Umro je Steve Jobs zaključana tema

poruka: 353
|
čitano: 50.850
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Umro je Steve Jobs".
14 godina
neaktivan
Re: Umro je Steve Jobs
alen-c kaže...
 Usluga Siri na iP4S vjerojatno ce više no dobro doci slijepim osobama.

Toliko o orginalnosti Toliko o orginalnosti
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 21:19 (McD).
15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
alen-c kaže...

Usluga Siri na iP4S vjerojatno ce više no dobro doci slijepim osobama.

ajde molim te pročitaj još jednom ovo pa razmisli o napisanom

Što tu fali. Za slijepe osobe je ta funkcionalnost itekako korisna. Osim što im cita sve što je na ekranu, u neku ruku komunicira s njima. 

Samo stisnu tipku i kažu što žele. Izdiktiraju poruku i ona je napisana, kažu aplikaciji kome žele slati i poslana je. Zanima ih

kakvo je vrijeme veni Siri im iscita. Žele podesit alarm u 7 ujutro, kažu i Siri to ucini za njih. Gotovo sve što im može zatrebat na mobu, pa cak i na netu dobrim dijelom

Siri može za njih uciti glasovnom naredbom. Zato prije nego me citiraš i prozoveš, probaj sam razmisliti o napisanom.

McD kaže...

Opet selektivno čitanje i opet si puno rekao a nisi odgovorio

odgovori na podebljano

Zašto mene uspoređuješ sa S.J.-om? Ako neznaš odgovorit na pitanje onda bolje nemoj ništa odgovorit.

Ja sam tebi odgovorio svoje, ali vidim da ti i dalje po svom. Samo daj i dalje, ali bez mene.

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Usluga Siri na iP4S vjerojatno ce više no dobro doci slijepim osobama

A tko će im upaliti mobitel, utipkati loinku, otključati ekran i doći do te opcije?

Slijepim osobama treba pomoć i korisni uređaji koji im pomažu, a ne kretenski gadgeti bez stvarne vrijednosti i ovakvi kretenski komentari od neukih osoba koji nikada u životu nisu ni vidjeli slijepca dulje od 10 sekundi, a da ne govorim pomagali im. Navij alarm i kakvo je vrijeme danas je njihova najmanja briga ili zanimacija među problemima i preprekama s kojima se svaki dan susreću

Još ćeš reći dati argument da velike ikone na ipadu pomažu ljudima koji su naletjeli minu u ratu jer se zbog veličine lako dotaknu batrljcima...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 21:54 (Paolo2612).
14 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

Pa umro je sta se vise raspravljate!

{#}

Say Hello To My Little Friend

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
alen-c kaže...

Usluga Siri na iP4S vjerojatno ce više no dobro doci slijepim osobama

A tko će im upaliti mobitel, utipkati loinku, otključati ekran i doći do te opcije?

Slijepim osobama treba pomoć i korisni uređaji koji im pomažu, a ne kretenski gadgeti bez stvarne vrijednosti i ovakvi kretenski komentari od neukih osoba koji nikada u životu nisu ni vidjeli slijepca dulje od 10 sekundi, a da ne govorim pomagali im.

Još ćeš reći dati argument da velike ikone na ipadu pomažu ljudima koji su naletjeli minu u ratu jer se zbog veličine lako dotaknu batrljcima...

Objasnio sam gore kako i zašto. To što ti je vidik sužen i nevidiš dalje od svog nosa nisam ti ja kriv.

Zašto bi uopce trebali paliti/gasiti mobitel? Bar iOS nije Android da ga treba svakih nekoliko restartat.

Slijepim osobama treba pomoc, a ovaj dodatk im svakako i može pomoc.

Vidio sam slijepih osoba i pomogao im, glavno da ti mene sudiš a ne poznaješ me. Licimjeru obican

Ovo zadnje bi kao trebalo biti smješno ili što? {#}

17 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Objasnio sam gore kako i zašto. To što ti je vidik sužen i nevidiš dalje od svog nosa nisam ti ja kriv.

Zašto bi uopce trebali paliti/gasiti mobitel? Bar iOS nije Android da ga treba svakih nekoliko restartat.

Slijepim osobama treba pomoc, a ovaj dodatk im svakako i može pomoc.

Vidio sam slijepih osoba i pomogao im, glavno da ti mene sudiš a ne poznaješ me. Licimjeru obican

Ovo zadnje bi kao trebalo biti smješno ili što? {#}

Bože koji si ti {#}

Tvoje razmišljanje je toliko ograničeno da ti ne shvaćaš osnovne stvari. Zašto paliti gasiti mobitel? Pa shvati da slijepac nije čovjek koji samo kaže aha mobitel mi se ispraznio idem ga napuniti i ukopča kabel u utičnicu. Nalaženje kabela (čak i ako je na predviđenom mjestu) opipavanje konektora, uštekavanje u mobitel, traženje utičnice i uštekavanje slijepcu nije radnja od 5 sekundi. Zaveži povez preko očiju pa da te vidim kako ćeš to napraviti i nadam se da nećeš poginuti kada budeš opipavajući utičnicu zabio prst u nju. Da si u životu pomogao slijepcu (ne preći preko ceste, nego prava pomoć) znao bi to

14 godina
neaktivan
alen-c kaže...

To ti nedaje pravo da sudiš drugima koje ne poznaješ.

Na postavljena pitanja ne daješ odgovore nego neke svoje filozofije.

A kad ti se postavi isto pitanje ponašaš se ko razmažena princeza.

Ako neznaš sudjelovat u forumskim diskusijama onda nemoj sudjelovat.

15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Bože koji si ti {#}

Tvoje razmišljanje je toliko ograničeno da ti ne shvaćaš osnovne stvari. Zašto paliti gasiti mobitel? Pa shvati da slijepac nije čovjek koji samo kaže aha mobitel mi se ispraznio idem ga napuniti i ukopča kabel u utičnicu. Nalaženje kabela (čak i ako je na predviđenom mjestu) opipavanje konektora, uštekavanje u mobitel, traženje utičnice i uštekavanje slijepcu nije radnja od 5 sekundi. Zaveži povez preko očiju pa da te vidim kako ćeš to napraviti i nadam se da nećeš poginuti kada budeš opipavajući utičnicu zabio prst u nju. Da si u životu pomogao slijepcu (ne preći preko ceste, nego prava pomoć) znao bi to

Moje je sad ograniceno jer sam ti to tako rekao? 

Ako se i izgasi jer mu se istrošila baterija iPhone ce se sam upaliti kad se stavi na punjenje. Ako je osoba slijepa, logicnije je da ce ostavit punjac ukljucen u 1 uticnicu i ne vaditi ga svaki put

i ponovo stavljati pu mogucnosti. Također dock prikljucak je dovoljno širok i puno ga je lakše ubosti u utor nego neki microUSB i ne samo to, na gornoj strani ima izbocenje i stvarno

nije neki bed ukljucit ga i ne gledajuci. U svakom slucaju pretjeruješ i zašao si u debeli off topic pokušavajuci ukazati da sam u krivu što nije istina.

Ja sam samo onom liku to naveo kao 1 od stvari na Appleovim proizvodima koje pomažu ljudima.

EDIT : @ McD pravi si mi se javio. Tvoja rasprava i sudjelovanje na ovome forumu se ugl.svodi na to da ugl.pratiš teme u kojima ja sudjelujem i pokušavaš 

me uhvatiti za svaku rijec. I tako u nedogled. Smaraš {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 22:23 (alen-c).
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Moje je sad ograniceno jer sam ti to tako rekao? 

Ako se i izgasi jer mu se istrošila baterija iPhone ce se sam upaliti kad se stavi na punjenje. Ako je osoba slijepa, logicnije je da ce ostavit punjac ukljucen u 1 uticnicu i ne vaditi ga svaki put

i ponovo stavljati pu mogucnosti. Također dock prikljucak je dovoljno širok i puno ga je lakše ubosti u utor nego neki microUSB i ne samo to, na gornoj strani ima izbocenje i stvarno

nije neki bed ukljucit ga i ne gledajuci. U svakom slucaju pretjeruješ i zašao si u debeli off topic pokušavajuci ukazati da sam u krivu što nije istina.

Ja sam samo onom liku to naveo kao 1 od stvari na Appleovim proizvodima koje pomažu ljudima.

Opet tvoje nerazumjevanje i nepoznavanje izlaze na vidjelo.

Kabel je pod stalnim naponom ako je uključen u struju je potencijalna opasnost. A da ne govorim o mogućnostima da se taj kabel vuče po podu i da jadnik zapne za njega,padne i pritom se ozbiljno ozlijedi jer udari u neki dio pokućstva.

A taj feature uopće ne pomaže jer ima u sebi 50000 stvari s kojima odmaže. Od iTunesa i konfiguracije preko mizerne baterije i mogućnosti uključivanja i ulaska u neku sasvim petstotu opciju do nepouzdane podrške. Slijepcu treba jednostavan uređaj s samo tom opcijom, što manjim održavanjem i većom izdržljivosću i garancijom da će taj uređaj mu biti uvijek na raspolaganju, a ne ukinuta podrška nakon 1-2 godine i nova verzija dostupna samo na novom uređaju da se on proda.

Stvarni uređaji za pomoć invalidnim osobama su potpuna suprotnost modnom dodatku i gadgetu. Čak i ako je taj gadget koristan u jednoj stvari opet ima 500 nedostataka zbog kojih se ne smije uzeti ni u obzir i još ta jedna stvar nije dovoljno kvalitetno napravljena i prilagođena za slijepce

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 22:37 (Paolo2612).
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Opet tvoje nerazumjevanje i nepoznavanje izlaze na vidjelo.

Kabel je pod stalnim naponom ako je uključen u struju je potencijalna opasnost. A da ne govorim o mogućnostima da se taj kabel vuče po podu i da jadnik zapne za njega,padne i pritom se ozbiljno ozlijedi jer udari u neki dio pokućstva.

A taj feature uopće ne pomaže jer ima u sebi 50000 stvari s kojima odmaže. Od iTunesa i konfiguracije preko mizerne baterije i mogućnosti uključivanja i ulaska u neku sasvim petstotu opciju do nepouzdane podrške. Slijepcu treba jednostavan uređaj s samo tom opcijom, što manjim održavanjem i većom izdržljivosću i garancijom da će taj uređaj mu biti uvijek na raspolaganju, a ne ukinuta podrška nakon 1-2 godine i nova verzija dostupna samo na novom uređaju da se on proda.

Stvarni uređaji za pomoć invalidnim osobama su potpuna suprotnost modnom dodatku i gadgetu. Čak i ako je taj gadget koristan u jednoj stvari opet ima 500 nedostataka zbog kojih se ne smije uzeti ni u obzir i još ta jedna stvar nije dovoljno kvalitetno napravljena i prilagođena za slijepce

Tu je tvoje nerazumjevanje. Kabel možeš staviti na stol, pa da nebyde po podu. I ne samo to. Još jednostavnije. Uzmeš dock koji može biti stalno ukljucen u struju/racunalo bez opasnosti da bilo šta pođe po zlu.

Tu je još lakše prikljucivanje na punjenje mobitela jer ga doslovce samo ubodeš u dock. Fino sjedne i gotova stvar.

iTunes nemoraš koristit osim u slucaju prebacivanja necega a i to možeš bežicno i automatski uz iCloud.

Nisam skužio baš tvoju kritiku na bateriju ali nema veze. iPhone netrebaš nikako posebno održavati, a baš uz Siri u mnogocemu pomaže slijepoj osobi

jer gotovo cijelu interakciju s mobitelom može svest na razgovor. 3GS vec zalazi u 3.godinu i nije mu ukinuta podrška i teško da ce uopce biti

jer ga nastavljaju prodavati. Ipak nije to Android. Nažalost opet pokazuješ da imaš sužen pogled na to sve skupa.

I ne samo to, podcjenjuješ slijepe osobe. Ako baš i želi neka slijepa osoba modni dodatak, zašto ga nebi imala?

Misliš li da slijepe osobe zato što nevide nemoraju uopce brinut o svom izgledu? Ili da slijepe osobe ne vole gadgete?

Ti svojim postom pokazuješ da slijepe osobe shvacaš kao neke ljude koji su uskraceni za sve jer su slijepi.

17 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

Ti ozbiljno prodaješ priču da je stakleni mobitel s autonomijom od 1 dana, predviđen za konzumaciju multimedijalnih sadržaja, pogodan za slijepce?

Shvačaš kolika je zaluđenost kada ideš zbilja razmatrati kako bi slijepac koristio iPhone?

I can’t count the reasons I should stay One by one they all just fade away
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2011 23:05 (wyks).
Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ti ozbiljno prodaješ priču da je stakleni mobitel s autonomijom od 1 dana, predviđen za konzumaciju multimedijalnih sadržaja, pogodan za slijepce?

Shvačaš kolika je zaluđenost kada ideš zbilja razmatrati kako bi slijepac koristio iPhone?

Probaj malo šire gledati stvari. Preko Siri korištenje iPhonea se svodi na razgovor tj.citanje sadržaja s ekrana i glasovnih naredbi koje mogu biti zadane u potpuno prirodnom govoru i tonu. 

Koji dio ti nije jasan? Po tebi je jednostavnije za te osobe da ukucavaju tekst i sve rucno? Da se krecu kroz izbornike napamet i slicne stvari?

17 godina
Umro je Steve Jobs

I slijepim osobama nabitnija stvar - IMA RETINA DISPLAY tako da mogu NEvidjeti 4x gusce piksele :)))

I am creationist. I believe man created god.

15 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

I slijepim osobama nabitnija stvar - IMA RETINA DISPLAY tako da mogu NEvidjeti 4x gusce piksele :)))

Tom logikom slijepe osobe nebi smjele uzet ni jedan mob s ekranom.

Inace su svi ti specijalni uređaji za slijepe cesto prilicno skupi, tako da bi ih možda prosjecni iPhone na bilo kakvu pretplatu došao gotovo sigurno jeftinije.

16 godina
Umro je Steve Jobs

Mislim da bi bilo najbolje da se lock-a ova tema.

Admini vi ste na redu..... ode ovo u teški {#}

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...
tnakir kaže...

Tom logikom slijepe osobe nebi smjele uzet ni jedan mob s ekranom.

Inace su svi ti specijalni uređaji za slijepe cesto prilicno skupi, tako da bi ih možda prosjecni iPhone na bilo kakvu pretplatu došao gotovo sigurno jeftinije.

Pa sto ce  im ekran? Na stranu da jedan dobar voice command softver stvarno jest ono što treba sijepcima, ali sve do jednog obilježja bilo kojeg smatphonea, znači ne samo iPhone, uopće nema svrhe jedno slijepcu.

Ali kakoje već u startu pokazana dobrotvorna volja Applea ograničavanjem ovog softvera na isključivo najnoviju uređaj u ponudi, nekako sumnjam da će proslijediti softver nekoj udruzi za slijepe. Da vas poštedim pisanja: Zašto to netko drugi ne ponudi, zašto bi samo apple bio prozivan za nedobročinstvo?

I can’t count the reasons I should stay One by one they all just fade away
16 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

Jel tko isprobao siri?

http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ne samo to nego i teški snobizam

Zbog toga nam se i dešavaju slučajevi kao

Marina ide u 6. razred, ne nosi Diesel i nema iPhone...

17 godina
Umro je Steve Jobs

Ahah, na kojoj stranici je smrt čovjeka prešla u

analizu jel siri na iphonetu 4 uz pretplatu pogodan za slijepce?

I još kažu bugofci da imaju dovoljno moderatora :P

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
Umro je Steve Jobs

Tužno ali istinito {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 16:05 (Ivan M.).

16 4 hvala 1
16 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

Što kažu Barak Obama i Bill Gates o Iphoneu za slijepe? :p

bug caruje, um klade valja

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ovdje moderatori malo štekaju, znam da ima hrpa threadova, ali ovo treba pod ključ i pobrisati gluposti sa svih strana...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Umro je Steve Jobs

.{#}.

Say Hello To My Little Friend

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice