normalna stvar to je bio samo trend ,ako se glazba kupuje kupi se na cd-u ili ploči,a za ostalo služi internet,a i tko ti brani izripati albume u mp3 dobiješ isto još te dođe jeftinije,download sa itunesa je skuplji nego kupovina na amazonu uk sa dostavom i još na itunesu dobiješ zaštićenu glazbu sa gubitcima tj aac na 128 kb/s ili nešto slično
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To treba rjesiti po principu usluge. Platim recimo 80kn mjesecno i slusam sto me volja a autori dobiju naknadu za svoj rad.
Stvarno su danas rijetka izdanja koja postanu klasik i zazive duze od par mjeseci/godina te samim time zasluze trud cuvanja njihove glazbe.
Ne razumijem zasto se glazbena industrija toliko boji. Glazbenici ionako najveci dio svog honorara dobiju kroz koncerte, gaze i autorska prava (objave na radiju, rekviziti, ...). A popularnost je kljuc tome.
.
To treba rjesiti po principu usluge. Platim recimo 80kn mjesecno i slusam sto me volja a autori dobiju naknadu za svoj rad.
Stvarno su danas rijetka izdanja koja postanu klasik i zazive duze od par mjeseci/godina te samim time zasluze trud cuvanja njihove glazbe.
za novu glazbu si rekao točno ali ima glazbe stare 20,30 i više godina koja se isplati kupiti zauvijek,a za ovu novu bi trebalo urediti neki servis sličan radiu na zahtjev
kupis plocu ili zdipis mp3. i ti amerikanci nikako da shvate :)
Osobno, ne vidim smisao kupovine glazbe u digitalnom formatu. Svu glazbu koju moram imati kupio sam na CD-ima, a za ostalo postoje youtube i spotify.
A u kakvom formatu ti je glazba na CDima?
cd se baš i ne može smatrati digitalnom glazbom,ipak nešto imaš u ruci kod mp3 imaš samo zrak u ruci,tj neke podatke na hardu
odustali oni probni kaj su sam isli da vide kaj je novo.Tak i tak to sam za jebivjetre (da se ne uvrijede ljudi koji povrsno slusaju nevezano uz stil ono sto im se nudi) kaj slusaju singlove sa chartova.Kad bu neki single gage opet bu se rejtinzi digli i tak od fenomena do fenomena.Eventualno zgrcu neku lovu na klasicima popa (madona jackson dion itd..)Specijalizirane subkulture metal rock jazz classica nisu zainteresirane za taj oblik distribucije.Ili kradja flac ape wv formata ili kupovina cd ploca.
kao što je navedeno post ispred čisto sumnjam da su na ovaj način glazbu kupovali ljudi koji glazbe slušaju sa strašću na solidnom hi-fi,uglavnom su to bili kupci najnovijih singlova,ili oni koji tek usput slušaju glazbu na raznim mp3 playerima,ili samo puste da svira dok nešto rade,glazba se kupuje na cd-ima ili pločama a na cd playeru ili gramofonu se sluša ako želimo slušati glazbu,druga stvar je onako usputno dok nešto radimo na komjutoru ali to i nije slušanje glazbe to se zove preslušavanje