WhatsApp kao uzrok bolesti

poruka: 12
|
čitano: 2.667
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "WhatsApp kao uzrok bolesti".
16 godina

Nešto slično mi je već par puta palo na pamet iako tek sad prvi puta čitam o nečem takvom. Smartphoni su doduše tek prije par godina uzeli veliki mah na tržištu i danas ih koristi masa ljudi. Korištenje istih se svodi na vrludanje palcem po ekranu manjih ili u zadnje vrijeme sve većih dimenzija i to sigurno nekako mora utjecati na ruku tj. šaku i prste. Možda se nebi razvila neka bolest zglobova ili šta već odmah nakon nekoliko godina, ali nakon 10-ak ili više godina vrlo vjerojatno bi. Zasad baš nema takvih slučajeva ali kako sam spomenuo na početku, smartphone koristimo tek nekoliko godina. Još koje desetljeće i ovoga bi moglo biti i više, pogotovo ako se uzme u obzir da neki stvarno "vise" non stop na mobitelu, fejsaju, tipkaju, igraju se..

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je li onda oštećenje donjeg dijela leđa i zglobova od konstantnog ponavljanja istih pokreta pri rukovanju mješalicom na baušteli - mješalicitis?

Siguran sam da je mješalicitis ne samo učestaliji problem, već ima i ozbiljnije posljedice, čak i na kožu zbog nagrizanja cementa i vapna.

Zanimljiv vam je termin protuupalni lijekovi (dum dum duuuum) iako je najvjerojatnije dobila ibuprofen.

U referncama u linku naveden je i Nintenditis, opisan još u '90-ima.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
15 0 hvala 0
16 godina
Re: WhatsApp kao uzrok bolesti
Uzas, od svih tih silnih mreža sam dobio opsesiju da provjeravam obavijesti (notife)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
13 godina
neaktivan

sve sto sadrži više od tri riječi, pošaljem glasovnu snimku od nekoliko sekundi.

ex specijala

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Genius10 kaže...

Nešto slično mi je već par puta palo na pamet iako tek sad prvi puta čitam o nečem takvom. Smartphoni su doduše tek prije par godina uzeli veliki mah na tržištu i danas ih koristi masa ljudi. Korištenje istih se svodi na vrludanje palcem po ekranu manjih ili u zadnje vrijeme sve većih dimenzija i to sigurno nekako mora utjecati na ruku tj. šaku i prste. Možda se nebi razvila neka bolest zglobova ili šta već odmah nakon nekoliko godina, ali nakon 10-ak ili više godina vrlo vjerojatno bi. Zasad baš nema takvih slučajeva ali kako sam spomenuo na početku, smartphone koristimo tek nekoliko godina. Još koje desetljeće i ovoga bi moglo biti i više, pogotovo ako se uzme u obzir da neki stvarno "vise" non stop na mobitelu, fejsaju, tipkaju, igraju se..

Veliki dio ljudi je na sličan način koristilo/koristi dumbphoneove.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
11 godina
protjeran
Bas si genius. Dobro ti nick kaze.
Koji dan nekog radnog odnosa uvjerit ce te da postoje ljudi koji 40 godina iste stvari rade, i odu u penziju.
17 godina
neaktivan

svit poludia skroz... pripreme za bozic pocinju u 10.mj., za uskrs najmanje misec dana ranije, a sad je jos i aprililili(li...) zapocea par dana ranije... {#}

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skilly kaže...
Bas si genius. Dobro ti nick kaze.
Koji dan nekog radnog odnosa uvjerit ce te da postoje ljudi koji 40 godina iste stvari rade, i odu u penziju.

Nema razloga za vrijeđanje.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

I onda se čude što ljudi sve manje vjeruju lječnicima...

Za whatsappitis i mješalicitis postoji dijagnoza odavno - repetitive strain injury!

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

ZASTO JE IZBRISAN MOJ POST SVE JE TOCNO KAJ SAM REKAO

HOW ABOUT NO

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
wyks kaže...

U referncama u linku naveden je i Nintenditis, opisan još u '90-ima.

Je tad su nas uvjeravali da će nam za par godina prsti bit deformirani od igranja Super Maria, i da ćemo imat kokošji vid od pucanja na patkice.

Još jedna u nizu nazovi bolesti koju će za mjesec dana zamijenit novi Pinterest stres sindrom ili Nintendo controller teniski lakat il nešto treće.

Prije razgovora samnom za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika :D
17 godina
neaktivan

a koliki su tek dobili sindrom karpalnog kanala od drkitisa! iju! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice