Windows 8 RTM

poruka: 322
|
čitano: 67.377
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 RTM".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 RTM
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 RTM
guls kaže...

Kad ja velim da nešto ne radi, to ne mora nužno značiti da aplikacija doslovce ne radi, već da radi s većim ili manjim problemima. Znači, kao kada kupite auto u dućanu i shvatite da klima ne radi. To je za mene neispravno vozilo, možda ne u načelu jer se i dalje mogu odvesti od točke A do točke B, ali ja ne volim vrućinu pa eto sranje.

Ista stvar je s Winsima. Probno instalirao na radnu stanicu i laptop. Na radnoj se nalazi Xeon zadnje generacije na Supermicro ploči sa 32gb ram, laptop je i7 sa 8gb koji drži virtualizaciju (prije toga je bio win2008r2 sa dve virtualke, firewall i mail server). Na radnoj se HyperV upali nakon instalacije i može se napraviti nekoliko virtualki. No, kada ih jednom sve pogasim i restartam računalo, ponovno paljenje HyperV Managera rezultira blue screenom. Na laptopu pak druga priča. Mogu napraviti samo jednu virtualku, bez obzira na krdo resursa koje imam. Izrada druge virtualke javlja 0x000000 bla error i smrzavanje računala. Na radnoj stanici instaliram najobičniji SQL. Tup, service has stopped working. I tako u loop. Instaliram Kerio Outlook Connector probe radi, Outlook se smrzava pri paljenju. Zatim, svakih 10ak sekundi dobivam error pop-up kako ne radi Error Reporting, jer kao upravo se dogodio error, ali ga je nemoguće poslati jer servis je koruptiran. Mislim da je to više manje koliko mi sad pada na pamet. 

Odakle ti prije Windows 8? Na mome Software assurancu ga još nema.

Kerio Oulook connector? Koja verzija? Zar nisi pomislio da bi možda Kerio trebao izdati novu verziju konektora? Isto tako je bilo s*anje kad je izašao Office 2010, čekao sad 3mj na ispravan konektor.

Na kraju sam prešao na IMAP u Keriu, a od ove godine na Exchange.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
Windows 8 RTM

Svi koji mislite preskociti Win8 i cekati Win9, podsjecam da je Win8 Verzija 6.2 (dakle nista vise nego "service pack" za Win7), i da ce Win9 vjerojatno biti Verzija 7.0, sto znaci nesto sasvim novo, s novim driverima, i gomilom bugova kao i Vista... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8 RTM

Nisu to službeni Winsi, isprobavao sam zadnju RP verziju. Naravno, nije za očekivati da bude ta verzija cic pic i bez bugova, ali ne mogu reći da me oduševila.

Što se Keria tiče, imam zadnju verziju i servera i connectora, rabimo legalni softver preko našeg zastupnika. Moguće je da treba izaći patch, to je ipak 3rd party software i ne grize me pošto imam i standardni Exchange server kao main (2 mail servera). Kerio je više POP3 isprobavanje i pokušaj rješavanja učestalih spam i spambot problema s kojima se Exchange počeo sve teže nositi. Čak imam i ISA na jednoj virtualki, istina bog ugašen, ali nikad se ne zna. Znači, nije toliko bitan. No, jedna takva novost kao HyperV za osobna računala je meni ogromna prednost samih Winsa i top stvar preko svih ostalih VM managera. Kad i ako se ti bugovi riješe, tada će meni nadogradnja imati smisla, i to velikog.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kad ne radi 3rd party, često je razlog u njima, prije nego u Windowsima. Da samo znaš kakav se nered nalazi i kod poznatih aplikacija koje su izradile "jake" firme.

16 godina
neaktivan
guls kaže...

Nisu to službeni Winsi, isprobavao sam zadnju RP verziju. Naravno, nije za očekivati da bude ta verzija cic pic i bez bugova, ali ne mogu reći da me oduševila.

Što se Keria tiče, imam zadnju verziju i servera i connectora, rabimo legalni softver preko našeg zastupnika. Moguće je da treba izaći patch, to je ipak 3rd party software i ne grize me pošto imam i standardni Exchange server kao main (2 mail servera). Kerio je više POP3 isprobavanje i pokušaj rješavanja učestalih spam i spambot problema s kojima se Exchange počeo sve teže nositi. Čak imam i ISA na jednoj virtualki, istina bog ugašen, ali nikad se ne zna. Znači, nije toliko bitan. No, jedna takva novost kao HyperV za osobna računala je meni ogromna prednost samih Winsa i top stvar preko svih ostalih VM managera. Kad i ako se ti bugovi riješe, tada će meni nadogradnja imati smisla, i to velikog.

Šta koristiš na Exchangu za anti-spam? Kerio je odličan, samo ima i on svojih bugova... kad se sjetim... Jel se još onako konektor sporo diže?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 13:58 (Smooth Operator).
17 godina
guls kaže...

Kad ja velim da nešto ne radi, to ne mora nužno značiti da aplikacija doslovce ne radi, već da radi s većim ili manjim problemima. Znači, kao kada kupite auto u dućanu i shvatite da klima ne radi. To je za mene neispravno vozilo, možda ne u načelu jer se i dalje mogu odvesti od točke A do točke B, ali ja ne volim vrućinu pa eto sranje.

Ista stvar je s Winsima. Probno instalirao na radnu stanicu i laptop. Na radnoj se nalazi Xeon zadnje generacije na Supermicro ploči sa 32gb ram, laptop je i7 sa 8gb koji drži virtualizaciju (prije toga je bio win2008r2 sa dve virtualke, firewall i mail server). Na radnoj se HyperV upali nakon instalacije i može se napraviti nekoliko virtualki. No, kada ih jednom sve pogasim i restartam računalo, ponovno paljenje HyperV Managera rezultira blue screenom. Na laptopu pak druga priča. Mogu napraviti samo jednu virtualku, bez obzira na krdo resursa koje imam. Izrada druge virtualke javlja 0x000000 bla error i smrzavanje računala. Na radnoj stanici instaliram najobičniji SQL. Tup, service has stopped working. I tako u loop. Instaliram Kerio Outlook Connector probe radi, Outlook se smrzava pri paljenju. Zatim, svakih 10ak sekundi dobivam error pop-up kako ne radi Error Reporting, jer kao upravo se dogodio error, ali ga je nemoguće poslati jer servis je koruptiran. Mislim da je to više manje koliko mi sad pada na pamet. 

Imaj razumjevanja, to još nije RTM.

Kad izađe puna verzija imat ćemo dovoljno vremena za pljuvanje/hvaljenje

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
13 godina
Smooth Operator kaže...

Šta koristiš na Exchangu za anti-spam? Kerio je odličan, samo ima i on svojih bugova... kad se sjetim... Jel se još onako konektor sporo diže?

Trenutno njegov ugrađeni mehanizam sa mojom skriptom ruleova, Exchange je zadnje verzije. Spambote sam riješio firewallom, ali ulaz mi je zajeban.

Kerio je lijep, ali užasan u praksi. Valjda jedan od najlošijih koje sam probao. No, nisam ga još prošao do kraja. Spor je, isto ima neke svoje mušice, mailove nekad drži u nekom cacheu i isporučuje ih s delayom u inboxe, što je korisnicima tj meni koma, kad čovjek radi narudžbu preko webshopa, mail ide u prodajni odjel i sad zamisli delay od 10 minuta... 

E da, i ugrađeni IE u Win8... pristupam Ciscu preko IE-a i još nisam uspio pristupiti :)

Fuck me I'm famous.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 14:07 (guls).
16 godina
neaktivan
guls kaže...

Trenutno njegov ugrađeni mehanizam sa mojom skriptom ruleova, Exchange je zadnje verzije. Spambote sam riješio firewallom, ali ulaz mi je zajeban.

Kerio je lijep, ali užasan u praksi. Valjda jedan od najlošijih koje sam probao. No, nisam ga još prošao do kraja. Spor je, isto ima neke svoje mušice, mailove nekad drži u nekom cacheu i isporučuje ih s delayom u inboxe, što je korisnicima tj meni koma, kad čovjek radi narudžbu preko webshopa, mail ide u prodajni odjel i sad zamisli delay od 10 minuta... 

E da, i ugrađeni IE u Win8... pristupam Ciscu preko IE-a i još nisam uspio pristupiti :)

Preporučam ti Kaspersky Exchange za anti-spam/anti-virus. Zavali se i uživaj onda. Uopće nije skup.

Ja nemogu preko FF pristupiti svojim ruterima po poslovnicama... Kupi prave switcheve i u putty konfiguriraj. {#}

BTW: Cekpi je tata-mata za Exchange, Windowse i usputne životne radosti. {#}

13 godina
odjavljen
cekpi kaže...
Tonči kaže...
guls kaže...

Nemam ništa toliko protiv tog Metroa i njegovog debilnog sučelja, čak i podržavam novosti koje su uvedene da ne idem u detalje.

Samo je to toliko bugovit OS da to još nisam vidio valjda od 95-ice.

Bugovit? Da? Imaš neke konkretnije podatke?

laprda bezveze, isto ko i oni kaj se čude da microsoft digitalni sadržaj dolazi u iso formatu

cepki ne seri 

nitko se nije cudio nego sam samo pitao koji 

Oprosti mi sto ne koristim microsoft digitalni sadrzaj 

http://revohd.com
13 godina
Smooth Operator kaže...

Preporučam ti Kaspersky Exchange za anti-spam/anti-virus. Zavali se i uživaj onda. Uopće nije skup.

Ja nemogu preko FF pristupiti svojim ruterima po poslovnicama... Kupi prave switcheve i u putty konfiguriraj. {#}

BTW: Cekpi je tata-mata za Exchange, Windowse i usputne životne radosti. {#}

Ja isto cijelo vrijeme radim na terminalu, drugač ne ide. Naši switchevi su čisto ok, ne žalim se na njih. Rade već godinama bez sekunde gašenja ili bilo kakvog errora, paketi su uredni.

Što se Kasperskog tiče, čitao sam o njemu, no sumnjam da ću na njega ići čisto zato jer ne volim aplikacije koje mi se petljaju u sustav i koje imaju limitirane opcije. Radije sam izgeneriram kod koji drži spam pod kontrolom. Samo još radim na tome. Ipak se tu i tamo provuče neki John Mutambo iz Nigerije sa svojim milijun dolara.

Fuck me I'm famous.
16 godina
neaktivan
guls kaže...

Ja isto cijelo vrijeme radim na terminalu, drugač ne ide. Naši switchevi su čisto ok, ne žalim se na njih. Rade već godinama bez sekunde gašenja ili bilo kakvog errora, paketi su uredni.

Što se Kasperskog tiče, čitao sam o njemu, no sumnjam da ću na njega ići čisto zato jer ne volim aplikacije koje mi se petljaju u sustav i koje imaju limitirane opcije. Radije sam izgeneriram kod koji drži spam pod kontrolom. Samo još radim na tome. Ipak se tu i tamo provuče neki John Mutambo iz Nigerije sa svojim milijun dolara.

Neznam baš koliko je je limitiran, šta to točno treba? Otkako anti-spam sada radi i u oblaku, malo šta spama prođe... Suit yourself.

13 godina

Baš to, svakome prema potrebi. Ovako i učim na neki način. Ako stvar postane krajnje kritična i failam, razmišljat ću o drugim rješenjima. Kakav si u Linuxu?

Fuck me I'm famous.
16 godina
neaktivan
guls kaže...

Baš to, svakome prema potrebi. Ovako i učim na neki način. Ako stvar postane krajnje kritična i failam, razmišljat ću o drugim rješenjima. Kakav si u Linuxu?

Od Linuxa, imam IpCop te Asterisk na CentOS-u. Ništa više. Ostalo je MS. Ništa posebno. Sudo apt-get, i ostale copy paste kobasice u neredbeni redak.

Inače dobro guglam. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 15:14 (Smooth Operator).
16 godina
odjavljen
guls kaže...
Radije sam izgeneriram kod koji drži spam pod kontrolom. Samo još radim na tome. Ipak se tu i tamo provuče neki John Mutambo iz Nigerije sa svojim milijun dolara.

Sam pišeš algoritme za spam umjesto da koristiš gotove? Kako ti se to isplati?

13 godina

Ma imam jedan weblogic server na centosu kojem se pristupa ono 'ip adresa:9001/blabla/isusdinamo/nešto.fmx' Nije mi ta kobasica baš fina pa sam dignuo Apache i u httpd.conf napravio redirect tako da ja upišem ip adresu na port 80, a ovaj meni redirecta na 9001 i weblogic app. I ne radi. Lud sam već cijeli dan. 3 linije naredbi, nemoguće pogriješiti ali negdje griješim, pa reko možda ti imaš ideju tako da mogu u 16h doma :) Glava mi je već puna svega, jednostavno ne mogu razmišljati.

Btw pišem sam skripte i confige jer se tako na neki način učim, ne znam kako bi ti objasnio. Imao sam old school tutora koji me učio. Znaš da stara garda ne rabi nove stvari, a moram priznati da se i meni teško naviknuti, koliko god da to vrijeme dolazi. 

Fuck me I'm famous.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 14:52 (guls).
17 godina
neaktivan

Ja si, evo, baš sam generiram kod za sortiranje foldera po imenu. Ne vjerujem ovom ugrađenom ništa.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 14:51 (Danny_HR).
16 godina
odjavljen
guls kaže...

Btw pišem sam skripte i confige jer se tako na neki način učim, ne znam kako bi ti objasnio. Imao sam old school tutora koji me učio. Znaš da stara garda ne rabi nove stvari, a moram priznati da se i meni teško naviknuti, koliko god da to vrijeme dolazi. 

Ma dobro konfige i skripte za štogod, ali filtriranje spama zahtijeva ozbiljniju matematiku od "skripti". Recimo, na jednom projektu za klijenta smo izradili manji mail server i samo algoritmi su trebali koji mjesec testiranja i stotine tisuća mailova za analizu (čupali smo ih iz pravih sandučića) i nije bilo isplativo pa smo odustali i uzeli FOSS rješenje. Zato mi se čini da se ne isplati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 15:09 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Windows 8 RTM

U rootu weblogica stavi prazan html, a u zaglavlje stavi:

http://pastebin.com/FEuFaK06

Redirectati će te na tu stranicu. Nećeš niti skužiti šta je napravio.

Nemogu lipit javascript po forumu, zato pastebin.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 15:13 (Smooth Operator).

0 0 hvala 1
16 godina
guls kaže...

Pa šta vi trabunjate, Win8 nije još izašao. TOČKA. Isprobavali ste razne pre-release verzije, koje i služe da se isprave određeni nedostaci i problemi.

Prije nitko nije davao public pre-releasove, pohvalno je da se to u posljednje vrijeme radi jer je puno šire testiranje.

Sigurno nisi prijavio niti jedan od tih problema, kako bi pomogao developerima, jel? Nego sereš kako nemaju pojma ;-)

13 godina
Bitanga kaže...

Sigurno nisi prijavio niti jedan od tih problema, kako bi pomogao developerima, jel? Nego sereš kako nemaju pojma ;-)

Nisam prijavio niti jedan error, jer ne radi Error reporting :)

Fuck me I'm famous.
17 godina
tnakir kaže...
Tonči kaže...

Toliko trolovskog i ostalog laprdanja o "metro sucks" i sl. gluposti na jednoj temi ima samo još kad je Apple u pitanju. Htjedoh ići u argumentiranu i zrelu raspravu, ali sam zaključio da to nema nikakvog smisla.

Cinjenica je da je jedina bitna stvar u W8 performace boost i to je to. Ostalo je sve kozmetika i manje bitni feature-i.

Ja ne znam kako netko može reći da su windowsi 8 kozmetička nadogradnja ?!? Toliko novih stvari je ubačeno.

1. Start je zamjenjen s Metro sučeljem

2. Kao što si napiso performance boost (ovo je već dovoljno da se prebacim)

3. File History (http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/07/10/protecting-user-files-with-file-history.aspx)

4. Integrirani skydrive sa svime

5. Nove super metro aplikacija (Photos, Calendar, People, Mail) - sve integrirano sa skydriveom i društvenim mrežama
http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/06/26/introducing-the-photos-app-for-windows-8.aspx

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/06/15/designing-the-windows-8-calendar-app.aspx

6. Mountanje ISO-a (built-in feature)

7. Uvelike unaprijeđeno kopiranje i premiještanje datoteka

8. Mnogo bolji task manager

9. Poboljšna Power efficiency (za laptope i tablete)

10. Poboljšani file system ReFS

11. Minimizirano resetiranje računala nakon automatic update-a

Za sad je to što se mogu sjetit. Ima još hrpetina stvari. Dovoljno je samo pročitati naslove postova na "Building windows 8" blogu. http://blogs.msdn.com/b/b8/

King in the castle, king in the castle ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 15:28 (tjodalv).
16 godina
guls kaže...
Bitanga kaže...

Nisam prijavio niti jedan error, jer ne radi Error reporting :)

Radi, jer sam ja prijavio!

13 godina
Bitanga kaže...

Radi, jer sam ja prijavio!

Pa eto, meni ne radi. Dođi pa prijavi umjesto mene :)

Fuck me I'm famous.
17 godina
neaktivan
tjodalv kaže...

Za sad je to što se mogu sjetit. Ima još hrpetina stvari. Dovoljno je samo pročitati naslove postova na "Building windows 8" blogu.  http://blogs.msdn.com/b/b8/

Paul Thurrott vrlo plasticno daje objasnenje da je Windows 8 zapravo Windows 7+ (BTW, sjeca se netko na Microsoftov Plus Pack??)

I ja se u potpunosti slazem sa njime. Softverski dive polaki ali sigurno ide u susret tabletima ili "necemu" sto ce biti touch.....

CITAT:

We get a few bones, like Storage Spaces and quicker boot times, but the desktop environment is pretty much just Windows 7++ (or Windows 7+1 for you non-programmers). But it is those very users who don’t want or need tablet functionality that are financing Microsoft’s push towards an OS—that is not really Windows—that will replace what they’re using. Maybe not in Windows 8. Maybe in Windows 9, or 10. But eventually.

http://www.winsupersite.com/article/windows8/windows-8-release-preview-rip-aero-20032012-143133

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 15:47 (Lazarus Long).
17 godina
Lazarus Long kaže...

... Softverski dive polaki ali sigurno ide u susret tabletima ili "necemu" sto ce biti touch.....

A znamo kamo to sve ide... 

ova verzija je bolja od originala

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
Mene zanima da li će doći podrška za DX11.1 koji je prisutan na novoj 7XXX seriji AMD-a
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...
tjodalv kaže...

Za sad je to što se mogu sjetit. Ima još hrpetina stvari. Dovoljno je samo pročitati naslove postova na "Building windows 8" blogu. http://blogs.msdn.com/b/b8/

Paul Thurrott vrlo plasticno daje objasnenje da je Windows 8 zapravo Windows 7+ (BTW, sjeca se netko na Microsoftov Plus Pack??)

I ja se u potpunosti slazem sa njime. Softverski dive polaki ali sigurno ide u susret tabletima ili "necemu" sto ce biti touch.....

CITAT:

We get a few bones, like Storage Spaces and quicker boot times, but the desktop environment is pretty much just Windows 7++ (or Windows 7+1 for you non-programmers). But it is those very users who don’t want or need tablet functionality that are financing Microsoft’s push towards an OS—that is not really Windows—that will replace what they’re using. Maybe not in Windows 8. Maybe in Windows 9, or 10. But eventually.

http://www.winsupersite.com/article/windows8/windows-8-release-preview-rip-aero-20032012-143133

Uzasrao se on, da oprostiš na izrazu, kao i mnogi po forumu. Mislim, koja apokalipsa od teksta. Nikad neće desktop biti zamijenjen Metroom, kao što nikad neće OSX biti zamijenjen iOS-om. To su posve različita tržišta i različite filozofije koje su nespojive dok god za produkciju sadržaja trebamo kompleksna sučelja razvojnih i produkcijskih alata.

Ako se dogodi da sučelja koja imamo zamijenimo jednako efikasno implementiranim govorom/dodirom, to će značiti da smo ionako prerasli tipkovnice i miševe i to će biti veliki korak naprijed. Govor i dodir su zasad upotrebljivi isključivo za konzumaciju sadržaja. Microsoft nema namjeru prijeći na opsluživanje isključivo konzumentskog sektora, to je sigurno.

Tako da ne, Metro nije obavezan u Windowsima 8, Metro ne ometa apsolutno ništa na običnim PC-ima, ništa od funkcionalnosti iz Windowsa 7 nije uklonjeno u Windowsima 8 (Start je i dalje tu samo s velikim ikonama).

Ono ništa ne uključuje estetiku koja JEST narušena. Aero je trebao ostati.

Mitch kaže...
Mene zanima da li će doći podrška za DX11.1 koji je prisutan na novoj 7XXX seriji AMD-a

Tu je.

16 godina
Znaci ocekivano.

Mozda ga stavim na novi PC, vidjet cu kad izade iz RTMa
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Ono ništa ne uključuje estetiku koja JEST narušena. Aero je trebao ostati.

Ja se nadam da će ga vratiti u SP-u. Dugo sam ga imao isključenog, ali ponovno kada sam se navikao na njega super mi je. Mada mi to nije neka velika prepreka i na sučelje se navikem u roku par dana.

13 godina
protjeran
Mitch kaže...
Znaci ocekivano.

Mozda ga stavim na novi PC, vidjet cu kad izade iz RTMa

Izađe? Pa to je to.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 RTM
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice