Uočeni problemi s kralježnicom kod djece koja prev

poruka: 28
|
čitano: 2.367
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uočeni problemi s kralježnicom kod djece koja prev".
10 godina
neaktivan
Pa to se desi kad dijete ima 2 roditelja koji nikad nisu doma nego ga ostave samog s mobitelom - što bi trebalo bit zakonom kažnjivo jer evo šta se desi (između ostalog)

9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesu uocili probleme s glavom? to je malo veci problem od ovog... 

16 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Re: Uočeni problemi s kralježnicom kod djece koja
To ispitivanje bi se moglo i u nas provest i nebi bili puno bolji rezultati,,danas mozes vidit djecu u prvom osnovne kako setaju sa skupim mobitelima vec od najranije dobi,, uzas

9 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To će uskoro postati normalno, isto kao jedna druga deformacija, spuštena stopala (takozvani platfus).

Usput, ja ne razumijem tu ovisnost o mobitelima i opsesivno dopisivanje. Ja svoj mobitel primarno koristim za čitanje knjiga i slušanje glazbe, te ne visim na njemu neprestano cijeli dan. Tu je isto važan još jedan čimbenik, manjak fizičke aktivnosti. Današnja djeca se jedva kreću, jer vise stalno za ekranom pa to dodatno pogoršava ovaj problem. Da se bave nekim sportom možda do ovakvih problema ne bi dolazilo čak i uz opsesivno buljenje u mobitel.

But where did he come from, this fleck of spite in an abandoned paradise?

4 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Šta je s nama koji sjedimo za računalima? Dosta sjedim za njime, krećem se po školi, tjelesni igram nogomet, vježbam(u pauzi sam zbog gripe), po praznicima(ljetnim) vozam bajk a opet ne mogu u preklopu preći 30 cm(ne onaj tip preklopa gdje vi sjednete i raširite noge)... Recimo ne mogu koljeno saviti skroz, kao da mi je quadriceps kraći nego što bi trebao biti(osječam kao da će mi isti puknuti dok radim to)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 15:00 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
17 godina
DomiSt kaže...
To ispitivanje bi se moglo i u nas provest i nebi bili puno bolji rezultati,,danas mozes vidit djecu u prvom osnovne kako setaju sa skupim mobitelima vec od najranije dobi,, uzas

onda moramo djeci kupovat jeftine mobitele.

nego, bilo bi lijepo vidjet rendgensku snimku zdravog i"fizicki ispravnog" covjeka iz 17.st pa da vidimo kaj sve ne valja kod nas.

nije da branim ove promjene ali jako puno stvari je kroz evoluciju imalo vanjsku utjecaj na covjeka i zamislite, prilagodio se.

vrat mozda je deformiran al to ne znaci da su ti ljudi.. invalidi?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina

Jel djeca moraju imat mobitele? Nije ovo napad,nego gledam sebe usporedbe radi.Imao sam tek 14 godina kada sam zaista želio imati jedan mobitel...koji je onda koštao 1600kn novi.I nisam ga naravnoo dobio. Usporedbe radi s današnjom djecom koja imaji računala iPhonove 4,5,6 tablete,fablete...i još čuđenje kad se koji klinac vrati izubijan bez mobitela.

Schiljak
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 17:29 (Igor150).
13 godina

Mi koji sjedimo za računalom nismo cool...jer tko još koristi računalo danas? Svi vi koji koristite računale ste maaaaTorciiii van svog vremena....

Schiljak
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.10.2015 17:17 (Igor150).
15 godina
protjeran
Dex.pwn kaže...

Šta je s nama koji sjedimo za računalima? Dosta sjedim za njime, krećem se po školi, tjelesni igram nogomet, vježbam(u pauzi sam zbog gripe), po praznicima(ljetnim) vozam bajk a opet ne mogu u preklopu preći 30 cm(ne onaj tip preklopa gdje vi sjednete i raširite noge)... Recimo ne mogu koljeno saviti skroz, kao da mi je quadriceps kraći nego što bi trebao biti(osječam kao da će mi isti puknuti dok radim to)

Očito onda ne treniraš kvalitetno neku vještinu ili sport, preporučam neku vještinu (borilačku ili sličnu gdje ima dosta kretanja, npr capoeira).

Svaki dan se treba kretati (kompleksno i kvalitetno), ne samo kao hobi 2 put na tjedan.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
14 godina
odjavljen
EZY-E kaže...
Dex.pwn kaže...

Očito onda ne treniraš kvalitetno neku vještinu ili sport, preporučam neku vještinu (borilačku ili sličnu gdje ima dosta kretanja, npr capoeira).

Svaki dan se treba kretati (kompleksno i kvalitetno), ne samo kao hobi 2 put na tjedan.

Škola je svaki dan(2 puta imamo i subotom), do tamo i nazad ima 1.5 km, brzo hodam(imam velike noge)

13 godina

Kakve vježbe...seks jednom na dan pa makar i lutka bila

Schiljak
9 godina
neaktivan
Naravno da ne mislim da im treba kupovat jeftinije mobitele jer njima oni uopce ne trebaju...ja sam svog dobio u 5 osnovne i to je bila kanta koja je jedva mogla zvat i slat poruke prema tome ja se nisam dugo divia tom mobitelu... Msn da zbog pametnih mobitela mala djeca se odmalena pretjeru s gledanjem u ekrane umjesto da se igraju s vrsnjacima

14 godina
odjavljen

Svoj prvi mob sam dobio u 1. razredu(2006. na 2007. godine) i to je bila neka cigla koja je "hodala" po stolu dok je vibrirala kad nazoveš... Drugi mob je bio neki klizni Samsung u 3. razredu i on je trajao do 6. razreda a prvi smartphone sam si kupio(da sam, bez roditelja) u osmom razredu i njega dan danas imam(2. srednje)

0 0 hvala 0
13 godina

a čuj,i moji su takvi..vikali "sine moj,kad TIIIII budeš radio...i platio..." i eto me sad.Imam što želim i nežalim uložene kune,ali svakako treba pripaziti na  vrijeme sjedenja jer se zna omaknuti.

Schiljak
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja bih vam preporučio da dok ste za kompom probate ćućati na stolici, ja to stalno radim a puno je prirodniji položaj nego sjedenje.

Možete probati ovaj challenge: https://www.facebook.com/groups/30squat/?fref=ts

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero, iPhone 3GS, Nexus S, Nexus 7, Htc 8S, iPhone 4, Galaxy S2, HTC Sensation, Lumia 625, N8, Dell Venue 8, Z1 Compact, Meizu m2 note
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
EZY-E kaže...

Ja bih vam preporučio da dok ste za kompom probate ćućati na stolici, ja to stalno radim a puno je prirodniji položaj nego sjedenje.

Trolaš ili ?

15 godina
protjeran
Dex.pwn kaže...
EZY-E kaže...

Trolaš ili ?

Zašto misliš da trollam? 

14 godina
odjavljen
EZY-E kaže...
Dex.pwn kaže...
EZY-E kaže...

Trolaš ili ?

Zašto misliš da trollam? 

Jer komplet rečenica zvuči retardirano 

14 godina
neaktivan
Filozofil kaže...
Pa to se desi kad dijete ima 2 roditelja koji nikad nisu doma nego ga ostave samog s mobitelom - što bi trebalo bit zakonom kažnjivo jer evo šta se desi (između ostalog)

Dok je dijete doma mozes ga kontrolirati. Kad je vani onda ne mozes. Kupiti djetetu mobitel ili ne? Zeznuto sociolosko pitanje.

Imam sina od 7 godina. Voli ponekad odigrati Angry Birdse ili Memory na mom mobitelu. Pola sata maksimalno i onda mu dosadi. Sto se toga tice nisam zabrinut. Zabrinut sam sto nosi buducnost jer vidim djecu iz kvarta kako se ponasaju. Roditelji ih posalju vani na igru a oni se svi skupe na par mjesta gdje imaju slobodan wifi i tu vise po cijeli dan. Znaci doma su vjerojatno bili na tabletu ili mobitelu i onda kad roditelj pomisli da je vrijeme da prekinu s tim oni nastavljaju samo vani. Svi do jednog. No opet se na neki nacin druze. Ako moj sin dodje medju njih bez mobitela on nece imati o cemu pricati s njima. Niti ce oni njemu biti zanimljivi niti on njima. Jednostavno, nema se s kim druziti pa ili ce postati kao oni i imati drustvo ili ce biti "normalno" dijete ali bez prijatelja sto opet vodi ka nekim drugim problemima.

13 godina

nekao sebe prepoznajem.Zato će kasnije biti faca ☺ jer nadam se da ce biti kao ja...nadoknađivati ono što nije imao ranije i iživljavati se da iskače s tehnikom. ...bolje to nego igla/cuga na sumnjivim mjestima gdje god već i s kim god.Nisu ni moji nit htjeli nit mogli kupovat/pratiti tehnološke trendive,kamoli sad kad se sve iz dana u dan utrostručuje po performansama.Shvatit će vaš sin da je sve to...dokazivanje po društvenim mrežama pomalo i bezveze i trošenje vremena.Jer netreba ti po performansama ništa ako ćeš visit na facebuku...video igre su stvari koje traže sve naj naj naj...mogućnosti mojih roditelja te ova ekipa s Buga su jednostavno predodreli moj životni put s pomalo malom ovisnošću i zainteresiranosti za tehnologijom još u 5om osnovne.i eto me danas 28 godina živ i zdrav.Ako je netko indireltno kriv to su Šuštinjo,Denis Arunović,Baksa,Petric i ostala ova bagra zafrkanata iz Buga.Kao mali sam bio izrazito ljubomoran što su drugi imali a ja nisam,i to se eto debelo odrazilo na mene,moje zanimanje.Samo eto pratite šta radi,koliko igra i vrijeme provedeno na mrežama kuda baulja po stranicama i sve će biti u redu.Moete kupiti mobitel ali neka bude u sklasu vaših novčanih mogućnosti,nemoraju biti flagship uređaji od 5 i više tisuća kuna.Ipak mobitel je za slanke/primanje poruka te da se može javiti roditeljima.Za igranje je PC i za to nemora biti vani.A i vama će biti lakše kao roditelju;nećete se misli hoće se dijete vratiti u komasu i živ ili izleman bez mobitela.

Schiljak
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 16:24 (Igor150).
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Roditelji ih posalju vani na igru a oni se svi skupe na par mjesta gdje imaju slobodan wifi i tu vise po cijeli dan. Znaci doma su vjerojatno bili na tabletu ili mobitelu i onda kad roditelj pomisli da je vrijeme da prekinu s tim oni nastavljaju samo vani. Svi do jednog. No opet se na neki nacin druze. Ako moj sin dodje medju njih bez mobitela on nece imati o cemu pricati s njima. Niti ce oni njemu biti zanimljivi niti on njima. Jednostavno, nema se s kim druziti pa ili ce postati kao oni i imati drustvo ili ce biti "normalno" dijete ali bez prijatelja sto opet vodi ka nekim drugim problemima.

I sam imam dvoje dice, maloj ce brzo 6, a malome 3 i nije na meni da nekog prozivam jer ko zna sto mene, tebe, ili nekog desetog ceka u buducnosti, ma koliko se mi ka roditelji trudili. Ipak, unatoc tome sto po kuci imamo dovoljno mobova da se s njima igraju bez da me brige sto ce s njima bit, svejedno ne zelim da stalno vise na tome, iako je to definitivno linija manjeg otpora i dobijes svoj mir bar na neko vrime. Medjutim, to nije rjesenje. Dobro bi bilo da se dica bave sportom, da su sto je moguce vise aktivna, da se druze s drugom dicom u parku, balun, na bicikli, itd. I to sigurno ne ukljucuje pricu o tome ko ima veci mob. Ako je drustvo takvo da im je to jedina zanimacija, onda je to definitivno krivo drustvo. A hoce li tvoje dite bit (ne)normalno medju svojim vrsnjacima stvar je u tome koliko ti je dite ovca, a koliko individua. Jer ako nalazis pravdanje za mob, jer svi ostali to rade, hoces li jednako blagonaklon bit kad isto to drustvo pocme sa zapijanjem, drogiranjem, pusenjem, jer eto, oni su cool! Malo samo pogledaj koliko osnovnoskolaca, balavaca samo potegne po duvanu i alkoholu, jer oni su dio ekipe, oni su cool. E pa radje bi da moja dica budu svoji na svome i zaboli ih neka stvar sto drugi rade. Ako to znaci da ce bit jedini u citavom razredu koji nece zapalit, koji nece pit, i koji nece visit po mobu i stavljat glupe selfije, onda bi bia jako sritan jer bi zna da razmisljaju svojom glavom, a ne pomamljuju se za mentalitetom grupe. 

Na kraju, i odrasli na ovom forumu, nek malo razmisle koliko onih fejs prijatelja (a dica ih imaju i po nekoliko stotina) bi doista nesto prijateljski i napravila da je potriba. I to su "prijatelji", i nacin na koji su od rici koja je nesto znacila, fejs i ostale drustvene mreze napravili nesto beznacajno. 

14 godina
odjavljen

Ne znam za Android i iOS(ako dijete koristi iPhone od malena to nije dobro) ali WP ima neku Obiteljsku sigurnost gdje se vidi točno uvid šta je radio, koliko je to isto radio.. Može se također(ako sam dobro vidio) postavit ograničenje koliko se mobitel može dnevno koristiti...

Jednostavno uzmete malom neku Lumiu i postavite tu Obiteljsku i kao da ste bili s njim dok koristi mobitel. Samo mu ne kažete da ima to jer je inače sve to badava namješteno..

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

(ako dijete koristi iPhone od malena to nije dobro)

WTF? Ako ćemo se koristiti nekim znanstvenijim pristupom, iPhone s kvalitetnim ekranom bit će bolji izbor od pametnog telefona s Androidom niske klase.

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
14 godina
odjavljen
Arendelle kaže...
Dex.pwn kaže...

(ako dijete koristi iPhone od malena to nije dobro)

WTF? Ako ćemo se koristiti nekim znanstvenijim pristupom, iPhone s kvalitetnim ekranom bit će bolji izbor od pametnog telefona s Androidom niske klase.

Dijete će shvatiti/čuti od drugih da je Apple(iPhone) "cijenjen mobitel" te će danas sutra za rođendan željeti novi iPhone 10 od 10 iljada i sl... Bolje ako će starci uzimat neku mašinu od mobitela nek uzmu neki mobitel s kojim se drugi ne kurče(kao što je stvar s iPhoneom i lupanjem selfija s istim).

13 godina

Mislim da je na roditeljima najteži zadatak...usmjeriti svoje dijete.Jer eto i ja samA eto bio takav/prolazio to...nisam imao,odnosno uvijek kaskao i danas nežalim.Bio ljubomoran sto nsan imao ili sam imao a onah drugi imaa veće/bolje jače...nisan neke stvari razumio niti gledao acijet ovim očima kakcim sad gledam.Bit će nadam se i vašoj djeci kai i meni jasni jednoga dana da jeste ti uživancija ali prolazna uživancija.Samo šti je mene tehnilogija zaintrifirala na taj način da sam ja morao znati sve...primjera kako se proizvodi...gledao,čitao i pokazivao interes za mobitelima/računalom na takav način.Čak eti i upisao/završio takcu srednju iz inata i ljubomore prema drugima.

Schiljak
13 godina

Pametnije je riditeljimavuzimati kojeekake nokije od par stotina kuna.Ovaki jedan iPhone,pa drugi pa treći i dijete će očekivat sve više i više.Vidin ove koje kakve frajerčiće i slušam...to su samo razgivori i teme tko je kakav status stavio,kolko likeova zaradio itd itd.Sad s mijih 28 goduna ti zvuči i izgleda pimalo u zaglupljujuće u kije svrhe koriste tehniku.

Schiljak
14 godina
neaktivan
wifi kaže...

I sam imam dvoje dice, maloj ce brzo 6, a malome 3 i nije na meni da nekog prozivam jer ko zna sto mene, tebe, ili nekog desetog ceka u buducnosti, ma koliko se mi ka roditelji trudili. Ipak, unatoc tome sto po kuci imamo dovoljno mobova da se s njima igraju bez da me brige sto ce s njima bit, svejedno ne zelim da stalno vise na tome, iako je to definitivno linija manjeg otpora i dobijes svoj mir bar na neko vrime. Medjutim, to nije rjesenje. Dobro bi bilo da se dica bave sportom, da su sto je moguce vise aktivna, da se druze s drugom dicom u parku, balun, na bicikli, itd. I to sigurno ne ukljucuje pricu o tome ko ima veci mob. Ako je drustvo takvo da im je to jedina zanimacija, onda je to definitivno krivo drustvo. A hoce li tvoje dite bit (ne)normalno medju svojim vrsnjacima stvar je u tome koliko ti je dite ovca, a koliko individua. Jer ako nalazis pravdanje za mob, jer svi ostali to rade, hoces li jednako blagonaklon bit kad isto to drustvo pocme sa zapijanjem, drogiranjem, pusenjem, jer eto, oni su cool! Malo samo pogledaj koliko osnovnoskolaca, balavaca samo potegne po duvanu i alkoholu, jer oni su dio ekipe, oni su cool. E pa radje bi da moja dica budu svoji na svome i zaboli ih neka stvar sto drugi rade. Ako to znaci da ce bit jedini u citavom razredu koji nece zapalit, koji nece pit, i koji nece visit po mobu i stavljat glupe selfije, onda bi bia jako sritan jer bi zna da razmisljaju svojom glavom, a ne pomamljuju se za mentalitetom grupe. 

Na kraju, i odrasli na ovom forumu, nek malo razmisle koliko onih fejs prijatelja (a dica ih imaju i po nekoliko stotina) bi doista nesto prijateljski i napravila da je potriba. I to su "prijatelji", i nacin na koji su od rici koja je nesto znacila, fejs i ostale drustvene mreze napravili nesto beznacajno. 

Nisi me bas shvatio. Ja se ne brinem za maloga zbog njegovih navika nego zbog tudjih. Dok je bio mjadji sve je to normalno funkcioniralo. Druzio se s vrsnjacima u vrticu, na igralistu u kvartu, ispred zgrade, po djecjim rodjendanima...

Sad se skoro pa vise nema s kim druziti. Dovedem ga ispred zgrade, svi vise na mobitelima. Odvedem ga na igraliste a tamo nema nikoga od njegove generacije jer su svi negdje na mobitelima. Moze birati hoce li se igrati s trogodisnjacima ili s nekim curicama s kojima se ne zeli igrati niti se one zele igrati s njim. Cak je nedavno dosao s rodjendana od prijatelja iz razreda i rekao kako mu je bilo bezveze jer su svi, opet, igrali na mobitele. Dva djecaka iz kvarta s kojima se nekad igra su djeca iz nefunkcionalnih obitelji koja su vani po cijeli dan sami i to mi ne mirise na dobro ali opet mi je draze i da je s njima nego da je sam. Doslo je do toga da sam mu ja najbolji prijatelj a to definitivno nije dobro. Jedino na treninzima sve normalno funkcionira jer su mobiteli zabranjeni. Ponekad mi dodje da mu ja stavim mobitel i tablet u ruku i nagovaram ga da se prikljuci ostatku ekipe. Mozda cu za godinu-dvije i ja imati problem kakav sad ima vecina roditelja ali trenutno je moj problem specifican.

17 godina
neaktivan

Koliko vidim, ne tribas se brinit za njega jer, bar zasad, po meni ide dobrim putem. Prije bi se zabrinia da postane jedan od tih smart phone-dumb owner ljudi s opsesivno-kompulzivnom potrebom stavljanja svog i tudjih zivota na tapet. Uvik je bilo problem bit drukciji, a danas uz fejs, ispada cudak onaj koji ga nema ili ne koristi, a s druge strane, isti ti koji svojevoljno stavljaju svoje inkriminirajuce fotografije i statuse, se brinu i razglabaju o privatnosti i zastiti svoje dice ili njih samih kad se pojavi kakav skandal. 

Neku noc sa zenom bas komentiramo o onoj reklami "Zastitimo dicu od nasilnih sadrzaja na tv", a koja je sama napravljena nasilno i to u prime-time vrimenu emitiranja, a sve to je potaklo jer mi je mali (skoro 3.g.) pocea imitirat upravo ono od cega bi ga ta reklama tribala zastitit (oni pistolji i sto vec ne). Ali eto CSI je "nasilan", ali njega ne imitira. 99% crtanih je daleko nasilnije nego filmovi, a da ne govorim koliko se siluje hrvatski jezik, s raznoraznim naglascima, izrazima, uzas! bolje bi bilo da su se posvetili pismenosti na nekolicini "hrvatskih" programa na tv-u. 

Malo sam skrenia s odgovora, a i teme, ali uglavnom - daj malom priliku da nadje drugu ekipu slicnih interesa kao sto su i njegovi, a to mozes jedino da ga upoznas sa svime sto se nudi, pa vidit sto mu odgovara i kakvo u konacnici drustvo. Ic na kavu s nekim, odraslom osobom, i onda vidit da su svi za mobitelom - samo bi se okrenia, a ne triba on ka dite tu istu stvar trpit od svojih vrsnjaka. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice