Nešto slično mi je već par puta palo na pamet iako tek sad prvi puta čitam o nečem takvom. Smartphoni su doduše tek prije par godina uzeli veliki mah na tržištu i danas ih koristi masa ljudi. Korištenje istih se svodi na vrludanje palcem po ekranu manjih ili u zadnje vrijeme sve većih dimenzija i to sigurno nekako mora utjecati na ruku tj. šaku i prste. Možda se nebi razvila neka bolest zglobova ili šta već odmah nakon nekoliko godina, ali nakon 10-ak ili više godina vrlo vjerojatno bi. Zasad baš nema takvih slučajeva ali kako sam spomenuo na početku, smartphone koristimo tek nekoliko godina. Još koje desetljeće i ovoga bi moglo biti i više, pogotovo ako se uzme u obzir da neki stvarno "vise" non stop na mobitelu, fejsaju, tipkaju, igraju se..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je li onda oštećenje donjeg dijela leđa i zglobova od konstantnog ponavljanja istih pokreta pri rukovanju mješalicom na baušteli - mješalicitis?
Siguran sam da je mješalicitis ne samo učestaliji problem, već ima i ozbiljnije posljedice, čak i na kožu zbog nagrizanja cementa i vapna.
Zanimljiv vam je termin protuupalni lijekovi (dum dum duuuum) iako je najvjerojatnije dobila ibuprofen.
U referncama u linku naveden je i Nintenditis, opisan još u '90-ima.
sve sto sadrži više od tri riječi, pošaljem glasovnu snimku od nekoliko sekundi.
Nešto slično mi je već par puta palo na pamet iako tek sad prvi puta čitam o nečem takvom. Smartphoni su doduše tek prije par godina uzeli veliki mah na tržištu i danas ih koristi masa ljudi. Korištenje istih se svodi na vrludanje palcem po ekranu manjih ili u zadnje vrijeme sve većih dimenzija i to sigurno nekako mora utjecati na ruku tj. šaku i prste. Možda se nebi razvila neka bolest zglobova ili šta već odmah nakon nekoliko godina, ali nakon 10-ak ili više godina vrlo vjerojatno bi. Zasad baš nema takvih slučajeva ali kako sam spomenuo na početku, smartphone koristimo tek nekoliko godina. Još koje desetljeće i ovoga bi moglo biti i više, pogotovo ako se uzme u obzir da neki stvarno "vise" non stop na mobitelu, fejsaju, tipkaju, igraju se..
Veliki dio ljudi je na sličan način koristilo/koristi dumbphoneove.
Koji dan nekog radnog odnosa uvjerit ce te da postoje ljudi koji 40 godina iste stvari rade, i odu u penziju.
svit poludia skroz... pripreme za bozic pocinju u 10.mj., za uskrs najmanje misec dana ranije, a sad je jos i aprililili(li...) zapocea par dana ranije...
Koji dan nekog radnog odnosa uvjerit ce te da postoje ljudi koji 40 godina iste stvari rade, i odu u penziju.
Nema razloga za vrijeđanje.
I onda se čude što ljudi sve manje vjeruju lječnicima...
Za whatsappitis i mješalicitis postoji dijagnoza odavno - repetitive strain injury!
ZASTO JE IZBRISAN MOJ POST SVE JE TOCNO KAJ SAM REKAO
U referncama u linku naveden je i Nintenditis, opisan još u '90-ima.
Je tad su nas uvjeravali da će nam za par godina prsti bit deformirani od igranja Super Maria, i da ćemo imat kokošji vid od pucanja na patkice.
Još jedna u nizu nazovi bolesti koju će za mjesec dana zamijenit novi Pinterest stres sindrom ili Nintendo controller teniski lakat il nešto treće.
a koliki su tek dobili sindrom karpalnog kanala od drkitisa! iju!