Windows 10 završio 2015. godinu s 9,96 posto tržiš

poruka: 25
|
čitano: 2.756
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 završio 2015. godinu s 9,96 posto tržiš".
14 godina

Windows 7 če još dugo biti broj jedan na listi...10 tka je generalno svježiji OS ali po meni još nema razloga za preči možda tamo 2018,19 kada bude isfiniliziran od bugova i slično a DX12 od velike važnosti itd.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ima razlog, iskoristiti besplatnu nadogradnju koja po sadašnjim najavam ima rok isteka. Drugi dobar razlog je što je desetka više/manje sedmica sa servise packom 3, tak da se niš ne gubi a dugoročno samo dobiva. Kućni korisnik će teko nači neke bugove, jednako kao i na sedmici. Što se DX12 tiče neki hit naslovi izlaze već ove godine.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_12_support

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 12:24 (XXX).
Moj PC  
6 1 hvala 0
11 godina

Mislim da i nece proci jako puno vremena kad ce desetka sjesti na tron jer je MS

po meni napravio jako dobar posao i uopce mi vise ne fali sedmica.

Battlenet - TheProdigy#2234

9 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Još ću ostati na Windows 8.1, treba još nekoliko ažuriranja i poliranja za Windows 10 da bude na odgovarajućoj razini.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Fino, samo mi je zanimljivo što MS nikad nije napisao koliko koji OS zauzima u tržištu? Mislim da bi oni dali najtočnije podatke

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Windows 10 završio 2015. godinu s 9,96 posto t
windir_zg kaže...

Još ću ostati na Windows 8.1, treba još nekoliko ažuriranja i poliranja za Windows 10 da bude na odgovarajućoj razini.

I ja isto. 8.1 i nemam nikakvih primjedbi, a win 10 će još pričekati.

13 godina

Koristim Windows 10 oko 2 mjeseca i nisam imao nikakvih bugova, tak da sam zadovoljan...

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 14:48 (brka911).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Koristim Windows 10 od 1. Oktobra 2014-te i sasvim sam zadovoljan. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Na 2 kompa su mi 7ice. 10tka je samo na laptopu jer je kupljen sa njima.
Ako ne budem morao, ostajem na 7.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mi smo na poslu sa sedmice prešli na desetku i od tada nam svima sam zatvara foldere koji su na mreži, tj na serveru.

Normalno radiš i samo vidiš kako ti zatvori foldere u pozadini.

Problem smo riješili tako da svaki put psujemo sve čega se možemo sjetiti.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
8 1 hvala 1
15 godina
blacko kaže...

Mi smo na poslu sa sedmice prešli na desetku i od tada nam svima sam zatvara foldere koji su na mreži, tj na serveru.

Normalno radiš i samo vidiš kako ti zatvori foldere u pozadini.

Problem smo riješili tako da svaki put psujemo sve čega se možemo sjetiti.

Koristim win 10 od 31.7 i sve radi savršeno..

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 16:07 (galinjo24).
17 godina
neaktivan

Svi vi malo previše srljate, win 10, 8, 7, xp....

Strpim se ja da se to još malo ispegla.

Moj PC  
13 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

E baš to, 98-ca je najispeglanija 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

odlican OS  na nivou XP-a i 7-ice , sto se tice ,,narusavanja,, privatnosti  sve ono sto moram da skrivam iz kojekakvih razloga drzim izvan racunara i digitalne tehnologije opcenito (u aluminijskim kutijama zakopano na vise lokacija)

europa europljanima

0 0 hvala 0
13 godina

Dosta dugo sam imao desetku i stvarno nikakvih problema nisam imao do nedavno. Odjednom mi se WoT nije htio pokretat. Pokušao sam sve živo od reinstalacije igre, drivera, redistributable fileova, pa i same desetke ali nada. Vraćanje na 8.1 je pomoglo. Čim otkrijem šta me mučilo odmah idem natrag na 10

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Van_Blaster kaže...

odlican OS  na nivou XP-a i 7-ice , sto se tice ,,narusavanja,, privatnosti  sve ono sto moram da skrivam iz kojekakvih razloga drzim izvan racunara i digitalne tehnologije opcenito (u aluminijskim kutijama zakopano na vise lokacija)

Nigga say what?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
9 godina
neaktivan
Koristim Windows 3.1 i ne bu se prebacil na desetku dok ne završe emulaciju za Duke Nukem 3D

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Bude i win10 ok, ali još nije njegovo vrijeme. Na prvo mjesto stavljam win8.1(koliko god ljudi kakali po njemu zbog UIa, testovi su pokazali da je to zbilja dobar komad softvera) pa win7.. 10ku još nebih uvrstavao nigdje, dok ne bude gotov proizvod.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da je MS u veoma teskoj poziciji sa novim Windowsom. Kao korisnik u privatne svrhe, mislim da se mogu nositi sa nekim nedostacima, ali iz perspektive poslovnog korisnika ocekujem sve da radi bez problema. U zadnjih par mjeseci, evo cime sam se susretao.

veliki broj mojih klijenata nakon upgrade sa windows 7 su imali probleme sa driverima, odjednom bi prestao raditi uredjaj. Driveri za wifi, ethernet, printer... Corrupted user profile. Software se ne moze otvoriti nakom upgradea. Da ne pricam o forsiranju MS a da se upgrade sa windows 7 na 10. Jako puno starijih ljudi bi slucajno uradili upgrade i poremetili svoj koncept rada na kompjuteru....i tako dalje. Mislim da je ovaj rast jako mal. Moja firma je bila primorana da uradi downgrade kompjutera u par firmi. I taj trend se nastavlja i dalje. 

Ja licno nisam zadovoljan politikom a ni novim sistemom. 

17 godina
Adin kaže...

Mislim da je MS u veoma teskoj poziciji sa novim Windowsom. Kao korisnik u privatne svrhe, mislim da se mogu nositi sa nekim nedostacima, ali iz perspektive poslovnog korisnika ocekujem sve da radi bez problema. U zadnjih par mjeseci, evo cime sam se susretao.

veliki broj mojih klijenata nakon upgrade sa windows 7 su imali probleme sa driverima, odjednom bi prestao raditi uredjaj. Driveri za wifi, ethernet, printer... Corrupted user profile. Software se ne moze otvoriti nakom upgradea. Da ne pricam o forsiranju MS a da se upgrade sa windows 7 na 10. Jako puno starijih ljudi bi slucajno uradili upgrade i poremetili svoj koncept rada na kompjuteru....i tako dalje. Mislim da je ovaj rast jako mal. Moja firma je bila primorana da uradi downgrade kompjutera u par firmi. I taj trend se nastavlja i dalje. 

Zar ne bi zato firme trebale bit na Enterprise verziji windowsa (sto i samo ime govori). Kolko znam za nju nema besplatnog i automatskog upgrejda tako da radis u stabilnom okruzenju.

17 godina
Renesis kaže...
Adin kaže...

Zar ne bi zato firme trebale bit na Enterprise verziji windowsa (sto i samo ime govori). Kolko znam za nju nema besplatnog i automatskog upgrejda tako da radis u stabilnom okruzenju.

Govorim o client userima koji koriste windows pro verziju. Tipa office sa 10 kompjutera itd. 

9 godina
neaktivan
Nažalost moj brat se od Linuxa kloni kao vrag od tamjana pa me zamolio da mu radim upgrade na desetku.
Računalo je kupljeno 2007-e, prije je bilo moje. Athlon 5200+ x2, 2gb rama, naknadno kupljena radeonka 54xx. U tom trenu je na računalu bila skršena osmica pa sam radio clean install.
2-3 puta sam ponovio clean install i nije htjelo raditi. Reinstalacija osmice isto ništa. Zatim se sedmica tek iz trećeg pokušaja instalirala(prije nego mi oštećeni medij spomenete, pokušao sam sa 3 dvd-a sprženih sa 3 iso datoteke, od kojih je jedna legalno skinuta sa MSDNAA ). Međutim čak i onda je windows update bio skršen(memory leak zauzeo cijeli RAM). To sam na kraju popravio kopanjem po MSDN i regystriju.
Kada sam napokon skinuo sve updateove i dobio notifikaciju za desetku išao sam radit upgrade na čistoj sedmici. Pet puta nije uspio uz poruku 'failed during sysprep'. Sva rješenja na googlu nisu pomogla. Pokušao sam i upgrade preko diska, sveukupno barem 5 puta. Ništa. Pročešljao sam cijeli BIOS. Ništa.
Na kraju sam pozvao svog kolegu koji je profesionalni Windows admin u kuću, čovjeka da uz kavu to obavimo. On je naime upravo u svojoj firmi migrirao ~100 računala na desetku uspješno. Nakon 2 neuspjela pokušaja ostavili smo sedmicu.

Nakon svega toga ja iz radoznalosti stavim Linux live DVD koji se je bootao iz prve.

Isričavam se za tipfelere ali pišem sa mobitela.
https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
12 godina
protjeran
Win 10 je najbrže rastući os u povijesti informatike. U par mjeseci je dosegnuo brojke preko 150 miliona korisnika. Generalno statisticki gledajuci, prituzbi nema ništa više nego i za ostale os-eve, a kada se uzme u obzir broj korisnika naspram broja prituzbi onda je mozda generalno kuknjave i manje.

Zbog okolnosti i tendencija, troškova, integracija i uniformnost mobilnih i stacionarnih tehnologija je neizbježna i veliki igrači idu u tom smjeru.

A ovakvi primjeri kad nekome iz nepoznatog razloga neuspijeva instalacija desetke su teska iznimka. Pa govorimo o sistemu koji podrzava sav poznati hardver, a u stotinjak instalacija desetke koje su iza mene još nisam naišao na probleme koji zahtjevaju marty misterija metode. Naravno, preduvjeti su znanje, ispravan i provjeren iso hash metodom, ispravno i nezarazeno racunalo na kojem se kreira usb, ispravan usb stik, ispravan hardver na koji se desetka instalira...

😃

1 0 hvala 0
16 godina
XXX kaže...

E baš to, 98-ca je najispeglanija 

Pogotovo kada tri puta ubaciš i izbaciš CD a autorun.inf ti prestane raditi. 

17 godina
neaktivan

Security feature. Jedno ubacivanje bi trebalo biti dovoljno za sve.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice