Zemlja ima bliskog rođaka u svom susjedstvu

poruka: 36
|
čitano: 5.579
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zemlja ima bliskog rođaka u svom susjedstvu".
10 godina
neaktivan
Re: Zemlja ima bliskog rođaka u svom susjedstvu
bill_jobs kaže...
1domagoj1 kaže...
Medutim, na Mjesec su sletjeli, to je nedvojbeno.

To je tvoje mišljenje na koje imaš pravo, ja smatram da nisu ni prismrdili mjesecu niti ćemo tako skoro imati tehnologiju za takav pothvat, a kamoli da je '70-ih postajala.

Dok s druge strane, propaganda je oduvijek bila na svom vrhuncu.

...i još zavjera židobankara ljudi guštera, haarp, chemtrails, morgeloni, a THC je panaceja. Živi zid penetrirao i na BUG forum.

17 godina
Zechina kaže...
bill_jobs kaže...
1domagoj1 kaže...
Medutim, na Mjesec su sletjeli, to je nedvojbeno.

To je tvoje mišljenje na koje imaš pravo, ja smatram da nisu ni prismrdili mjesecu niti ćemo tako skoro imati tehnologiju za takav pothvat, a kamoli da je '70-ih postajala.

Dok s druge strane, propaganda je oduvijek bila na svom vrhuncu.

...i još zavjera židobankara ljudi guštera, haarp, chemtrails, morgeloni, a THC je panaceja. Živi zid penetrirao i na BUG forum.

meni se naprosto gadi kaj u svakoj znanstvenoj temi ima jedan pametnjakovic, da ne kazem glupan (jednostavno nema druge rijeci za to, kolko god nekog vrijedjalo i riskirao karton), koji zagadi cijelu temu sa svojim prehistorijskim nebulozama.

idem sad citat kolumnu sa istom tematikom tu na portalu, nadam se da nema glupana u tamosnjim komentarima.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
Plitkim umovima dobro sjedaju lažne dileme: Istražuju svemir (ili bilo što drugo), umjesto da spašavaju Zemlju (ili hrane gladne...).

Istovremeno se pojedinim nogometašima isplaćuju stomilijunski iznosi, a ukupno za sport idu milijarde. Slično je i s filmom, glazbom, igricama, modom. Osim novaca, svi mi trošimo i jako puno vremena na te beskorisne aktivnosti. Zar je stvarno baš znanost ta zbog koje nema novaca i vremena za spašavanje ovog svijeta?
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

10 0 hvala 3
17 godina
bill_jobs kaže...

Ne čini li ti se pomalo paradoksalno da ulažeš novce u istraživanje planeta koji je 30.000 godina putovanja daleko od tebe, dok u isto vrijeme uništavaš svoj planet, eksploatiraš ga i zagađuješ na sve moguće načine i ništa ne poduzimaš da ga zaštitiš na pravilan način kao ni sva živa bića na njemu?

Jedno je baviti se konkretnom znanošću sa konkretnom primjenom, a drugo je baviti se imaginacijom i glupostima, a tražiti vodu na par svjetlosnih godina udaljenom planetu je baš to - glupost.

Svi primjeri koje si nabrojao su se radili s jasnim ciljem, to što su kasnije upotrebljeni za neke druge stvari, to je samo dodatni bonus i sve to nikako se ne može usporediti s ovime o čemu se priča.

Pa moramo naći neko mjesto gdje poslati takve kao ti pa da možemo mirno i lijepo živjeti na Zemlji. Nadam se da će naći tamo i koju pećinu za tebe. :-)

A sad ozbiljno - ne samo da nije paradoksalno nego već debelo kasnimo s takvim istraživanjima budući da Zemlju neodrživo jedemo i razmnožavamo se po njoj

a što je postao nezaobilazan scenarij od kada smo se odmakli od pećine i počeli istraživati.

Paradoks je jedino u tome da bi "spasili" Zemlju morali bi svi biti jednaki i razmišljati jednako no da smo takvi ne bi imali što "spašavati".

Ne razumiješ da Zemlju ne možeš spašavati, Zemlja će opstati a vjerojatno će i život na njoj opstajati još dugo dugo vremena, čovjek na njoj neće.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 12:43 (PaleRider).
13 godina
Koji prc.......😹😹
15 godina
ivanzu kaže...

I avioni idu na dizel od 1930ih. Ju52npr.

Gdje si našao podatak da su u pitanju dizelski motori?. Pregledao sam internet, nisam nigdje našao takav podatak, naročito ne za Ju 52. Možda danas neki manji avioni imaju moderni turbodizel, kad više nisu tako glomazni i teški kao prije, mada nisam naišao na taj podatak. Svejedno, zainteresirao si me i čeka me kopanje po netu. On topic - naravno da treba istraživati i daleke planete, jer nikad se nezna kada će neka nova tehnologija te planete učiniti pristupačnima. Ionako smo sredili Zemlju, treba nam "backup".

dolazim odmah - Godo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice