije su težile što većem postizanju radnog takt-a, dok C2D nema veze sa tom filozofijom.
nagleda sam se svakvih gluposti ovdi...steta sta svaka ovakva tema mora bit spamerski dotaknuta...pogotovo od strane fanboyeva...bravo forumasi...razocarali ste me
nagleda sam se svakvih gluposti ovdi...steta sta svaka ovakva tema mora bit spamerski dotaknuta...pogotovo od strane fanboyeva...bravo forumasi...razocarali ste me
Dobar avatar
Dobar avatar
ako imam sliku amd-a onda sam fanboy?imas i ti puno u glavi...ja ne hvalisam amd na sve strane...meni je on dovoljan za gaming pa ga imam...da ima vise novaca ima bi intel...samo meni nije jasno zasto mislite da ce intel uvik bit glavni lider...to meni dize nerve...a pojma nemate o buldozeru...da vam dam u ruke bilo koji procesor nebi ga znali ocat a pricate tu o tdp-u i naponu i revizijama...
O tome se bas i radi, ideja zlata vrijedi ali ako nemas nesto ili nekog da stane iza nje djaba ti to, a malo to vas ovdje shavaca ili zeli shvatit...
AMD nikada, ama bas nikad nije pregazio Intela, zapravo nikad nije ni dosao ni u ravnopravnu poziciju iako je godinama imao daleko inovativnjiu, napredniju, i optimiziraniju arhitekturu... cak i u tim vremenima Intel je okretao milijarde a AMD je zivotario i prilikom svake izgradnje/nadogradnje faba morao trazit kreditore i jamstva... jbg kao sto rekoh lova kuje lovu, pogledaj samo lijepu nasu, ili ako vec hoces balkan, sva vrvi od nekakvih "uglednih", investitora, tajkunicica, poslovanjaka i svi oni okrecu (bolje receno sve do nedevno su okretali) gadnu lovu - ulazu i kupuju sve i svasta te glume neke ugledne biznismene, vrle umove i kremu drustva.. a cinjenica je da bi 99% njih danas bilo goli qurac da se nisu nakrali ili nasli na pravom mjestu za vrijeme one prve HDZ-ove garniture onih prvih tranzicijskih dana - najteze je do prvog miliona ili u AMD-ovom slucaju one prve dvije tri miljarde ciste kesovine - AMD to nikada nije imao, jer da je zgazio bi Intela, sad bojim se da je vec kasno.
Imamo razlicita gledista na pojam "zgazio". Mene ni najmanje ne zanima financijsko stanje firme, koliki im je proracun, koliko prodaju...
Iskljucivo me zanima proizvod koji prodaju, komada jedan. Po mojim mjerilima ga je par puta zgazio samo tako. Sve sto ja imam od obje firme je procesor u mom racunalu. Mene ni najmanje ne zanima ako neki proizvodjac s nekim proizvodom posluje u minusu (kao nvidija sa nekim serijama grafike ili sony sa prodajom ps3). Zanima me koliko taj proizvod meni vrijedi.
Pa to je ovdje uvijek tako, čemu čuđenje i "razočaranje":)
Takve teme nakon 3. replyja uvijek odu offtopic. Onako zabavno je čitat,
ako se baš nema ništa drugo i ako se nije prije toga svaka izjava pročitala na 5 srodnih i zaključanih tema:)
Ono, nit će se sad prekrstit navijači jednog, niti će suprotni navijači prominit dresove i zastave
jer neki neutralni tumače da se bezveze nadglasavaju jer su svi tu negdje za kolko para tolko muzike...
od galame i tako svi čuju samo sebe :)
I zato;
oleeeoleeeoleeoleeeee aemdeeee ubiubiubi inteleeee
oleeeoleeeoleeoleeeee inteeeleee udriudriudri aemdeeeeee
:P
Zanimljivo je kako jedni govore da će AMD rasturat Intel po performansama, dok sa druge strane kad se spomene 990X onda je to neisplativ procesor kojeg nitko ne koristi...
Core nema veze s PIII
zapravo si vec sam dao odgovor, Intel je dugo godina pod svaku cijenu s netburst arhitekturom "silovao" radni takt , ponajvise iz marketinskih razloga, nekad su se procesori uglavnom usporedjivali po MHz-ima.
Core duo je potpuno nove arhitektura, radjena od nule sljedeci filozofiju pentium M a poveznica im je osim filozifije i Intel Izrael, isti odjel koji je zasluzan za trenutacni Gesher aka Sandy Bridge.... a legenda kaze da je pricu o "samo modificiranom pIII" progurao Intel America zbog ljubomore na zidove koji su unazad deset godina prakticki zasluzni za sve uspjele Intelove arhitekture, stoga nije cudno koliko cujem da Intel u Izrael trenutno ulaze milijarde.
Zanimljivo je kako jedni govore da će AMD rasturat Intel po performansama, dok sa druge strane kad se spomene 990X onda je to neisplativ procesor kojeg nitko ne koristi...
Pa sam usporedi cijene. Najjaci buldozer ce kostat oko 320$, 990x trenutno kosta oko 1000$. I jedno i drugo su cijene vani, ne u hrvatskoj.
A Bulldozer sigurno nece bit 3 puta sporiji nego mozda 20% ili 30%.
Takoder, ako su ovi rezultati istiniti, overclockirani bulldozer rijesava superpi 1M za 1_._29s (nazalost nemam rezultata za stock, ipak nije 1.29 sekundi nego nisu stavljeni svi brojevi, tj. namjerno su izbrisani dijelovi slike, al znaci sigurno je manje od 20s ), dok stock 990x za to treba 11s, a stock 2600k za 10.2s.
I zasto bi onda itko kupovao intel, ako mu bas ne treba, osim za kur*enje.
Ukljucio bih se u raspravu ali jednostavno nema svrhe ponavljati jedno te isto iz teme u temu ko papagaj. Najbolje bi bilo da se pocnu davati linkovi s postovima iz lockanih tema, ionako tamo sve pise uz mozebitne razlike u formi recenice.
Zar je stvarno bitno hoće li AMD prestići INTEL? Nama ne(onima koji razmišljaju glavom), ali AMD-u da(muška stvar, tko je bolji).
Ukoliko AMD bude ponudio pristojan procesor za odgovarajući segment po pristupačnoj cijeni, ne vidim razloga zašto bi morao biti bolji od INTELA.
Opće je poznato da AMD daje mnogo više za uloženo, na samu odgodu nove arhitekture ne treba gledati kao na problem, već na pametno razmišljanje(ukoliko imaju problema sa arhitekturom), ZAŠTO? Zato, jer nemaju dovoljno sredstava(financijskih) da nakon plasiranja prozvoda vraćaju nazad, a ujedno i ne zadavaju glavobolje krajnjim kupcima.
Također, nama prosječnim korisnicima nije, barem ne bi trebalo biti bitno da imamo što veči broj jezgri i što viši takt. Za današnje potrebe i dvojezgreni CPU odrađuje svoj posao prilično dobro.
AMD će tek ove godine prijeć na 32nm dok intel odmah početkom sljedeće donosi 22nm..
Ne možeš osporit da je Intel po tom pitanju nadmoćniji..
A manji proizvodni proces donosi samo pozitivne stvari.
Niti ne osporavam :)
Tko zna sto ce sve bit slijedece godine, mozda krava iznese jaje :)
Cekajmo da dojde pa da se imamo konkretno o cemu zestit :)
Cekajmo da dodje pa da se imamo konkretno o ćemu žestit :) !!!!????????? ma o čemu vi?
Kad vam dođe tek onda nećete imat o ćemu pričat. Usporedit će ih kroz iste programe/igrice/procjene i reći će se njihovi brojevi i to je to. Kraj diskusije! Procesor je samo procesor i tvrtka je samo tvrtka. To što su jezgre logičke ili fizičke...za to nije nikog briga. Šta se mene tiče ja se zalažem da se Intel i AMD spoje u jednuu tvrtku i da postave mene za direktora.....svatko tko u ovu temu ulaže iti malo osječaja je mediokritet te me vrijeđa svojom pojavom. Imaš brojke, imaš performanse i imaš cijenu i svoje potrebe i želje, ako ti treba odobravanje foruma da znaš da si donio dobru odluku kad si uzeo određen brend onda si bezdušna skupina stanica koja se smatra čovjekom jer ima mogučnost govora. Sad sam samo izbezumljen kad pomislim da sam u 4 osnovne bio na višoj intelektulanoj razini od ove.
E da jel znate koji ja imam procesor? Nemam apsolutno pojma i nije me briga. Ne znam ni koju imam grafičku, ni memoriju. I ne želim znat jer popravljam ih otkad sma se rodio i to je najveće zlo koje je čovijek napravio, ali eto nemoš više poslat pismo nego to mora bit e-mail a ijenako će doć na Božić.. Znam da sam mjenjao Phenoma za nešto slabije jer mi Phenom nije triba. I iskreno poviše dvojezgrenog procesora vam ništa više ne treba i ako namjervate uzet takve procesore dat ću vam žiro račun i uplatite te novce na njega, ja ću puno bolje upravljat snjima, a i vićete se osječat bolje jer nećete morat kupovat novi ultra mega giga cool kuler od kojeg ce vam kuciste bit teže od matuna. Zato pitanje: Novi Intel ili novi AMD? Oću! Jel besplatno? Šta nije? E onda mi dajte jedan polovni iz oglasnika!
Cekajmo da dodje pa da se imamo konkretno o ćemu žestit :) !!!!????????? ma o čemu vi?
Kad vam dođe tek onda nećete imat o ćemu pričat. Usporedit će ih kroz iste programe/igrice/procjene i reći će se njihovi brojevi i to je to. Kraj diskusije! Procesor je samo procesor i tvrtka je samo tvrtka. To što su jezgre logičke ili fizičke...za to nije nikog briga. Šta se mene tiče ja se zalažem da se Intel i AMD spoje u jednuu tvrtku i da postave mene za direktora.....svatko tko u ovu temu ulaže iti malo osječaja je mediokritet te me vrijeđa svojom pojavom. Imaš brojke, imaš performanse i imaš cijenu i svoje potrebe i želje, ako ti treba odobravanje foruma da znaš da si donio dobru odluku kad si uzeo određen brend onda si bezdušna skupina stanica koja se smatra čovjekom jer ima mogučnost govora. Sad sam samo izbezumljen kad pomislim da sam u 4 osnovne bio na višoj intelektulanoj razini od ove.
E da jel znate koji ja imam procesor? Nemam apsolutno pojma i nije me briga. Ne znam ni koju imam grafičku, ni memoriju. I ne želim znat jer popravljam ih otkad sma se rodio i to je najveće zlo koje je čovijek napravio, ali eto nemoš više poslat pismo nego to mora bit e-mail a ijenako će doć na Božić.. Znam da sam mjenjao Phenoma za nešto slabije jer mi Phenom nije triba. I iskreno poviše dvojezgrenog procesora vam ništa više ne treba i ako namjervate uzet takve procesore dat ću vam žiro račun i uplatite te novce na njega, ja ću puno bolje upravljat snjima, a i vićete se osječat bolje jer nećete morat kupovat novi ultra mega giga cool kuler od kojeg ce vam kuciste bit teže od matuna. Zato pitanje: Novi Intel ili novi AMD? Oću! Jel besplatno? Šta nije? E onda mi dajte jedan polovni iz oglasnika!
Ma o cemu ja...
Lupam bezveze, dobro da si me ispravio.
Ti ocito ne pratis kao sto si i sam rekao, hardware i ne sudjelujes u temama prilikom diskusije koji(koja) je bolji(bolja). Pa ne znas kaj sam htel rec.
Tek kad dodje, onda cemo imat o cemu pricat senjor O cemu vi. Daj sad pricaj o tim brojevima, zagrijavanju, oc-anju, eventualnom unlocku na nekim modelima, diskusije o cjelokupnim AM3+ platformama...
Ti stari moj volis pec zeca koji trci po sumi...
svatko tko u ovu temu ulaže iti malo osječaja je mediokritet te me vrijeđa svojom pojavom. Imaš brojke, imaš performanse i imaš cijenu i svoje potrebe i želje, ako ti treba odobravanje foruma da znaš da si donio dobru odluku kad si uzeo određen brend onda si bezdušna skupina stanica koja se smatra čovjekom jer ima mogučnost govora. Sad sam samo izbezumljen kad pomislim da sam u 4 osnovne bio na višoj intelektulanoj razini od ove.
I iskreno poviše dvojezgrenog procesora vam ništa više ne treba i ako namjervate uzet takve procesore dat ću vam žiro račun i uplatite te novce na njega, ja ću puno bolje upravljat snjima, a i vićete se osječat bolje jer nećete morat kupovat novi ultra mega giga cool kuler od kojeg ce vam kuciste bit teže od matuna. Zato pitanje: Novi Intel ili novi AMD? Oću! Jel besplatno? Šta nije? E onda mi dajte jedan polovni iz oglasnika!
Super ti je intelektualna razina, samo si falija putem izgradnje intelekta na tu razinu ugradit na kojoj razini prije i pravopis :)
A sada, da ti je intelektualna razina takva kakvom se hvališ (od 4. osnovne viša od sugovornika ovdje),
znao bi da nikad na temelju svojih potreba i (iz citata vidljivo) skromnog iskustva u zadanoj temi, nemaš pravo generalizirati.
Meni su ovu noć od 20.30 radila sva tri računala iz "mojPC" sa 100% opterećenja svih jezgri,
u pola 4 sam se prvi put dizao provjeriti napravljeno i dodao novi pass(u 1 ujutro korigirao aliasing da kompromisom ubrzam rend),
u 8 i po zadao posljednji pass i pokupio napravljene sirovine oko 11 i po.
I pritom mi ne pada napamet tvrditi da i svakom drugom svakom u kući
triba minimum 18 jezgri na po minimum 4 GHz jer eto to je moja trenutna potreba.
A kaj tu zapravo piše ništ bitnog bez greške, Sysmark 2012 fučkaš to kad se taj test samo orjentira na CPU stranu a danas takav jedan test bez djela koji testira GPU tj GPGPU mogucnosti modernih i sposobnih grafickih čipova u raznim aplikacijama ne valja normalno i to je to sve jasno ko dan.
AMD je napustio BAPco skup sa Nvidia i VIA a zakaj su to napravili imaš ispod sve je jasno i lako razumljivo ko zna engleski.
http://www.guru3d.com/news/nvidia-and-via-also-left-bapco/
"The main concern of AMD, Nvidia and Via is that BAPCo SYSmark 2012 does not utilize graphics processing units (GPUs) for general purpose computing tasks (GPGPU) and solely relies on performance of central processing units (CPUs). According to AMD, such approach is misleading as many applications nowadays take huge advantage of GPGPU technologies, including Adobe Flash 10.2 (SYSmark 2012 uses 10.1), Microsoft Office 11 (SM2012 uses Office 10), Microsoft Internet Explorer 9 (SM2012 uses IE8), Microsoft Movie Maker and many others. Besides, AMD accuses BAPCo of implementing unrepresentative workloads into the benchmark in order to favour AMD's competitor Intel."
Prijatelju, krivo racunas. nema 4 fizicke i osam logickih nego 4 fizicke ili 8 logickih. Cak ni to nije dobar izracun jer HT ne duplira propusnost jezgre vec je 20-30%
Melješ bezveze. Dakle jedan i7 980X ima 6 fizičkih jezgri i 12 Threads ili ti kak ti kod nas hrvata vole reci Logickih.
Nadalje vidim da AMD-ovci se nemogu sami sa sobom dogovoriti. Dakle najaci FX bi trebao biti konkurentan trenutno najacem SB-u i7 2600k i često u temi o Buldozeru vidimo usporedbe sa njime, no kad dolazi Overclock u pitanju naglo taj isti Buldozer više nije usporediv sa doticnim? Ako nije sa njime, sa cime je onda usporediv, sa starim i7 920 možda?
Al to je ionako nebitno. FX ce jedino moc konkurirat cijenovno i četverojezgrenom SB-u, nadolazeci procesori iz SB-E porodice ce ionako postavit novu skalu AMD-u i zacarani krug ide ispocetka. I sljepcu je vidljivo da AMD tek sada ima ono šta je intel imao sa svojim Gulficem prije godinu dana.
I da ja nigdi u vijestima nevidim usporedbe cijene i performansi, vec vidim samo hvaljenje sa dostignutih 4,6Ghz, ukratko tema je o overclockingu buducih AMD-ovih FX procesora.
Melješ bezveze. Dakle jedan i7 980X ima 6 fizičkih jezgri i 12 Threads ili ti kak ti kod nas hrvata vole reci Logickih.
Nadalje vidim da AMD-ovci se nemogu sami sa sobom dogovoriti. Dakle najaci FX bi trebao biti konkurentan trenutno najacem SB-u i7 2600k i često u temi o Buldozeru vidimo usporedbe sa njime, no kad dolazi Overclock u pitanju naglo taj isti Buldozer više nije usporediv sa doticnim? Ako nije sa njime, sa cime je onda usporediv, sa starim i7 920 možda?
Al to je ionako nebitno. FX ce jedino moc konkurirat cijenovno i četverojezgrenom SB-u, nadolazeci procesori iz SB-E porodice ce ionako postavit novu skalu AMD-u i zacarani krug ide ispocetka. I sljepcu je vidljivo da AMD tek sada ima ono šta je intel imao sa svojim Gulficem prije godinu dana.
I da ja nigdi u vijestima nevidim usporedbe cijene i performansi, vec vidim samo hvaljenje sa dostignutih 4,6Ghz, ukratko tema je o overclockingu buducih AMD-ovih FX procesora.
I zašto ti kroz sve te riječi odaješ dojam da ti je drago to što Intel ima dominaciju? Microman, uz onu rečenicu u jednoj temi da se moraš prilagođavati društvu i drugima, nekako dobijam dojam potpuno druge osobe od one koja je pisala super komentare prije godinu-godinu i pol dana.
I zašto ti kroz sve te riječi odaješ dojam da ti je drago to što Intel ima dominaciju? Microman, uz onu rečenicu u jednoj temi da se moraš prilagođavati društvu i drugima, nekako dobijam dojam potpuno druge osobe od one koja je pisala super komentare prije godinu-godinu i pol dana.
Nije mi drago, zapravo uopšte me boli đon. No obožavam kad prenapuhani balon pojedinih forumaša pukne. Uostalom šta AMD-ovci imaju od toga da pljuju po Intelu?
Mada osobno ni u jednom postu ne pljujem po AMD-u, vec pišem cinjenice, a cinjenica je ta da AMD kasni godinu dana za Intelom i Intel defakto jedino treba svoj 980X postaviti u cijenovni rang od 2500-3000kn, a sudeci po onoj temi o jeftinijem Gulficu ide prema tome da ce procesor star godinu dana od Intela konkurirat još ne pristiglom AMD-ovom FX-u, naravno SB-E procesori će ponovno cijenovno u nebesa.
Što se tice prilagođavanja: Da, al u stvarnom životu, ne ovdi na forumu.
@Batista
Znači ti želiš reć da kad izađu procesori da će netko moć tvrdit da je recimo AMDov procesor bolji od Intelovog recimo za obrađivanje multimedije iako će testovi očito pokazat da je recimo Intel bolji? Sad znam da to nisi htio reć jer ovo je paradoksalna rečenica. Možda si tio reć da je za AMD infrastrukturu koja se temelji na bla bla genijalno riješenje ili nekakv drugi oblik divljenja koji nema veze sa performansama, što je apsurdno pošto mi govorimo o perfomansama. Ako ne shvačaš šta želim reć a smatram da si razumio ponavljam: Ako je neki procesor bolji u dotijednom pogledu od drugog( čak i u cijeni ) kako netko može tvrdit da je ovaj slabiji bolji od ovog drugog. Te vidiš ja nisam imao problema da sad dok nisu izašli da vi to "forumizirate" jer to je ok ne zna se skupljaju se informacije, ali kad izađu sve informacije će bit dostupne u roku od tjedan dana ako i toliko, stoga ne razumijem oko ćega se može polemizirat. Inaće ne sudjelujem u ovim diskusijama jer stvarno ne razumijem kako netko može obranit nešto što nije logično te čak niti iznimka.
@overhaul
Offtopic: Dobro si me uhvatio tu. Ja nemam pravo generalizirat niti itko na ovom svijetu nema to pravo. Ali moraš uzet u obzir da je pravo oblik ponašanja koji je utemeljen od ljudi i to je jedna genijalna samo stoječa struktura ograničenja ljudskih akcija. To je izmišljena stvar kojoj večina ljudi podsvjesno podilazi (statistika) dok druga večina to radi sa namjerom. (ima i onaj mali dio koji je u zatvoru ili umobolnici ili bi barem trebao bit). Sad o ćemu ja pričam? Vidiš znajući što je, a nije pravo: ja mogu sasvim sigurno reć da je moje savršeno pravo učinit nešto mojim pravom ako druga osoba to ne može nikako spriječit što uključuje da ta osoba ne želi ili da ju čak nije briga. Ako ne znaš da nešto postoji te nećeš nikad znat, a ja znam da postoji i znam da ti nikad nećeš znat ja to mogu slobodno uzet i nikad se neće ništa dogodit. Naravno osim ako vjeruješ u usud. Ako vjeruješ u usud onda imaš problem šta ja znam dati znaš da moja logika pada i stoga je ne bi ni složio ovakvom. Ovo je idealistički pogled, ali objašnjava zašto se svijet temelji na generaliziranju. Jer pravo je izgeneralizran pojam koji je socijalno utisnut na nas. Da nije izgeneraliziran ne bi postojao sukob mišljenja jer bi onda za primjer bilo skroz ok biti gay u Splitu jer nitko ne bi imao generalizaciju da je njihovo pravo tuči se snjima.
Ontopic:
Sorry zbog bullshita u offtopicu imao sam poriv to napisat. Vratimo se na generaliziranje. Pa ako si ti očito iznimka kako si se onda uspio nać u generalizaciji? Znači tebi je sasvim logično da iako ti moja rečenica nema smisla da ti skužiš da ja nisam bio u mogučnosti vidit da ona nema smisla pa zato mora da ne znam o ćemu pričam? Osim toga ti uopče ne govoriš o kućnoj potrebi i sam to priznaješ a govoriš meni da nemogu generalizirat o kučnoj potrebi gdje moju generalizaciju bacaš u vodu primjerom koji ne spada u kučnu potrebu. Jeli ti mene trolaš :D ? - retoričko pitanje. Jel ti znaš da ti mene trolaš?
A što se tiče moje intelektualne razine i to je bila generalizacije na ove navijače ovih novih nogometnih klubova, AMD i Intela, koji od foruma rade stadion ,a ako si se i tu naša u generalizaciji, a onda stvarno si uzimaš svašta za pravo. Što se tiće pravopisa, obarat neko mišljenje tako da se ide protiv osobe, a ne mišljenja, se zove Ad hominem i spada u osnovne greške u komunikaciji, a pošto vidim da si jako temeljito razumio moj tekst kužim da ti pravopis nije bio nikakav problem, ali na tome se ispričavam jer moj pravopis je užasan, a i ja se ne trudim. Pa ako imaš ikakav problem razumjevanja ičega samo reci pa da ja to prepravim. Nego jesi znao da se ljudima može ukinit pravo za suosječanje? (Trollface :D)
Nije mi drago, zapravo uopšte me boli đon. No obožavam kad prenapuhani balon pojedinih forumaša pukne. Uostalom šta AMD-ovci imaju od toga da pljuju po Intelu?
Mada osobno ni u jednom postu ne pljujem po AMD-u, vec pišem cinjenice, a cinjenica je ta da AMD kasni godinu dana za Intelom i Intel defakto jedino treba svoj 980X postaviti u cijenovni rang od 2500-3000kn, a sudeci po onoj temi o jeftinijem Gulficu ide prema tome da ce procesor star godinu dana od Intela konkurirat još ne pristiglom AMD-ovom FX-u, naravno SB-E procesori će ponovno cijenovno u nebesa.
Što se tice prilagođavanja: Da, al u stvarnom životu, ne ovdi na forumu.
ma slažem se , amd uvjek kaska za intelom , al me njihova cijena privuće tako da su bili i ostali kraljevi isplativosti
ma slažem se , amd uvjek kaska za intelom , al me njihova cijena privuće tako da su bili i ostali kraljevi isplativosti
Ja osobno nemam ništa protiv AMD-a u konfi, štoviše kad je lova u pitanju(štednja) vecinom preporucam ADM, jer cinjenica jest da je isplativiji.
No ja u ovoj temi(a i u nekim drugima) govorim isključivo o tehnološki naprednijem intelu. Uostalom Dado je objasnio veoma dobro da je uzalud odlicna ideja, ako se nema para za realizaciju te ideje. Sa druge strane Intel ima ocito odlicne ideje, a sa velikom Financijskom podlogom dolazi do toga da uvijek prvi prihvaca niži proizvodni proces, ubaciva nove tehnološke điđe, itd.....
Problem zapravo nije u samom AMD-u, problem je u nekim zadrtim AMD-ovcima koji žele AMD-a vidit na tronu preformansi i iz godine u godinu na forumima piši čitabe o tome što bi moglo biti. Eh da da je baba muško zvala bi se Duško, al eto baba nije muško niti se zove Duško, a niti ce AMD na tron.
To o svrgavanju Intela vec slušam od prve pojave Phenoma, pa eto do uskorog dolaska FX-a, no kad god se AMD približi Intelovim godinu dana starim procovima, Intel izbaci nove procove kojima AMD opet preformansama nemože parirati Intelu nrednih godinu dana.
Moj savijet ljubiteljima AMD-a jest: Decki smirite doživljaje i veselite se nadolazecim AMD-ovim procesorima, jer sasvim sigurno je da će nudit dobar omjer performansi i cijene. No isto tako prekinite tupiti o nekoj "Intelu u guz" situaciji jer do nje sasvim sigurno nece doci, barem ne u tako bliskoj buducnosti.
No ja u ovoj temi(a i u nekim drugima) govorim isključivo o tehnološki naprednijem intelu.
to je istina , ali sta se moze , fanboy-i xd , nema se tu o cemu raspravljat , intel je oduvjek bio tehnološki napredniji , pa amd 5 godina kasni s hypertreading-om , evo sad bi ga bulldozeri prvi put trebali dobit , a intel ga je imao u pentium 4
No ja u ovoj temi(a i u nekim drugima) govorim isključivo o tehnološki naprednijem intelu.
to je istina , ali sta se moze , fanboy-i xd , nema se tu o cemu raspravljat , intel je oduvjek bio tehnološki napredniji , pa amd 5 godina kasni s hypertreading-om , evo sad bi ga bulldozeri prvi put trebali dobit , a intel ga je imao u pentium 4
Zapravo AMD nema HyperTreading. Mislim da je nešt u stilu Jedna jezgra Velika, druga manja i tako po četri puta i sve ukupno se dobije osam fizičkih jezgri. Ustvari najaci FX je puni četverojezgreni proc sa četri nešt manje jezgre koje služe kao Intelu HT, samo navodno bi takva konfiguracija trebala biti daleko efikasnija u odnosu na Intelov HT.
No iskreno ne pratim previše FX, pa nisam siguran da sam baš dobro opisao.
A bogami se sjećam i svog t-birda na 800 mhz.
Ubijo je boga u pentiumu III
Imao sam i ja takvog, samo se malkice više grijao.Nakon koje godine standardna temperatura bila je 80-90 C, i radio je još godinama bez ikakvih problema.Jesini problem bio je što nisam mogao držati nogu na kućištu od vrućine. :)
Ajde jedna realnija poruka, Micromane, prošle su ti ipak bile malo flejmerske, priznao to sada ili ne:)
Ja sam pak dvojako raspoložen: popi* bih da sad buldozer od 2000kn rasturi performansama moj
par mjeseci star 990x jer bi ispalo da sam bio glup kad sam kupovao (980x mi se "isplatio" pa zanjega nebitno),
a opet, i to bi bilo dobro - kupio bih onda odma onda bulldozer da zamijeni X6;
pa bi mi bilo drago ako bih za "jeftin" novac mogao osjetno ubrzati render setup.
No nešto mi govori da će s trona moj skromno OCani 990 skinuti samo
skromno OCani sandy bridge E. Što god bilo, bit će me uskoro u prodajnom oglasu :)
Ajde jedna realnija poruka, Micromane, prošle su ti ipak bile malo flejmerske, priznao to sada ili ne:)
Ja sam pak dvojako raspoložen: popi* bih da sad buldozer od 2000kn rasturi performansama moj
par mjeseci star 990x jer bi ispalo da sam bio glup kad sam kupovao (980x mi se "isplatio" pa zanjega nebitno),
a opet, i to bi bilo dobro - kupio bih onda odma onda bulldozer da zamijeni X6;
pa bi mi bilo drago ako bih za "jeftin" novac mogao osjetno ubrzati render setup.
No nešto mi govori da će s trona moj skromno OCani 990 skinuti samo
skromno OCani sandy bridge E. Što god bilo, bit će me uskoro u prodajnom oglasu :)
Čist sumnjam. Osobno ocekujem kakvih 10% brži od 2600K, par postotaka više il manje nebitno.
No iskreno bi volio da AMD napravi nešt u stilu Intelovih EX edicija pa da Intel više nemože nabit baš toliko cijenu u nebesa, al moje želje su jedno, a stvarnost drugo.
Microman, tim tonom se obracaj svojim ukucanima. Ako ti ne mozes shvatiti da jedna jezgra moze izvrsavati 2 threada u HT i da se broj jezgri i threadova ne moze zbrajati onda je to tvoj problem. Nikakve ja naklonosti prema AMD-u nemam, dapace od svih racunala koje trenutno posjedujem samo u jednom je AMD i to onom najstarijem jer je svaki put kad sam kupovao Intel imao bolju opciju za posao kojim se bavim. To ne znaci ni da volim Intela. Kupujem ono sto mi je optimalnije u trenutku kupovine.
Zalosno je da ti koji si promijenio par procesora sa HT-om blage veze nemas sta je zapravo HT i na koji nacin funkcionira.To je ko da si promijenio par supersport motora a ni biciklu ne znas vozit.
Microman, tim tonom se obracaj svojim ukucanima. Ako ti ne mozes shvatiti da jedna jezgra moze izvrsavati 2 threada u HT i da se broj jezgri i threadova ne moze zbrajati onda je to tvoj problem. Nikakve ja naklonosti prema AMD-u nemam, dapace od svih racunala koje trenutno posjedujem samo u jednom je AMD i to onom najstarijem jer je svaki put kad sam kupovao Intel imao bolju opciju za posao kojim se bavim. To ne znaci ni da volim Intela. Kupujem ono sto mi je optimalnije u trenutku kupovine.
Zalosno je da ti koji si promijenio par procesora sa HT-om blage veze nemas sta je zapravo HT i na koji nacin funkcionira.To je ko da si promijenio par supersport motora a ni biciklu ne znas vozit.
LOL. Dakle Intel krivo racuna jel? Ja dobro znam šta je HT i šta treba da uradi, al ti ocito imaš problem sa kopcanjem, jer sam lipo naglasio da procesor ima šest fizičkih jezgri i 12 Thredova. Dakle ako jedna jezgra je u stanju obraditi dva threda dobimo rezultat da šest jezgri mogu istovremeno obraditi 12 Threda.
Još jednom pišeš gluposti.
LOL. Dakle Intel krivo racuna jel? Ja dobro znam šta je HT i šta treba da uradi, al ti ocito imaš problem sa kopcanjem, jer sam lipo naglasio da procesor ima šest fizičkih jezgri i 12 Thredova. Dakle ako jedna jezgra je u stanju obraditi dva threda dobimo rezultat da šest jezgri mogu istovremeno obraditi 12 Threda.
Još jednom pišeš gluposti.
@Microman
nisi mogao izdrzat da se ne ubacis jelda?
Sorry ali o tebi sam imao cisto drugacije misljenje. Mislio sam da si realni lik koji nepristrano testira hardware i posta rezultate o tome.
No izgleda da si postao vrlo bahat i neugodan i rugas se ljudima a ustvari ti si taj kojemu bi se mogao "rasprsnut balon"! Odi kupi si neki novi neisplativi procesor od svog voljenog intela i doma mu se divi a ne sto ovdje seruckas po svim temama koje ukljucuju AMD.
Vrlo evidentan primjer fanboyizma i infantilnosti. Get a life dude!!