Samo malo OT ,jel se u tekstu koji se komentira spominju Linuxi ili OS X??
Neki su onda očito došli trollat!!
Samo malo OT ,jel se u tekstu koji se komentira spominju Linuxi ili OS X??
Neki su onda očito došli trollat!!
Registry je jedna od boljih stvari na Winsima... Doslovno možeš do najsitnijeg detalja prilagoditi OS sebi...
Registry je jedna od boljih stvari na Winsima... Doslovno možeš do najsitnijeg detalja prilagoditi OS sebi...
LOL...
a u drugim OS-ovima bez registrija to ne mozes?
Preskačem. Strategija kod hardvera i softvera:svaka druga generacija.
Ma ne brinite. Neće baš tako brzo.
Jedna stvar koja je jako "tajna" u microsoftu, a je znam, je ta da ove ili početkom sljedeće godine dolazi app store za mobilne uređaje. I to konkurentni app store apple-ovom app storu.
Trenutno su angažirani oko toga.
???
marketplace postoji već odavno točnije za 6.1 na više mobilne uređaje a ionako u ms ne postoje samo razvoj i prodaja pa da se sad kompletni razvoj angažira oko nečega nego više manje svaki produkt ima svoju razvoju ekipu koja se ne petlja u razvoj druge ekipe
kaj se samog registriya tiče, za njega imam samo riječi hvale barem što se tiče dijela OS-a, drugi je par rukavica to kaj svaki i najgluplji program može mijenjat i dodavat svoje ključeve
Dakle još dvije godine na WinXP-u i onda idemo na novi Windows 8. Sve ovo između lijepo preskočiti
Gledam ankete po svijetu itd... još oko 50% ili više ljudi koristi WinXP, izgleda da će WinXP biti najpopularniji OS ikada...
Ma i windowsi počeli bit kao COD, svake godine jedan.
Samo neka oni ne žure! Da nebismo dobili djoš jedan poluproizvod poput viste na početku. Bila je dobar OS samo bugovita.
LOL...
Mozes kao u Win 3.x pomoću config datoteka (win.ini, system.ini itd.). Citanje iz registara je neusporedivo brze, zapisivanje multithread sigurno, prava pristupa,.... Registri su interno organizirani slično bazama podataka, a konfiguracijske tekstualne datoteke zaostaju za registrima puno (ali zaista puuuno) više nego npr. Excel za Oraclom ili MS SQL-om.
Mislis recimo na linux koji pokusava kopirati windows-ov registry?
http://en.wikipedia.org/wiki/Elektra_Initiative
Ljudi spustite loptu na zemlju? Pa "vrlo mali mekani" je ipakvelika firma i mora nešto raditi i izbacivati na tržište. Kada pogledate da je MS Office, njihova perjanica i glavni proizvod, upao u kolotečinu i nema nekih velikih pomaka shvatiti ćete da moraju napuhavati priču s nečim drugim.
S druge strane kada je to, gore spomenuta kompanija održala rokove i ispunila obećanja?
Da nebi ispalo kako sam mrzitelj, mislim da rade dobre proizvode (dobre a ne revolucionarne li izvrsne). Što se mene tiče novi OS će doći s novim računalom (desktop ili laptop) ako dotada bude gotov.
Standardni Microsoftov ciklus od 3 godine s prekidom između XP-a i Viste
2006 - Vista je bila "Major release"
2009 - Sedmica je "Minor release"
2012 - 8 će biti "Major release"
Standardni Microsoftov ciklus od 3 godine s prekidom između XP-a i Viste
2006 - Vista je bila "Major release"
2009 - Sedmica je "Minor release"
2012 - 8 će biti "Major release"
Stari moj nesot si ti pobrkao? Vista major a 7 minor? -.-
mozda ovako
2001 xp M
2006 Vista m
2009 7 M
2012 8 m
Bar bi imalo neke logike...
Jest, kroz gomiletinu config datoteka.
NE KONTAM ???
jeli ti kupis svako auto koje BMW / AUDI itd izdaju ???
jel te neko sili ? jesi kupio svaki mobitel od nokije ?
da se mene pita svaki mjesec bi novo izdavali, i oni i apple i linux pa eto i ti ako mozes...
Evo ih opet... Pa kad cete ljudi vise shvatiti da je Vista bila ogroman korak u odnosu na XP, a Sedmica je skoro pa Vista SP2...
Znam da mnogi od vas nisu nikada instalirali Vistu (jer im je susjed rekao da je smece ), ali dajte se onda bar malo informirajte... Ili bar upisite "ver" u promptu pa cete vidjet da za Sedmicu pise 6.1. (Vista je bila 6.0, XP je 5.1, 2000 je 5.0).
Ako ga budu radili iz nule upravo onda će izgubit kompatibilnost sa 95% i više programa.Moraš se nadati da naprave fintu kao što su radili sa windows nt-om i win 9x ako želiš os od nule.
Jebiga neki ljudi,zovu se geekovi pa priželjkuju tehnološki napredak pa zato stalno štancaju nove grafičke i windowse a za ekonomiju ih nije briga pa tako čak i ako si nemogu priuštiti novi softver posluže se thepiratebayom.org,a za hardver jedino troše novac.Ako ipak ne želiš trošit lovu odi na LINUX.Linux je zakon.
Evo ih opet... Pa kad cete ljudi vise shvatiti da je Vista bila ogroman korak u odnosu na XP, a Sedmica je skoro pa Vista SP2...
Da, Vista je bila svetlosnim godinama ispred XP-a. Svi koji su pljuvali po Visti su imali 3 godine kada se pojavio XP pa nisu znali kakovo je to smece bilo prije izlaska SP1.
I...donekle si u pravu. Sedmica je vrlo, vrlo dobro ispolirana Vista SP2 (ako cemo po sucelju) ispod povrsine je poboljsan engine koji je bolji u mreznim osobinama i naravno, sredili su stvari sto se tice copy/paste kao izmedu driveova tako i izmedu mreznih diskova/PC-a.
Da, Vista je bila svetlosnim godinama ispred XP-a. Svi koji su pljuvali po Visti su imali 3 godine kada se pojavio XP pa nisu znali kakovo je to smece bilo prije izlaska SP1.
I...donekle si u pravu. Sedmica je vrlo, vrlo dobro ispolirana Vista SP2 (ako cemo po sucelju) ispod povrsine je poboljsan engine koji je bolji u mreznim osobinama i naravno, sredili su stvari sto se tice copy/paste kao izmedu driveova tako i izmedu mreznih diskova/PC-a.
U ono doba je još uvijek preko 50% ljudi koristilo windows 98.Windows 2000 je imao kakvih 30% a windows me nisu htjeli dirati ni štapom prek interneta.
Nema potrebe za cekanjem. Sve sto ce se pojaviti u 10.7 vec postoji i koristi se. Again!
aha, a naročio koristan fičr linuxa mi je što mi svih par sto iljada kuna legalnog softwarea radi bez problema i na linuxu. Pogotovo Adobe ov i MS ov sw
Cekaj, to je jedino sto mi mozes iznijeti kao protuargument?
Pomiri se sa cinjenicom da si sljedbenik firme koja reciklira ideje i zamata ih u sareni papiric. I jos to platis "par sto iljada kuna".
on topic:
Sve sto bi Microsoft sa 8icom trebao napraviti je ispuniti obecanja data jos prilikom izrade Viste i imati cemo pravu malu revoluciju.
Prerano je za novi OPS. Uglavnom ono što vidim na sedmici, je krađa ideja sa nekih linux distribucija. Tipa sakri desktop, prikaži aktivne prozore...
Prerano je za novi OPS. Uglavnom ono što vidim na sedmici, je krađa ideja sa nekih linux distribucija. Tipa sakri desktop, prikaži aktivne prozore...
Ajme, Microsoft krade od Linuxa...Linux od Microsofta, Microsoft od Applea a jabucar od MS-a itd. Ficr sa promjenom slova particije (lako) je dosao pravo iz Unixa pa od tome niti rijec
nije to onaj drugi Stevo da kaže staro više ništa nevalja, ovo je nešto nikad viđeno, revolucionarno, staro sve treba bacit i kupit novo
Ne kuzim sto si zapeo na Linux i uostalom, tko uopce spominje Linux u ovoj temi osim tebe?
A sada za promjenu, imas li sto reci na temu WIndowsa 8?
svaka firma koja drži do sebe je na XP-u ;)
hahaha, nebi baš rekao, ja sam na praksi kod jednog za ventilaviju i još uvijek ima win 98.......bar tako vidim sam neznam možda je xp ali je možda promjenio temu na postavkama.........
Stari moj nesot si ti pobrkao? Vista major a 7 minor? -.-
mozda ovako
2001 xp M
2006 Vista m
2009 7 M
2012 8 m
Bar bi imalo neke logike...
Probaj sam zaključiti
Windows 2000 - Verzija 5.0
Windows XP - Verzija 5.1
Windows Vista - Verzija 6.0
Windows 7 - Verzija 6.1
Znači da malo sad ovo sredimo i razjasnimo i vratimo se malo u povijest.
MS je tamo daleke 2002. "resetirao" svoj proces razvoja i najavio novu inicijativu koju će poduzeti po pitanjima daljnjeg razvoja sveg svojeg softvera (Prevedeno to znači povećanje sigurnosti, zaštite privatnosti, povećanja pouzdanosti itd. Zato smo i dobili SP2 i SP3 na XP-u iako to vjerojatno i nije bilo prvotno planirano jer jednostavno nisu "stigli" po toj svojoj inicijativi razviti tako brzo novi OS).
Tu su oni ujedno najavili da će nakon izlaska Viste (tada se 2002. taj OS još zvao Longhorn) započeti s novim ciklusom razvoja svojih OS-eva u intervalima od 5 godina veliki release, 2 godine manji release otprilike. Do tog trenutka nisu imali "definirane" intervale izlaženja.
Kako je Vista stigla na tržište 2007. godine, a Windows 7 2009. godine znači da nas 2012. očekuje novi veliki (major) release Windowsa pa nakon toga logično 2014. manji itd. Eto da ubuduće bude sve jasno ;)
Ne kuzim sto si zapeo na Linux i uostalom, tko uopce spominje Linux u ovoj temi osim tebe?
A sada za promjenu, imas li sto reci na temu WIndowsa 8?
Nemam ništa protiv linuxa niti windowsa. komentirao sam tvoj post da je sve to već dostupno ( vjerujem da si mislio na linux ). Inače win uvijek ima običaj uvesti neke "novine" koje su već god, dvi dana prije reklamirane kao novine na OSXu.app store je najnoviji primjer. Redmond start your photocopiers nije slučajno bio tagline pri izlasku Leoparda :D. Iako ne kažem da OSX nije posudio štošta i od Linuxa ili windowsa ( rijeđe doduše al eto ). Iako to i dalje izgleda daleko efektnije i lakše za koristiti na OSXu.
Inače baš se razmišljam ponovno piknuti neki ubuntu ovih dana ili nešto što je aktualno na Mac uz S.Leoparda i sedmicu ... čisto da vidim što ima novo.
Za App store u Win8 se zna već prilično dugo