WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro

poruka: 199
|
čitano: 39.478
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro".
17 godina
neaktivan

Novi OSX 10.9 :

Wallpaper za fanboye sa retinama

iBooks: nista posebno (iOS)

Maps: isto, fora za imat (vidjeno na iOS)

Safari: ko obicno brzi, bolji, efikasniji

iCloud keychain: super koristan, logicna stvar u Apple eko sustavu.

Multimonitor: veliki upgrade sa obzirom da je svaki Apple TV spojen na telku sposoban AirPlayom glumiti drugi monitor sto je u najmanju ruku super+

ako sam skuzio dobro novi macpro ce bit graficka zvijer pa je svaka promjena dobrodosla na tom polju.

Ostalo: svidjaju mi se app napovi, compressed memory, i ostali apgrejdovi ispod haube.

Ukratko jos jedan korak prema iOSX unifikaciji (vidim keynote u buducnosti di se objavljuje revolucionarna sinergija OSX 11 i iOS 11 u Apple OS)

+ iWork in the cloud

Mac Pro:

Slika 1Slika 2

Kolko sam ja shvatio upakirali su brutalno jaki pc (tko got misli da OSX 10.9 + 12 core gpu+ 2 fire pro + thunderbolt 2.0 nece jest sve pred sobom je fulo profesiju) u kuciste koje izgleda kao Braunov kafe aparat, pa skines masku onda izgleda kao nesto ispalo sa Voyagera (maska izmjenjiva?? )

Jako puno snage u malom prostoru, treba pricekat jesen da vidimo sto sve moze.

iOS 7

Ogroman korak naprijed u svim smjerovima, bio sam skeptican no Sir Ive je prejak.

Puuuuno stvari posudjeno iz "jailbreak" zajednice i prije nego fanboyevi krenu radit popise sto oni vec "imaju" i sto je pokradeno od gdje, manje vise svaki "novi feature" postoji u Cydiji odavno. Ogromne promjene diljem cjelog sustava, pravi overhaul. Sto se tice samog dizajna nisam razocaran, izgleda novo, moderno, a ne gubi Apple feel. 

Hrpa toga:

Lockscreen/ Wallpapers : LivePapers imaju skoro 

koji tako izgleda na lockscreenu, jedan razlog za jailbreak manje. Svidjalo mi se prije tri mjeseca, svidja mi se i sada. Ima onaj Nexus feeling :)

Jos jedan dokaz da Sir Ive cita bug.hr i moje mailove je i cinjenica da je popalio tweak koji je spomenut par postova ispod u toj temi.

Notification centar iz lockscreena je doso napokon, sam centar  solidan dizajn+features+"kao customizable je" jako puno stvari za koje su prije trebali tweakovi kao sbsettings koji je tu od 2009-e, lockinfo, i SVE FLASHLIGHT aplikacije postaju redundantne. (dok nas jailbreak zajednica ne podsjeti kolko bolje sve to skupa moze izgledat).

Multitasking je odlicno izveden,switcher je mix izmedju Auxa + Multiflow , ostali programi mogu koristit "pravi multitasking" veliki korak naprijed.

Safari izgleda predobro, solidan update.

AirDrop + AirPlay:  jos bolja integracija, djeljenje fileova, odlican ui, predobro. (AirDrop nedostupan na starijim uredjajima, bummer)

Siri:  pametnija nego ikada, (logicne nadogradnje).

Novi camera app: nista posebno, sto se mene tice trebao je takav bit odavno.

Music/ Itunes Radio: super stvar, steta sta nece radit kod nas (jailbreak tweak?)

+ hrpetina novih featuresa u SDK

Activation Lock: je Cool

Killer Feature: Facetime Audio, sto se mene osobno tice feature odvaljuje na vise razina, besplatni video call-mms-audio call izmedju iUredjaja, out of the box, bez third partya. Svi koji su u ekosustavu imaju velike koristi od toga.

Killer Feature 2: iOS in the car, integracija sa autima, ulazak na mala vrata, uskoro standard :)

Sve u svemu iOS 7 je ogroman korak u pravom smjeru, Ive je u par mjeseci uspio eliminitat mnogo slabih tocki iOS-a i dodat par iznenadjenja.

Dugo nisam gledao toliko dobar keynote.

+ Ako vec pricate o tome sto je pokradeno sa cega, puno sa Cydije, nesto sa WP8, nesto sa BB 10, nesto sa ubuntua. A font je helvetica sa WP platforme.

Evasi0n Jailbreak http://www.youtube.com/watch?v=SRiWB-3_upI
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 0:36 (bistri).
Moj PC  
13 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Osobno,više sam očekivao od iOSa. Svi smo očekivali redizajn,al ovo što je servirano (za moj ukus naravno) mi se ne sviđa. Boje su mi prepsihodelične (a mislio sam da je Touchwiz tu kralj),font opasno vuče na Roboto iz JB,ikone me podsjećaju na Symbian sa Nokie 5800,Control centar je mi je užasno ružan,i općenito ne sviđa mi se što dizajn nije konzistentan,svugdje isti,kao kod iOS 6. Ukusi su različiti naravno,ali treba imati na umu da kod iOS (za razliku od Androida) izgled sučelja ne možete drastičnije mjenjati.

Što se novih mogućnosti OSa tiče,odnosno izostanak istih,također razočarenje. Da,ima tu stvari koji su "posuđeni" od Androida (kontrola togglesa) i WP (multitasking) al ništa novo,dramatično,drugačije. Iphone/Ipad useri će biti obradovani mogućnošću brzog paljenja/gašenja togglesa,svajpanja lock screena itd al ja iskreno nisam vidio ništa novo što ne postoji na Androidu ili WP.

Suma sumarum,očekivao redizajn,dobiveno mi se ne sjeda (možda kad probam na Iphonu me nagne da promjenim mišljenje),a "nove" mogućnosti su samo blago stizanje prvenstveno Androida. I ne vidim razloga da se za "ovo" čeka do jeseni i novog Iphona.

Malo SS da ljudi vide o čemu se priča ovdje.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Previse ljudi shvaca salu oko wc-a preozbiljno. Realno, ne lici toliko na wc koliko na kantu za smece (NHF). Uzvrpoljili ste se, a nitko nije rekao da je uredaj los. Dapace, vjerujem da ce biti odlican.

http://make-everything-ok.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: WWDC 2013 uživo: novi OS X, iOS 7 i Mac Pro
17 godina
DwightSchrute kaže...

Osobno,više sam očekivao od iOSa. Svi smo očekivali redizajn,al ovo što je servirano (za moj ukus naravno) mi se ne sviđa. Boje su mi prepsihodelične (a mislio sam da je Touchwiz tu kralj),font opasno vuče na Roboto iz JB,ikone me podsjećaju na Symbian sa Nokie 5800,Control centar je mi je užasno ružan,i općenito ne sviđa mi se što dizajn nije konzistentan,svugdje isti,kao kod iOS 6. Ukusi su različiti naravno,ali treba imati na umu da kod iOS (za razliku od Androida) izgled sučelja ne možete drastičnije mjenjati.

Što se novih mogućnosti OSa tiče,odnosno izostanak istih,također razočarenje. Da,ima tu stvari koji su "posuđeni" od Androida (kontrola togglesa) i WP (multitasking) al ništa novo,dramatično,drugačije. Iphone/Ipad useri će biti obradovani mogućnošću brzog paljenja/gašenja togglesa,svajpanja lock screena itd al ja iskreno nisam vidio ništa novo što ne postoji na Androidu ili WP.

Suma sumarum,očekivao redizajn,dobiveno mi se ne sjeda (možda kad probam na Iphonu me nagne da promjenim mišljenje),a "nove" mogućnosti su samo blago stizanje prvenstveno Androida. I ne vidim razloga da se za "ovo" čeka do jeseni i novog Iphona.

Malo SS da ljudi vide o čemu se priča ovdje.

Najsmješnije od svega mi je bilo kad sam pročitao neki dan da je dizajn iOS 7 "polariziran". Gledam i mislim koju pi*** materinu to znači, čim sam ga vidio skupa sa tim Control Centerom prvo mi je ta riječ proletjela kroz glavu..{#}

He who is brave is free.
15 godina
neaktivan

Meni se najviše dopalo na iOS-u 7 kaj ide na iP4 star 3god. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 23:55 (veki22).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da mi je samo znati koji je to napaćeni jadnik radio... Žalosno

 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
15 godina
Swedish latin super funk.
13 godina
neaktivan

Mnogi ovdje ne klikaju na linkove u tekstu. Kako izgleda unutrasnjost Maca Pro mozete vidjeti ovdje. Genijalan uredjaj i najbolje sto su predstavili. Dobro, nije ni iOS los. Samo mogu odmah reci da ce mu najveci minus biti cijena, kao i svim predstavljenim uredjajima...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što se Mac Proa tiče, mislim da su zaključili da trebaju imat nešto spektakularno u "pro" niši, makar im ne radilo novaca, čisto radi publiciteta. Realno je upitno koliko će profesionalaca htjet iskrcat 30 ak tisuća kuna za ovaj state of the art kompić uz koji idu sve thunderbolt periferije ... svejedno mašina je {#} samo se nadam da neće završiti kao cube. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kad ce se moc skinit iOS7?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 0:20 (cuspajz).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Kad ce se moc skinit iOS7?

developeri cim kad se developer site oporavi, ostali na jesen, osim ako ne bude otvorena beta ili ako im kao obicno na beti 2/3 nesto promakne pa ce se moc instalirat na sve uredjaje

Evasi0n Jailbreak http://www.youtube.com/watch?v=SRiWB-3_upI
17 godina

Jel moze meni netko objasnit zasto je ova vijest komentar dana.

Ja tu ne vidim nista posebno.

Ovo je konferencija ko i svaka druga.

2 13 hvala 0
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Koristim također Android, ali slažem se.
Ovo izgleda prekrasno bolesno dobro.
Ako bude (a nema sumnje) ispeglan da radi kako spada (kao i svi do sada), mogao bi me vidjeti iTabor (ali samo mogao).

Mac Pro - osvježenje već od ranije bolesnog dizajna.
Iako sam svojevrsni hejter tog Appleovog i-a, Mac serija me oduvijek oduševljavala.
Sviđa mi se! Iako, izgleda kao WC, ali šalu na stranu vrhunski izgleda.
Samo, otkud oni u crno?
Mislim, nije li siva/bijela njihova zaštitna boja? {#}

I da, baš me zanima kako su zamislili hlađenje ovog čuda. 

Zaista sam se iznenadio kad sam od tebe nesto pozitivno procitao vezano za apple, skidam kapu ;)
16 godina
neaktivan

Nažalost ne, to jedostavno imaš u sebi ili ne, kao npr muzički sluh ;)

14 godina
neaktivan
dubflash kaže...

Nažalost ne, to jedostavno imaš u sebi ili ne, kao npr muzički sluh ;)

Sto imas u sebi?

17 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Što se Mac Proa tiče, mislim da su zaključili da trebaju imat nešto spektakularno u "pro" niši, makar im ne radilo novaca, čisto radi publiciteta. Realno je upitno koliko će profesionalaca htjet iskrcat 30 ak tisuća kuna za ovaj state of the art kompić uz koji idu sve thunderbolt periferije ... svejedno mašina je {#} samo se nadam da neće završiti kao cube. 

Pocni koristit pa smijes komentirat...

i btw, 30.000 za stanicu je cisto prejeftino ... :D

potpis :D
16 godina
neaktivan

Ikonice čista kopija Nitrux Buttons ikona sa linuxa, multitasking čista kopija windows phone os multitaskinga...sve su manje više iskopirali...veoma inovativno.

Moj PC  
3 3 hvala 0
13 godina
protjeran
16 godina

Previse komentara, a samo slike imate za komentirat... sta ce bit kad bude dostupan za instalirat {#}

Sta se tice velicine ekrana, virujte mi da ima nas koji ne volimo u dzepu nosit nesto velicine televizije i velicina ekrana iPhonea4 nam je idealna, a velicina iPhonea5 je na granici prihvatljivog. Sve vise od toga bi mi bilo previse i ne bi kupia mob koji moram nosit u ruksaku jer ne stane u dzep, sa 2 ruke drzat i okricat glavu da bi vidia s jedne strane ekrana na drugu...

Neki vole velike ekrane da na njima igraju igre, gledaju filmove... a neki drugi misle da je to glupo i zele uredjaj koristit primarno kao telefon, zele da bude praktican i velicina in smeta. Ako je velicina iPhonea mala, kupite si iPad sa SIM utorom i eto vam mob sa ekranom od 10"...

Sto se tice dizajna iOSa, mislim da nije "kopiran", vec da je to trend u dizajnu kojeg prate, ne mora se nazvat kopijom...nije inovativan, ali nije ni los.

Neko je spomenia tipku "GASI/PALI 3G", to se slazem, a mislim da bi "revolucionarna" :) bila tipka "PALI 3G SAMO KAD KORISTIM APLIKACIJE XY, A INACE GA GASI AUTOMATSKI I NE TROSI BATERIJU ZA*URAC".

A mislim da je puno bitnije od dizajna oce li iOS7 utjecat na potrosnju baterije...

1 0 hvala 0
14 godina

Sve mi se cini da se apple fura na google. Apple je nekad bio king koji je postavljao granice mjerila a danas je to google, htjeli vi to priznati ili ne. To sto je sad navodno neka revolucija od applea u tom novom ios7 to mi na androidu imamo vec godinama. Po meni bi se oni trebali otvoriti i dopustiti da se ta situacija s dosadnim suceljem moze popraviti s Launcherima kao sto se kod androida moze. Launcheri su brzi fleksibilniji i po svemu bolje funkcionarno opremljeni. Nikad se nezna mozda se to dogodi u ios8. I jos nesto, nadam se da ce jednom skuziti da ima dosta ljusi koji nezele da se ikonice vjecno same slazu po ekranu vec da dopuste da kad kupim njiov uredaj imam mogucnost da sam poslozim te ikone kako ja zelim. Pa ubio bi se da  PC ikone samo tak preko cijelog ekrana sam slaze. 

Moj PC  
0 8 hvala 0
12 godina

Apple ima razrađenu strategiju sustava računala-tablet-smartphone-tv. Svaka nadogradnja otvara nove mogućnosti developerima. Svaki segment razvoja je visoko standardiziran i iza svakog proizvoda postoji ozbiljna metodologija u koju je uključena ozbiljna metodologija koja osigurava dugoročan uspjeh Apple kao kompanije. Druga kompanija koja to ima je Microsoft. Meni je jasno da je korisnicima važno kako izgledaju ikone ali pobjedu će u konačnici odnjeti onaj OS koji bolje barata sa bazama podataka ili web tehnologijama. Android za sada nije kandidat za dugoročan razvoj. Ako netko uloži tri do pet godina u razvoj neke aplikacije PC-MAC-WEB-Tableti-Smartphone i uloži nekoliko miliona eura on želi da taj sustav bude tu barem slijedećih 15 godina. Android za sada nema tu snagu o ako se netko ne trgne i ne počne standardizirati stvaru uskoro će biti "zbogom" robotić jer će se veliki ulagači povući. Znam da je sve to slabo vidljivo iz naše Hrvatske male perspektive ali tako stoje stvari. Što se tiče vas BUG-ovaca nekada ste pisali pametnije tekstove, nemojte se ljutiti ali kao vaš dugogodišnji čitalac moram reći da vam kvaliteta tekstova opasno pada.

5 2 hvala 0
14 godina

Meni je ok iOS7. Djeluje prešareno, al treba vidjet kak to izgleda na ekranu.

Fascinantno mi je kolko su ljudi nezadovoljni, kaj god da se prezentira, ovo ne valja, ono ne valja.

Skidaju tewakove sa Cydia-e, a onda kad se isti implementiraju u sam OS wajnaju da su momci iz Epla pokrali tweak. Smiješno...

Razlog manje za đejlbrejkanjem ako ništa drugo.

Izgleda da sam ja jedini kojeg zanimaju perofrmanse Mac-a Pro. Djeluje premoćno.

Dizajn kante u kojeg ću turati USB stikove? Manje bitno {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

E sad ono pitanje za iOS 7, je li moglo ružnije? Definitivno sljedeći mobitel će biti Samsung.

1 4 hvala 0
14 godina
PlayMaker10 kaže...

E sad ono pitanje za iOS 7, je li moglo ružnije? Definitivno sljedeći mobitel će biti Samsung.

Razocarat ces se {#}

On topic: Ovaj novi IOS mi izgleda bas dobro, donosi dosta novih funkcija koje mi se jako svidaju kao control center, a i izgled izgleda osvjezavajuce, kao da su se iOS i WP8 spojili. Ne znam bas dali bi htio mjenjat sadasnji HTC za iP5 ali bi ovaj novi ios definitivno htio isprobat.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One
16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Razocarat ces se {#}

On topic: Ovaj novi IOS mi izgleda bas dobro, donosi dosta novih funkcija koje mi se jako svidaju kao control center, a i izgled izgleda osvjezavajuce, kao da su se iOS i WP8 spojili. Ne znam bas dali bi htio mjenjat sadasnji HTC za iP5 ali bi ovaj novi ios definitivno htio isprobat.

Računaj da na Videu izgleda ljepše nego što jest. Ovo meni izgleda katastrofa. I tako sam u planu novi mobitel uzimat i vidim da ću morat ozbiljno razmislit. Windows Phone nije nikako loš kao što se govori. Malo jest čudno na početku radit ali nije loš. Android je odličan, meni se čini da je pritisak od strane Samsunga napravio svoje u Appleu, ne da nemaju više ideje nego totalno kradu ideje od drugih.

14 godina
neaktivan
1samek kaže...

Meni je ok iOS7. Djeluje prešareno, al treba vidjet kak to izgleda na ekranu.

Fascinantno mi je kolko su ljudi nezadovoljni, kaj god da se prezentira, ovo ne valja, ono ne valja.

Skidaju tewakove sa Cydia-e, a onda kad se isti implementiraju u sam OS wajnaju da su momci iz Epla pokrali tweak. Smiješno...

Razlog manje za đejlbrejkanjem ako ništa drugo.

Izgleda da sam ja jedini kojeg zanimaju perofrmanse Mac-a Pro. Djeluje premoćno.

Dizajn kante u kojeg ću turati USB stikove? Manje bitno {#}

Performanse Pro-a su predvidljive po hardwareu koji se nalazi u njemu,  iako je poprilicno nejasno ovo sto se navodi u clanku o 12 core E5 Xeonu. Da li je rijec o dual CPU setupu (2x 6 core), 12 thread (1x 6 core) ili nekom nadolazecem E5 Xeonu to ne znamo. Nekako sumnjam da bi neki novi 12 core Xeon procesor zavrsio u E5 liniji. Bice da je dual 6 core.

O Fire Pro karticama se nema sta puno pricati. Sve se okrece prema OpenCL/GL standardu tako da je AMD puno bolji izbor od Quadro grafike. 

Ono sto je najzanimljivije je dizajn u sluzbi hladjenja. Uspjesno ohladiti TDP 2x95W procesora i 2x 250W (ako ce biti 2xW8000 Fire pro, (nekako ne vjerujem da ce biti 2xW9000 zbog cijene) ne izgleda nimalo lako ni u normalnom kucistu. Nadam se da ce biti punokrvne komponente a ne M verzije jer bi to gadno srezalo performanse (a olaksalo hladjenje).

Neka ozbiljnija nadogradnja o ovakvom konceptu cini mi se nemoguca.

Znaci tehnicki nista sto vec ne postoji na trzistu (osim ako stvarno izadje 12 core E5 posebno za Mac Pro) ali napokon novi Mac Pro za one koji ne mogu zamisliti rad na drugom OS-u.

14 godina
PlayMaker10 kaže...
gamer34 kaže...
PlayMaker10 kaže...

Razocarat ces se {#}

Računaj da na Videu izgleda ljepše nego što jest. Ovo meni izgleda katastrofa. I tako sam u planu novi mobitel uzimat i vidim da ću morat ozbiljno razmislit. Windows Phone nije nikako loš kao što se govori. Malo jest čudno na početku radit ali nije loš. Android je odličan, meni se čini da je pritisak od strane Samsunga napravio svoje u Appleu, ne da nemaju više ideje nego totalno kradu ideje od drugih.

Jbg meni izgleda lijepo, nesto kao wp samo bolje. Al sve je to osobni ukus.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One
14 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
grzzi kaže...

Pocni koristit pa smijes komentirat...

i btw, 30.000 za stanicu je cisto prejeftino ... :D

što da počmem korisititi?

30 k minimalno će biti neka osnovna verzija ... u usa. al kažem, ovo je u biti cube reborn. ok, sad je za profi nišu, al to je sad niša u niši već, obzirom na price / performance / i mogućnosti ( jeftine ) nadogradnje . Obzirom je sva nadogradnja predviđena externo preko Tb upitan je dizajn ... al da ne sitničarimo, meni se sviđa i kupio bih ga, makar mi ne treba. :D

13 godina
neaktivan

Nova Trash icona. {#}

Moj PC  
5 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice